icon

Ako daľej?

2. júl 2023

Ahojte, potrebujem poradit a zároveň pocut skusenosti tých ktoré to mali/majú rovnako.

S priatelom sme nejaký ten rok vzťah mame krasny, rozumieme si, nehadame sa len vynimocne aj to raz za pól roka možno ani to 😀, podporujeme sa mame rovnake záujmy no idilka…

Akurát sa rozchádzame v jednej základnej veci a tou je rodina. Ja by som do budúcna velmi chcela aspoň jedno babo a aby sme sa aj vo vzťahu dostali na druhu “métu”, aby má priatel požiadal o ruku a chcel byt mojim muzom.

Priatel vsak naopak velmi “nechvata” zijeme spolu má vsetko čo potrebuje staram sa o domacnost , chodím do prace , klasika…. Veľa krat sme viedli tieto diskusie aj som mu povedala že nehodlám cakat kým sa rozhybe je si toho vedomí že o tom premýšľa a podobne (nechce o mna prist)

No a tu nastáva dalsia situacia keď sa teda raz za toho pól roka podchytíme tak vždy útočí na svadbu… že toto nechce zažívať dalších 20 rokov v manželstve a bla bla vždy má tým akoby vydiera… hovori o tom ako by to mal byt koniec sveta pre neho ze si ma niekedy vezme už si pripadam fakt zifala aby som sa prosila chlapovi, aby si ma zobral. Dnes nastala situacia kedy mi to vykrical nakoľko sme sa pochytili koli jeho žiarlivosti kedy sa mi vo fitku opakovane prihovára jeden chalan. Nemám záujem , vždy ho poslem prec ze cvicim ze nemám čas chodíme tam s piatelom tak vie ze mám chlapa ..akurát ze keď na mna máva a mám sluchatka myslím si ze niečo potrebuje tak si och dam dolu a priatela to štve ze ho neposlem do riti aj keď som mu milión krat povedala ze som to spravila a chalanovi zjavne nedopina.

Zhodil to pravdaze na mna ze si neviem príznak chybu a ze ho neposlem do riti a od neho chcem aby keď ho volaju kamosky na kavu ich do riti posielal🙈 neviem či som už divna ja ale mne príde rozdiel keď chalana poslem do kelu a nechape ako keď priateľovi pisu “známe” a volaju ho na kafe a namiesto toho aby im napisal ze nemá záujem tak napise ze nemá čas .

Príde mi ze sa len vyhovára ze to zhadzuje na mna cítim sa akoby ma tou svadbou vydieral, vie ze je to pre mna

Dakujemv živote dôležitý krok a ze ma to zraní čo by ste robili? :(

autor
2. júl 2023

@majlo1234 dakujem. Asi budem musieť inak to nevidim :(

vanilkovazmrzka
2. júl 2023

Plus s tym domacim servisom maju baby pravdu, skus ubrat, a prenechat to do buducna ako benefit manzelstva 😃

autor
2. júl 2023

@vanilkovazmrzka aspoň že tak! Ja neviem čo s tými “mužmi” je točí sa okolo mna kopa chlapov aj starsich len ja akosi už nemám chut s niekym niečo zažívať od začiatku. Ja nás beriem ako rodinu a som z toho naozaj smutná keď mame niekde spolu ísť a na rodinu sa hrat a pritom viem že nou nikdy nebudem … sama to viem a nechcem si to priznať

terry658
2. júl 2023

Tak prvá chyba je nasťahovať sa spolu pred svadbou a potom čakať že si ťa vezme. Teraz si naozaj v pozícii, že sa musíš doprosovať svadby a to je ponižujúce. Aj keby si ťa vzal budeš mať v sebe ten pocit, že si ku zato nestála a dohnala si ho k tomu.

autor
2. júl 2023

@vanilkovazmrzka pokúsim sa 😀 ja som taká svedomitá vsetko vždy porobim a hlavne energická tak mi to ani nevadi občas spravím poriadok aby aj on pomáhal takze niečo pravdaze robi an on že je to jeho “úloha” ale väčšinu robim ja čo si budeme 😀

autor
2. júl 2023

@terry658 tak bohuzial neslo to inak. Ja zas poznam veľa inych párov ktorí spolu roky chodili pripadne sa aj vzali potom sa k sebe nasťahovali a zistili že si vôbec nerozumejú

ckocka
2. júl 2023

To naozaj vyzerá ako prototyp krásneho vzťahu.

