icon

Ako deťom vysvetliť, že kamaráti sú u babky?

12. aug 2024

V okolí kamošky celé leto majú deti u babky.Viem kto si ako zariadi tak má.Nikomu nič nezavidim.Ja bohužiaľ babky nemám.Moje deti sú cez leto doma s nami,chodíme spolu na výlety a boli aj v dvoch táboroch.Nenudia sa doma,o to nejde.Len pýtajú sa na kamarátov kedy sa stretnú kedy sa spolu zahrajú veď je leto.V meste nikoho není vonku všetci sú preč u babky na prázdninách.Viem to veď si voláme píšeme si s kamarátkami.Pytam sa ich kedy budú deti doma,že až 31 augusta idú pre ne.Ze si to užívajú bez deti a sú radi keď nie sú doma.Nemusia variť ani vymýšľať programy pre ne.Moja otázka,ako vysvetliť deťom že nemôžu cez leto stretnúť sa s kamarátmi lebo nie sú doma?Ešte sú malé nechápu že niekto má babku a strávi celé leto tam a ony nemajú nikoho.

Strana
z3
pe_mi
12. aug 2024

Ahoj,tak to máš asi náhodu na náhode.ze celé prázdniny deti u babičky.u nás sporadicky kamošky deti u babičky,my tiež na deň, dve noci.inak stále doma s nami.

autor
12. aug 2024

@pe_mi Minulý rok bolo tiež toto isté.Uz vtedy boli deti smutné že celé dva mesiace neuvidia kamarátov.Ledva odratavali koľko dní ešte do septembra a pôjdu do škôlky.

ukgirls
12. aug 2024

normalne ako to je ..niekto ma babku a niekto nie... deti niesu hlupe treba s nimi na rovinu rozpravat ... nikdy som malej nic nevravela inak ako to je a vzdy pochopila ... mala ine zaluby tak na kamosy zabudla.. nastastie sme vzdy program vymysleli a pol prazdnin je v tabore

danieli
12. aug 2024

Tiez nepoznam full time babku, ktora 2 mesiace nadsene opatruje vnucata, urcite take su, ale my sme doma ako vy, varenie, vylety, spolocny program, akurat som dceru odprevadila k babke a so synom sme sa vratili domov, zajtra ju mam opat doma, ziadne cele leto, uzivame si tie spolocne chvile bez nahanaciek, bez ucenia, bez treningov, bez edupage, pre mna je toto leto uzasne, ako aj nasa babka ma narok na svoj zivot a oddych, vnucata lubi, ale zavesit jej na krk na cele leto deti to nieee, aj mne by bolo doma smutno a kamarati sa vzdy najdu, staci vyletiet do mesta na kolobezke, ci prihovorit sa niekomu na kupalisku a deti sa vyhraju

nikpa
12. aug 2024

Nemám žiadnu takú kamošku ani od susedov deti som nepostrehla, že by ich mali tak dlho u starých rodičov. To je skôr vzácnosť lebo dnešná generacia babiek a dedkov pracujú do vyše 60 rokov a na vnúčatá nemajú čas. Nie to ešte ich strážiť celé prázdniny 🤔
Dieťaťa ak je malé a proste ešte nechápe určité veci kvôli veku, s tým nič nespravíš. Môžeš omielat dokola ale aj tak zbytočne. Akurát mu treba robiť program aby sa nenudilo...

sashka22
12. aug 2024

Ešte síce nie som babka ale bežne pozývam deti kamosiek ku nám na prázdniny. Mám aj len také kamošky, čo sú slobodné a nebyť nás, tak tiež by nemali kde decká chodiť a spomínať na detstvo

simsalabim
12. aug 2024

Zazila som to so vsetkymi mojimi detmi… cele leto sa nemali s kym zahrat, kazdorocne 🤷‍♀️ Mali stastie na kamaratov s obetavymi babkami. Cielene sme chodili do detskych kutikov, aby sa hodinu s niekym pohrali….

skumavka
12. aug 2024

Veľmi ti rozumiem, mame to isté, už celé roky, keďže mame 4 deti s veľkými rozostupmi. Kedysi ma to veľmi trápilo, teraz už oveľa menej, resp nepripúšťam si to tak. Ale viem si zivo predstaviť ako sa cítiš

autor
12. aug 2024

Ešte sú malé nechápu tomu.Snazim sa im vymyslieť programy a výlety.Chodime aj do detských herní,no nemaju toľko odvahy prihovoriť cudzím deťom.

jana_eyre_2
12. aug 2024

A tak asi úplne malinké už asi nie sú keď boli v táboroch, už také 6r pochopí že každý má inak zariadený zivot..

