icon

Ako často by sa po svadbe malo stretávať s rodičmi?

kukucka355
9. feb 2022

Zdravím, mám na vás jednu otázku…Ako často by sa po svadbe malo stretávať s rodičmi ? S partnerom máme rozdielne názory…je v poriadku stretnúť sa pár krát do roka ?

kormino
10. feb 2022

Neviem si predstaviť stretávať sa 3-4 krát do roka.Bývame s mladými od seba 15 km.Pred narodením dieťaťa sme sa stretávali 1-2 krát týždenne.Chodievali v nedeľu na obed na striedačku raz k jedným raz k druhým rodičom Teraz keď majú bábätko sa zastavíme aj 3xtýždenne.Máme dobré vzťahy.

kvetinka75
10. feb 2022

@kukucka355 by sa patrilo? Takéto veci by sa nemali robiť preto, že by sa patrilo, ale preto, že chcem. Keby som sa chcela 1x do týždňa stretnúť s rodičmi, nikto by mi v tom nezabránil. Ani partner. Máte síce svoju rodinu ale aj rodičia naďalej zostávajú Vašou rodinou. Čo ti bráni len tak samej k nim behnúť, ak on nechce? Nemusíte chodiť spoločne.

tomikejt
10. feb 2022

@kukucka355 mam mamu v rovnakom meste, vidíme sa tak 2 krát týždenne

mariska1989
10. feb 2022

A kedy ich chcete stretávať keď budú na
cintoríne ? Kedysi raz do týždňa alebo 2 x do týždňa .aktuálne sa snažím každý deň ak to situácia dovolí snažím sa byť s otcom koľko to ide nakoľko je chorý

dzina007
10. feb 2022

mna minule zaujala myslienka a naozaj je pravdiva v tomto. I ked jasne nie presne na tento priklad lebo rodicia su este isto mladsi,

Ked mas v rodine starsieho cloveka a vies ze ma pred sebou este 10 rokov zivota, povies si ved to je este dlhy cas na stretavanie a uzitie si spolocnych chvil. Ale ak si to clovek zrata ze planujem ho vidiet 2 krat do roka. Tak vlastne si uvedomime, ze uz sa mozno len 20 krat, 19 krat, 18 krat... stretneme a clovek odide. A zrazu sa to zda sakra malo.

ibrunova
10. feb 2022

K našim chodím, kedy mi napadne, hocikedy len tak po robote na chvíľu, na kávu, prehodiť pár viet. Neviem si predstaviť vidieť ich 4x do roka, to jedine, keby som bývala na druhom konci Slovenska, a aj tak by to bolo málo.

ajko2011
10. feb 2022

Tiež bývame v jednom meste. Svokra býva vedľa v bráne. Moji rodičia 10 minút cesty autom. S oboma sa vidíme 1x do týždňa aspoň. Keď máme dovolenku s manželom tak sme spolu aj každý deň.

simca06022011
10. feb 2022

Moj chlap ani k mojim rodicom nechodí, zaujímavé ze on napr vyžadoval chodit k jeho. Cize sme skoncili tak ze apolocne nechodime takmer nikam a navstevy si riešim spontánne, vacsinou pridu ku nam rodicia 😁
Pravidlo na to nie je. Pre mna je 1x do mesiaca sj dost, ale teda nenudim sa doma, plus nechce sa mi do paneláku chodiť, parkovanie hodinu riesit...

mima172
10. feb 2022

@kukucka355 Na túto otázku neexistuje univerzálna odpoveď. Záleží to od toho aké sú vzťahy. Ja mam skvelých rodičov a keby sa dalo, sme tam aj 3x do týždňa, no reálne sme tam raz do týždňa. K manželovým rodičom chodíme tak raz za mesiac. Obe rodiny mame cca 30-40 minut cesty. U mojich rodičov mame zariadenú aj izbu a spávame tam. Cez leto chodíme častejšie, kedykoľvek treba s niečím pomôcť (zahrada...).
Nechcem skatulkovať, no väčšinou sa na tomto dá krásne vidieť aké bolo detstvo, výchova. Niekto, kto vyrastal v láskavom prostredí, s dobrými vzťahmi, nemá predsa problém tráviť čas s vlastnými rodičmi, hoci už si založil svoju rodinu.

