icon

Ako ďalej v živote?

christine27
23. aug 2016

Ahojte,
po dlhšej dobe som sa prihlásila sem na MK. Viem, že sa tu niekedy riešia celkom zaujímavé diskusie. Ja by som chcela počuť názor na môj problém, alebo životnú cestu, v ktorej som sa ocitla. Mám skoro 30tku na krku, manžela, byt. No môj problém je v práci, ktorá ma nielenže nenapĺňa, ale cítim, že ma frustruje čím ďalej tým viac. Podmienky v práci sú ťažké - zmluva vždy na jeden rok s tým, že sa mi zamestnávateľ nevie vyjadriť či mi ju predĺži. Pracujem za 4 ľudí čo ma frustruje, vyčerpáva a dlhodobo sa cítim na dne. Frustruje ma tá neperspektíva ak by sme sa rozhodli pre dieťaťko. Manžel zarába cca 600 eur - aj keď on stabilnú prácu má. Ale ešte sa vyjadrím k sebe. Pracujem v oblasti, v ktorej som zistila, že nechcem pracovať. Síce mám VŠ no nechcem skončiť niekde za pásom a neviem, či by som mohla pracovať v inom odbore bez VŠ. Ako som povedala, ocitla som sa v pavučine, z ktorej sa musím nejako dostať von a vychádzajú mi dve cesty: 1.) zahraničie 2.) vyštudovať inú VŠ.
Nezatracujem ani to zahraničie (Rakúsko, no viem iba po AJ - úroveň B2, nemecky som sa učila vyše 10 rokov, no neviem z nej dokopy nič).
Akékoľvek rady by mi veľmi pomohli a určite ich zvážim, lebo sama neviem môj problém rozuzliť a cítim, že moc času mi nezostáva do nejakého kolapsu ( v práci mám slzy na krajíčku, cítim sa vyčerpaná a prejavuje sa u mňa panika).

Pekný deň a ďakujem 🙂

christine27
autor
24. aug 2016

@lalinko2010 ďakujem veľmi pekne, aj ja ti držím palce...ani som neverila, že sa nájde toľko super žien, ktoré dokážu pomôcť čo i len radou 🙂

christine27
autor
24. aug 2016

@natalym 😀 to ma pobavilo 😀 aj keď ja prsa moc nemám 😀

womankc
24. aug 2016

@christine27 akože z čoho máš strach?????? jasné, že sa ti vyhráža , Kde by druhú takú sprostú / s prepáčením / našiel, čo mu bude robiť za 4 za jeden plat a ešte dobre manipulovateľnú . Ako by ti zničil kariéru , to bude asi z tej sorty manipulatívneho psychopata hehehehh.. Dáš výpoveď ešte ti na cestu povie niečo hóóóódne manipulatívne prešpekulované , aby ťa dobre bodol a to bude vsjo, na druhý deň mu tam nastúpi nová a začne pracovať na nej , na teba si nespomenie ..... Však ako on bude vedieť kde ty pracuješ???? mu povedz , že ideš za pás do tesca, načo mu hovoríš , čo máš v pláne.........

natalym
24. aug 2016

@christine27 No šak práve preto. 😀

womankc
24. aug 2016

@christine27 bingo , zmeniť prácu za " akúkoľvek " a razom zistíš , že si tak šikovná ako si si ani nemyslela

lalinko2010
24. aug 2016

@christine27 ak potrebuješ mám lieky na psychiku, ja som brala a to som mala totál ľudí u prdele a to bolo najlepšie, lebo potom si nikto nedovolil nič.
treba si hubu otvoriť a nie byť sivou myškou!
a ešte akú kariéru ti môže zničiť tvoj šéf?????? to je kus somára! zakomplexovaný blb, ktorý sa vyvyšuje nad takými čo mu nevedia odporovať ale doma je pod papučou kde mu žena skáča po hlave!

christine27
autor
24. aug 2016

@womankc nie, to nebudem nikomu hovoriť...mám to tak premyslené...mám z neho strach...môj manžel naňho povedal, že je úbožiak, nie chlap...len vie, že máme hypo, že žijeme v trošku horších podmienkach a môže mnou mávať...

natalym
24. aug 2016

@lalinko2010

Treba si ho predstaviť ako sedí na hajzli a tlačí, alebo ako má na hlave šatku a umýva okná.

natalym
24. aug 2016

@christine27 Čo je to trošku horšie podmienky?
Hypo má každý, skoro.

christine27
autor
24. aug 2016

@lalinko2010 pomohla si mi - som trošku bojovnejšia 🙂

christine27
autor
24. aug 2016

@natalym no, že nemôžme si dovoliť dovolenky, wellness, nejaké drahé oblečko. poplatíme lieky, hypo, veci okolo toho, kúpime jedlo, odložíme si pár eur a nezostane skoro na nič...žiadna zábava, oddych, divadlo, kino...skrátka sa to nedá...

womankc
24. aug 2016

@christine27 Inak ten tvoj šéf to musí byť obrk.......t ,,,

ja som tiež taký ten nehádavý typ, že vydržím kým mi pohár nepretečie a ešte furt aj potom som slušná hehehehh ale nejako vekom sa to zlepšuje ....