Moje síce majú jednu babku, ale odmalička celkom dobre chápali, že u nej netravia moc čas (ak jej je dobre, sú u nej iné vnúčatá, inak ma zdr.problemy) a nikdy si z toho moc nerobili.. mám jednu kamarátku čo tiež nemá moc babku k dispozícii a leto si plánujeme spolu, takže kamarátov majú, ale s mnohými sa nevidia lebo ak aj sú doma, zase nie sú doma moji a naopak.. uvidia sa keď prázdniny skončia, netreba sa tým trápiť..veď program majú, majú evidentne súrodenca/súrodencov takže nie sú ani bez rovesníkov..

dominikamacakova
12. aug 2024

Tak im nakresli kalendár a odratavajte dni do 31. augusta kedy sa stretnú s kamarátmi. My takto odrátavame dni do škôlky lebo staršia sa už nevie dočkať a tiež nechápe ako dospelý človek prečo je škôlka zavretá.

liz_lemon
12. aug 2024

ani moje deti nemaju s kym chodit von, niektore deti su na opacnom konci Slovenska, alebo aj su doma, ale von sa im nechce ist, mame v okoli aj taky pripad, ze dieta je v kuse v taboroch...

11bodka11
12. aug 2024

Ja nepoznam nijake deti co su 2 mesiace u babky.

soldi
13. aug 2024

myslim, ze Tvoja situacia nie je nicim vynimocna. ja mam deti 4 a cez prazdniny sa stretava s kamosmi len najstarsi 13 rocny a to prvy krat az tento rok.
A s babkami to teda ziadno nesuvisi. v lete sa proste vacsina ludi venuje svojej rodine, dovolenkam a zabezpeceniu programu pre deti. Ja sa cez leto stretavam s kamoskami menej prave z toho dovodu, ze stale niekto niekde je a tazko sa nam synchronizuje program.

0kristina0
13. aug 2024

Ako male mozu byt tvoje deti, ktore chodia do taborov aby nepochopili, ze ostatne deti su u pribuznuch na prazdninach?

earlgrey
13. aug 2024

@0kristina0 To som sa chcela spýtať aj ja. Moja 5 ročná chápe, že niekto má babku, dedka a niekto nie. Ona dedka nemá. Samozrejme v škôlke vyrábali pre babky a dedkov, prišla domov, jeden výtvor dala babke a ten pre dedka odložila. Že ona nemá dedka. Potom prišiel na návštevu môj brat aj s jeho vnučkou (áno, brat je o dosť starší a už je dedko) a keď započula, že jeho vnučka ho volá dedko, hneď bežala po to, čo vytvorila a darovala to môjmu bratovi, lebo hoci nie je jej dedko, ale je dedko, tak je to pre neho 😀 deti sú vnímavé, vedia veľa toho pochopiť, to len niektorí rodičia zo svojích deti robia nechápavých.

0kristina0
13. aug 2024

@earlgrey niektori rodicia robia zo svojich deti hlupe teliatka, pritom su deti vela krat mudrejsie ako dospely

earlgrey
13. aug 2024

@0kristina0 Akurát včera som sa smiala von, stretli sme kámošov dcéry aj s ich maminou, a jeden chalan hovorí svojej mame, že - meno dcéry - je múdra jak koza 🤣 a ona zhrozená, že ako tak mohol povedať, ja som sa smiala, že má pravdu, a on hneď, že on to nemyslel v zlom, ale že vážne je múdre dievča 😀

h2
13. aug 2024

Tvoje deti sú príliš malé, aby chápali, že ich kamaráti majú starých rodičov a sú u nich na prázdninách a zároveň dosť veľké, aby boli v dvoch táboroch? 🤔

dominikamacakova
13. aug 2024

@earlgrey tak toto je extrémne milé 😍 Bože, tá detská logika 🥹

earlgrey
13. aug 2024

@dominikamacakova To áno 😊

betulinka1
13. aug 2024

Nepoznam nikoho, kto ma nepracujúce babky, ktore zoberu deti na 2 mesiace. Moj maly bol na 1 noc u muzovej mami, ked som mala v sobotu rano jedno vysetrenie a nechcela som aby vstával o siestej a buduci tyzden je s mojim otcom na dovolenke. To je vsetko. Inak riesim cele leto tábory, pripadne robim z domu ale to nemam cas sa mu venovat az vecer, Cize Ano nudí sa, je viac elektroniky. Deti na ulici chodia von az vecer, ked prestane byt take teplo. Cize neboj sa, vacsina z nas riesi presne co ty.

