icon

Ako často pijú vaši manželia alkohol?

brunetka777
5. aug 2014

Ahojte,

prosim o radu. Neviem, ci prehanam, ale nieco nie je celkom v poriadku...
Uz od zaciatku manzelstva mam vyhrady voci jeho pitiu alkoholu. Kedze viem, ze jeho otec bol alkoholik a moze mat k tomu predispoziciu, o to viac mi to prekaza a neviem sa s tym stotoznit. Mnohokrat do tyzdna odisiel s kamaratmi vecer von a prisiel uz aj s tym, ze som citila z neho alkohol, niekedy to bolo aj 4 krat do tyzdna. Ked som sa vzdy vytocila a nebavila sa s nim, tak on spravil naschval to, ze teda ked mam s tym problem, tak potom pil aj dalsie napr 4 dni v kuse, chodil po vonku az kym som ho nedotiahla domov, ze prosim ta pod uz domov a nepi, ze neni to dobre pre teba ani pre mna. A on vzdy povedal, ze to som ti uz chcel urobit naschval,ked sa tolko oduvas. Je toto normalne? Dalsia vec, casom teda konecne po mnohych hadkach a nesutale mu dohovaraniu pochopil konecne, ze takto sa veci neriesia, tak taketo naschvaly prestal robit. Ale ten alkohol stale stoji medzi nami. I ked vydrzal bez alkoholu uz aj niekolko vikendov. Ale zrazu sa mi zda, ze uz ako by zacal byt akosik nervoznejsi a potom aj si vsimnem, ze ked ide von, tak aj pride uz s tym, ze uz aj pil. Neviem, ci si to len ja namyslam. ALe to je jedno. Zaujimalo by ma, ako casto piju vasi manzelia ? 🙂. Este len poviem poslednu skusenost, ci je oka, prosim - manzel pracoval cely tyzden na nasom dome, ktory si staviame, v piatok isiel na stretavku zo skoly, samozrejme pil, na druhy ked sme sa strestli, ma to dost vykolajilo, lebo hadam ked idem von, nemusim automaticky slopat, tak sme sa zasa pohadali. Takze na druhy den, isiel hrat futbal, po futbale prisiel okolo pol 3 rano a tiez slopal a dalsi den, tiez isiel hrat futbal, prisiel o polnoci a tiez pil. Je toto oka, prosim vas? Lebo mna uz toto vobec nebavi.

Strana
z5
sheila72
9. aug 2014

@nigguska to ako každý, kto si dá jedno pivo je automaticky alkoholik alebo čo? Veď z toho sa ani opiť nedá :D Aj ty by si si mala hrknúť, lebo podľa môjho gusta reaguješ dosť výbušne a neadekvátne, pekný deň ;)

brunetka777
autor
10. aug 2014

@vadimka Dakujem pekne za to, ze si sa podelila o skusenost. Nama posledna veta sa mi velmi pacila 🙂 .

vadimka
10. aug 2014

@brunetka777

Je to tažke a velmi...ale ak alkoholik sam nechce, nikto a nikdy ho neprinuti prestat.
Po rokoch sa z neho stava uplne ina osobnost nazvime to TROSKA...ťaha na dno už nielen seba, ale aj svojich blizkych.
Držim palce, aby si mu to nedovolila.
Každy z nas ma narok na štastie. nie?

1botka27
29. nov 2015

Pred polrokom som potratila babo o kt.sme sa snazili asi 3roky...od vtedy sa nam zase nedari... moj muz si rad sem ram vypije...no v poslednom case je to vkuse denne... ci uz 1-2 piva po praci alebo dokonca posledne dni mi chodi domov opity aj z prace. Strasne ma to irituje a uz sme sa kvoli tomu neraz hadali. No pred 2 dnami pocas hadky mi povedal, ze chce by sam, ze aj tak nemame dieta a ze ja nie som spokojna lebo si da pivo, tak ze sa chce rozviest.... ze potom mu bebude nikto rozkazovat co moze a co nie.... som na prasky, uz 2 dni nespim, v praci som hotova.... dnes som sa s nim chcela porozpravat, no zase dosiel z roboty ozraty..... CO MAM PROSIM VAS ROBIT??? :'((

