icon

Ako ďalej s manželom?

18. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa vyrozpravat, pocut nazor viacerych zien, aby sa mi mozno otvorili oci...aby som mozno nabrala silu.
Ide o to, ze manzel bol vzdy tazka povaha, mal svoj svet, malokoho počúval a takmer nikdy si nedal od nikoho poradit. Istymi okolnostami sme sa dostali do obrovskych dlhov, musel odist z dobre platenej prace, ostal nezamestnany a ja s nasim prvym dietatom na rodicaku. Z prace a z rodiny mu ostali dlhy, ktore musel splacat. Kedze sme vsak zili len z mojho rodicaku a zo stedrosti mojej mamy, ktora nas prichylila k sebe, tak sme postupne prestali splacat splatky na cas, lebo sme nemali z coho. Isiel aj do zahranicia,aby co to zarobil, ale to vydrzal len 4 mesiace... a peniaze sa hned minuli... do toho som otehotnela s druhym dietatom, a on si nasiel po case pracu...vydrzal rok, potom ho prepustili kvoli covidu, do toho som vsak otehotnela s tretim. Narodila sa nam chora dcerka ktora kvoli roznym tazkym diagnozam iba lezi, je priputana na tracheo... problem mame s peniazmi. Manzel za tych 6-7 rokov ako vznikla tato situacia, takmer nerobil. Vzdy si nasiel nejaku zamienku a vyhovorku, aby robit nemusel. A ked uz...tak vydrzal velmi kratko. Zivila nas moja mama, on sa spoliehal aj na ostatnych ludi, dobrych znamych, ktori nam z lutosti davali peniaze, lebo videli ze nemam co dat detom do ust. Moja mama sa najprv snazila, ale ked videla, ze moj muz sa nehrnie do roboty aj napriek 3 detom a dlhom, tak nas zial prestala z casti podporovat. Chcela dosiahnut, aby ho to nakoplo. No nepomohlo. Ja do prace nemozem ist kvoli malej, starsia ide do predskolskej, mladsiu mi nevzali kvoli miestu.
Doma mame dusnu atmosferu. manzel sice na tento cas robi, no viac precestuje ako zarobi, absolutne nemal snahu si najst pracu co najblizsie k domu, aby neminal tolko benzinu. Nevadi mu, ze nas zivia ostatni, vsetko co zarobi, davame na splatky.
Doma sa len pred detmi hadame, zivorime, nemame co do ust. Ked sa peniaze minu na jedlo, benzin, lieky a splatky, neostane nam nic. Premyslam, ze mu pobalim veci, nech ide kade lahsie, ale bojim sa, ze beriem otca detom. O deti sa sem tam postara, berie ich von. Ja uz neviem ako mu mam vysvetliť, aby si nasiel normalnu pracu, aby tam chodil poctivo. Rad totiz Pnkuje, dovolenkuje...viac tam nechodi ako chodi. Ja sa potom hanbim po susedoch a známych, ktori nam musia pomahat. Jeho mama aj sestra sa mu to snazili vysvetlit, ale absolutne ich nepocuval. Co by ste robili vy?

nelca84
19. aug 2022

Ja by som takych rodicov a ste vy dvaja kopala do zadku, kopala a kopala a kopala...

acrobaleno
19. aug 2022

Jediné osoby, ktoré ľutujem v tejto situácii, sú tvoje deti a tvoja mama. Na mieste tvojej mamy by som váš poslala do prdele. Má dve roboty, kde zarába nadpriemer? Tak nech si ten tvoj príživníček nájde takú robotu. Teba vôbec neľutujem, ty si to vyžer, keď si sprostá.

mamkalentedkova
19. aug 2022

@miadi to som si všimla až neskôr ...to áno ...mamka má dosť už aj tak ...keď sa nechce robiť chlapovi ,nech sa stará o dieťa a ak nie ...jedine ústav a makať obaja ...vo si navarili ,to majú

retatka
19. aug 2022

A tá najdôležitejšie vec ,neviem či tu bola spomenutá @anonym
Ako prvé utekaj gynekológovi ,nech Ti predpíše antikoncepciu nech ti neurobí dalšie decko .A na Tvojom mieste by som s ním už neľahla do postele .Nebuď tá posledná chudera ,bojuj ,máš deti .