tykat
10. feb 2022

@kukucka355 ...podla chuti... nikto z partnerov by nemal toho druheho obmedzovat/nutit.
Ak chce jeden denne na kavu k rodicom tak ok, ale nech nenuti toho druheho. Naopak ten druhy by ho nemal obmedzovat pokial to nenarusi chod rodiny (napr. muz travi s rodicmi cely volny cas a zena s malymi detmi je na vsetko sama).
Zas na dtuhej strane... neobiehat rodicov ked si to nezelaju, cize "raz do mesiaca by sa patrilo" moze pre niektorych rodicov znamenat malo a pre inych vela, im staci vianoce a velka noc, a chcu svoj klud. Clovek by to mal tak nejako vycitit a nevynucovat si kontakt.

osky
10. feb 2022

Keby som zila v tom istom meste,ako sa poznam,tak mozno aj kazdy den,aspon na stvrt hodku mrknut,co a ako.ved su to moji rodicia.
Ale tie 2 razy v tyzdni urcite ,takisto svokrovcov.
Ale to zalezi od vztahov.potreby vidiet sa.
Ale ver mi,kazdy rodic caka na svoje dieta.
Aj ked uz ma vlastnu rodinu...

7lenka11
10. feb 2022

My byvame cca 200 km od rodin a chodime domov raz mesacne.. ale zase prilezitostne chodia aj oni k nam

lopka1313
10. feb 2022

My byvame 500km od mojich a 300km od priatelovych rodicov. K priatelovym chodime cca raz mesacne, k mojim menej... Vztahy su super, ale dialka je velka, ak mam ist vlakom, k nasim je to 9,5hodiny a to pracujeme 5 dni v tyzdni aj my, aj oni. Autom je to samozrejme menej, ale nie vsetci sme soferi a aj tak je to daleko. Ale nasi obcas chodia k nam, takze sa vidame tiez mozno raz za 2 mesiace. So sestrou sa vidali pred koronou cca 8x rocne, ale ona je v cechach, pocas korony za tie 2 roky sa videli asi len 4x, lebo hranice... Tiez na striedacku. Ked som byvala len cca 120km, tak som mala obdobia, ze som sla kazdy druhy tyzden aj obdobia, ze som napr. 6 tyzdnov nesla. Bola som bez auta, takze len vlakom.
Nik by mi nemohol zakazovat, chodit, kedy sama chcem. A uz duplom nie, ak by som tam nebola denne, ale sla napr. len raz tyzdenne, kebyze byvame v rovnakom meste/okrese.
To, ako casto budes u rodicov, je len na Tebe a na nich a na Vasich vztahoch (pokial to fakt nie je kazdy/ kazdy druhy den na pol dna a nici to Vas vztah s muzom). Neries v tom muza, znicis si vztahy s rodicmi. Pripomienka, ze kolko x by si chcela vidiet vlastne deti v tom veku je tiez dobra...
Mojim rodicom chyba, ze nie sme spolu castejsie, potom ma mama tendencie brat mojich bratrancov a sesternice za svoje deti, kedze s nami je malo (co je super, lebo tym padom, ked su oni u svojich rodicov, tak k nasim casto chodia na navstevu, ci uz na kavu, veceru alebo pomoct a mama sa zaobera aj inymi ludmi a nie len tym, co som mala ja na obed a co na veceru).

diusqa761
10. feb 2022

@kukucka355 to má partner zvláštne predstavy. 3, 4x do roka sa stretávam s ľuďmi ktorých sotva znesiem na hodinu a stoja ma všetku vnútornú silu ich pretrpieť nie s niekým s kým si aspoň v rámci rodiny vychádzame. Aspoň raz /dva krát do mesiaca by som isto navštívila.

lujza123
10. feb 2022

@kukucka355 tak ako pred svadbou predsa. Co s tým ma svadba nechápem.

A každá rodina nech sa stretáva ako sú zvyknutý. Niekomu stačí pár krát do roka, niekto každý týždeň. Partner ti nemá čo do toho kecať, teda pokiaľ ho nenútis tam trčať každý jeden víkend alebo tam nechodíš denne hneď po práci až do večera ze ani doma niesi

janka_266
10. feb 2022

@kukucka355 mna by zaujimalo čo obsahuje tam váš vlastný život, lebo ak ste každý víkend niekde na horách, výletoch a podobne, tak to chápem, že nestíhate, ale ak len chodíte do prace a domov, tak potom nevidim ako dôvod prečo nestretávať rodinu. My chodíme cez vikendy, 2x našim, 2x svokrovcom do mesiaca, ako mame dieťa, tak aj cez týždeň niekedy. Predpokladám, že ako bude maly rast, budeme chodiť menej, lebo zz aj nejaké výlety budeme chcieť sami. Ale určite tam budeme častejšie ako 3x do roka

sidicek
10. feb 2022

Ved co ti bráni stretávaniu častejšie? Manžel predsa nemusí s tebou chodiť. Ono aj záleží ako to stretávanie prebieha, lebo také tie nedeľné obedy ako tu niektoré popisujú, chápem ze nechce, keď môžete byť niekde na vylete

roja01
10. feb 2022

Ja by som sa opytala muza, ako casto by chcel, aby v dospelosti chodili vase deti k vam, az budete vo veku rodicov.

