Ako by ste sa zachovali v takejto situácii?
Pred dvadsiatimi rokmi má najlepšia kamarátka zoznámila z najlepším kamarátom jej priateľa. Bola láska na prvý pohľad. Zobrali sa aj oni aj my, máme deti s pár dnovým rozdielom.Oni zostali bývať u jeho rodičov v dvojposchodovom dome. My sme si kúpili byt pri ich ulici riešili hypo. Neskôr sme kúpili dom v inej obci.
Zomlelo sa toho veľa teraz sa rozvádzajú. V skratke, slovo jej svokry bolo písmo sväté, všetko sa muselo robiť podľa nej a vo chvíli keď si to ona povedala. Aj také banality že sa idú kopať zemiaky ale ona je krátko po operácii či sa musí učiť s deťmi. Do práce po md mohla iba tej čo stará schválila, do fabriky na 12h smeny denné/nočné, inak by mala peklo. Nikdy neboli na žiadnej dovolenke ani na výlete kde by aspoň jednu noc prespali, hoc financie nechýbali a ona po tom túžila.
Ja som vedela že tá fyzicky namáhavá práca nie je pre ňu, má doživotné následky. Mala pracovný úraz, dve operácie a ruku už nikdy nebude mať na 100%.Zatvorena doma so svokrou na dôchodku jej tiež na psychkom zdraví nepridalo. Raz sa pohádali, šla sa prejsť vyvetrať si hlavu. Poznám moju rodnú dedinu nikde nikoho iba v krčme ľudia sedia, zašla tam dala si niečo a večer prišla domov v prípitok stave. Svokra ju vyhodila z domu a jej muž ani necekol. Teraz býva u rodičov bez detí. Mám ťažkú depresiu.
akože sa pýtaš, či máš k nim ísť na večeru? A pani svokra dovolí návštevy?
Nechápem aká je otázka
@anonym_autor zacala si písať o kamoške w koniec je o tebe?
Tak o kom sa vlastne bavíme?
Zober kamosku na konzultáciu na úrad prace a rýchlo treba právnika
Kde je jej rodina? To je ona len tak bez deti?
Urobila 2 veľké chyby, treba riešiť situáciu ale fakt rýchlo
1. Na veceri ho konfrontujes (manzela vopred upozorni, co chces spravit)
2. Na veceru nepojdes, pojdes za nou
Chuda ta tvoja kamoska. Zije v mentalnom vazeni. Potrebuje sa dusevne odstrihnut od tej chorej matky / svokry a nadobudnut sebahodnotu.
Svokra jej rozkazala, do akej prace ma ist??? Prosim? To je vtip? Zijeme v nevolnictve?
Ty poznas len jej verziu, je tam aj uplne ina moznost, ako toto takto dopadlo, nepoznas tu jeho... nikdy by som pri paroch nerobila zavery, lebo tie verzie su uplne odlisne... ako priklad - kamaratka sa rozvadzala, pomahala som jej balit a stahovat veci, viem, ze on uz ma novu znamost, cakaju dieta... vyzeral ako najvacsi chuj od "objektivneho pohladu"... ale to, ze ona ma psychicke problemy desat rokov, ze ju vzdy tahal z nejakych sraciciek, ze sa snazil, ona odmietala roky sex, lebo proste ona to tak neciti, vozil a vyberal deti zo skoly a skolky, upratoval behal, lebo ona presne depka doma na gauci ci epizody... ked sa ona pokusila zabit (nasiel ju ich 7 rocny syn), tak poziadal o rozvod, uz to neslo... nie, o tomto on verejne vsetkom nerozprava... jej verzia je, ze je vsetko na nej, ze je toho na nu vela, nezvlada pracu, ma zdravotne problemy, nikto ju nechape, deti su narocne....
Len ako priklad, ze pri veceri ho vies vypocut, alebo tu temu uplne ignorovat, ale nie mu robit nejake "konfrontacie"
@anonym_autor ty máš z toho ťažkú depresiu? Prečo?