mandzula
19. aug 2022

Ach jaj, aky isiel, taku nasiel. Ty si za vasu situaciu rovnako nezodpovedna ako on. Vies, ze je nezodpovedny kokotrob a mas s takym tri deti. On sa prizivuje na tebe a ty nie si o nic lepsia, kedze sa prizivujes na svojej mame. Zbav sa ho, dakuj Bohu za svoju mamu a zober zivot do vlastnych ruk.

autor
19. aug 2022

Edit : tuto diskusiu som pisala v mene mojej kamosky, ktora na pisanie a odpovedanie kazdej z vas nemala cas. Kazdu jednu odpoved som jej ale v printscreenoch posielala a dnes mi odpisala toto:

Drahe zeny.konecne pisem ako ja sama za seba.prispevky poslala kamoska,ktorej na mne zalezi a chcela ma nakopnut.cely pribeh napisala citlivo a z jej pohladu....kazdopadne.vsetkym dakujem.ste mega.tvrdsie nazory absolutne prijimam.len tak na zaver...nie.nespim s nim;)nie nebudem s nim a chcem aby ste vedeli ze mne pracovat nerobi problem.od 15tich rokov som bola kazde leto vonku.neskor perfis pracu atd.momentalne taham rok 24ky pri malej...aj ked ano.neplatene...mam 38.domov som sa vratila pred 5timi rokmi ked sa s nim nedalo uz...urcite sa neda 10rokov vtrepat do 10 viet a isto sa kazda z vas v zivote aj zmylila aj jej rozhodnutia neboli vzdy racionalne a spravne;)a tie baby,ktore skusili zivot s manipulatorom numero one vedia,ze aj rozumne baby sa nechaju zmotat...hlavne ak ide o to,co najviac v zivote chceli a to je rodina...takze...dikes.vidim ze moje rozhodnutie je spravne...rozvodom sice neziskam ale ani nestratim...nemam nic teraz...a nebudem mat chvilku este po tom,ale dam to..prisla som o vsetky uspory.zlato.auto a zostalo mi len trochu hrdosti...takze sem tam myslite na to,ako hlavne nasim malym babam vstepit do gebuliek to,ze laska nie je vsetko co je na manzelstvo potrebne a ich uchranit od zdanlivo mudrych ale lenivych chlapov...

abbey1
19. aug 2022

Sorry, ale tieto nezmyselné, vymyslené, anonymné, trollske diskusie zlomia MK krk.
Ak sa niečo nezmení, čoskoro to bude jedna biedna platforma pre unudených pubertiakov, uchylákov a platených trollov na rozprúdenie debaty a vášni. Bieda, veľká bieda. Denne pribúdajú podobne diskusie.

kitycat
19. aug 2022

uz by sa ozaj hodilo zrusenei anonymnych prispevkov.

Pretoze neverim, ze "kamoska" nema cas aby si zalozila profil a pridala svoj prispevok sama za seba...pretoze to uz aj ten kusok hrdosti zmizol ..moja

autor
19. aug 2022

Ano, trollov je tu dost, aj pubertiakov... ale ani ja, ani kamoska medzi ne nepatrime.
Kamoska ma doma dve male deti, jedno postihnute o ktore sa musi nonstop starat (pomimo dvoch dalsich) ...naozaj nema cas , ani 5 min, vypisovat na konika. Ako dokaz davam nasu konverzaciu zo vcera. Vazime si, ze ste si nasli cas a kamoske poradili. Nakoplo ju to, aj ked niektore komentare boli tvrde a kriticke. No prijala ich dobre.

