Ako ďalej v živote?
Ahojte,
po dlhšej dobe som sa prihlásila sem na MK. Viem, že sa tu niekedy riešia celkom zaujímavé diskusie. Ja by som chcela počuť názor na môj problém, alebo životnú cestu, v ktorej som sa ocitla. Mám skoro 30tku na krku, manžela, byt. No môj problém je v práci, ktorá ma nielenže nenapĺňa, ale cítim, že ma frustruje čím ďalej tým viac. Podmienky v práci sú ťažké - zmluva vždy na jeden rok s tým, že sa mi zamestnávateľ nevie vyjadriť či mi ju predĺži. Pracujem za 4 ľudí čo ma frustruje, vyčerpáva a dlhodobo sa cítim na dne. Frustruje ma tá neperspektíva ak by sme sa rozhodli pre dieťaťko. Manžel zarába cca 600 eur - aj keď on stabilnú prácu má. Ale ešte sa vyjadrím k sebe. Pracujem v oblasti, v ktorej som zistila, že nechcem pracovať. Síce mám VŠ no nechcem skončiť niekde za pásom a neviem, či by som mohla pracovať v inom odbore bez VŠ. Ako som povedala, ocitla som sa v pavučine, z ktorej sa musím nejako dostať von a vychádzajú mi dve cesty: 1.) zahraničie 2.) vyštudovať inú VŠ.
Nezatracujem ani to zahraničie (Rakúsko, no viem iba po AJ - úroveň B2, nemecky som sa učila vyše 10 rokov, no neviem z nej dokopy nič).
Akékoľvek rady by mi veľmi pomohli a určite ich zvážim, lebo sama neviem môj problém rozuzliť a cítim, že moc času mi nezostáva do nejakého kolapsu ( v práci mám slzy na krajíčku, cítim sa vyčerpaná a prejavuje sa u mňa panika).
Pekný deň a ďakujem 🙂
od 16 rokov malo byť
a chcela som dodať , že nakupujeme väčšie veci zásadne na splátky, lebo si ich nemôžeme dovoliť v hotovosti a ostatné nakupujem hlavne vo výpredajoch , kopu vecí mi nosia na decká kamarátky a tu som a v sekáčoch sa tiež dá nakúpiť veľa pekných vecí
Sex - zlepšuje náladu, cítiš sa pekná, žiadúca, nenudíš sa. Deti nemáte, jáj to sa poddá. Šéfov debilov je plný svet, treba to brať ako prácu, príjem, robiť ako najlepšie vieš, ale otáľ potál. Nachystať si nejaké prúpovídky ako ho slušne odfajčiť Normálne sa to nauč naspamäť a skús si to pred zrkadlom. A usmievaj sa aj nasilu. Normálne nasilu, huba si zvykne. A priprav si plán zmeny a postupuj podľa plánu. Povedz to mužovi, aby ste boli na to dvaja.
@christine27 hmm, veru tak ☹
@christine27 no , ak prekladáš skrinky, tak ti to právo je nanič, ak si koncipient, tak musíš vydržať, lebo oni majú ozaj taký plat ako píšeš, ak máš dobu určitú, tak sa netráp, poznám právnika vo firme, ktorý má dobú určitú stále a plát cez 2 000 EUR, musíš sama vedieť, či ťa právo baví, právo si vyžaduje okrem iného veľké analytické vedomosti, je veľa právnikov, ktorí nestoja za veľa, lebo nevedia čítať §, nevedia ich analyzovať, vedia ich možno naspamäť, ale nerozumejú im a nevedia ich aplikovať v praxi. Ak nemáš tieto analytické schopnosti, tak to si právnik-úradník. Urob si sumár, čo sa ti podarilo svojimi právnymi vedomosťami vyriešiť, vybaviť, pomôcť iným a uvidíš, či máš na to a či ťa to baví šprtať sa v §. Ja právo zbožňujem ako relax, je to môj koníček a moja celoživotná práca je úplne iná, ale skoro v každej práci je potrebné poznať aspoň právne minimum. Ak ťa to nebaví tak to zmeň.
