icon

Ako by ste sa zachovali?

2. apr 2023

Máme 3r dieťa, boli sme s ním na prechádzke v dedine ja s manželom. Išli sme von o 12tej, po ceste sme sa zastavili aj na ihrisku. Už mi bolo moc zima vietor fúkal tak sme došli domov. Malý doma spustil rev že on chce ešte ísť na ihrisko. No mne sa už nechcelo bola som zamrznutá unavená. Ešte nachystať veci na zajtra do roboty do škôlky. Manžel tiež unavený. Nakrical na mňa že na čo sme chceli dieťa keď nemá sa on kto starať a prečo sme sa tak ďaleko odsťahovali od rodičov že sme na všetko sami.. Dosť ma to zabolelo. Ľúbim svoje dieťa najviac na svete, no aj ja som len človek a hádam mám nárok byť unavená a nemám skákať len nonstop okolo dieťaťa. Som to povedala manželovi a máme tichu domácnosť

Strana
z4
denkabemommy
3. apr 2023

@katkami123 ty máš čo za problém? 😅 absolútne sa tu nikomu nevysmievam, choď sa ventilovať na niekom inom, očividne ťažký deň máš ty 🤦‍♀️

linduska86
4. apr 2023

@basska_b asi aj posledné... Akože by som ho kopla do riti..

linduska86
4. apr 2023

@candii sorry je to dement a kluuuudne nech mu to dá prečítať. Keď to dieťa nechcem tam ho nemal plodit.akoze kreten doslova a do pismena co čakal kremese?! Alebo, že jeho mamicka sa mu postará o decko, po varuje, aby si on mohol vyložiť nohy, chudák žena... Postaraj sa, uvar, venuj sa a on bude co robiť... To ze chodí do roboty a co?! Domáce práce majú robiť obaja a nie ze žena robí všetko, full servis a ešte ma byt milá zlata usmieva, cco sme v stredoveku?! Nech si to na týždeň vymenia a verím tomu, že sa ten chlap posere z toho co musí robiť ona keď je on v prdeli.
Krásny deň a trosku sa pozri na jej stranu. A chudák decko keď ma takého otca, ktorý sa s ním nehrá, len vresti, že načo sme ho do pekla mali. By som sa s ním nerozprávala j hodne dlho

candii
4. apr 2023

@linduska86 a mne to na čo píšeš ? Mňa tvoje slohovky nezaujímajú

autor
4. apr 2023

@katkami123 Od 1,5 roka nespí na obed nechcel a ja som na tom netrvala. V škôlke bohužiaľ musí spať a úplne to rozvrati náš domáci režim.

katkami123
4. apr 2023

Dobre a to ho nijak na obed neuspíte? Alebo sa nesnažíme uspať? Lebo každé dieťa väčšinou nechce ísť spat, ale od toho je rodič, aby ho uspal. Preto sa aj spí v škôlke, lebo tie deti to potrebuju, insk sú nervózne. Mám pocit, ze dieťa Vam rozkazuje viac než dosť.
Škôlka to robí dobre, vašou vinou je, ze v tomto ich režime nepokračujte a nie škôlka vo vašom.

katkami123
4. apr 2023

Váš problém je v tom, ze manzel určite a neviem ako ty, ste nepochopili čo je úlohou rodiča. Rodič má VYCHOVÁVAŤ a nie rozmaznávať. Ma robiť veci, ktoré sú pre DIEŤA SPRÁVNE, aj keď to dieťa nechce a nepáči sa mu to a nie, čo dieťa chce. Potom by sa tvoj manžel nerucal z toho, ze Vam syn zaplače a nepovažoval to za nejaké zlyhanie. Deti plaču, to je normálne. Normálne nie je brať plač dieťaťa pre nezmysel ako nejaké svoje osobne zlyhanie. Mám pocit, ze dieťa si s vami robí už co chce a vznikajú u neho až neprimerane scény, lebo je zvyknuté, ze sa mu vo všetkom vyhovuje a nemá poriadne mantinely. Nabudúce dajte dieťa radšej spat, aj ked nechce, ale v jeho veku to potrebuje, na jeho celkový vývin mozgu a preto aj zaspí v škôlke a preto ho máte nervozneho cez víkend, lebo je chronicky nevyspany namiesto 5 hodin na ihrisku a aj tak Vam urobí scénu, aj keď vidíte, ze je unavený.

aurora33
4. apr 2023

@katkami123 tak s tým spaním tomu verím, moje dieťa tiež od roka a pol nemohlo zaspať.

katkami123
4. apr 2023

@aurora33
Moje tiež nechceli,… ale išli, ľahli do postele, zaspievala som, prikryla som a do 15-30 min spali 😀 aj podľa tabuľky pediatrov majú ešte 3-rocne spat poobede. Potom sú tie deti veľmi nervózne.

silvike
4. apr 2023

@katkami123 Z duse mi vravite. Mne toto hlava neberie, ze "dieta mi nespi od 1r alebo od 1,5r.". Sak to sa treba aj trosku posnazit to dieta uspat. Pridu vselijake skusania a obdobia zo strany dietatka. Treba vydrzat, trvat na svojom ( lebo viem, ze tak je to pre to dieta najlepsie). Ale to dieta fakt do tych 3 rockov urcite ten spanok potrebuje. Lenze mamickam sa velakrat nechce, nevydrzia, nemaju trpezlivost, nebavi ich to alebo to skratka nevedia co by mali vymysliet aby to dieta spalo, alebo maju skratka svoj program a dieta nech sa dajak prebavi. A zas, vela rodicom to aj vyhovuje, ze potom vecer dieta zalomi o 19h. A maju volno. Ale za mna, 1-1,5r. dieta nespi cez den len tomu, kto nechce aby spalo alebo mu to je vlastne jedno a neriesi to.

aurora33
4. apr 2023

@katkami123 tak ja som uspavala aj hodinu, hodinu a pol a nič a ver mi že by som dala všetko za to aby spal, viem aky je spánok dôležitý. Len jednoducho nezaspal. Takže su aj také deti čo naozaj spat odmietajú.

aurora33
4. apr 2023

@silvike opakujem snažila som sa, robila som pre to všetko a nespalo.

katkami123
4. apr 2023

@aurora33
Aj ja sim mala take obdobie, ze dcérka aj hodinu vymyslala. Niekedy som ja pri nej zaspala a ona ešte bola hore, aj cez hodinu uspavanie, to mi povedal muž, keď pozrel do izby, take obdobie bolo asi rok. Od 2-3r. Teraz je obdobie, ze si sama ľahne do postele a zaspí bez uspávania za pol hodinky. Treba vydržať. Ale take malé dieťa spánok potrebuje. Keď nespala, tak sa s nou nedalo. Uspavam 3 deti, takze Sorry, ale niekedy som aj 2h uspavala, ak to rátam na dieťa. Jednu dvojičku, druhu a potom najstaršiu. Ale po zobudeni boli normálne veselé deti a stalo to za to. Rôzne obdobia boli.

aurora33
4. apr 2023

@katkami123 nemam len jedno dieťa, druhé spalo úplne v pohode. Su deti, ktoré majú poruchu spánku, čiže takéto múdre reči ako písala používatelia vyššie že rodičom vyhovuje že deti cez deň nespia a zaspia večer skôr nech si láskavo strčí do zadku. Ano spánok je dôležitý ale jednoducho naozaj su deti ktoré nespia. Netuším ako je to v tomto konkrétnom prípade, ale ja mám fakt nespača. A hej presne ja som toez hocikedy zaspala počas nekonečného uspávania zatiaľ čo dieťa len tak ležalo vedľa mňa.

denkabemommy
4. apr 2023

@aurora33 kto nezažil nepochopí, nemá cenu to vysvetľovať. 🙂

aurora33
4. apr 2023

@denkabemommy ano len ma hnevajú tie doslova blbe názory, že rodičia na také deti kaslu a doslova im to vyhovuje. Jezin koľko som to ja riešila, skusala som všetko možné, spánkovu hygienu mame úplne dokonalú a nič. A nejaká pipina tu bude vypisovať že kašlem na svoje dieťa. Och, kača jedna. Naozaj, kto nezažil, nepochopí.

