Ako ďalej?
Ahojte, fu je to tazke ale rada by som pocula nestranny nazor
Som vydata 12 rokov a manzelstvo bolo vzdy velmi fajn...teda az do mojho druheho tehotenstva. V prvom trimestri si nasiel manzel milenku. Citila sim to dlho ale az v osmom mesiaci sa mi to podarilo 100% zistit. Moj manzel-dokonaly otec, velmi prosperujuci podnikatel sa neskutocne zmenil. Cele dni aj vikendy bol s fesandou, mala nase auto, kupoval jej veci, uplne na nas kaslal a ked som ho vyrazila z domu tak odmietol poslat aj 20€ synovi na desiatu. Asi to boli hormony ale zobtala som ho naspat a dalsieho pol roka trvalo kym sa vsetko opravilo. Ale na jeho hlupost sme doplatili vsetci... Kym si on uzival, jeho spolocnik ( inak velmi chudobny chlapec, ktory bol len papierovo koli uveru ) nas obral o vsetko. Zrazu zablokovany ucet, gorili pred domom prisli pre auta a to co sme budovali 10rokov bolo zrazu fuc. To ze mi klesla zivotna uroven z 80tis eur na nulu by sa dala zvladnut, ale ja sim bola dva mesiace pred porodom, v tazkej manzelskej krize. Rodila sim samozrejme predcasne zo stresu, po tyzdni ked nebolo na plienky aj mlieko zmizlo.
No, sko tak prezivame, manzel dostal strasnu po papuli a velmi sa zmenil-teda co sa tyka rodiny. Mame 2uvery, zacina od zaciatku a klape nam to vo vsetkych smeroch este lepsie ako predtym. Ale teraz prisiel novy problem. Stale bojujeme s financiami ☹ nevieme splacat uver ani leasingy, uz dokonca aj s uctami je to tazke. Predtym stale robil a nemal cas a teraz je ho viac a nasiel si kamosov. Zo zaciatku to bolo kde tu, potom castejsie, obcas potiahne do rana. Viem ze maka, pomaha mi straaasne a je uzasny k detom aj kumne ale uz sa to zintenzivnuje a vzdy vecer zacne mat stres len aby vypadol. Je ti len mesiac ale bud je vonku alebo spi celeee dni. Je tazke vysvetlovat velkemu synovi ze tato je unaveny a krit ho ked chodi rano alebo doobeda. Doteraz som brala ze by sa zblaznil a nechce antidepresiva aby to prezil ale uz mi pretieklo. Dva dni som trosku bez nalady, lebo sa nechcem hadat ale zasa nech vie ze stacilo a dnes uz ohen na streche a samozrejme za to mozem ja lebo som vraj zduta. Moj muz je velmi tazka povaha a nevie komunikovat! Nechcem ho obhajovat...ale napriek tomu ze tak taha tak nikdy nie je opity, da sa nanho spolahnut a drie jak magor ☹( Ale fakt uz nevladzem. Som stvrty rok na MD lebo deti tazki alergici.
Dakujem za kazdy nazor a radu 😘
katikast, kým manželovo podnikanie prosperovalo, zarábal 80-tisíc mesačne?
Pre mňa neuveriteľný príbeh, zle podaný, neviem ani reagovať.
Uprimne? Tvoj muz ma asi za usami a o vela veciach nevies...mozno ma stale tu slecnu a preto tak na oko strasne "drie". Preco by inak "vyspaval". (kamarati su zamienka, alebo mozno pije...) Ak by sa poucil, spraval by sa inak.... ak Ti ma kto pomoct opusti manzela, hladaj utocisko u rodiny a skus sa uskromnit. Zacni si vazit sama seba a pokus sa o vlastne stastie. Napr. najdi si pracu ak moze mamina, sestra, babka .. postrazit deti. Ty urci pravidla manzelovi ohladom financii a stretavania sa s detmi. On sa snazi iba na oko a Ty si ta ktora sa chce obetovat pre rodinu...ale casom Ta to moze uplne zlomit..odid kym Ta neznici uplne...vela stastia prajem!
( inak velmi chudobny chlapec, ktory bol len papierovo koli uveru )
vysvetlím túto vetu:
tento stav je možný, len ak podnikáte na živnosť a úver ste mohli brať aj predtým, než ste živnosť založil. čiže ste pribrali ešte spoludlžnika, ktorý na začiatku vášho podnikania vám so svojím slabým platom pomohol
takže ručíte celým svojím majetkom a v tomto prípade ručí aj vaša manželka, tak je to s podnikaním na živnosť
(( Kym si on uzival, jeho spolocnik ( inak velmi chudobny chlapec, ktory bol len papierovo koli uveru ) nas obral o vsetko. Zrazu zablokovany ucet, gorili pred domom prisli pre auta a to co sme budovali 10rokov bolo zrazu fuc)))
vysvetlím:
žiadny spoludlžnik vam nemôže zobrať majetok, len tak z ničoho nič. Bud si pán manžel prehájdal peniaze a zabavili mu majetok banky a mladý môže mať z toho iba prúser, že aj on bude fungovať zo životného minima... alebo ste ten úver brali na chlapca ako na bieleho koňa, robili na jeho firmu veci, ktoré sa robiť nemajú a o majetok vás obral nie on, lebo biely koni sú úplne blbí ale mafiánska konkurencia a on iba "prebehol".
takže ja typujem, že pán manžel sekal frajera, balil cecane a jednoducho vás obral dobudúcna o strehu nad hlavou.
mala by si si nájsť aspoň prácu na doma, lebo on sa ti o decko nepostará, on sa kuká po tom, kde rýchlo zarobiť prachy aby si mohol užiť s cecaňou.