terry658
2. júl 2023

Tak ono vždy zistíš, že s tým druhým si nerozumieš. To je prvá manželská kríza. Potom je len na ľuďoch či začnú stavať na tom, čo ich rozdeľuje a budú nachádzať čoraz viac odlišností alebo budú budovať na tom čo ich spája a hľadať cestu ako byť spolu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
2. júl 2023

Nechce si ťa vziať a nechce mať s tebou dieťa. Alfa a omega. Ten vzťah pre teba nemá zmysel. Aj keby to bol sám Pán Božský. Ak si ťa raz vezme, tak to bude s prevrátenými očami a s tým, že TY SI TO CHCELA a tým pádom aj každá manželská kríza bude tvoj problém. Ak ti raz spraví dieťa, tak s prevrátenými očami, že TY SI TO CHCELA a každý problém s dieťaťom bude tvoj problém. Za mňa - ukonči to. Len sa zbytočne navzájom trápite. Nie si preňho tá pravá, si len prestupná stanica, kým tú pravú nenájde /alebo možno chce takto prežiť celý život, čo tiež nie je kompatibilné s tvojim životným nastavením/. V oboch prípadoch nemá pre teba zmysel zotrvávať v takomto vzťahu.

jaskolka
2. júl 2023

Píšeš, že máte krásny vzťah, skvelo si rozumiete a málokedy sa hádate.. A nasleduje opis vzťahu, kde sa nezhodujete v podstatných veciach a hádate kvôli tomu, že jemu píšu kamošky,ktoré ho volajú kadetade po kávach a tebe sa stále prihovára cudzí chlap a flirtuje s tebou...
Neviem, ale podľa mňa toto ako úžasný a fantastický vzťah veľmi nevyzerá...

0kristina0
2. júl 2023

Treba dat ultimatum, takto nevies na com si a osobne si myslim, ze ked teraz nema zaujem o svadbu tak o par rokov tiez nebude mat. O detoch ani nehovorim, budem taky zpohodlneli, ze to bude stale odkladat a tebe budu roky utekat. Nestracala by som cas s takymto chlapom.

majlo1234
2. júl 2023

@vanilkovazmrzka inak aj to je u mna taky debilny paradox. Sice tu teraz radim, ako nerobit domace prace zaslobodna a blabla. Ale realtia bola taka, ze kym som bola bezdetna a a teda slobodna(ale zvalujem to urcite viac na dieta, ako svadbu), bavilo ma starat sa o muza, furt som oen vypekala a vyvarala, a upratovala a pradlo mu skladala…ja neviem, cim to, ci je to v nas zenach tak ubite, ze sa mame starat o toho nasho muzicka, ze je to tak spravne. Ale preskocim tie roky do pritomnosti-nenavidim domace prace, dobrovolne ich nerobim a uz vibec nie s radosotu, varim len pre nas s deckom, muz sa musi uspokojit a stale sa dotahujeme, kto z nas zastava mensi share doma ich povinnosti.

A mozno aj preto takto radim-mlade zienky, nenastavujte si takyto precedens v domacnosti, raz vas to bude strasne srat😄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
pivonka6
2. júl 2023

Vyssie tema o ziarlivosti. Precitaj a pouvazuj.

0silvia0
2. júl 2023

@majlo1234 to si si asi prevzala vzor z rodiny. U nas mama nikdy otca neobskakovala. Babka ano.
A moj muz je z rodiny, kde vsetci chlapi vedia varit. Cize v nasom vztahu to bol muz, ktory vyvaral a vypekal a obskakoval mna v case chodenia zaslobodna.
Teraz sa striedame.

majlo1234
2. júl 2023

@0silvia0 praveze nie, moja mama neobskakovala ani nas, nieto este otca. Skor to vnimam ako nejaky pokriveny obraz v mijej hlave, tlaceny okolotou spolocnostou, ze takto to ma vo vztahu vyzerat. Musela som z toho “vyrast”

majlo1234
2. júl 2023

@elizabet173 ako pisem vyssie, v rodine som takyto vzor nemala. Proste na to v tom case ozaj naplnalo radostou. Ale moze byt, ze som mala aj vela volneho casu a takto som ho minala. Teraz po rokoch si svoj cas vazim viac. A vyprsalo aj to mladnicke nadsenie.
A teda, v kazdej zene to urcite nie je, ale standardne sa v nasej spolocnosti tlacia od malicka vo vacsine dievcatkam babatka a kuchynky, a chlapcom naradie a auticka. A takto postupne sa to do nas vtlaca.
Ja teda urcite nechcem synovi ukazovat taketo vzory