lucia147852
10. feb 2022

@kukucka355 tak chod rodičom sama, veď nemusí ti muž pri každej návšteve byt pri zadku. A to už je hádam tvoja vec, koľkokrát ideš k rodičom, ak to nejak nevýslovne neovplyvňuje vás spolocny život

ajka0207
10. feb 2022

@kukucka355 keby bývam s našimi v jednom meste tak sa vydame pár krát do týždňa. Ale samozrejme je to úplne individuálne, záleží od vzťahov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luccija
10. feb 2022

@kukucka355 do tohto by som si nenechala kecat koľko x budem chodiť k rodičom.Ked on má vlažný vzťah s rodičmi jeho vec ...

danulicek
10. feb 2022

na toto neexistuje pravidlo, asi je to o tom, ako si to nastavíte. môj muž by ti povedal, že každý deň. reálne teraz chodí k rodičom každý týždeň, niekedy dvakrát do týždňa. no a ja ti poviem, že mne popri všetkých povinnostiach počas celého týždňa stačí ísť navštíviť mojich rodičov dvakrát do mesiaca. ale nie je to pravidlo, sú mesiace, kedy sme spolu každý týždeň (je ich veľmi málo) a sú mesiace, kedy sa stretneme raz za mesiac. ale sme v kontakte, píšeme si, voláme si pomerne často. bývame v jednom meste.

whatever1
10. feb 2022

@kukucka355 Ak by mi muz pred svadbou diktoval ako casto sa mozem vidiet s rodicmi, tak by sa ziadna nekonala. To ani s priatelmi sa nebudete stretavat, kedze budete mat "vlastny zivot"?

54tinka54
10. feb 2022

@kukucka355 ak bývate v jednom meste, tak aspoň raz za mesiac.. ale teda ak on nemá potrebu navštíviť svoju rodinu, ja by som to nechala tak.. ak sú teda zvyknutí skôr na telefonický kontakt alebo ako

marca12
10. feb 2022

@kukucka355 byvame v jednom meste a stretavame sa ako kedy. Niekedy aj kazdy druhy den a inokedy aspon raz do tyzdna ideme na navstevu. Ale poznam ludi,ktori navstevuju rodicov iba na sviatky a to su tiez v jednom meste

didi2102
10. feb 2022

@kukucka355 Robila by som ako cítim, ako to mne vyhovuje prípadne ako sa dohodneme,ja mám rodičov cez ulicu, keď sme začali bývať s manželom,neako extra sme na nenavštevovali , ako blbe ale čo by sme mladi tam robili,napr raz za 2tt,obaja sme chodili do práce,voľný čas travili spolu sami,konečne sme si to chceli užívať,času nebolo veľa,keď mame deti je to iné,s deťmi chodím cca 2-3x do týždňa na 1-2hod ku mojim rodicom,svokrovci bývajú 30km,nemam auto,manžel v zahraničí,chodíme raz za mesiac raz za dva keď je doma muž,raz za.mesiac cca príde svokra sama

poslednepogo
10. feb 2022

@kukucka355 my bývame v jednom meste, niekedy sa vidíme raz za 2 týždne, a niekedy aj 3x do týždňa

didi2102
10. feb 2022

@kukucka355 Teraz.citam že manželovi stačí pár krat do roka, takja napr chodím ku mojim sama s deťmi,manžel väčšinou robí,keď skončí príde na 5min občas ale fakt len občas,neviem si predstaviť čo by robil u mojich rodičov,tak isto neviem čo ja by som robila u svokry 3x.do týždňa o čom by sme sa bavili keby sme nemali deti,ja väčšinou u rodičov zalezem do izby,ľahnem si 😄👍👍 jem a rodičia sa bavia s vnucatami,proste to nenut chodít s tebou,ty keď chces chod častejšie,jeho vezmi obcas