Ako by ste sa zachovali v podobnej situácii?
Ahojte, zaujima ma cisto vas nazor, ev. ako by ste sa zachovali v podobnej situacii. Znamy poprosil muza, ci nekupi isty alkohol na jednu akciu, cena okolo 30 eur, lebo chcel z toho robit nejake drinky. My sme kupovali na tu akciu ine veci, muz mu vravel inu alternativu toho a on, ze nie, ze nech mu kupi presne toto. Nasledne po akcii muzovi povedal, ze : “tak mam ti zaplatit za to, vies lebo to sa cele vypilo ...” moj muz nechal to tak, nie je asertivny, nevie povedat nie. Ja slkohol z duse neznasam, preto ma to nastvalo, ze vysolil cca 30 eur na nieco, co vobec nie je potrebne a na druhej strane nepaci sa mi ten sposob, ze povedal mu nech mu to kupi a na druhy den, ze vlastne sa to vypilo, tak ma mu za to teda dat peniaze?! Je to somarina, nejde o nic vazne, nejde o velku ciastku ale tak zasa ani o 2 eura, len ma zaujima vas nezainteresovany pohlad na vec, co by ste si pomysleli, ev. co by ste povedali vy v danej situacii, vdaka
a prislo mi to luto aj z tej strany, aj som sa na to nastvala, lebo vcera som si bola obzriet jedny saty a tak som rozmyslala a potom si vravim a nekupim si ich, naco budem minat zbytocne, rozhadzovat nechcem, boli cca v takej hodnote, stali este trocha menej ako ten slkohol, takze saty som si nekupila ale financovsla som chlast... parada fakt, tento svet, resp, niektori ludia sa vedia zariadit
@hipuska on ich mu nedaval, povedal mu, pocuvaj tak vsetko sa popilo, vies, tak mam ti vlastne tie peniaze za zo dat? cize ho troska psychicky dotlacil k tomu, ze on mu povedal, ze netreba. Ved muzovi som to povedala, ale znamy mu ziadne peniaze nedaval. Kevy bolo opacne garde, tak ja by dom vybrsla hotovost hned po odovzdaniveci a nie pyta sa, ci mu mam zaplatit za to, co som vlastne mu nsjazala kupit?! to co je za sprostost
Uplne ťa chápem, isli ste na oslavu kamarata 1. .. kamarat 2. poprosil tvojho muža,aby mu kupil presne taky a taky drahy chlast (lebo podla mna chcel zafrajerovat s tymi drinkami)...cize kamos 2. mal v plane doniesť ten chlast,ale co nestihal si ho ísť kupit, nemal to po ceste?? Vychcany..vy ste niesli nieco ine,na co ste vynalozili €,mozno cas na prípravu... pre mna je 30€ nákup jedla, drogéria prípadne oblecko pre dieta co prave potrebuje... nie aby som to platila dospelému chlapovi...clovek bez hanby, ja by som mu to niekedy v budúcnosti pri vhodnej debate ,nejak pripomenula,tak podprahovo, dvojzmyselne,aby si nemyslel ze sa na to zabudlo...ked muz to nechal tak pre trapni pocit..koksoooo nabudúce a aby kamos 2. nepytal zas nieco..
Jáááj vieš koľko takých " pohľadov" som ja zmenila na, dá sa povedať, aj blízkych ľudí, a som rada, aspoň viem, že do budúcna ma už neoklamú, pretože ich správanie so mnou už nepohne. A možno aj tvoj muž sa do budúcna poučí 🙂
@mariejenka ved prave, ze ja som na rodicovskej dov., takze kazde euro sa zide, ma to nastvalo
@tetaandulkova a ja sa aj tomu cudujem, ze tym ludom to nevadi? resp. oni sa nad tym nezamyslaju? neriesia? ze teraz my si onom mozme mysliet, ze je chrapun? ci to vobec takto nezmyslaju? lebo ja by som sa asi od hanby prepadla, takze preto sa mi take jednanie zda divne
Nie každý je bohužiaľ sebakritický, veľa ľudí porobí hlúposti a ešte oni sú potom tí urazení ...