Zrovna včera som mala doma taký deň, že som vynadala komplet všetkým, ale že všetkým ešte aj mačke hhehehehehehhehehhhehh ale má to efekt raz za čas sa zdravo nasrať .... aj sa mi uľavilo aj všetci naraz vedia čo majú robiť , ešte aj volajú , že čo treba hehehehehehehehheh

natalym
24. aug 2016

@christine27 Ani my. A čo koho do toho?

lalinko2010
24. aug 2016

@christine27 koľký majú hypo???? xy ľudí na Slovensku a v akých horších podmienkach žijete? pod mostom, nemáte čo jesť, piť?
prosím ťa, môj manžel hovorí - pokiaľ máš strechu nad hlavou máš všetko a má pravdu, aj keď sa hovorí keď máš zdravie máš všetko ale tak u mňa ťažko, ale máme kde bývať, netečie nám na hlavu, hypo máme, syn je zdravý, jesť máme čo, čo ešte chceme?
každý rok ísť k moru? načo, more si spravím doma, ísť do ZOO do cirkusu? to urobíme aj doma, ok chodíme na výlety, bicyklujeme, túry, k vode, nechýba nám nič. a tak sa musíš stavať k tomu aj TY.
čiže uprac si v hlave, dať si priority, nájsť si novú prácu, prípadne ísť študovať a zamávať šéfovi na rozlúčku!

christine27
autor
24. aug 2016

@womankc 😀 ja to tiež držím v sebe, občas si poplačem, ale nekričím, nemám rada krik...ako ho počujem, tak konečná, prepnem sa do nejakej inej dimenzie a som nepoužiteľná...😀

natalym
24. aug 2016

A nie je táto frustrácia zo situácie finančnej, že na nič nemáte.........?

womankc
24. aug 2016

@christine27 naozaj nemôže , čo ti ako môže urobiť ???? to ti len tak kvalitne vsugeroval, že môže, dobre si z neho zmagorená.... Neboj sa máš zdravé ruky , hlavu fungujúcu , máš milujúceho manžela, isto aj rodinu, ktorá by pomohla ak by sa naskytlo niečo vážne, aj splátky sa dajú odložiť , alebo nejako dočasne upravať, keby bolo najhoršie aj brigády existujú ........ nič sa neboj všetko zvládneš a potom si budeš búchať hlavu o stenu ako dlho si dokázala počúvať nejakého zakomplexovaného egocentrického úbožiaka

christine27
autor
24. aug 2016

@lalinko2010 aj my bicyklujeme ( mne to pomáha zbaviť sa stresu), prechádzky po lese...a tento rok sme boli na kúpku 😀 bolo super 🙂

suve99
24. aug 2016

@christine27 - prepáč, nečítala som všetko, z časti vlastne iba Tvoje príspevky a vychádza mi z toho, že si veľmi nerozhodná a bojazlivá... Oháňaš sa tým, že si nevieš otvoriť ústa, že sa bojíš, že máte vysoké náklady a nízke príjmy a bla, bla, bla....babo vzchop sa!!! Daj v práci výpoveď a choď napr. robiť na pol roka totálne niečo iné...môj muž má tiež VŠ, no nerobí vo svojom odbore, lebo by sme už dávno boli na ulici. My máme troch pubišov, dlhov plné náručie, ale žijeme, nebývame ani pod mostom ani nič podobné...skús sa prestať ľutovať a niečo spraviť. Ak si šikovná a kreatívna, tak si prácu nájdeš..a ver, že na živobytie sa vždy zarába ťažko, či je to už fyzická alebo duševná práca. Najmä tí, čo si nenakradli ako naši "všemocní" 😉
Prajem Ti úprimne a zo srdca, aby si to zvládla, uvidíš, všetko sa dá, keď sa chce....

lalinko2010
24. aug 2016

@christine27 ja nakupujem v sekáči a taká idem z tade šťastná, značková vec, lacná a nesiem sa ako páv.
wellnes si urob doma, kino tak isto, toľko je programov v tv že až. a našetrite si a potom idete niekam, prípadne si to drahšie oblečenie doprajete.
prípadne ti poradím - dieťa! zabudneš na wellnes, drahé oblečenie, kino, divadlo lebo to ti to dieťa urobí a hneď bude svet krajší, farebnejší!
a keď dáš dieťa na prázdniny, to bude sveta ŽIŤ!