miadi
19. aug 2022

Stale ta sebaobrana ze je obet manipulatora ., ok chapem ze snim mala to prve.. ale ked uz boli nastahovani u mami .. minimalne tolko rozumu a zodpovednosti chranit sa pred dalsim teho mohla mat. Nemat svoje byvanie len dlhy a muza bez prace ..to tretie dieta uz je uplne nepochopitelna vec., este by som ako tak brala ze to druhe sa “ postastilo.” No co uz neskoro je rit bit ked sa posrala.. jej muz sa nebude 24h denne starat o postihnute dieta Ved uz 7r nema job a cela starostlivost o deti je na nej. Rozvod nic ine Neviem poradit nic lepsie nie je.

autor
19. aug 2022

Ako napisala sama v prispevku vyssie, nie vzdy su nase rozhodnutia racionalne a spravne 😔

ivkarel
19. aug 2022

Mne je z tejto témy a obidvoch hlavných predstaviteľov úprimne na zvracanie...

yoxinka
19. aug 2022

Áno, ale toto je veľmi cez. Po prvom dieťati vedeli, že nemajú prachy a chlap má kopu dlhov … ja by som ešte aj to druhé dieťa nejako, dajme tomu, chápala … ok, stalo sa, nečakali to, blablabla … ale TRETIE??? Ale už keď po prvom ich jej matka živila, lebo chlap je lemra, tak s takým chlapom mať ďalšie deti, to je na totálku hlúposť tej ženy! Sorry … Ľúto by mo bolo tých detí, ale byť tá babka, nedám im už ani korunu! A tej kamoške nie je trápne, že jej matka sa stará o 5ľudí navyše a muž nie je schopný ísť do roboty!!!!?????

autor
19. aug 2022

Je mi z toho velmi smutno, lebo je to veľmi fajn baba, ale ano, povedzme tak, bola blba. Som vsak rada, ze to uz nejak pochopila a odhodlala sa na zmenu

pribinak
19. aug 2022

Rozvodom nič nezíska? Sle získa a veľa. Zbaví sa chlapa ktorý nepochopil že je ten ktorý má zabezpečiť rodinu

ukulela
19. aug 2022

Kamoske porad, nech riesi dlzoby s pravnikom. Rozdelenie bsm atd, da sa aj v manzelstve urcite.... aby po debilovi este nesplacala....

zanka777
19. aug 2022

@pribinak no príde mi to trošku drsné takto povedať a mám pocit že preto tak píšeš lebo sa nejedná o tvoje dieťa..... Keď miluješ svoje dieťa tak nerozmýšľas že aaaa to postihnuté šupnem do zariadenia ...to už je čo ???!... V prvom rade by som toho neschopného a nepoužiteľného chlapa kopla do riti a potom riešila čo ďalej ...ale tieto slová sú fakt cez... Prepáč

pribinak
19. aug 2022

@zanka777 ty navrhujes čo? Kopne ho do riti a z čoho bude aj s deťmi žiť? Z výživného? Prídavkov?

Dať dieťa do zariadenia neznamená dieťa OPUSTIŤ !!!!
Ja poznám mamičku čo dala dieťa do zariadenia, brava so dieťa na vikendy a cez sviatky, riadne sa mu venuje, teda aj otec
Ale nemôžu si dovoliť aby 1 z nich ostal doma, tiež majú ďalšie 2 deti a kopec výdavkov

Ale nápis ako by so ty postupovala, lebo len tak povedať že potom riešila ďalej je hlúpe, úplne hlúpe
ONA MUSI MAT PLAN a reálny plán už predtým ako kopne do riti
Lebo kopnúť ho do riti a potom začať rozmýšľať že čo ďalej tak to je NESKORO a ešte raz NESKORO

momo2022
20. aug 2022

jednoznačne sa treba rozísť, on sa nezmení, keď sa nezmenil za tie roky čo ste boli spolu a prišli deti do toho, o ktoré sa treba starať, tak sa už nič nezmení, aj keď sa zmení len na veľmi krátky čas, keď neodídeš od neho nebudeš mať 3 deti na starosti ale 4, lebo on nie je pomoc ale záťaž. Treba to dobre naplánovať a samozrejme by bolo mať dobré oporu niekoho, buď rodiny alebo inej osoby, lebo sa rozísť s 3 deťmi taktiež nie je malina. A treba sa pripraviť, že to obdobie potom bude veľmi ale veľmi ťažké, lebo budeš na všetko sama a v strese, hovorím s vlastnej skúsenosti ako dieťa, ktoré toto zažilo. Prajem veľa síl.