timea7
29. nov 2015

@1botka27 nechaj to pár dní tak, nič mu nehovor, nehádaj sa s ním, potom vystihni čas, keď napitý nebude a snaž sa s ním porozprávať, NIČ mu nevyčítaj, povedz mu, že vidíš, že má zrejme nejaký problém, ktorý utápa v alkohole. Že ti nie je jedno, že ten problém má a rada by si mu pomohla, ale nevieš ako, keď ho pred tebou nespomenie. Alkoholom sa problémy neriešia, ale sa vyrábajú nové a závažnejšie. Ak mu na vašom vzťahu záleží, tak sa bude snažiť prísť z práce domov a tráviť čas zmysluplnejším spôsobom. No mám pocit, že už je v štádiu, že si neprizná, že má problém s alkoholom, že by mu vyhovovalo, ak by ste išli od seba, mal by pokoj ☹ Daj si otázku, či ti to stojí za to bojovať o vzťah s mužom, ktorý ťa má na háku v období, kedy by ťa mal podržať. Zrejme nepije od tej doby, keď ste prišli o dieťa, ale pil už pred tým. Spýtaj sa sama seba, čo ťa na ňom priťahuje a aký by bol váš život, ak by pil tak, ako doteraz, prípadne, keby pitie zmiernil, ale po čase sa k nemu vrátil. Nie som za rozvody a rozchody pri prvých problémoch, ale v prípade alkoholu, drog, gamblerstva....je lepšie vzťah ukončiť, poplakať si a hľadať partnera iných kvalít.

1botka27
29. nov 2015

@timea7 vela veci di vystihla do bodky...dakujem,... veru, aj preto nespava a trapi ma to, lebo uz pred svadbou to bolo take vselijake, ale som boka zaslepena... teraz ma mrzi, ze som pre neho tolko obetocala, uz ani to dieta sa nam nedari...a cim daldj tym viac som sklamana, lebo sa mu neda verit...co sa toho alkoholu tyka... najradsej by som momentsle na par dni odisla, ale zijeme v zahranici teda nemam kam odist....

timea7
29. nov 2015

@1botka27 vždy máš kam odísť, ak chceš. Ak popíjal vždy, vykašli sa na rozhovor, hľadaj si prácu s ubytovaním a ukonči to. Ušetríš si roky trápenia sa a boja s veternými mlynmi. Netráp sa, že sa vám dieťatko nedarí splodiť, tvojho manžela by nezmenilo, dieťa problémy nevyrieši, len vyostrí tie, ktoré sú. Držím palce, aby si na to našla odvahu.

sari24
29. nov 2015

Môj si vypije len ak je špeciálna príležitosť a tá je raz za mesiac, niekedy dva krát a niekedy ani toľko. Tá príležitosť je vtedy ak ide s kolegami si vonku sadnúť prípadne sa konajú niekoho narodeniny. Inak nepije vôbec a ani ja. A ak už pije tak málokedy sa stalo, že by to urobil bezomňa, pretože vonku chodíme takmer vždy spolu. Okrem takýchto akcií si dáme na konci týždňa nejaké to jedno pivo pri dobrej večeri a potom spolu pijeme už len kofolu alebo teplý čaj 😝 Keby chodil pravidelne naliaty a tiahlo by z neho, tak dala by som mu to pocítiť.
Sama dobre vieš, že to koľko pije ten tvoj je veľa. Treba sa k tomu nejak postaviť, začať problém riešiť. Žiaľ skúsenosti s inými ľuďmi mi hovoria, že pokiaľ to nechce on sám tak s ním nepohneš, pretože alkoholik si horko-ťažko sám prizná, že alkoholikom naozaj je.

sense
30. nov 2015

Moj pije par krat do roka da si pohar dva vina a staci mu...tvoj ma zjavne problem s alkoholom ...a co sa tyka toho ze nemas kam odist ...vzdy je moznost odist....

vladinka
30. nov 2015

@brunetka777 ako keby si písala o mojom EX......tiež mal rád alkohol...ku koncu si už kupoval tri fľaše vodky naraz a pil každý druhý deň..myslím, že medzitým ani vytriezvieť nestihol...stupňovalo sa to až tak, že mi začal nadávať až som sa bála že mi ublíži...a čo bolo najhoršie, on si neuvedomoval, že je alkoholik, vždy mi hovoril, že ja preháňam....ale stále si myslím, že každý druhý deň fľaša vodky je už aj na alkoholika veľa 😀 ...nakoniec sme sa rozviedli a rok a pol som ho nevedela dostať z bytu...ale to je už iný príbeh....