iwesska
13. aug 2024

Ked su tak male,ze nechapu,ze niekto babku ma a iny nie,tak im je jedno aj to,ze su kamarati na prazdninach. Dieta 4+ uz chape,ze kamarat isiel daleko k babke na prazdniny a pride az do skolky. Ja som nikdy ziadne leto netravila u babky a tu som. Moje deti tiez nie a uz su pubertaci a ver,ze tym ti kamarati u babky chybaju ovela viac,pretoze vymysliet uz takymto detom program na 2 mesiace je sakra narocne. Pri takych minidetoch by som to vobec neriesila.

uhrikovci
13. aug 2024

Ja už mám teda väčšie deti, ale ani raz neboli u babky na prázdninach, jedna je 400km a druhá síce 10km, ale tam by som ich nedostala ani párom volov 😂. Nechodia ani do táborov a netešia sa ani do školy, ani kvôli kamošom. 😂 boli sme na dovolenke iba týždeň. Ale zase je pravda, že pre nás je školský rok hektický a plný krúžkov, preto oni sú najradšej doma.

lujza123
13. aug 2024

Nemyslí si, aj tie deti sa u babiek často nudia a chýbajú im kamaráti, rovnako ako tvojim deťom.
Ja som bývala cez leto u jednej aj u druhej babky. U jednej sranda lebo ta nás všetkých pobrala naraz. Druha babka zas vzdy len jedno dieťa, tam sa čas nekonečne vliekol

gab1sol
15. aug 2024

Tak ako boli vaše deti v táboroch, či s vami na výletoch, tak kamaráti sa s nimi nemohli stretnúť, lebo boli preč. Teraz sú kamaráti preč, tak musíte počkať, kým sa vrátia. Nerozšírovala by som to, že sú preč celé leto, že sú u babky. Proste sú prázdniny, tak sú preč, ako boli aj vaše deti preč.

hederamonstera
15. aug 2024

Tak ked sa nenudia, kde je problem? Inak nuda je dobra, nemusis im robit 24/7 animatora. No a ze ine deti su mimo domu, s tym nic neurobis, naco sa tym trapit?

ja_bb
15. aug 2024

Tak asi je to, ako je kto nauceny, ja som hlavne ,keď som bola mala, so spoluziakmi nebola, cez leto mi to teda ani nenapadne,že by to mal byt problém.prave preto,že furt ktosi čosi ma. Syn sa tiež uvidi až v skole,lebo napr.teraz je chorý, proste je to tak. Ak nechapu,ze niekto ma babku iny nie,tak len povedz,že nie sú doma,su preč. A vždy, keď sa opýtaju,to asi rozumiet budú a vysvetlovat nemusis,že kde preco na koľko sú preč.

andreatytler
15. aug 2024

A kde tie babky byvaju? Ak nie prilis daleko, urobte si vylet do tej dediny a nech sa deti stretnu spolu niekde na ihrisku. Mozno deti zistia ze na takej dedine je ovela vacsia nuda ako v detskom kutiku.😀
Ako ja chapem ze to cloveka mrzi ze detom chybaju spoluziaci a je dobre sa postazovat, ale trochu to prehanas a dramatizujes s tym ze by to deti nepochopili. Oni nechapu, lebo nechcu.

jerrz
15. aug 2024

Mňa by len zaujímalo tie ženy co máji deti u babky celé leto ... To akože tie babky sú už na dôchodku ci co? Veď dnes sa chodí na dôchodok v 62 ci 64 roku. Ja som rodila dosť neskoro v 33 rokoch a moja mama ma mala v 20tke ako to kedysi bolo zvykom a nie je ešte na dôchodku. Takže ja toto nechapem.

Strana
z3