Ten kamos má takú logiku, ved sa to vypilo tak za co ma platiť??!?????!!!😅😅 Okej...idem do potravín vezmem si rohlik,otvorim tam jogurt zjem to tam,a pri pokladni utrem pysk,a sak sa to zjedlo,m to platiť???!??👌 Logika jak bejk
@suzitok on ho pil tiez 😂myslim ten znamy, ale zaplatit zan nechce, najprv poprosil nech mu kupi , potom rozlievsl ako zo svojho
@mariejenka hej, cloveka zarazi, co si ludia vedia vymysliet, ale ja sa uz fakt nevudujem, ked cudzi ludia vedia porobit blbosti, ked znami sa takto vedia zachovat, je to smutne...
Ten dotyčný vedel, ako sa tvoj muž zachová, že peniaze nebude chcieť, tak ho jednoducho využil, by som ja povedala... Inak to nevidím.. Lebo neviem, prečo žiadal on tvojho muža o ten alkohol, keď vy ste kupovali niečo iné.. Ak vedel, že idete do obchodu nakupovať a popýtal o ten alkohol, je normálne, aby mu dal naň peniaze..alebo keď mu ho tvoj muž dávalô do ruky, mal mu zaň zaplatiť, ja jedno, či sa vypije, či nie...ak by sa nevypil, mohol si ho on zobrať domov trebárs. Takto dobre vedel, že tvoj muž peniaze nebude pýtať...takže áno, tvoj muž je- nie truhlík- ale ťuťko.. Pardón, ak sa mýlim, možno sa len nechcel doťahovať, ale 30e alkohol je podľa mňa už drahšia záležitosť..nie každý si môže dovoliť vysoliť za alkohol 30e, dupľom vtedy nie, keď z neho nič nebude mať..
@mariejenka a druha vec je, ze keby som kupila napr. trepnem 60 kubikov pre deti, tsk by mi to nevadilo, mavla by som rukou, lebo bolo by to pre deti, ale chlast ?!
@tinapa ano, taktiez si myslim to iste
Presne, aj tvoj postoj chapem ,ze chlast,tak zbytocny a este aj na.vas účet, pre deti by som mavla rukov.asi aj Ja ,ved aj moje by si dalo,a asi aj ja keby ze je to sladké 😉😅
Ako @tinapa píše, tvoj muž je tutko a ten vychcanec vie čo robí, keďže tvoj muz je ľahko zneužitelny. Tak trénuj s ním asertivitu 😉
Áno, dotyčný si to kázal kúpiť tak to mal aj uhradiť, bez opýtania sa!
@vilma7 ano, lebo my v dobrej viere, kedze sme isli kupivat ine veci, tak sme kupili aj jemu, kedze nas o to poziadal a nakoniec sme to zacvskali a ani sme to nechceli. Nie je to vela penazi, ale tak zasa nikto nema na rozhadzovanie a doslova vyhadzovanie...
No to áno, ale.tak.nemal sa dať dotlačiť. Mal povedať áno, 30 eur to bolo
@petruska19 len to ny som chcela vediet, ako, kedze ked som mu napr. toto povedala, ze sa mi to nepaci taketo jednanie, tak sa na mna osopil, ze co mal robit, ze mu to bolo neprijemne. On uz mal viacej takych situacii, ved aj mladsi brat s nim takto zatocil, takze podla mna mudi s tym nieco robit, lebo on je dobrak a ludia to zneuzivaju a mna to stve, nic mu nenapada zadarmo, samozrejme su dolezitejsie veci ale podla mna treba si vediet povedat svoje
@petruska19 myslim tym, ako trenovat tu asertivitu, kedze on sa nastve na mna, ze co riesim, ale tak nechcem aby ho vyuzivali
Ale tak plne ťa chápem. Že ťa to vytočilo.