@natalym
@womankc
@lalinko2010 dievčatá, nestihla som odpísať, lebo som mala prácu a večer som už bola celkom nepoužiteľná...No dnes ráno ste mi vylepšili náladu - Vašimi príspevkami a snáď zvládnem môjho šéfa tieto dni...aj keď mám z neho strach a bolesti brucha...s manželom som včera nacvičila nejaké frázy, tak ak nebudem úplne mimo, sa nerozplačem, či mu nevynadám...dala som si aj nervový čaj...a čakám, kedy sa dovalí...hlavne piť veľa vody, papať pravidelne a myslieť napríklad nad víkendom 🙂 a včera poobede po práci som sa naštvala a kúpila som si korálky...odmenu - pre seba. Toooľko rokov som si nič nekúpila, no toto ma normálne postavilo na nohy a teším sa z toho ako bláznivá. Manžel so mnou vyberal a veľmi sa tešil a vravel, že si ich zaslúžim...tak mám taký krásny červený set - náhrdelník, náušničky a náramok 😀
@mijo53 mňa to skôr to myslenia vyčerpáva...strašne som v tom pomalá...a zisťujem, že pri PC mám totálnu depku...🙂 a to do práce nosím vlastný, lebo mi iný nedali 🙂
@christine27 Dobrý postup. Len sa nedaj. Si mladá, pekná, múdra, čo ťa hádam nejaký debilko nerozhádže.
Predstav si ako sedí na hajzli a tlačí oči pučí alebo behá s metlou a žena ho komanduje. Sa budeš chichúňať pri tom PC. 😀
Tvoja diskusia mi prišla práve vhod, úplne ťa chápem , prežívam to isté.... A tiež neviem, čo so sebou. Som so sebou nespokojná a nešťastná.
Od mala som milovala Francúzsko, sama som sa doma učila francúzštinu, a pár rokov po škole som tam aj odišla. Zo začiatku som robila chyžnú, doslova som upratovala bordel po ľudoch, ale bola som spokojná a šťastná, lebo som bola tam, kde som chcela. Na začiatok mi to stačilo. Potom ma jedna známa zobrala do obchodu. Taký krásny ženský obchodík, kde sme hačkovali rozne vecičký, ona vyrábala rôzne kvetinové vody a pod. Ja som sa veľmi zaujímala o históriu, hlavne stredovek hlavne Francúzska. Napr. o posledných kataroch by som vedela povedať možnoaj viac ako hociktorá dejepisná príručka... Viem, viem nepraktické a nepoužiteľné, hlavne na Slovensku... Ale ma to bavilo a bola som spokojná. Asi po 10 rokoch sme sa s priateľom vrátili na Svk, východ Svk. Ja som si vlastne hneď našla prácu, len na dohodu... ale otehotnela som, a dostala som padáka. A potom to vlastne začalo... Aj na materskej som sa snažila niečo robiť, hačkovať.-hoci to vie veľa žien, veľa to nevie, ale to každá chcela zadarmo, takisto vodičký kvetinové a pod. to tiež každý chcel, ale zadarmo. Malý ma už 5 rokov, a ked som hladala niečo také, čo ma baví, tak vlastne tu je to nezaujímavé a nepoužiteľné a Svk. Francúzština nikoho nezaujíma... Asi pred rokom som nastúpila do jedného penzionu, a tam to len začal horor. Majiteľ tak kazdému prízvukoval, ako mame byť radi ze tam robíme, ako veľa platí, pritom mi niekedy nevyšlo ani 300 €. A podobn skvosty, ked mu nerobilo problém povedať doslova, že som sprostá.... Pričom ja si to nemyslím, lebo robila som všetko takisto za 4 ľudí, ovládam anglinu, franinu, poľštinu, mám ekonomickú školu, čo ma takisto veľmi nebaví. Ovládam pc a všetko okolo toho...... a je to vlastne jedno, u neho je kazdý sprostý.. Tak som odišla, lebo som nebola schopná niečo také znášať, doslova ma to ubíjalo... Tak sedím doma, bez príjmu, lebo nemám nárok ani na podporu, lebo som tam robila len na dohodu.... Rozmýšľala som , ze si otvorím nejaký malý obchodík, niečo na ten stýl ako vo FRancúzsku, ale ked vidím, ako tu všetko krachuje, tak mám strach. Ja neviem, človek chce byť po tých rokoch v zahraničí doma s rodinou, ale na druhej strane je to tu dosť ťažké, čo sa týka sebarealizácie. Ja ti držím palce, nech v živote robíš, čo máš rada... Mne muž hovorí, že prečo musím mať také divné záľuby, prečo som sa v takej intenzite nevenovala napr. IT, že by sme sa mali dobre 😀 A že ten všeobecný horoskop na vodnára na mňa doslova sedí, taký snílek.... Že človek môže robiť hocičo, po materiálnej stránke nemusí nič chýbať, ale keď nemôže robiť čo chce, duša chradne..