autor
4. apr 2023

@katkami123 Skúšali sme ho uspať keď bol menší, no hodinu-dve aj viac som s ním ležala a nezaspal. Keď sa raz za čas stalo že zaspal na chvíľu, potom bol hore do polnoci a do jednej rána. Áno vzdala som to lebo som na to nemala trpezlivosť. Tým pádom od 1,5 roka nespava cez deň. Ráno vstával o 7dmej a večer o 20tej chodil spať. Teraz čo chodí do škôlky zaspí im tam na obed no kvôli tomu že ráno vstávame pred 5tou hodinou do škôlky. Tak v škôlke zaspí tak cca pol hodinu spí a večer je zas problém ho dostať do postele. Takže áno nám vyhovuje keď nespí cez deň. Nie som prvá ani posledná čo im deti nespia do 10 rokov cez deň.

denkabemommy
4. apr 2023

@aurora33 ver mi, ona nemá problém s tým, že tvoje dieťa nespáva ale sama so sebou, vieš taký pocit nedocenenia, takže sa snaží ukázať tu, že ako matka všetko dokonale zvláda 🙂. U môjho syna to bolo len prechodné obdobie ale viem, že veľa detí sa zatne a nespí. A o spánku 5r dieťaťa by som mohla už len snívať 😅

katkami123
4. apr 2023

@aurora33
Nie som žiadna Kača ani nič podobné, kde som písala, ze kašleš na dieťa?… toto robila aj dcérka a pri dvojičkách som sa naučila iba viac načúvať dieťaťu a všímať si znaky, keď už ho treba uložiť spať.

Toto ďalej píšem mamičkám, ktoré majú podobný problém, ako si život uľahčiť a dokazu to prijať bez zbytočných emócií. Keď je už totálne unavené, nervózne a plačlivé, tak je už v preúnave a potom sú takéto hodinove boje, až to rodič nechá tak.Teraz uspavam ešte pol hodiny pred týmito znakmi. Staršia mi vstáva ráno o 6. do škôlky, ide spat o 8. večer, na obed pospi 1,5h. Dvojičky vstávajú o 6:30-7:30 ráno, pospia mi na obed 2h a chodia večer spat o 19:30. Veľa som čítala zo spánkového poradenstva a pani, ktorá sa týmto zaoberá ma naozaj vo veľa veciach pravdu a aj mne pomohla. 🙂
@denkabemomy 😀🤦🏻‍♀️

A pri autorke je hlavný problém, ze im dieťa všetko riadi, ale to tu už bolo aj inými niekoľko krát spomenuté.

aurora33
4. apr 2023

@katkami123 prosim ta ešte raz si prečítaj čo som napísala. Nenapisala som že ty si kaca, ale ta, ktorá to písala nad tebou, len sa mi ju nechcelo označovať. Tá, ktorá spomínala, že rodičia kašlu na to a vlastne im vyhovuje, keď dieťa nezaspia cez deň a podobne hovadiny. Na teba som nenapisala nič zle.

