Ako byť budhista popri rodine?
Pozrela sim si pribeh Budhu a dost som sa v jeho filozofii nasla.Som vychovavana ako krestanka ale ideologicky mi je blizsi Budhizmus.Len kde zacat.Je tu niekto ,kto sa tomu venuje? budhizmus nehlada Boha ale vychodisko z utrpenia,co hlasa po smrti?
mne skor pride budhizmus ako filozofia, nie ako nabozenstvo. A co bude po smrti ? Ak sa nemylim, tvoje "ja" sa rozplynie v nirvane. To je rozdiel oproti krestanstvu, kde tvoje "ja" zostava stale individualne.
@pipistrel13 Šanca, že je moslim je minimálna, že je Žid je možná, ale tí nepresviedčajú ludi o ich “pravde”, takže som si na 99.9 % istá, že je kresťan.
Budhista očividne nie je tiež a ani hinduista nie je, tí tiež nepresviedčajú druhých o svojej pravde.
@sisaka asi ale celkom necitas s porozumenim,lebo nikoho nepresviedcal,len poukazal na to,ze nabozenstvo (VO VSEOBECNOSTI) nie je o tom co sa mi paci,ale o viere,ale kludne si este do krestanov kopni alebo si mozno nastuduj kolko tych nabozenstiev (okrem tych par tebou vymenovanych este existuje😉
@pipistrel13 napisal ,co je pravdive.Co je podla teba pravdive?To je taky pohlad,pravdy mozu byt tiez roznorode.
Budhizmus má niečo do seba. Na strednej som o ňom písala prácu, tak som prečítala niekoľko kníh a má naozaj pekné myšlienky. Veď zajdi do knižnice a niečo si o ňom nastuduj, ak ťa zaujal. Mimochodom si on či ona?
@pipistrel13 sorry, ale on stale presviedca o jedinecnosti toho pokryteckeho krestanstva. Keby sa podla toho spraval.... Ale pockaj..🤔to je vlastne typicke pre krestanov. On ma stake potrebu sa vyzdvihovat nad kazdeho, kto nevelebi jeho vieru. Pritom nema sajnu, o com by malo byt krestanstvo.
@pipistrel13 neboj sa, viem, že ich je viac, ale som realista, vymenovala som len tie hlavné a vysvetlila, prečo viem, ku ktoremu patrí.
Náboženstvá sú vytvorené ľudmi, čo v nich je možné alebo pravdivé nie je dokázateľné, takže je to len tliachanie do vetra o pravdivosti a pravosti toho svojho. Ak platia duchovné zákony, na takom princípe ako fyzikálne t.j. pre všetkých a v to verim ja, lebo to nepostráda logiku, tak už v tom sa mýlia všetky 3 hlavné monoteistické naboženstvá.
Nie je žiaden vyvolený národ, ani vyvolení ľudia, ktorí veria tej PRAVEJ viere. Zmierte sa s tým, že náboženstvo je ľudský výmysel, ku ktoremu sa utiekate, lebo ste do neho boli buď indoktrinovaní alebo ste sa ho chytili v nádeji, že vás povedie duchovnou cestou alebo vás k nemu priviedol strach, je to v poriadku, ľudia potrebuju mať barličky v podobe viery, potrebuju mat vonkajší kompas, keď nevedia používať ten svoj vnútorný. Keby ste to vy ľudia, ktorí veríte nejakému náboženstvu pochopili a nechali druhých ľudí v klude veriť tomu ich, tej ich verzii pravdy, hneď by bol na svete väčší pokoj.
@kristiii asi budem tak musiet urobit.Ja som hladala dlhsie nieco.Ak to nieje nabozensto v pravim zmysle aspon da cloveku to,co potrebuje.Vnutorny pokoj.
@sisaka no mne sa zda,ze jediny kto tu neustale utoci a nenecha inych vyznavat to pre co sa rozhodli si ty😉

Ty citaj hlavne dalej a vela, lebo podla tvojich prispevkoch o budhizme nevies nic...hlavne, ze uz ides riesit prestup.