chillibubble
21. aug 2022

ak by sa toto stalo mojej dcere, brala by som to ako svoje zlyhanie v sexualnej a financnej vychove ☹ hlavne ze sa ludia buria proti sexunej vychove na skolach... taketo prezivanie deti je podla nich asi lepsie.

chillibubble
21. aug 2022

autorka, nema uz teraz zmysel ti hovorit co by bolo keby. ale aspon s ohladom na svoje deti by si si mala uvedomit, ze existuje za 1. antikoncepcia a za 2. interrupcia. ani jedno nie je hanba ak by tvoje deti mali dopadnut tak ako ty.

iwesska
21. aug 2022

Najviac mi je na tejto situacii luto toho 3.choreho dietatka. Vobec sa nemuselo trapit na tomto svete a narodit do nefungujucej rodiny,keby boli zodpovedni,teda minimalne aspon matka,kedze chlapi maju rozum hlavne medzi nohami 😠 Teraz to bude mat sama 3-nasobne tazsie si vobec niekoho najst,lebo je mizive % chlapov, ktory su ochotni sa starat o cudzie a tazko chore dieta. Nakoniec chuda skonci ako "nepohodlne" niekde v ustave🙄

mom_of_teo
Autor odpoveď zmazal
dididudu
21. aug 2022

Moj bývali bol takyto zobrala som nohy na plecia akonáhle deti nastupili do škôlky a postavila som sa sama na vlastne nohy... Casom som si nasla priateľa s ktorym mam dcérku a stara sa onas vsetkych poctivo chodi do práce dokonca aj ked je chory.. Byvali len úvery pnky dovolenky tak isto samé dlhy splátky neúnosné a jeho zaujímal len playststion hry atd... Takyto debili co sa nevedia o rodinu postarat len utekať od takých.. Byvali mi dlží na vyzivnom niekolko tisíc hrozí mu uz basa pretoze mu konci podmienka a nezaplatil este ani cent takze tak k tskym lajdakom nic dobre ta nečaká

radkamikic
21. aug 2022

Kde ma muz evidovany trvaly pobyt? Ak u mamy autorky a mama he vlastnicka ...nech mu zrusi pobyt...dcera nech poda do casu rozvodu navrh na predbezne opatrenie aby mala urcene vyzivne a v pripade ak panko nebude platit aspon si vybavi nahradne vyzivne a on ked nezacne robit ako srob ma to zratane ..v prvom rade sa musi matka odputat od pijavice co ju taha stale hlbsie a hlbsie do dlhov a problemov ....vsetci tu mozeme radit cokolvek rozhodnutie je v jeh rukach...a to ze berie otca detom ..raz to detj pochopia ze mama urobila pre nich to najlepsie a dala im priklad ze zvladnu vsetko len treba vziat za svoje zle rozhodnutia zodpovednost