@hipuska na jednej strane som rada, ze nie som sama, ze mam takyto nazor no na druhej, som sklamana, ze sa ten znamy tak zachoval, aj z titulu tych penazi sle aj z toho, ze v podstate mi to pride, ze mojho muza v podstate vyuzil a svojim sposobom asi ho povazuje za slabocha, s ktorym mozno takto manipulovat
Bože, aj môj je taký truľo, s každým chce byť za dobre, za každú cenu sa vyhnúť akejkoľvek konfrontácii a nakoniec je tým pádom on stratový. Ide ma poraziť, takže ťa úplne chápem. Riešim to tak, že keď sa nechá takto okaslat o peniaze, lebo sa nevie ozvať, tlačím ho, aby za rovnakú alebo vyššiu sumu kúpil niečo do bytu alebo dcére a podobne. Nie nepotrebnú hovadinu, niečo užitočné, čo by som kúpila tak či tak, ale keď má on toľko peňazí, že financuje cudzích, môže financovať aj moje želanie 🤷 mojím úmyslom je, aby mal väčšie nervy z toho, čo mu ja zas na to poviem a naučil sa radšej to riešiť s tým dotyčným, než so mnou doma. Aj negatívna motivácia je motivácia 😄
No nech začne trénovať čím skôr, lebo môže prísť "o viac" ako 30€. Ľahšie by mu bolo, keby sa vyučuje hneď ako to podal kolegovi. Ešte aj bloček by som mu predložila hňupovi. Ono je rozdiel "dobrák" a"hlupák". Tvoj muž v tomto prípade dobrák nie je. A fakt ho budú čím viac zneužívať.
V prvom rade ja by som skončila u prosby kamaráta nech kúpim alkohol. Nekúpila by som a bodka
@sunny8 ano, aj to je moznost, ale on ho o to poprosil, nemalo to byt pre nas, tak bolo mu babe povedat, ze ked ideme do toho obchodu, ze mu ho nevezmeme
@thoughtfulweirdo lenze ja ked som mu to povedala, tak na mna vyboehol, ze len peniaze reisim, jemu sa ani need nic ohladom tychto veci povedat, lebo mna uhasi raz dva, ale ked si mal poriesit to vtedy s nim , tak vtedy taku silu nemal.....
Tvoj muž sa bojí, aby sa na neho "nehnevali", aby ho nevylúčili z kolektívu, rodiny atd. Preto bude za dobráka. Nech si povie A DOSŤ! A nech toto stopne. Síce mu zo života odíde veeeľa ľudí 😂,ale nech neľutuje... tí ľudia sú vyciciavači a takých nikto nepotrebuje v živote. Mne sa to tak preriedilo, že až. Začala som hovoriť nie a nechala som sa zneužívať. Aj mi bolo do plaču, že kde sú všetci 😂 ale žije sa mi.lahsie a prišli mi do života iné bytosti 😉
No ja sa ho nepýtam 😄 ani nekricim, nevyčítam ani nič, proste s úsmevom milo poviem, že očividne tento mesiac mal dobrú výplatu, keď mu nechýba, a teda nám treba to a to. A keď povie, že nemá, alebo je to veľa, tak mu poviem, aby si teda nechal vrátiť od toho dotyčného a už bude mať pre naše potreby. Ale u nás to väčšinou nie je o peniazoch, skôr o tom, ze ho kolega donúti zobrať za neho smenu, ktorú nechce, nechá sa ukecať, aby do podniku on šiel nakúpiť, hoci vie, že mal ísť s nami na výlet, kamarát mu oškrie auto a mávne nad tým radšej rukou... Niekedy by som ho za uši vytahala 🙈

Veď ale mozes byť akurát tak naštvata na svojho chlapa. Veď on mu tie peniaze chcel dať nie? To že tvoj chlap nezobral...si tiež doma s ním.