icon

Ako citlivo povedať mame, aby cez víkend k nám nechodila?

miskax2
8. aug 2012

ahojte baby. mam mensi problem od piatku sa chystame na dovolenku a dom ostava prazdny. najprv bol plan taky ze ked my budeme prec mama da bratov k ich otcovi a pride "dovolenkovat" k nam a pohra sa trosku v zahradke. lenze otcim si bratov v ten tyzden vziat nemoze lebo ma dovolenku neskorsie. tak mama povedala ze nepride ked nema kam dat deti (chce si od nich oddychnut). ponukla sa jej sestra(moja teta) ze na dva tri dni by to s detmi vydrzala. ale mama ze nechce. no teraz zrazu chce mama prist na vikend aj s detmi hoci predtym nechcela...dost rychly obrat.....moj problem spociva v tom zestarsi brat je dost nevychovany a problemovy a popravde ho tu v dome(ked niesme pritomny) nechceme a tiez sa bojim ze si k nam mam dakoho privedie a bude tu coromoro ak ma chapete proste v tomto jej neverim a pride my to cele cudne ze co tak zrazu a coze aj s detmi.......ako jej mam co najjemnejsie povedat ci vysvetlit ze to nepojde a nemoze prist?????? ☹ ☹ 😒 😒 prosiiiiim o radu som zufala ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

Strana
z2
renab
8. aug 2012

a koľko rokov má starší brat? nemohol by ostať sám doma, pokiaľ bude mama u vás?

tak skús mame navrhnúť, nech príde o týždeň neskôr - keďže si chce oddýchnuť od detí. alebo jej jednoducho na rovinu povedz, že sa bojíš, že brat niečo u vás vyvedie.

sisaha
8. aug 2012

@miskax2 no neviem aky mas vztah s mamou, ale asi inak ako na rovinu to nevybavis. Takze sadnut si s nou a povedat, ze nevidis ako najstastnejsi napad a vymenovat dôvody pre ktore ty sama vies, ze by tam tí chlapci byt nemali. Ale musis uviest konkretne veci. Pripadne, ak nebude suhlasit, nemas ochotnych susedov, kamaratku, ktora by ti mohla prist vybrat postu, popolievat zahradu?

ivett1
8. aug 2012

no, asi najlepšie bude povedať jej to priamo a nič si nevymýšľať...jednak by sa to mama mohla dozvedieť a potom, je hádam dospelá, tak to pochopí a neurazí sa... 😅 ...

zmrzlinkams
8. aug 2012

myslim že by bytik vydržal bez bežnych veci aj tyž. v pohode mne vydržali kvety v dome skoro viac ako dva tyž. a vpohode poliala ked som odišla a ked sme došli rovno som sa na kvety vrhla a to ich mam fakt vela suseda nám len mačku krmila a vtačika čo mame na dvore myslim že samotny byt či dom vydrži a pošta to by snad boli ochotny susedia vybrať alebo sa dohodni s poštárkou či by ti to nedala naraz ked dojdete neviem ako to u vás chodi.....
a povedať mame že si to neželáš aby došla s detmi že ona ano ale deti nie no narovinu lebo ak by si chcela klukatou cestou tak by si sa zamotala a neksor by to mohlo byť horšie ona je dospele pozna svoje deti mala by to pochopiť ... 🙂
a prečo nemožu ostať bratia doma sami to su taky maly ??

bodka13
8. aug 2012

@zmrzlinkams ja som to pochopila skôr tak,že jej mamina si tam mala ísť oddýchnuť od detí 😉 a nie že by bolo nevyhnutné strážiť byt...ale skomplikovalo sa to tým,že si tých chlapcov neberie ich otec 😒 ....či malo to byť inak @miskax2 ?

monika15
8. aug 2012

vsak hej hod argument ze MAMI ja chcem aby si si odychla ty a nie tu robit prides ;);)

miskax2
autor
8. aug 2012

@bodka13
@zmrzlinkams tu nejde o strazenie domu ide o to ze najprv sem chcela prist mama vyhradne sama lenze potom sa to skomplikovalo tym ze nema kde dat deti a aj ked sa jej ponukla druha vypomoc na postrazenie deti tak ist nechcela a odrazu sa sem hrnie aj s detmi od ktorych si stale chce tak velmi oddychnut cize nevidim ani ucel ani pointu toho preco semchce zrazu prist jedine a by si sem chcela dakoho priniest na nocne zalezitosti 😖 navyse starsi brat sa vsade len nudi len pri PC nie a ten mu tu zasadne nedovolime 😠 😠 😠 😠