a lune môže môže tiež mať pravdu a to ti potom len hrá doma divadlo a zakladá rodinu s cecaňou a vytvára jej robotu vo svojej firme
bielemu koňovi nikto úver sám od seba nedá, musí vykazovať majetok...., čiže najprv na neho "kamaráti"prepíšu domy, autá .... a potom to on zase predáva ďalej
@katikast takze podla mna by bola v tomto pripade dobra aj psychologicka pomoc, takyto prepad zivotnej urovnej a resp. toho, ze pre vlastnu neschopnost a hlupost prisiel o peniaze a svoj doterajsi zivot moze s pychikou pekne zamavat...plus utrpela asi aj jeho muznost, lebo milenka bola urcite len vtedy pri nom ked sa platilo, odhalenie nevery a ta kvazi hanba pred tebou atd.....no nechcem vyryvat, ale v dnesnej dobe zarabat tolko a zrazu ho niekto len tak znenazdajky oberie o peniaze..sorry, ale tam nebolo vsetko s kostolnym poriadkom a pozadie vasich financii mohlo byt rozne, preto sa aj z tohto hladiska necuduje, ze je spravanie tvojho muza ake je...podla mna ani sama nevies co ma na rovasi...tam uz len pomoze vasa vzajomna uprimnost, ak mate potom vsetkom normalne fungovat.....
Prefackať zľava zprava....
@regina22 písala som, že sa na to nedá ani odpovedať. Zakladateľka zrejme nevie, ako to v podnikaní chodí a ty si jej to z časti vysvetlila. A jej muž nebude byť v tom asi nevinne, dobre vedel, čo robí. Ale asi mu nie všetko vyšlo, ako chcel. A manželke ťahal medové motúzy popod nos, že ho mafiáni pripravili o majetok 🙂
no alebo mali tých 80000 na rok čo mi príde už realnejšie
Zeny, vyzera to, ze vas najviac nasrali tie prachy. Nechapem, to zena, co ma 80.000,- (a je jedno, ci uspory, ci mesacny prijem), vas tak rozpali, ze zabudate byt dobre a laskave?!?! To ma byt zena zene vlkom?! To fakt????
@romanovic prečo si to myslíš? Veď je tu kopa žien, ktoré majú vlastnú firmu, sú tu právničky, ženy, ktoré majú mužov s veľmi dobrým príjmom, nemyslím si, že by to v dnešnej dobe niekoho až tak rozhodilo, nepoviem 25 rokov späť, ale dnes? ...myslím, že skôr tu nechápu naivitu tej ženy a to, že idylku v manželstve zničil muž, ale ten, kto sa snaží dať všetko dohromady nie je on.
@romanovic
Jedna pozitivna odpoved, som tu po pol roku....akokolvek si to myslel tak moc dakujem!!!! Manzel mal najvacsiu a najuspesnejsiu sbs na Slovensku a nakolko bol seriozny, platil dane a vsetko okolo toho tak ho odlovili aj z vlady na zakazky. Vsetci tu riesia plat uzasny, ale trvalo roky kym sme sa dostali tak vysoko. Ano, padol na dno a nezvladol to psychicky, je to stale tazke ale uz je aspom on OK. Maka ako drak, teraz sa sustredil na zahranicny trh a snad sa vsetko podari 🙏🏻
A vy vsetky kravy, aj poctivo sa da vypracovat, len treba vela makat, byt sikovny a mat vela vydrze
@katikast hyeny, kravy, kľudne pokračuj, nás to nerozhádže, kľudne môžeš aj ďalšiu rozprávku popísať. Ja som vám nikdy neželala ani neželám nič zlé, naopak, iba mi kopa vecí nesedela a nesedí. A viem, čo je to vypracovať sa z ničoho, začínať z hlbokého mínusu s úverom ako Brno, spávať štyri hodiny, nepoznať pomaly voľné víkendy....no teraz uprednostňujem iné hodnoty.
@katikast
s tym treba ratat, ze ked raz nieco urobis vecou verejnou, tak uz to nie je tvoje sukromie (aj keby to bolo predtým tvoje sukromie, ale vystavila si ho tu verejne vsetkym, tak uz nie je). uz si to zije vlastnym zivotom a ludia s tym narabaju ako uznaju za vhodne.
a nemas uz ziadnu moc to ovplyvnit.(ako vidis).
aj keby ta to neskutocne stvalo, urazalo a bolelo.
je hlupost preto veci z toho, co citas, vztahovat na seba osobne. naco to robis?
maj k tomu nadhlad.
a neskusaj "vratit uder". aj tak sa ti vrati ako bumerang.
to je ako snazit sa mat posledne slovo v hadke.
nabudúce svoje sukromie ries vylucne s blízkymi ludmi, ktorym doverujes (aj ked aj tam sa obcas najde niekto, kto doveru zradi. zialbohu.).
nespoliehaj sa na anonymitu nejakého fora, je to strasne zavadzajuce.
X ludi sem denne napise a X si aj precita na to negativne komenty od druhych. a snad neexistuje vynimka, co by toto psychicky zvladla.
viem, co je to vysvihnut sa hore z nuly a sam. drzim palce tvojmu chlapovi.
a snad je uz tak pouceny, ze az zas bude tam hore, tak sa mu hlava nezatoci a nezacne zas vsetko ruinovat pre par sladkých reci inej zeny.
mal by si byt vedomy, ze bohaty chlap byva len vzacne mladou zenou hladkany z uprimnej lasky.
a v tebe ma zas odskusane, ze nie si s nim pre peniaze, ale ostanes aj v biede. a takyto spolah je vzacnejsi na ceste zivotom, ako cokolvek ine.

@janickacrazy
Ja okrem MD pracujeeeeem