icon

Ako donútiť dcéru prispievať na bývanie?

lucann
25. apr 2025

Poradte mi prosim, akou cestou sa da donutit aby dcera prispievala na byvanie. Je problemova, nic neplati, stretava sa s priatelom, casty alkohol, hadky. Odust nechce. Ako sa dava takato ziadost aby to riesil sud. Pripadne kolko stoja tieto sluzby. Ja zijem z dochodku. Myslim ze ina cesta ako pravna tu uz nieje. Dakujem za kazdu radu.

Strana
z3
lucann
autor
25. apr 2025

Som nastastie majitelka nehnutelnosti

betulinka1
25. apr 2025

@lucann vo Vasom meste mate bezplatnú pravnu pomoc. Mozete tam zavolat a dohodnut si termin. Povedia vam viac. Byt je len vas alebo tam ma podiel? Ak je byt na liste vlastníctva len vas, zrusila by som dcere trvaly pobyt a poslala ju prec. Keby nieco volajte policajtov. Alebo byt predajte a chodte do menšieho, dceru uz nepustíte k sebe alebo do domova dochodcov. Tam sa o vas postarajú a peniazky z bytu použijete na platenie domovu dochodcov. Ideálne ak by vam so vsetkym pomohol niekto mladsi aby vas niekto neoklamal alebo aj ten pravnik cez bezplatnú pravnu pomoc.

rozculena
25. apr 2025
@lucann

Som nastastie majitelka nehnutelnosti

@lucann je úplne zbytočné dávať niečo na súd,ona aj tak platiť nebude

pieksamaki
25. apr 2025
@lucann

@lensii nechcen aby mi davala na stravu, aby aspon poplatky ako inkaso jej vymeral sud na polovicu so mnou. Len neviem ako a kde to poziadat.

@lucann choďte na UPSVR .....tam sa poraďte........možno vám pomôžu napísať výzvu adresovanu dcere.....najskôr tomu predchádza výzva.....az potom sud...sú také bezplatne pravne poradne ...tam by. Vam tiež vedeli pomôcť sformulovať list

domkakvet
25. apr 2025

@lucann uz je dost neskoro toto riesit, ona je uz zvyknuta, ze takto funguje, mozes ju upozornit, ze ju vyhodis.

tulipan43
28. apr 2025
@lensii

@tulipan43 pani sa pýtala ako to môže riešiť cez súd kedze po dobrom to už nejde . Tak som poradila

@lensii chápem

mk1111111111
29. apr 2025

Tu pomoze jedine vystahovat sa, na cas, k niekomu z rodiny. Zrusit jej trvaly pobyt, oznami jej, ze v ten a ten den bude mat osobne veci pred bytom, aby si ch prevzala. Dokaz o tom uchovat. Byt uzamknut novym zamkom, a nech sa dievca stara. V pripade vniknutia do bytu, volat policiu, ako na klasickeho vlamaca

gabulik007
30. apr 2025
@lensii

@lucann nepochopím ako môže 50 ročná žena bývať s mamou a neprispievat nič. Ja som chodila na brigády počas školy ešte dokonca aj počas základnej školy som šla k susedom atd atd pomôcť zarobiť si. A vždy vždy vždy som väčšiu polovicu dala mame ( ona vedela čo má kúpiť, zaplatiť) a z časti čo mi ostala som kupila sebe niečo, niečo pre brata . Keď som mala 16 pracovala som uz na dohodu a mala som na ten čas super príjem (500e) ale 300 šlo vždy mame na nákup a na zaplatenie) zo zvyšných šlo bratovi a niečo málo ostalo aj mne . Do práce som to mala ďaleko ale chodila som pešo nech bolo akékoľvek počasie len aby som zarobila a pomohla mame 😉 dnes už mám deti aj ja ale keď mama zavolá vždy pomôžeme

@lensii Prepáč, ale táto pani tu nehľadá prednášku ani porovnania s tvojím životom, ale radu, ako riešiť vážny problém. Chváliť sa, ako si to mala ty, jej v tejto chvíli vôbec nepomôže.

Strana
z3