miskax2
autor
8. aug 2012

@zmrzlinkams bratia maju 4 a 9 rokov

traktor
8. aug 2012

je to tvoj byt ..ty si dospela..nevidim problem...na rovinu by som povedala, ze si jej chcela byt poskytnut, aby si oddychla od deti..ale kedze deti ostavaju pri nej, nevidis dôvod, aby boli vsetci v tvojom byte, ked maju ten svoj..takze si si to rozmyslela a kluce jej nedas..nemas co dalej vysvetlovat a hladat dôvody..je to tvoj byt, ty rozhodujes a nemas sa ani preco trapit.. 😉

zmrzlinkams
8. aug 2012

@miskax2 tak ja som to zle pochopila ja som myslela že má stražiť bytik tak ja suhlasim s tym čo napisala monika15 argumetnuj tym že si jej to ponukla za určitym učelom a kedže chce dojsť aj s detmi tak nevidim v tom problem aby došla to može byť tam kde je lebo si aj tak neodychne a suhlasim aj s traktor tiež to tak napisala a hlavne mame nedáš kluče a hotovo je to tvoj byt .... a nechceš z neho robiť nočny hotel ....
tak to maš malych surodencov a ten 9 ročny ten len pri pc sedi no som zvedava čo bude robiťť v 14tych 😖
ja by som sa tiež bala nechať take male deti v byte bez mojho dozoru mama im určtie nebude stale za zadkom a hovoriť že to nesmu a pod. takže neviem mne by sa to tiež nepačilo - nech dojde s detmi vtedy ked budete domenko a pekne može byť u vás na navšteve aj pár dni tak jej povedz a že ked si chce odpočinuť a vypnuť že jej byt požičaš ale bez deti a hotovo pekne na rovinu.
ale otazne je že ked odidete či ťa ona posluchne a za tvojim chrbtom neurobi ináč 😒

renab
8. aug 2012

@miskax2 deväťročné dieťa si dovolí doviesť do bytu kohokoľvek a robiť "čoromoro"? fakt som asi stará.

tak v tomto prípade treba mame ponúknuť iný termín na oddych, ako som už písala. alebo keď sa vrátite, nemôžte jej bratovi na chvíľu zobrať? brat nemá rešpekt ani pred tebou?

miskax2
autor
8. aug 2012

@zmrzlinkams nikedy mam pocit z ja som mama o ona moja dcera lebo mi nic nepovie narovinu a clovek sa boji co z toho vystane......
@traktor
@monika15
@bodka13
dakujem za rady nakoniec sme sa dohodli ze bez deti(da bratov ich otcovi) ale aj to sa najprv musela urazit a ja dolovat prvavy dovod nahlej zmeny nazorov a chtíču ísť k nam ....... moje obavy sa cice nenaplnili nechce sem doviest cudzieho chlapa ale predasa perlicka pride s mojim otcom (20rokov rozvedeni) 🙂 🙂 🙂 🙂 no sranda ta moja rodina 😅

miskax2
autor
8. aug 2012

@renab tak to sotva to je zlosyn prvej ligy !!!!!! 😠 😠 😠 ☹ ☹ ☹

anibas
8. aug 2012

@miskax2 no - máš to ťažké .... 😒 😒 😒

boska79
8. aug 2012

@miskax2 zlosyn? stale je to Tvoj brat...ako ho vychovali...taky je

mame treba na rovinu nieco povedat ked sa Ti nieco nepaci... a mat take male deti, a aby mi povedali ze ony ist nemozu.... tak nejdem nikam. deti su sucast matky.

nela82
8. aug 2012

troska mimo temy...ale nazvat brata-9-rocneho,ze je zlosyn....smutno toto ☹ 🤐 😨 sama si matkou..nevies,ako niekto nazve tvoje deti 😉

Nic v zlom,ale deti su deti... 😉

sarinka123
8. aug 2012

Ja to na pisem narovinu ! Moja mama a svokra by bez nasej pritomnosti teda neprisla do nasho domu. To by som mame a svokre s manzelom vysvetlili narovinu. Ale ich by to ani nenapadlo. Je to NASA domacnost, nase sukromie a treba urcite veci respektovat. Taktiez to plati opacne. Keby matka bola prec a mala prazdny byt, tiez by som sa tam nela roztahovat. Som dospela, mam svoju rodinu a domacnost. Kvetom a zahrada sa nic nestane. Boli sme prec 12 dni. A ked si chce moja mama oddychnut, tak ju zavolam k nam na navstevu a nerobi u mna nic. Moze oddychovat, veer si same vinko, ugrilujeme, posedime, pokecame, skratka ju obskakujem. Taktiez po dome mi nelabzuje, ak nieco, napr, uterak, tak pekne vypyta. A ked nahodou chce varit v kuchyni, tak som pri nich, a podavam im veci a sama si dam do poriadku kuchynu, Aby mi nepoprehadzovali veci tak, ako to mam zauzivane ja. Vzdy ked odchadza svokra a moja mama, povedia, ze sa u nas citili, ako v 5 hviezdickovom hotely a ze si oddychli. Ani nahradne kluce nemaju. Ma susedka a ta zaleje kvety.