dominikak4
4. apr 2023

Aj mne toto muž vykrikuje, takmer vždy keď je malý zlý, t.j. keď vzdoruje, vrieska, piští, dožaduje sa svojho, ale u nás to bolo skutočne tak, že skôr ja som chcela deti on moc nie, a tak to teraz počúvam stále dookola, že som chcela dieťa, tak sa mám starať (ja sa starám, len malý proste nie je bábika na baterky a nedá sa vypnúť podľa želaní manžela)....To nevysvetlíš, ja si ho proste nevšímam (muža) keď chytí rapeľ, odídem preč aj s dieťaťom a keď sa vrátim väčšinou je kľudný a ospravedlňuje sa, že on to tak nemyslel. Snažím sa, aby bola doma pohoda a dieťa malo pokojnú atmosféru, neprovokujem konflikty. Starám sa o dieťa ja, vytváram mu program, manžela sa snažím nezaťažovať, aby nemal dôvod byť nervózny na dieťa a zúriť. Dieťaťu som nastavila režim tak, aby spalo cez deň v čase keď sa muž vracia z dennej, aby si mohol pospať s ním a oddýchol si po práci. Takže viem ako to bolí a čo cítiš. Ja som svojmu mužovi povedala v slabej chvíľke, že ak neprestane vykrikovať také hlúposti, tak odídem aj s dieťaťom, aby mal možnosť vyskúšať si teda život bez záväzkov, keď po ňom tak túži, že keď mu tak vadíme, tak nevidím dôvod, aby bol s nami nasilu....To zas začal vrieskať, že mu chcem vziať decká a vulgárne mi nadával, vyhrážal sa...ani z voza ani na voz, zmätená som bola, že o čo mu vlastne ide, poslala som ho k psychiatrovi, nech si svoje mindráky rieši tam a nie doma na nás...Čo sa dá robiť? Asi jedine porozprávať sa, že prečo také veci rozpráva a vysvetliť mu, že skôr či neskôr to dieťa začne vnímať. No a ak je to teda fakt tak, že si život predstavoval inak a dieťa mu vadí (sú takí muži), tak ponúknuť mu možnosť rozchodu, nech žije teda sám a dieťa má v stanovené termíny, možno si to vtedy rozmyslí. Môj muž sa po tomto otvorenom konflikte začal ovládať a už dlhšie som podobné osočovania nepočula, rieši to tak, že sa zoberie a odíde preč.

autor
5. apr 2023

@dominikak4 No rozviesť sa nechce o tom sme sa rozprávali. Väčšinou aj on to tak riesi že keď už má dosť tak odíde von ukľudniť sa. No niekedy vybuchne a povie blbé reči a keď sa ukľudní on sa ani neospravedlňuje, to ma bolí ešte viac. Aspoň keby priznal že áno spravil som chybu nemal som škaredo hovoriť pred nami, no on nič

laskamojajeidna
5. apr 2023

Potrebujete čas na seba. Trošku vypnúť, porozprávať...spraviť romantiku. Pre teba ma byť muž na 1. mieste a mal by to aj on patrične cítiť. Ak má malý 3 roky tak prečo nechodí do škôlky? A otec s ním nebol sám vonku?!Normálne šok...prepáč....jasné, že dieťa lipne len na tebe, ale veď ma 3. Už ma tráviť čas s otcom. Ako som písala. A viem čo hovorím. My s mužom máme 3 synov...takže z vlastnej skúsenosti Ti píšem.

autor
5. apr 2023

@laskamojajeidna Chodí do škôlky. Prečo s ním manžel nechodí sám von, lebo sa na to necíti

laskamojajeidna
5. apr 2023

Nemá blok z detstva? Chodil s ním von jeho otec? Aký má s ním vzťah....tam môže byť veľa za tým. Proste si len sadnúť a porozprávať. Inak Ti tu nepomôžeme...prečo sa na to necíti?

autor
5. apr 2023

@laskamojajeidna S rodičmi nemá moc blízky vzťah. Skôr ja som s nimi v kontakte ako on.

zuzuliatko18
5. apr 2023

Môj muž sa.tiez.dlho bál.ist s drobcom sám von, no keď malý začal celkom isto chodiť, párkrát som ich vyslala aspoň na pieskovisko, keď som potrebovala niečo porobiť. Teraz už keď má čas, tak idú aj spolu. A využila som, že má v novbri operovali, takže dlho som nemohla.drobca dvíhať. Muž ho začal každý večer kúpať a už im to zostalo a kúpe on. Takže možno nejako takto postupne, vymýšľať bezpečné aktivity, aby sa spolu naucili. Ale.najviac je to o tom, či má muž aj záujem.

laskamojajeidna
5. apr 2023

Takže už vieš asi,kde je problém.....všetko je výchova...

katkami123
6. apr 2023

Tam bude s manzelom ďaleko viac problémov, keď sa nedokáže ospravedlniť a priznat chybu a s každým ma narušené vzťahy.

simona121627
6. apr 2023

Lenivý je starať sa bolo by lepšie keby babky pomáhali a mal by viac času pre seba

Strana
z4