Ako ďalej s bývaním
Ahojte, neviem ako ďalej s otcom s ktorým bývame spolu v jednej domácnosti, on ma síce samostatnú obývaciu jednotku, čiže ma vlastnú kuchyňu, kúpeľňu spálňu a aj vchod. Ide o to ze ja s manželom a 2 deťmi sme si prerobili jeho rodičovský dom po smrti mamičky.... Odvtedy v kuse na nás kyda kadiaľ chodí, vymýšľa si totálne nezmysly, všetko prekruca, aký sme k nemu zlý a pod. My mu nič nerobíme len to ze ja sa už nemám po toľkých rokoch s nim ani o com baviť a nemôžem už naňho ani pozerať co všetko na rozprával na nás.... Sém tam popíja, s kým telefonuje len na nás kyda a ohovára.... Do domu sme vrátili aj cez 80 tisíc je komplet prerobený. Je mi ťažko ho teraz predávať keď už aj mame detičky...... Ale ja ho už neznesiem, neznesiem vlastného otca,,,, čo všetko na mňa. Na nás hovorí,.... Peniaze nám dá akurát tak na elektriku vodu a plyn.... Stravuje sa sám, ja mu max vyperiem a ozehlim...... Prečo vlastný otec ma potrebu si vymýšľať a klamať na vlastné dieťa na jej rodinu keď mu nič nerobím? Aj keď sa sním bavím normálne tak aj tak hocikedy počujem KO niekomu vraví na nás samé klamstvá... Ako postupovať ďalej? Psychicky ma to už ničí, chcem aby zomrel aby nám dal svätý pokoj
@elcoro Vzdal sa dedicstva v tvoj prospech, vsetko ti nechal, tak asi nebude k vam az taky zly, ze by vas nemal rad. Vyhodit ho, by bol strasny podraz. To mu nemozete urobit. Stari ludia to vekom uz naozaj nemusia mat v hlave uplne v poriadku. Treba brat jeho reci s rezervou. Nevsimaj si tie jeho telefonaty. A urcite si nezelaj, aby zomrel. Ved on ta vychoval, staral sa o teba!
@elcoro ale je to jeho dom ,teda ved do podnajmu chot a on nech si plati cely dom,investiciu vam nikto nevezme kedze ked umrie sa tam mozes nastahovat,chaoes ak ti to tak vadi odstahuj sa ty,hadam jeho nechces vyhodit zato ze ti dal dom,on ma tiez pravo v nom byt kedze ho staval on za svojr,nie tvoje peniaze.
A jed rato cesta nieje ore teba,tak skus si tie ohivaracky nevsimat,skratka kup si magnezium a odosobni sa ,ved to nieje pravda ,tak co ta tak hryzie klamstvo?
Ahoj, necitala som úplne všetko, ale ťažko budes vysvetľovať svoj postoj niekomu, kto nemal obuté tvoje topánky a za všetkým vidí, že “dostala si dom, drz hubu a krok”. Ja ti celkom rozumiem, ono je vo všeobecnosti náročné bývať s rodičmi v jednom dvore, v 99 percentách to pokazí aj tie najlepšie vzťahy. Zial, málokto si to uvedomuje, kým “vtacika lapajú”.. nikdy, nikdy nestojí za to ten majetok, ktorý ti tu par žien vytýka. Navyše, ak žijete v neustálom strese, napätí a možno aj medzi vami to nemusi robiť dobrotu. Môže to byt povahou, to vieš asi najlepsie ty, či taký bol aj predtym. ale u nasej babky sa presne takto prejavovala starecka demencia a zial malo to naozaj rýchly spád. A hoci naši s nou nebývali, bolo to veľmi náročné v poslednych mesiacoch po viacerych stránkach. Mamina dostala dom, takze súrodenci sa postavili k tomu tak, že nech sa stará ona... Všetok volny čas rodičia prispôsobili tomu, aby tam chodili, pomáhali, ako sa dalo, doslova prestali žiť svoj zivot a stále bolo zle. Stále nadávala, stále ich obviňovala, ako jej ukradli kvety zo záhrady, nieco zlomili, pokazili naschval, ohovarala po celej dedine... potom sa rodičia hádali doma medzi sebou, moja mama (jej dcéra) to veľmi prezivala a prenasalo sa to na nás - hoci moja babka bola predtym jedna úžasná zena, typická babička. A prislo to casom. Neporadím ti veľmi, asi naozaj len sa do istej miery odosobniť, keďže je to tvoj otec. Len som ta chcela podporiť, že nie všetci to vnímajú, že si vypočítavá alebo čo. Žiť v permanentných nervoch sa tiež nedá...