@natalym
@christine27 hééééj presne to ma ani nenapadlo a to super funguje , presne keď ti bude zas je......ať do hlavy nejaké jeho sprostosti , tak si ho predstav ako tlačí ,,,,,,, 😀 😀 😀
@calais no tvoj muž musí aj pochopiť , že proste taká si , však tak nech ide on robiť IT nie???? tiež sa tomu môže intenzívne venovať a tiež zarobiť nie???? áno niekto robí to čo ho nebaví a aj napriek tomu to robí a je spokojný , lebo to považuje za zdroj príjmov , len niektorí ľudia, čo sú viac také analyzačné typy zmyslové, tak tí sa takto neuspokoja , viem to podľa seba ....
@calais Vieš jazyky. To je obrovská výhoda. Hľadaj zaujímaj sa. Môžeš robiť pre nejakú francúzsku firmu napr. Keď ťa bavia takéto veci, môže pracovať napr. v nábytku, kvetinárstve.
Ja robím čo ma baví, dokonca to aj vynáša celkom, ale sú aj zlé dni mesiace, roky. Naposledy som to vyriešila tak, že som išla upratovať popri, len aby som si prečistila hlavu, potom som prišla na to, že škoda je nerobiť moju robotu, keď som v tom dobrá. Tak mám dni keď ma to baví a mám dni keď to robím pre prachy. A keď nejde tak robím niečo iné, upratujem skrine doma, maľujem a pod.
@womankc on to skôr zo srandy hovorí, vie že inak to proste nebude... a už si asi aj zvykol... aj teraz čo som robila v tom penzione, tak hovoril ved ešte vydrz, treba peniaze, ale ked to sa neda, odišla som a bol ticho, ani nič nehovoril,... no som asi beznádejný stratený prípad.... Ale viem, ako to myslíš..
Môj muž je skôr taký praktický typ, ja síce tiež urobím čo treba, ale potrebujem sa venovať aj tomu , čo mňa baví...
@natalym ja už nevidím vyhodu v ničom, a čoraz viac ľutujem, že sme sa vrátili... Poposielala som stovky životopisov, s toho 99 percent ani neodpísalo, osobne som chodila, v jednom obchode sa ma vypytovali asi hodinu na pohovore, to a tamto bla bla a nakoniec mi povedal že mám decko a to je veľký handicap... Pýtala som sa v parfumériach, berú len z úradu do 29 rokov, tak kedže mám už 35 môžem sa ísť odstreliť. Ked som nastupovala do toho penzionu, tak ma vraj zobral preto, lebo som vo Fr robila aj v hoteli, že budem na recepcii a pomáhať im ozdobovať a pod. A čo som robila? Nič z toho, lebo som bola platené od hodiny, žehlila som 8 metrové kopy prádla, a ked som skoncila tam mi povedal, že už tu nemám čo robiť a mám isť domov. A že ako veľa mi platí, že toľko tu ešte nikto nemal. No hahahah.... Jazyky tu nikoho nezaujímajú, po anglicky vie skoro každý a francuztina tu nikoho nezaujíma.... Dokonca cez úrad práce som si chcela urobiť jeden kurz, ktorý som si chcela urobiť, bol drahší a sama by som si ho urcite nezaplatila, a hoci mi ho sám úrad ponúkal, nakoniec mi ho zamietli, som totálne frustrovaná zo všetkého, ako priznávam si to, že to možno preháňam a mám naozaj blbé obdobie.
@calais Ja to chápem, myslím, že posledná veta je platná. Proste všetko zle.........