christine27
autor
24. aug 2016

@natalym myslím, že len trošku, potrebovala by som aj relax pre seba...noo je t hlavne pracovná oblasť..si predstav, že zarobím 550 eur mesačne a každý deň nado mnou visí damoklov meč, či ma nevyhodia...pre tie poondiate prachy som volakedy bola schopná pracovať aj o 23.00 hod, častokrát mi od vyčerpania pomáhal manžel keď prišiel z práce...
teraz keď to píšem mi slzy stekajú do tváre...som si uvedomila, čo som bola ochotná spraviť za pár šupiek...

christine27
autor
24. aug 2016

@lalinko2010 nemááme telku, možno sa budeš smiať, no nemali sme peniaze...tak ju nemáme 🙂

natalym
24. aug 2016

@christine27 Ochotná spraviť za pár šupiek - keď peniaze chýbajú, asi to je normálne.

christine27
autor
24. aug 2016

@suve99 ďakujem za radu, veď preto sem píšem, že som asi pochopila, čo som dlhé roky v sebe dusila 😀

natalym
24. aug 2016

@christine27

Môžete sexovať.

ladywitch26
24. aug 2016

@christine27 necitala som prispevky, ale nikde nie je napisane, ze na vysnivane zamestnanie musis mat dalsiu vysoku skolu. ty hladas dovody, preco nie. co tak zacat skor hladat sposoby, ako by to slo? 😉
btw, ani v zahranici by si na zaciatku nemusela najst inu pracu, ako "za pasom". ja mam vystudovany ekonomicky smer, odpracovane na svk 2 roky, ale nebavilo ma to. zijem v zahranici uz 10 rokov, pracujem v obycajnom obchode, cize pod moje moznosti, ak by sa to tak dalo nazvat, ale bavi ma to. ziadne stresy, plat, ktory uplne staci a hlavne, pracujem len 20h tyzdenne, takze v podstate sa ani nenarobim, aj s detmi som, aj na vyzitie uplne staci. ale poznala som vystudovanu pravnicku, ktora sla robit aupair ako 30rocna. uplne vyhorena, nestastna a proste potrebovala ujst od tej prace niekam daleko, k niecomu uplne inemu.
zacni sa skor obzerat po tom, co ta bavi, hladat viac informacii, atd. nemusis sa zamestnat niekde vo firme, co tak ist byt na volnej nohe? vo vlastnej firme nemusis riesit, ci mas vysoku skolu 😉

lalinko2010
24. aug 2016

@christine27 a? my máme 15 ročnú telku, ešte moju a malú obrazovku, že neviem prečítať titulky! a po pravde, radšej čítam, alebo maľujem anti stres a pohoda.

christine27
autor
24. aug 2016

@lalinko2010 😀 to ma pobavilo, tiež nad ním uvažujeme 🙂 chceli by sme

lalinko2010
24. aug 2016

@christine27 vieš ako idem ja do obchodu? nie sebe kupovať oblečenie, ale synovi, ten je hotový z toho lebo on to nechce a to nechce a podobne.
po chemo som nakupovala sebe ale potom zase jemu, lebo je to relax, oddych.
a @natalym ti dala skvelý návod čo robiť každý deň!

womankc
24. aug 2016

@christine27 najlepšie je si tak dobre nahlas porevať do vankúša , je to druh psychohygieny a vypne to napätie ...... podľa mňa by si mala bez hanby skočiť za psychológom potrebuješ sa trochu dať dokopy . nieje to nič výnimočné a ani žiadna hanba . Ja som to tiež urobila v jednej zo svojich zložitých životných fáz a neľutujem to , pomohlo mi to neskutočne.... teraz je hertický svet...

čo sa týka financií. čo ja viem podľa mňa väčšina ľudí je v sračkách..... ja som od sa musela starať o veľkú domacnosť aj čiastočne o mamu , od 19 ochorel ťažko aj otec ostala som na domácnosť a ich dvoch sama + chodila som do práce, na školu som mohla zabudnúť , potom sa našiel niekto , kto aj napriek tomuto si ma vzal a je mi skvelým partnerom , máme tri deti, o jedno sme prišli na to mi zomrel otec, keď som čakala druhé zomrela mi mama , všetko pomerne v hektickom tempe + riešenie konfliktov / súrodenci /..... do toho som furt chodila do práce, riešila dookola stále niečo , v práci sa vymenili tri vedenia, zakaždým ma šupli na iné miesto, to som písala peniaze sme nemali ,nemala som ich kedy ušetriť .... všetko išlo do domácnosti a ide doteraz , mávame pravidelne pôžičky stavebné , neušetríme nič, všetky voľné financie idú do deciek , ale napriek tomu ideme raz za čas aj do kina, či divadla a dovolenka je vždy každý rok nízkorozpočtová, ale je a to sme piati úspory nemáme, zarobíme , to čo reálne minieme , viem mala by byť rezerva, ale ...........................