@anonym_autor nešla by som s ním na večeru a išla by som podporiť kamošku...je a bola to tvoja kamarátka...
po dvadsiatich rokoch sa rozvádzajú? ...tak to už asi majú veľké deti, možno aj dospelé, majú už vlastný názor...
dlho vydržala v takom "vzťahu", kde je svokra "hlavou" rodiny...ja už by som bola dávno preč, veď aj ty a tvoj muž ste si vzali radšej úver, aby ste boli sami ako rodina, ona sa prisposobila asi mužovi...len neviem, z čoho má depresie, veď môže byť rada, že sa rozvedú a konečne bude rozhodovať sama o sebe ... naozaj depresie a strach nie sú na mieste... aj ty jej musíš pomôcť, nech to berie ako to najlepšie, čo sa jej mohlo teraz stať...alebo naozaj potrebuje niekoho, aby rozhodoval a riešil veci v jej mene...
@anonym_autor ty máš z toho ťažkú depresiu? Prečo?
@bielasovicka pardon ona má depresiu
Ty poznas len jej verziu, je tam aj uplne ina moznost, ako toto takto dopadlo, nepoznas tu jeho... nikdy by som pri paroch nerobila zavery, lebo tie verzie su uplne odlisne... ako priklad - kamaratka sa rozvadzala, pomahala som jej balit a stahovat veci, viem, ze on uz ma novu znamost, cakaju dieta... vyzeral ako najvacsi chuj od "objektivneho pohladu"... ale to, ze ona ma psychicke problemy desat rokov, ze ju vzdy tahal z nejakych sraciciek, ze sa snazil, ona odmietala roky sex, lebo proste ona to tak neciti, vozil a vyberal deti zo skoly a skolky, upratoval behal, lebo ona presne depka doma na gauci ci epizody... ked sa ona pokusila zabit (nasiel ju ich 7 rocny syn), tak poziadal o rozvod, uz to neslo... nie, o tomto on verejne vsetkom nerozprava... jej verzia je, ze je vsetko na nej, ze je toho na nu vela, nezvlada pracu, ma zdravotne problemy, nikto ju nechape, deti su narocne....
Len ako priklad, ze pri veceri ho vies vypocut, alebo tu temu uplne ignorovat, ale nie mu robit nejake "konfrontacie"
@anjelicek26 nuž poznám aj druhú stranu, moja nadriadená je švagrina jej svokry. To čo o nej hovorí rodine, ľuďom jej svokra. Teraz keď tam už nie je, tak každému hovorí že je alkolička. Aká je zlá matka.
Takže len tak odišla, deti aj veci nechala v dome? Ty nechoď k nim ale za ňou nech sa preberie a začne veci riešiť. Deti do opatery, výživné, zobrať kamošov a ísť po veci, rozvod...
@anonym_autor nešla by som s ním na večeru a išla by som podporiť kamošku...je a bola to tvoja kamarátka...
po dvadsiatich rokoch sa rozvádzajú? ...tak to už asi majú veľké deti, možno aj dospelé, majú už vlastný názor...
dlho vydržala v takom "vzťahu", kde je svokra "hlavou" rodiny...ja už by som bola dávno preč, veď aj ty a tvoj muž ste si vzali radšej úver, aby ste boli sami ako rodina, ona sa prisposobila asi mužovi...len neviem, z čoho má depresie, veď môže byť rada, že sa rozvedú a konečne bude rozhodovať sama o sebe ... naozaj depresie a strach nie sú na mieste... aj ty jej musíš pomôcť, nech to berie ako to najlepšie, čo sa jej mohlo teraz stať...alebo naozaj potrebuje niekoho, aby rozhodoval a riešil veci v jej mene...
@ivett1 nie, deti sú 4a 2tr. Keď sme sa zoznámili boli sme ešte studenti
@anonym_autor Existuju iba dve moznosti: a) ist na veceru
b).neist na veceru
Ak by si isla, urcite neriesit ich vztah. Vies ako najlepsia kamaratka si mohla trosku dohovorit svokre na navsteve
s uplnou lahkostou. Myslim, ze nie vsetko je cierno biele.