@ktochytavzite nieže ma hryzie klamstvo,,,, nejde mi do hlavy ako vlastný otec dokáže tak ubližovať vlastnému dieťaťu aj napriek tomu ze mal tu all inclusiv,,, mama sa naňho nesťažovala, dusila všetko v sebe a teraz on mňa ociernuje a klame a zakrýva tým vlastný alkoholizmus.... Včera niekomu vravel zasa do tel že keby si videla koľko fliaš alkoholu je vo vreci,,, že pijeme 🤦♀️ ja mam dve malé deti, dojčím, manžel má super prácu v kuse na aute.... To rozpráva rodine co sa s ňou nevidame..... Ja nemám tu silu každému vysvetľovať že si vymýšľa a klame.....
@elcoro "áno poviem tak ze ma prepit mozog a nevie co rozpráva" na otazku co ti napisala marsmykkok, mi staci... ak ty si nedavas servitku pred usta, tak sa nemozes cudovat, ze nieco niekou povie, a potom sa snazis seba "opeknit" ako to on ma prepity mozog a vymysla si. Je to starsi clovek, taki su uz ufrflani, casto kedajaki.. vysvetluju si veci po svojom a z komara urobia somara. To je ako male dieta a proste to treba brat jednym uchom dnu a druhym von a nie este olej prilievat do ohna vyhrazkami a trieskanim dverami a co ja viem cim. Na ohovaracky stylom, bol som sam na vianoce by som ho konfrontovala :D ak ma este 5 po hromade a naozaj nejde uz o nejaku demenciu, tak si uvedomi, ze s vymyslanim si daleko nepochodi. Mozno si to ani nepamata, ze s vami na vianoce sedel.
Ty sa stavias do pozicie dietata, ku ktoremu musi byt ocinko mily, zlatz, starat sa o vnucata, lenze to uz je davno prec. Pochop, ma cez 70rokov, tato pozicia sa otocila a teraz je na tebe aby si ty jeho vrtochy tolerovala, tak ako v detstve on tvoje, a co robi a ako sa sprava uz je bohuzail tou starobou ovplyvnene, plus nema hobby, zaujmy, cely den je sam, cize na nejakom optimizme mu to nepridava. A vlastne, to co on kadetade trepe, ty ani nemusis vysvetlovat nikomu, vobec neries.. ci chodia ti zvonit ludia a vypytuju sa co robite deduskovi? :D ak nebodaj ano, tak ich vezmi k nemu, nech ho idu "vonaveho" pozriet do jeho hniezdocka :D
@simca06022011 Podla mna ma autorka sama vyjadrovanie 4. cenovej skupiny, pozrela som si daku starsiu diskusiu, uz tam pise, ze ho nenavidi, chce aby zomrel, dokonca, ze keby bol muz bitkar, tak aj jedna po hube by sa otcovi hodila. Co k tomu povedat. Tento problem uz riesi dlho, fakt je, ze je stale v tom dome, nic nezmenila....
je to cele fakt na zamyslenie. ma uz dost rokov , zasluzi si oddych a uz ako fakt, no vypomahat vam stale, mozno ma toho proste uz dost nemyslis. ti ereci, bohuzial stari ludia su uz raz taky, tiez sme to tak s babkou mali a prakticky to robila len preto, aby mala co ludom povedat a aby ju lutovali a pocuvali a ona sa mohla vykacavat aj hodiny
@elcoro tak je alkac ved to nieje nic na zaducovanie stari ludia su zakerni a klamu no no dost casto
@elcoro Chapem, ze ti lezie na nervy, ale dal vam strechu nad hlavou. Si kruta, ked mu teraz vyhadzujes na oci, ze dom predas. S tym si mala ratat. Ano, prerobili ste ten dom, ale uvedom si, ze on vam ustupil. Bez neho by ste byvali niekde inde. Za 80 pozemok + dom nevyda ani keby nahodou. Otcova hlupost, ze to prepisal na teba. Koli peniazom su caste taketo spory.

@elcoro Cakas radu, ako otca odpratat, nic ine. A ano, narozdiel od teba som mala s rodicmi vyborny vztah, hoci to s nimi bolo narocne posledne mesiace, s otcom sa nedalo vydrzat, uplne sa zmenil. Zomreli obaja behom 9 dni. Nikdy by som nevypustila, co ty, ze si zelam ich smrt. Dovi dopo. Nehraj sa na daku samaritanku, ktorou zdaleka nie si