zmrzlinkams
9. aug 2012

@miskax2 bratia maju ineho ociina ako ty?? ked si pisala že dojde s tvojim otcom ale bratia idu k otcvoi ? aby som za niečo zle nepochopila ale myslim si že to bude super takto a vidiš stara láska nehrdzavie 😀

miskax2
autor
9. aug 2012

@zmrzlinkams ano ineho aj moj otec ma este dve drcery s inymi zenami cize mam dvoch bratov od mami a dve sestri od otca 😀 😀 to sme rodinka co?

renab
9. aug 2012

@miskax2 😀 😀 😀 , aspoň sa nenudíte

zmrzlinkams
9. aug 2012

@miskax2 veru velka mix rodinka ale hlavne že sa mate radi 🙂

miskax2
autor
9. aug 2012

@nela82 no keby mi niekto v dobrom dohovaral ze moje dieta je take ci onake a ze jeho spravanie nieje v sulade s jeho vekom a slusnym vachovanim tak by som sa zamyslela zahanbila a snazila sa napravyt chyby vo vychove aby bolo moje dieta lepsie lenze mama nie ☹

miskax2
autor
9. aug 2012

@boska79 no vidis to si myslim aj ja a moja mama fungovala cely skolsky rok tak ze doobeda boli chalani v skolke a skole a poobede ked mal ich otec rannu alebo nocnu boli u neho (ked mal poobednu tak boli s mamou)co znamena 2 tyzdne z troch plus vykedny kedy nesiel do roboty pekne nie?a este ked vie ze u neho o deti nieje 100% postarané ako poriadne jedlo ci hygiena a vychova...... ☹ 😒
smutne ☹ 😢 😢

boska79
9. aug 2012

A to mame nevadilo ze mu supla deti? A nebolo o ne postarane?

Ako...nemam slov.... nieje problen deti narobit, ale sa postarat je dolezite... A nemam ani pocit, ze mas zdravy vztah s matkou, ked sa jej bojis povedat taku normalnu vec...ze - mama netreba k nam chodit.

Sama pises, ze je smutne aku maju chalani vychovu... mylis ze im pomozes, ked napises ze je jeden zlosyn a druhy pri pc sedi len? Odkial maju mat vzor rodiny?

Pisem v dobrom, tak dufam ze sa neurazis...ale deti absorbuju toho vela a potom sa to s nimi vlecie dlho...

nela82
9. aug 2012

@miskax2 no neviem..za tym sa moze skrývať niečo ine,ako len jeho vychova 😉 Teda zlyhanie tvojej mamy vo vychove...
No 9-rocne dieta ani nemoze byt zle...ako a v com?? 😕

miskax2
autor
9. aug 2012

@nela82 je drzi nevdacny pred nikym nema respekt dovoluje si do dospelych vsetko ofrfle ked mu dohovaram jednym uchom dnu druhym von ☹ ☹ ☹ ☹

miskax2
autor
9. aug 2012

@boska79 no asi jej to nevadi je rada ze jej doma nepilia nervy.......mas pravdu s mamou bohvie aky vztah nemam ako pomozeme jedna druhej mame sa radi ale nikdy sme sa moc doverne nerozpravali.....a ako im mam pomoct???? uz nebyvame v jednom meste taze niesme castko v kontakte........a respekt predomnou ten starsi nema.......a ked poviem mame ze jeho spravanie nieje celkom ok nic s tym neurobi......."zlosyn" a "sedi len pri pc" je ten isty ten starsi s tym mladsim sa ako tak da ale uz zacina odkukavat od brata ☹

zlatica36
13. aug 2012

@miskax2 necitala som vsetky prispevky,ale podla mna na rovinu,jej povezd ,ze si nezelas aby tam boli tvoji bratia ,ked ty tam nie si ,a ked ma stym problem,nech nechodi ani ona v ten cas ,ked vy doma nebudete

xlucia
4. júl 2013

@miskax2 ako ste to vtedy nakoniec poriesili?

miskax2
autor
7. júl 2013

@xlucia nakoniec bola mama u nas s mojim otcom a bez deti....aspon tak sa mi vidi.... nuz komplikovana rodinka

Strana
z2