Nechapem, preco by si mala odmietnut pozvanie. Lebo sa rozisli? Lebo ma niekoho ineho? Ja viem, ze budes drzat stranku kamaratke a nepojdes. Zbytocne si zatvoris dvere, kamaratka si tiez niekoho najde.
Takže len tak odišla, deti aj veci nechala v dome? Ty nechoď k nim ale za ňou nech sa preberie a začne veci riešiť. Deti do opatery, výživné, zobrať kamošov a ísť po veci, rozvod...
@januska12323 ona tam šla ale svokra ju do vnútra nepustila
Je tomu pár mesiacov, keď to takto pôjde ďalej bojím sa že ten alkohol nebude iba príležitostní
@januska12323 bola svokrou doslova vyhodena ulicu za tmy, neodlišla len tak z dobrej vôle
Muž veľmi chce aby som tam šla, on ju ož pozná,že aká pohodová žena, nie ako moja kamoška. Žiť viac ako desať rokov s jej svokrou pod jednou strechou, bola by psychicky troska.
@januska12323 ona tam šla ale svokra ju do vnútra nepustila
@anonym_autor akože nepustila, nemá kľúče? Má v dome trvalý pobyt?
Údajne je povedala, že už tu pre ňu nie je miesto. Ja si neviem overiť kde má trvalý pobyt.
@anonym_autor akože nepustila, nemá kľúče? Má v dome trvalý pobyt?
@januska12323 ak dom patrí svokre, môže ju vyhodiť, resp. zrušiť TP, ak by bol dom mužov, požiadať o vysťahovanie môže až po rozvode.
Veď práve , kľudne ju mohla na druhý deň odhlásiť.
Na začiatku bola stará, ako med. Darmo sa hovorí keď vtáčika lapajú pekne mu spievajú
Veď práve , kľudne ju mohla na druhý deň odhlásiť.
Na začiatku bola stará, ako med. Darmo sa hovorí keď vtáčika lapajú pekne mu spievajú
@anonym_autor nuž musí bojovať nie piť inak o deti naozaj príde
V ideálnom prípade by sa našla byť a tam bývala deťmi a jej muž by musel cvakať. Ale toto nie je ideálny svet.
Doma jej nie je dobre, jej otec pije, mama sa stará mentálne postihnutého syna. Tam by jej deťom dobre nebolo. Žije iba z maródky, chodí na rehabilitačné cvičenia. Do dnes nevie riadne zdvihnúť pravú ruku. Nevidím to vôbec ružovo.
@anonym_autor Z tohoto vyplýva lej jedna vec: Nikdy nebývať so svokrovcami v jednom dome, alebo na jednom dvore. Treba sa čo najskôr osamostatniť a mať vlastnú domácnosť.
Ona musela vidieť, čo je jej muž zač. On bol vždy pod sukňou svojej mamy. Len ona si to buď nepripustila, alebo to trpela. Prehrala boj so svokrou.
Čo ďalej? To už je na nej. My možnosti nepoznáme.
@ivett1 nie, deti sú 4a 2tr. Keď sme sa zoznámili boli sme ešte studenti
@anonym_autor toto je horšie, že sú deti relatívne malé, ale zase je to obrovská motivácia, aby nesklzla do toho, že všetko začne riešiť alkoholom ... musí sa naštartovať, nech myslí na deti, u mňa by to bol veľmi silný impulz postaviť sa a zabojovať, aby sa dostala z depresie...
@anonym_autor toto je horšie, že sú deti relatívne malé, ale zase je to obrovská motivácia, aby nesklzla do toho, že všetko začne riešiť alkoholom ... musí sa naštartovať, nech myslí na deti, u mňa by to bol veľmi silný impulz postaviť sa a zabojovať, aby sa dostala z depresie...
@ivett1 len keď deti nahuckajú proti matke a aj keď má možnosť (má vychádzku) tak údajne k nej deti nechcú. Teraz býva v inom okrese 50 km nich

@anonym_autor jej muž má milenku,. rozvedenú pani s deťmi. Máme ním ísť na večeru s manželom. Je mi zle z toho chlapa.