Neumáraj sa, musíš začať, nejako, nájdi si prácu, zatiaľ nehľaď na nič, iba ako na príjem. Usmievaj sa, nasilu, tvár sa normálne to hraj, že si spokojná, a ono naozaj budeš. Ja sa ti tak tvárim a bavím sa, ako to ľudí serie, že sa mám dobre. 😀
ludia stale hladaju pracu, namiesto toho, aby si ju vytvorili...odporucam knihu od Tomasa Hajzlera - Penize nebo zivot, tolko kvalitných informacii pokope som davno nenasla
@calais preco ste sa vlastne vracali spat na slovensko
@loginexistuje to ti je dobrá otázka... Teraz by som si asi aj facku dala. Boli sme tam dlho, a išli sme tam s tým, že si niečo zarobíme a vrátime sa. Ono boli sme tam takpoviediac sami a chýbala rodina... proste tie klasické veci.... Chceli sme už dieťa a chceli sme sa vrátiť. Tak sme sa vrátili. Je predsa normálne že slováci chcú žiť na Slovensku a štát by im mal vytvoriť nato priestor, ale toto čo sa tu deje.... Ja by som sa možno aj vrátila, muž už nechce a takisto malý pôjde do školy.. už to nieje také jednoduché, už nemôžem myslieť v tomto len na seba.
@calais mozes si urobit eshop na vecicky, ktore vies hackovat, cez nejaky funkcny system, kde ta to stoji 10 eur mesacne, mas obrovsku vyhodu, ze vies jazyky, mozes predavat aj do zahranicia, mozes si na amazone vytvorit svoj vlastny produkt a predavat ho po celom svete, mozes urobit videa, kde budes robit navody na vyrobu nieco a zavesis to niekde, napises ebook o hackovani, mozes to spojit s históriou, mozes vytvorit FB stranku, najdes ludi, ktori sa zaujimaju o podobne veci, zapojis sa do komunit, kde su ludia, ktori chcu zit inym spôsobom zivota, zacat trebárs vymenou, ziskat kontakty, dostat sa mimo ten zabehany "system" hladania prace bud u Slovaka alebo v korporatnom biznise, kde kazdy clovek je len akoby jednym zo strojov...mozes sa s niekym spojit, kto vie nieco a ty nieco ine...mozes zacat citat literaturu, ci knihy alebo na nete, kde takto ludia uz funguju a rozmyslaju a dostanes sa k dalsim moznostiam a informaciam, krok po kroku http://www.svobodavpraci.cz/
...to je len niekolko tipov, co sa da robit, ak clovek je doma a zbytocne nebedakat a nelamentovat, lebo tam kde ide pozornost, tam ide energia, a kde ide energia, to zivis, cize zivis, ze sa neda, nevies, nemozes...kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody, preco nie....
@calais ja podnikam na Slovensku 15 rokov, lahke to nie je, ale necakam, ze mi NIEKTO vytvori podmienky a NIEKTO nieco zabezpeci, toto uz bude minulost, nase deti si uz pracu hladat nebudu, ale budu si ju vytvarat sami...bezne prace nahradia stroje, a to je stastie, lebo ludia budu konecne moct robit, co ich bavi, pre co maju vasen, tvorit, neplasit, nenahanat, preto aj deti musíme viest k inému ako k tomu, co tu bolo doteraz, to uz pomaly ale isto konci...uz aj v zahranici je to takto, a to co bolo vonku pred 10 rokmi, dnes uz neexistuje, lebo niektori ludia banuju za tym, co bolo kedysi, na to zabudnime, ludia sa bud hrabu v minulosti, alebo sa boja buducnosti, co bude...zabudaju zit TERAZ
@calais aha, a tato mamicka ma postihnute dieta http://www.hubpraha.cz/nechtela-jsem-podnikat-a...
