icon

Ako by ste sa zachovali v takejto situácii?

10. nov 2025

Pred dvadsiatimi rokmi má najlepšia kamarátka zoznámila z najlepším kamarátom jej priateľa. Bola láska na prvý pohľad. Zobrali sa aj oni aj my, máme deti s pár dnovým rozdielom.Oni zostali bývať u jeho rodičov v dvojposchodovom dome. My sme si kúpili byt pri ich ulici riešili hypo. Neskôr sme kúpili dom v inej obci.
Zomlelo sa toho veľa teraz sa rozvádzajú. V skratke, slovo jej svokry bolo písmo sväté, všetko sa muselo robiť podľa nej a vo chvíli keď si to ona povedala. Aj také banality že sa idú kopať zemiaky ale ona je krátko po operácii či sa musí učiť s deťmi. Do práce po md mohla iba tej čo stará schválila, do fabriky na 12h smeny denné/nočné, inak by mala peklo. Nikdy neboli na žiadnej dovolenke ani na výlete kde by aspoň jednu noc prespali, hoc financie nechýbali a ona po tom túžila.
Ja som vedela že tá fyzicky namáhavá práca nie je pre ňu, má doživotné následky. Mala pracovný úraz, dve operácie a ruku už nikdy nebude mať na 100%.Zatvorena doma so svokrou na dôchodku jej tiež na psychkom zdraví nepridalo. Raz sa pohádali, šla sa prejsť vyvetrať si hlavu. Poznám moju rodnú dedinu nikde nikoho iba v krčme ľudia sedia, zašla tam dala si niečo a večer prišla domov v prípitok stave. Svokra ju vyhodila z domu a jej muž ani necekol. Teraz býva u rodičov bez detí. Mám ťažkú depresiu.

Strana
z2
autor
10. nov 2025
@unicornlady

Neviem, kde presne žije. Ale v rôznych mestách sú aj priamo organizácie na pomoc ženám.
Tento obrázok je také všeobecné info, ale môže skúsiť, aspoň ju navedú, čo ďalej.

@unicornlady ďakujem

liv1
10. nov 2025

Neviem no. Byt to moja kamoska, tak ju podrzim a nie ze by nemala kde byvat, hned na druhy den by bol pravnik a riesilo by sa. Ale takto… normalne tazko radit. Ja by som z ucty ku kamoske na ziadnu veceru nesla. By mi z toho chlapa bolo na tycku a nemohla by som jest.

marca12
10. nov 2025

@anonym_autor Tu veceru by som brala ako prilezitost porozpravat sa s jej muzom a dohovorit mu,aby detom nebral matku. Aby jej umoznil stretavat sa s detmi,aby na nu deti nezanevreli. Je dospely a nedokaze sa postavit vlastnej matke? Doteraz ti kamoska nehovorila ako to u nich chodi? To ste nemohli skor zasiahnut? Tvoj muz nic nepovedal kamosovi na to,ze poslucha matku na slovo?

autor
10. nov 2025
@marca12

@anonym_autor Tu veceru by som brala ako prilezitost porozpravat sa s jej muzom a dohovorit mu,aby detom nebral matku. Aby jej umoznil stretavat sa s detmi,aby na nu deti nezanevreli. Je dospely a nedokaze sa postavit vlastnej matke? Doteraz ti kamoska nehovorila ako to u nich chodi? To ste nemohli skor zasiahnut? Tvoj muz nic nepovedal kamosovi na to,ze poslucha matku na slovo?

@marca12 kde začať, ja by som tam kľudne sedieť a debatovať o pocas nedokázala, nedokázala by som sa moc.krotit.a zaťahovať do toho ešte jeho milenku? naco?
Moja svokra zomrela pred 13rokmi, takže tolko zla nenapáchala, raz keď mi vyslovene ubližovala muž sa ma zastál, ale potom sa zistilo akú má diagnózu a krátko na to zomrela.Od vtedy je mamička bezchyná. Takže na vzťahu kamaráta a jeho matky nič zle nevidí. Už sme sa na tom pochtili
y

autor
10. nov 2025

O všetkom som nevedela, väčšinu dusila v sebe. Keď sme ešte bývali blízko seba a bola som s deťmi u nich tak.bola ako med.
Ja som si veci spojila iba potom, keď som ja jednej teambildingovej akcii vypočula názor mojej nadriadej na konto svojej švaginej, ktorá jej akurát volala/vyročila ju.
Ja som jej nehovorila,že deti chodia do jednej triedy že sa poznáme, tak možno povedala aj to čo by inak nie. Zasiahnuť ako? Ona nechcela odísť, povedala že vydržala doma aj horšie. Vydrží aj toto.
No niekde nastal zlom, možno ten alkohol odbúral zábrany a vykričala všetko ju za tie ťažilo. Ako bola pn tak sme sa skoro nevideli. Od vtedy sa niečo.zmenilo, možno ona sama sa zmenila. Ani nebol priestor na úprimný hlboký rozhovor. Nechce aby som šla k jej rodičom, a ani sem nepríde, lebo busom tam a späť trvá dlhšie ako má vychádzku.
Iba si voláme ale to nie je také...

Strana
z2