smatka
30. nov 2015

@brunetka777 Moj raz za 4 roky

veronikazadana
30. nov 2015
Používateľ veronikazadana je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronikazadana.

skoro vobec

mnamko
30. nov 2015

Moj nepije vobec

alchemilkazltozelena
30. nov 2015

iba prilezitostne, cize ked je nejaka oslava...alebo ked si dame niekedy spolu vinko v piatok, alebo v sobotu vecer na odreagovanie 🙂

1tatiana137
30. nov 2015
Používateľ 1tatiana137 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

moj tiez iba prilezitostne 🙂

sono2
30. nov 2015

Len na oslave tj 2,3krát do roka

mamadoma
30. nov 2015

málinko, príležitostne

hankaop
13. mar 2017

prosim ak mozte vyplnte dotatnik o konzumacii alkoholu pre kamaratku, zaberie dve minutky https://www.survio.com/survey/d/C1A9E4A2M2E8N7D8N

michal3691
15. mar 2017

ak clovek nedokaze dodrzat svoje slovo vo frekvecii pitia , neodola ani pocas povinnosti v pracovnom dni tak nieje co riesit 🙂 Jedine plus ktore je ze ta nemlati 🙂

diana20
15. mar 2017

@brunetka777 ako dlho spolu ste? A stále to nezmenil kvôli deťom a tebe? Aj keď sa hadate? Neviem či je tu pomoci. Ale môj priateľ.. bývalé spolu len krátko, aj keď syn má už jeden a pol roka, tak spolu bývame len necelý rok, ale z jeho každodenného pitia a našich hádok dnes už nie je nič. Zmenil to veľmi rýchlo, raz som odišla na noc ku sestre, aby videl, že to myslím vážne, že takto ďalej nemôžem a odvtedy? Zakaždým sa ma pýta ci môže a aj keď mu poviem, že môže, tak si dá jedno dve piva a nepríde opitý ako predtým domov... dokonca naposledy som mu povedala sama nech kľudne ide a povedal, že sa mu nechce a šiel domov.. a to bol predtým alkoholik dá sa povedať, keď začal vždy sa musel opit, pil každý deň bez výnimky a keď mal voľno tak aj ráno začal hneď pivom... a teraz je stále triezvy normálny a všetko je lepšie... skus mu povedať, že takto ďalej nemôžeš a odid aj s deťmi ak tak na pár dní aj... nedvihaj mu, neozvi sa až kým sa neozve.. ak sa ozve a nebude to ospravedlnenie, ale dokonca niečo ako vyhrážky a hnev... tak to máš jasnú odpoveď.. odísť ti bude lepšie..

diana20
15. mar 2017

@brunetka777 držím veľmi palce... kiežby to zmenil tak, ako ten môj..

somavi
15. mar 2017

Podľa mna ma problém s alkoholom určite . Môj si da sem tam večer pohár vina , opitého som ho nevidela uz roky.. na oslavách a aj ked ide niekedy von , da si decentne. Opitý sa nedovali.

diana20
15. mar 2017

@brunetka777 Preboha, prepáč, nevsimla som si kedy si založila tému.. 😝 dúfam, že ti to dobre dopadlo odvtedy 😊

juliet86
19. mar 2017

@brunetka777 ahoj. Ako to dopadlo s tvojim manzelom a jeho pitim?

judithd85
31. mar 2017

urcite by mal navstivit odbornika., je zavisly od alkoholu, takze psychiatria a na liecenie...

emilia25
31. mar 2017

Mi mame doma kopu flias slivovice zbierame ich ked budu nase deti mat svadbu.u nas sa nepije vobec max tak na silvestra pol poharikom sampanske ostatne dame do chladnicky a neskor vylejeme ked to tam je dlho.muz nechodi ani do krcmi ani na chaty.ked ideme na veceru ja si dam nealko pivo muz kofolu.ale boh vie ako sa ma autorka je to dost stara tema.

Strana
z5