@christine27
@lenkald úplne s tebou súhlasím, som síce na živnosti len 7 rokov, ale nemenila by som za nic...som pánom sama sebe a čas venovaný práci si určujem tiež do "určitej" miery ja sama....nie je ľahké dnes podnikať, ale keď sa dokážeš postaviť na vlastné nohy, zvládneš aj nemožné....a k tomu netreba nič iné, len vlastné chcenie...nie všetko ide vždy ako po masle,ale určite sa netreba vzdávať.....na živnosti som začínala skoro od nuly, pretože byť zamestnancom ma už nenapľňalo, chcela som už niečo iné, niečo viac...mala som nejaký ciel, ktorý som chcela dosiahnúť, resp. bod v živote, kam sa dostať......áno, začiatky boli ťažké, ale tým, že som sa nevzdávala a išla si za svojím cielom, dostlala som sa tam, kde som teraz....pracujem v oblasti, ktorá ma napĺňa a našťastie je veľmi variabilná, skrz našich zákonodarcov 😀 😠 😀 ....stále sa mám v tej oblasti čo učiť a zdokonaľovať sa, dostala som sa do bodu, kedy už moje meno samo o sebe predáva moje podnikanie, a ja nemusím pre to pohnúť ani len prstom....dostala som sa do bodu, kedy si už svojich potenciálnych klientov môžem vyberať sama.....vždy si ma nájde niekto nový a má o moje služby záujem.....nič vám "z neba" nepadne do rúk hotové, pre všetko, čo v živote chcete dosiahnúť treba urobiť aspoň to minimálne - chcieť zmeniť svoj život a urobiť prvý krok vpred.......nikto iný to za vás neurobí, štát už vôbec nie .....nie je nič lepšie, ako sa obzrieť za svojím životom a s hrdosťou skonštatovať, že to všetko, čo máte teraz je len a len vašou vlastnou zásluhou....a na záver chcem len pripomenúť, že toto všetko sa dá dosiahnúť aj na Slovensku....jediný problém vidím len v tom, že ľudia sú dnes strašne pohodlní a keby mali čo i len o jedno stebielko slamy preložiť viac, radšej budú čušať u zamestnávatela, ktorý im platí len minimálnu mzdu a pracovné podmienky sú tiež na zaplakanie.....
@mimka11111 mimo temu, ale vsetko najlepsie k dnesnym narodeninam, aka "nahoda", sme rovesnicky 🙂
@calais a este nejake video o meniacom sa svete prace
https://www.youtube.com/watch?v=bFQPirBaHz4@mimka11111 máš vo veľkej miere pravdu
@lenkald
@mimka11111 baby smiem na Vas otazocku? Z Vasho podnikania by ste bez problemov utiahli dom, dieta? domacnost, poistky a dovolenky? Odhlidnuc od manzelovho prijmu? Poznam vela bab co podnikaju, ale zarobok maju ako vreckove...Keby boli samozvitelky, tazko by vyzili.. co priznali sj same. Neberte to prosim osobne, alebo ako utok.. Ja tiez zvazujem podnikanie, som samozivitelka, bez partnera a viem ake je pidnikanie drina.. Dakujem.
@christine27 - pokiaľ robíš v rámci nejakého orgánu ŠS, skús zájsť na personálne, či ťa nemôžu preložiť na nejaké iné oddelenie, či sa nečrtá nejaké voľné miesto (to ako prvá pomoc, keďže už nemôžeš vydržať na tom mieste, kde si). Alebo potom naozaj na PN.
Pokiaľ ide o kurzy, najlepšie by bolo zavolať priamo na danú VŠ. Prípadne na SŠ - či neorganizuje nadstavbové štúdium v podobných odboroch, v akých túžiš pracovať. Čo sa týka externého štúdia na VŠ, jeho dĺžka sa má predlžovať. Malo to platiť pre tých študentov, ktorí začínajú študovať v tomto školskom roku, ale videla som náhodou na nete oznam ktorejsi VŠ, že študenti, ktorí si dajú prihlášku na externé štúdium do 31.08.2016, budú ešte študovať v pôvodnej dĺžke, tak neviem, ako je to teraz oficiálne platné (to ti píšem preto, že ak uvažuješ nad novým VŠ štúdiom, informuj sa teraz, lebo predĺženie znamená dokopy 7 rokov štúdia, namiesto 5).
@calais - si veľmi šikovná, ako ti už bolo radené, skús e-shop, dnes sa veľmi cení to, čo bolo robené ručne. Alebo doučuj súkromne Fj - nechce sa mi veriť, že by nebol záujem. Aj už vie každý, ľudia skúšajú iné jazyky...

@natalym hehehehehehh no to je radosť chudobných a je to poväčšine zadarmo hehehhehehehehehehhehehehehheh
@christine27