0silvia0
2. júl 2023

@majlo1234 tak asi si si myslela, ze cim viac obskakujes, tym viac budes hodnotnejsia manzelka a muz si to bude o to viac vazit.

majlo1234
2. júl 2023

@0silvia0 je to mozne. Celkovo staviam svoju sebahodnotu na tom, ako ma vnimaju ostatni. Ale vekom a skusenostami sa pomalicky normalizujem a preto vravim, ze to nie je spravny pristup ani vo vztahu 🙂

0silvia0
2. júl 2023

@majlo1234 to je super ze to vies takto pomenovat a makat na sebe👍

sense
2. júl 2023

Tvoj priateľ nemá čo meniť ved ma všetko.... Ako už bolo spomenuté pravidelný sex, niekoho kto dá do poriadku celú domácnosť aj navari a ešte aj polovicu nákladov na bývanie pokrytých. Ideálna partnerka na život. Úplný full service.
L'en bacha na to, ak by si aj bola manželka a do toho deti rátaj s tým ze on sa nezmení lebo takého full servisu sa veľmi ťažko vzdáva.

xux
2. júl 2023

Ja ti neviem, keby slo o nejaku blbost na ktorej sa nezhodnete tak ok, ale buducnost/manzelstvo/rodina.. to su zasadne otazky, v ktorych si proste dvaja musia sadnut, inak skor ci neskor bude koniec.

taga
2. júl 2023

Ani necitam komentare.
Ja by som sa s nim rozisla uz davno... nie kvoli flirtovaniu ani vymyslom o chlapoch vo fitku

Nezhodnete aa v zakladnej veci - pphlad na manzelstvo. Nie je fer, ze ta natahuje ako gumi v slipoch a nie je fer, ze ty ho tlavis do niecoho, co on nechce.
Rozchod a hladat niekoho, kto chce manzelstvo a deti sam od seba.. lebk co chces tohto dotlacit pted oltar a potom dozivotne pocuvat jeho dristy, ze si ho donutila vziat si ta?? Ani omylom, chlap ma byt stastny, ze sa stanes jeho zenou, tento to berie ako gulu na nohe, tak nech si zostane sam.

A last but not least - podla mna je divne, ak sa pary "nehadaju" - pre mna signal, ze bud jeden nonstop ustupuje, lebo je do toho nenapadne tlaceny, alebo niekto so vsetkym suhlasi len aby mal pokoj. Ani jedno nie je dobre

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
poppy22
2. júl 2023

nechce to zazivat dalsich 20 rokov v manzelstve..tato jedna veta stacila,aby ti dal jasne najavo,kde je tvoje miesto...musi byt vsetko podla neho-a tym padom nie je ziadny partner,ani opora...aj ja som pocuvala,ze on chce klud-v preklade ja som nesmela ani ceknut ked sa deju veci,ktore ma ponizuju...a ze ten tvoj ma kamosku ktoru vozi aj domov-to vazne? jeho ziarlivost je len vyhovorka...

sasa1310
2. júl 2023

ja by som takéhoto manžela do budúcna nechcela.

simca06022011
2. júl 2023

A to sa cloveku nik nemoze uz ani prihovorit? :D a co sme nejaki mumaci? co su toto za ziarlivostne sceny? Nema co polovicka robit? ved je tam s tebou, tak nech si ostatnych samcov strazi ak sa citi dolezito... este just by som s tymto jeho pristupom prekecala hodinu vo fitku s okolo stojacimi. Vsak on ta nechce, brat si ta nechce, dieta nechce.. roky byvat na kopke ok, ziarlit ok, dirigovat ok.. nic viac. tak nech sa pozera.. pride iny a hned bude aj svadba aj deti :DDD
hadate sa raz za p ol roka a on riesi, ze toto nechce riesit 20rokov?a co chec riesit? zabijes s nim najlepise roky a potom co? ako si predstavuje ze bude o 10rokov vyzerat jeho zivot? bude s tebou alebo bude preberat xy zien? Chce vobec rodinu? A vie vobec, ze v rodinach sa konflikty a problemy riesia? a este castejsie ako u vas, bezne aj denno denne nieco, to nie je slobodny zivot, robim co chcem a kedy chcem, proste lietanie okolo deti, domacnosti, uloh, skoly..

stanulienkat
2. júl 2023

Ste strasne mladi. Preco sa chces v tomto veku vydavat? Mas este 7-10 rokov cas. Chlapec mi pride este nevyzrety. Nesil to. Aby ste sa o 3 roky nerozvadzali.