dorothee
21. aug 2022

Vsetky ste jej riadne nalozili..zabudate na to,ze ludia robia chyby…male,zanedbatelne,ale aj taketo velke,co mozu znicit ci minimalne skomplikovat zivot..lahko sa sudi,tazko radi…taka sterilizacia stoji dost penazi a pre cloveka v dlhoch ktory nema co do ust,je dost nemozna..Ja nebudem tuto zenu sudit,jej zivot je tazky aj bez toho aby som jej este ja nakladala…dolezity je bod,ze si uvedomila,ze treba nieco urobit..teraz len nestratit odvahu,bude to kurna tazke a bolestive,ale treba sa postavit na vlastne nohy..da sa to,urcite,aj ked ti to teraz pride priam nemozne..Rozvodom sa zbavis minimalne prizivnika a jedneho hladneho krku..Sud by mu mal vymerat vyzivne,ktore ked nebude platit,pojde sediet a ty by si mohla od statu poberat nahradne vyzivne..treba ist na UPSVaR a vyzistit na co by si mala ako mama choreho dietata narok,ak nie je cesta odlozit dieta do zariadenia,co je ozaj tazke a moze byt aj dost drahe,porozmyslaj co vies robit,dalo by sa nieco z domu?Vies sit?Ze by si presivala,zasivala ludom pokazene veci?Alebo sesterka z domu sila obliecky pre jednu firmu,oni jej dali latku a ona im uz hotove obliecky..Alebo piect zakusky,torty?Robit uctovnictvo?Strazit deti?Skus sa obratit aj na starostu obce kde byvas,ci nevie pomoct so socialnym byvanim..Najst pravnika,pripadne zistit ci ti urad nevie poskytnut pravne poradenstvo zadarmo..Na zaciatku budes isto potrebovat pomoc,od mamy ci inej rodiny a kamaratky..budes sa musiet este viac uskromnit..veci z bazaru su kolkokrat aj zadarmo na darovanie,tak si budes vediet nejak zariadit domacnost v pripade ze sa osamostatnis..Hladaj,zistuj,bud co najviac informovana o svojich moznostiach..Teraz budes musiet mysliet na seba a deti..akokolvek ti bude luto tvojho muza,nech aj ostane na ulici,budes sa musiet pred tymi pocitmi lutosti voci nemu obrnit…nenechaj si este viac pokazit zivot clovekom,ktory nema ani len snahu s tym nieco urobit..ty to zvladnes,si mama,my mamy zvladneme vsetko,kvoli detom..drz sa 😘

chillibubble
21. aug 2022

@dorothee lenze tym chybam by sa dalo predist, keby ludia maju aspon nejake povedomie o zakladnych veciach v zivote. pisala som o sexualnej vychove, ktorej sa urcita "skupina ludi" brani zubami nechtami, su staty, kde je antikoncepcia zadarmo!, sas navrhovala zadarmo sterilizacie pre zeny bud so 4 detmi, alebo s 3 a vek nad 35 rokov, potratove tabletky stale nemame schvalene.... financna gramotnost atd. ale hlavne ludia z nizsej prijmovej skupiny a nizsim vzdelanim su proti tymto zmenam, ci uz vo vzdelani, v zdravotnictve... a potom tu budu oni alebo ich deti zakladat taketo prispevky.

linki90
21. aug 2022

3 deti si spraviť s takýmto mužom ach jaj ,ty do roboty a rodičàk na mamu dať a s chlapom isť od seba ,buď sa uvedomí alebo rozvod ,veľa štastia prajem ❤️

pribinak
21. aug 2022

@dorothee ONA nesie rovnaku zodpovednosť ako ON.

Pointa je, že normálni ľudia sa zo svojich chýb poučia a vyvaruju sa im. Ona chybu s ním zopakovala 2x. Celé toto ich nezodpovedne správanie a konanie si odskáču ich deti a jej matka.

dorothee
21. aug 2022

@chillibubble ano,toto by sa malo riesit uz v zakladnej skole..financna gramotnost a sexualna vychova ako povinne predmety s odborne vyskolenym ucitelom..je to beh na velmi dlhu trat..v tejto oblasti je slovensko este veelmi pozadu..antikoncepcia zadarmo aj tie sterilizacie by bol velmi dobry krok dopredu ale nejak silno pochybujem,ze je to v terajsej situacii mozne schvalit..prioritne teraz riesia uplne iny druh problemov na sr..v podstate to zostalo na nas rodicoch,aby sme to zakladne povedomie dali detom my,co je zase problem v socialne slabsich rodinach,ktore to urobit nemozu lebo sami nevedia o tom nic 🤷🏻‍♀️ zacarovany kruh..este roky sa budu ludia na slovensku borit s takymito problemami,ktorym by sa dalo pomerne lahko predchadzat pri lepsej vzdelanosti obyvatelstva 😕