icon

Ako byť budhista popri rodine?

25. mar 2023

Pozrela sim si pribeh Budhu a dost som sa v jeho filozofii nasla.Som vychovavana ako krestanka ale ideologicky mi je blizsi Budhizmus.Len kde zacat.Je tu niekto ,kto sa tomu venuje? budhizmus nehlada Boha ale vychodisko z utrpenia,co hlasa po smrti?

danieladeley
25. mar 2023

Ty citaj hlavne dalej a vela, lebo podla tvojich prispevkoch o budhizme nevies nic...hlavne, ze uz ides riesit prestup.

konik1402
25. mar 2023

mne skor pride budhizmus ako filozofia, nie ako nabozenstvo. A co bude po smrti ? Ak sa nemylim, tvoje "ja" sa rozplynie v nirvane. To je rozdiel oproti krestanstvu, kde tvoje "ja" zostava stale individualne.

sisaka
25. mar 2023

@pipistrel13 Šanca, že je moslim je minimálna, že je Žid je možná, ale tí nepresviedčajú ludi o ich “pravde”, takže som si na 99.9 % istá, že je kresťan.

Budhista očividne nie je tiež a ani hinduista nie je, tí tiež nepresviedčajú druhých o svojej pravde.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sisaka
26. mar 2023

@zoro9836 ešte raz si prečítaj svoju prvú vetu a moju odpoved na ňu.
Čo ty si z toho vydedukoval je naozaj na cenu v neschopnosti pochopiť písanému textu a ešte k tomu aj krátku pamäť

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pipistrel13
26. mar 2023

@sisaka asi ale celkom necitas s porozumenim,lebo nikoho nepresviedcal,len poukazal na to,ze nabozenstvo (VO VSEOBECNOSTI) nie je o tom co sa mi paci,ale o viere,ale kludne si este do krestanov kopni alebo si mozno nastuduj kolko tych nabozenstiev (okrem tych par tebou vymenovanych este existuje😉

autor
26. mar 2023

@pipistrel13 napisal ,co je pravdive.Co je podla teba pravdive?To je taky pohlad,pravdy mozu byt tiez roznorode.

kristiii
26. mar 2023

Budhizmus má niečo do seba. Na strednej som o ňom písala prácu, tak som prečítala niekoľko kníh a má naozaj pekné myšlienky. Veď zajdi do knižnice a niečo si o ňom nastuduj, ak ťa zaujal. Mimochodom si on či ona?

stanulienkat
26. mar 2023

@pipistrel13 sorry, ale on stale presviedca o jedinecnosti toho pokryteckeho krestanstva. Keby sa podla toho spraval.... Ale pockaj..🤔to je vlastne typicke pre krestanov. On ma stake potrebu sa vyzdvihovat nad kazdeho, kto nevelebi jeho vieru. Pritom nema sajnu, o com by malo byt krestanstvo.

sisaka
26. mar 2023

@pipistrel13 neboj sa, viem, že ich je viac, ale som realista, vymenovala som len tie hlavné a vysvetlila, prečo viem, ku ktoremu patrí.
Náboženstvá sú vytvorené ľudmi, čo v nich je možné alebo pravdivé nie je dokázateľné, takže je to len tliachanie do vetra o pravdivosti a pravosti toho svojho. Ak platia duchovné zákony, na takom princípe ako fyzikálne t.j. pre všetkých a v to verim ja, lebo to nepostráda logiku, tak už v tom sa mýlia všetky 3 hlavné monoteistické naboženstvá.
Nie je žiaden vyvolený národ, ani vyvolení ľudia, ktorí veria tej PRAVEJ viere. Zmierte sa s tým, že náboženstvo je ľudský výmysel, ku ktoremu sa utiekate, lebo ste do neho boli buď indoktrinovaní alebo ste sa ho chytili v nádeji, že vás povedie duchovnou cestou alebo vás k nemu priviedol strach, je to v poriadku, ľudia potrebuju mať barličky v podobe viery, potrebuju mat vonkajší kompas, keď nevedia používať ten svoj vnútorný. Keby ste to vy ľudia, ktorí veríte nejakému náboženstvu pochopili a nechali druhých ľudí v klude veriť tomu ich, tej ich verzii pravdy, hneď by bol na svete väčší pokoj.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ckocka
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ckocka
Odpoveď bola odstránená
autor
26. mar 2023

@kristiii asi budem tak musiet urobit.Ja som hladala dlhsie nieco.Ak to nieje nabozensto v pravim zmysle aspon da cloveku to,co potrebuje.Vnutorny pokoj.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pipistrel13
26. mar 2023

@sisaka no mne sa zda,ze jediny kto tu neustale utoci a nenecha inych vyznavat to pre co sa rozhodli si ty😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kristiii
Odpoveď bola odstránená
pipistrel13
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kristiii
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená