icon

Ako donútiť manžela, aby bol doma?

simik14
3. júl 2016

Ahojte ako zacat s manzelom mavame posledny cas krizu stale sa hadame konkretne ja vyvolavam tie hadky lebo neviem v sebe uhasit to pohorsenie nad tym ze posledne tyzdne travi vsetok svoj cas s rodicmi ktori byvaju v tom istom meste ako my a to len cca 15min od nas. Oni k nam nechodia moc ani ja tam. Mame vlastny dom male dieta pekny dvor a aj doma sa najde pre neho praca ktoru vsak odlozi kvoli pomahaniu svojej rodine. Pochopitelne citim sa byt odstrcena na druhu kolaj povie mi sice ved pod so mnou ale ja nemam v zaujme travit polovicu dna u svokrovcov a to kazdy den. Mam doma co robit nez aby som vzdy bola niekomu na krku. Bojujem so sustavnou samotou mam pocit ze ked nie som dolezita pre svoju polovicku ze pre koho mam byt viac dolezitejsia. Nie je tu pre mna ked som chora ked potrebujem vypocut tak to berie ze bla bla bla a dusit vsetko v sebe sa neda uz je toho.nakopeneho prilis. Uz mam niekedy take rozpolozenie ze ani sama neviem kde ny som chcela byt aby som sa citila dobre. V praci dlho nechcem byt doma som stale sama co ma podporuje v tom ze sa u mna prejavilo nechutenstvo na sto percent kedze sa ani nemam s kym najest a ked je u svokri tak ja doma ani nenavarim ved pre koho. Chcelo by to zmenu ale nevien co podniknut. Milujem ho aj si vo vsetkych oblastiach rozumieme len ha sa tersz necitim psychicky prave na jednicku a este ked vidim ze sa mi akoby vyhyba tak neviem

skajka52
4. júl 2016

Ja sa drzim toho nikdy nemen ineho ale samu seba a bud vdacna za to pokial chodi len k rodicom s umyslom pomahat horsie je keby chodil za zenami... Cim viac budes poukazovat na to ze ti to vadi viac si ho budes odialovat od seba... Skus mat rada viac seba a odlahcit situaciu ukaz mu ze si vystCis aj sama on sa otoci bude si ta viac vazit... Treba povedat co ti vadi a trapi s cim nesuhlasis no bez emocii

clodika22
4. júl 2016

Čo by iné ženy dali za to keby mali takého muža ktorý by chodil len k rodičom. Keby chodil do krčmy, na diskotéky, obháňal ženy a neviem čo všetko tak nepoveim ani po slova.. ale toto? 🙂

kristinka86
4. júl 2016

@skajka52 @clodika22 Žienky, ja ju plne chápem! 😉 Ak nemáte pri sebe človeka, ktorému sa potrebujete vyrozprávať, aký náročný deň ste mali, ak Vám je ťažko a niet toho, kto by pomohol, ak sa chcete len objať, no niet s kým,... Dá sa takto fungovať istý čas, no ak to trvá dlho, tak bez emócií to ja osobne riešiť neviem. Aj si poviem, že budem kľudná a nevybehnem na neho, lebo viem, že nič zlé za ten čas, čo nie je doma nerobil, ale niekedy sa to fakt nedá. Domácnosť, deti, jeden veľký kolotoč od rána do večera. Potom sa to nahromadí a hold smola - keď nebolo počas dňa milé slovo lásky a objatie, tak to skončí často večer výbuchom. Aj keď ja som osoba, čo síce vybuchne, no po chvíľke som už OK, len to musím zo seba dostať. 😅
Je super, ak muž nechodí do krčmy a za inými ženami - to súhlasím. Ale ešte lepšie je, ak si uvedomí, že rodina by mala byť na prvom mieste a že žena ho potrebuje občas aj vidieť a porozprávať sa, pomojkať, atď. Síce chápe jeho potreby byť inde a robiť iné veci, ale nie každý deň dookola. 😉

timea7
4. júl 2016

@simik14 neviem, koľko má tvoje dieťa, ale nájdi si koníčka, ktorému sa budeš venovať pravidelne dva krát týždenne a on bude s dieťaťom. Nie počas dňa, to by ho zobral svokre, ale večer, keď ho je treba ukladať spať, možno si všimne, že byť doma sám nie je bohviečo. Snaž sa ale doma o príjemnú atmosféru, aj keď je to teraz ťažké, začni sa prehnane o seba starať, vyrážaj na výlety - s dieťaťom aj bez, možno sa v ňom niečo pohne.

timea7
4. júl 2016

@clodika22 žila som podobne viac rokov, nechodil k rodičom, ale za svojími koníčkami a kamarátmi a ver mi, že to nie je pekný život, Už pred rozvodom som roky ako rozvedená žila. Mne totiž nestačí, aby muž nosil domov peniaze a bol dobrým milencom, ja v ňom chcem mať aj kamaráta. Som náročná? Mám len jeden život a nemienila som sa utešovať tým, že o čo horšie to majú ženy, ktorým muž chlasce, hrá automaty a pod. Netolerovala by som to, ani náhodou.

mima4
4. júl 2016

@timea7
uz som sa bala, ze som divna 😀 ale tiez nechapem, preco zena ma byt spokojna, ked chlap nechodi do krcmi ale ide za svojimi konickami ci rodinou a ona ma doma suchat nohami... Ako berem situacie ze "svokrovci sa stahuju", ci "teraz mame mesacnu sezonu za cely rok", ale aby som zila s chlapom a bez neho..a bola happy ze nechodi do krcmi?

mysga
4. júl 2016

@clodika22 Na toto by ti moja mama povedala, že "A to sa budeš porovnávať s horšími?" :D

mysga
4. júl 2016

Inak k téme, mňa napadá len jedno "riešenie" a to dohodnúť sa, kedy konkrétne sa bude venovať rodine. Napr. nedele, utorky a štvrtky od 16,00 proste nejako určito. Len mne sa to lahko hovorí, keď mám doma chlapa, s ktorým sa dá dohodnúť.

timea7
4. júl 2016

@mima4 no nedalo mi, lebo čím ďalej tým viac pribúda žien, ktoré tolerujú aj to denné vysedávanie v krčme, aj dennú hladinu alkoholu v mužovi, to, že peniaze prefláka, ešte za neho dlhy zatiahnu....mohla by som pokračovať ďalej. Ak niekoho milujem, tak nebudem od neho utekať, ak je nejaký problém, niečo sa mi nepáči, tak to s ním riešim, neriešim to útekom, lebo nastupuje odcudzenie a potom je už veľmi ťažké vzťah dať zase dohromady. Ak nemajú manželia spoločné zážitky, nemajú ani spoločné témy na rozhovor, baviť sa o vypálenej žiarovke, nedoplatku za elektriku a škrabancoch na aute veľmi neprispejú k pohode v rodine. A dieťa? Kde je dieťa? Otca bude poznať z fotografií?

timea7
4. júl 2016

@mysga asi tak, prešla som tým, dohoda platila určitý čas. Všetko na svete mi kúpil, zohnal, zaviezol by ma aj na koniec sveta, len aby si mohol ísť po svojom. Keď sme sa brali, nemal na to peniaze, začal podnikať, peniaze zrazu boli, bolo to silnejšie ako on. A je tomu tak doteraz. Ale určite by som na mieste autorky témy nesedela so založenými rukami, za pokus to vždy stojím majú dieťa, aj keď výsledok je neistý....

mima4
4. júl 2016

@timea7 podla mna to tie zeny maju od svojich mam a starych mam, hlavne ze "ju nebije". Vies si predstavit, ze ty sa takto chovas ako ten chlap? ved by ta tu zozrali za ziva. Ked ide o chlapa, chlap musi regenerovat a neviem co a ked o zenu, ta je v 24 hodinovej smene :-/
Inak, vela zien si na to fakt zvykne a chlapa, co sa zaujima o rodinu, travi s nou cas povazuju pomaly za sci-fi

timea7
4. júl 2016

@mima4 lenže tie mamy nie sú oveľa staršie ako ja, tak nechápem. Asi som z inej planéty, ale z našej rodiny toto nepoznám, ani dve generácie dozadu.

mima4
4. júl 2016

@timea7 sorry ale skor to bude ta ina planeta 😀

0silvia0
4. júl 2016

@timea7 tiež sa prikláňam k inej planéte, v našej rodine som tiež nepočula "hlavne že ju nebije", to mi fakt pripadá ako z 19-teho storočia. U nás v rodine sa nájdu aj veľmi pekné a harmonické vzťahy 🙂

mysga
4. júl 2016

@mima4 Hlavne, že ju nebije :D:D:D Ach, to je úplny fakt, že niektorí ľudia toto spojenie používajú, strašné. To sú ľudia so supernízkymi nárokmi, takí často používajú aj "Neviem, prečo od neho odišla, veď mali chalupu, bazén, auto, raz ročne šli na dovolenku..." :D

timea7
5. júl 2016

@mysga presne tak hovorili aj o nás, veď mali nový dom, krásne auto, chodili na dovolenky. Nevšimli si, že len zimné, lebo v lete bola sezóna, tak sme za 15 rokov na letnej dovolenke boli raz, aj z tej sme sa vrátili skôr. Najlepšie rozhodnutie môjho života bolo ukončiť to. Pre mňa je muž-kamarát, s ktorým sa dá len tak vo všedný deň sadnúť na bicykel a ísť do prírody a prekecať s ním pár hodín viac ako nový dom, v ktorom som sama.

simik14
autor
5. júl 2016

Ah holky no keby to bolo take jednoduche cez den som v praci (robim len rano manzel je momentalne bez prace cca dva mesiace) a to je tak cez den je s malou u svokrovcov poobede pridem z prace a nikto odo mna nemoze cakat ze sa k nim do vecera (pokial tam on je) nasackujem pritom doma je ako po vybuchu nenavarene co by malo byt ked je doma jeden a pol rocne dieta a snad nebudem varit den predtym a jeho.pohodlny zadok vyberie z chladnicky jedlo z predosleho dna a da malej ... nech vari cerstve ked je teraz doma a pridem po smene a nieco navarit musim aj upratat dat saty do pracky a take bezne domace prace a popri dietatu to upratovanie nonstop ... pochopitelne nemam naladu chodit dakde vysedavat co tam mam podla neho kazdy den robit ... doma ma vsetko co mu treba urcite po nom bezdovodne neziapem za kazdu hlupost ale vyvrie to zo mna ked pridem domov a do vecera som sama a to kazdy den a weekend mala je so mnou muz u svokrovcov ...

mima4
5. júl 2016

@simik14

prepac, ale je teda darebak, ked je doma a nenavari, neuprace...a ide sa prizivovat k rodicom... chod aj ty sa k nim prizivovat..povies "drahy nic nevaril..takze uz zomierame od hladu" 😀

simik14
autor
5. júl 2016

@mima4 u nich jednoducha matematika on je sice doma ale je to muz ty si zena ty.mas varit :D vlastna skusenost uz ma za to neraz zdrbali 👼

mima4
5. júl 2016

@simik14
no a preco on ako muz nepracuje a ty ako zena nie si doma? takto to treba obratit...ako to ze ty robis muzsku pracu a zarabas peniaze?!!

a co mu brani v domacich pracach ako muzovi? hadam nie, to co sa mu hompala mezdi nohami 😀

sorry, ale na slovensku su ludia tak zadebneni

timea7
5. júl 2016

@simik14 prosím? On nepracuje a očakáva, že ty prídeš z práce a začneš kmitať okolo šporáka a okolo neho? Môžem sa spýtať, kto si dovolil ťa zvoziť?! Koľko je tvoj muž bez práce?

0silvia0
5. júl 2016

@timea7 píše, že jej manžel je bez práce cca 2 mesiace...
Ale to mení celú situáciu, že on nepracuje... takže on si zľahčuje starostlivosť o dieťa tým, že hodí dieťa na krk jeho matke, zmizne z domu, potom keď príde manželka z práce, rýchlo prinesie dieťa domov a zasa zmizne ku svojim rodičom? To je fakt divné...

timea7
5. júl 2016

@0silvia0 sorry, prehliadla som to, chápem,že nemusí vedieť variť, ale aj žena sa to musela naučiť, nenarodila sa s touto schopnosťou a viem, že veľa žien absolútne nemá vzťah k vareniu, ale berú to tak, že pre dieťa je lepšie čerstvé, ako ho ládovať polotovarom. Ak aj nemá vzťah k vareniu, tak hádam hodiť do pračky, vyvešať, povysávať, utrieť prach zvládne, či? Okrem toho ona píše, že im okolo domu práca stojí a on ide makať rodičom 😠 😠 😠 😠 . Nič by som proti tomu nemala, keby to ozaj nebolo tak, ako píšeš, hodí dieťa na krk svojej mame, on sa ta nejako premotá, neverím, že má každý deň osem hodín čo robiť a na svoju domácnosť a svoju ženu kašle. Prestávam sa čudovať, že v inej téme píše, že flirtuje s inými, neschvaľujem to, to v žiadnom prípade, iba sa prestávam diviť. Lebo jej muž je pre spolužitie nepoužiteľný, 😒

mima4
5. júl 2016

@timea7
ja tiez nechapem, co su to za zvlastne dary a schopnosti upratat a navarit..ako ja tiez varit nejako extrea neviem, ale navarim 😀 vcera si muz dal dokonca duplu 😀
co je tazke na vareni? ved nemusia byt komplikovane jedla. Spagety na x sposobov, ci len jednoduche polievky... na to netreba byt master 😉

timea7
5. júl 2016

@mima4 keď sa to naučil môj vyše šesťdesiatročný otec, keď mama zomrela, naučí sa to každý. A to dovtedy vedel tak maximálne zaliať kávu, alebo čaj. Samozrejme kysnuté koláče, parené buchty, sviečkovú mu urobím ja, ale nemá problém s polievkami, aj omáčky už robil, ryby, mäso, prílohy okrem knedle bez problémov. A to má ešte varenie zložitejšie, ako napr. ja, lebo cestoviny veľmi nemusí, jedlá ako zapekaná zelenina a pod. tiež nie. Ale vyhovárať sa je jednoduchšie ako pohnúť zadkom....

mima4
5. júl 2016

@timea7
no len castokrat zena nema ani podporu v rodine, ako simik, kde ju zdrbali za to, ze od MUZA chce aby sa znizil na uroven zeny a pohol doma ritou. Ona pride vycerpana z prace a do druhej smeny... U nas sice iba ja varim, ale muz nema problem nieco pripravit...

timea7
5. júl 2016

@mima4 či má ale nemá, zdravý rozum hádam má. Koľko percent z našich mamičiek, babičiek takúto podporu malo? Oveľa menšie percento a nedali sa mužom využívať. U nás vedia variť všetci muži, samozrejme nie všetky jedlá, ale neboli by bez varenej stravy ani keby som odišla na dva mesiace, ale nejde len o varenie, ide o to, či má muž tendenciu nechať sa obskakovať, alebo chápe, že domácnosť a dieťa nie sú ženine, ale oboch.

mysga
5. júl 2016

Milujem svojho chlapa, ktorý mal dneska voľno a poskladal prádlo, na ktoré som nemala čas, lebo som bola v práci. Aj keď strašne, respektíve tak po chlapsky, ale poskladal. :D Ja svojho partnera rada obslúžim a "postarám sa o neho", veď ho milujem, ale nikdy som nemusela (zatiaľ) riešiť to, že je doma, ja v robote a on čaká, že ja večer prídem a budem mu rýchlo prať trenky alebo variť teplé jedlo, hoci bol celý deň doma. Trvá to takto u nás zatial tri roky, dúfam a prosím toho hore, ak tam čosi je, nech to tak ostane.

mima4
5. júl 2016

@timea7 nedali? ja si myslim, ze to bolo podstatne horsie..este aj miesto ofukovali, kde si mal ich muz sadnut

timea7
5. júl 2016

@mysga ak ste si to takto nadstavili, je to super. Zapájaj ho nenápadne do všetkého a hneď od prvej sekundy vášho dieťatka doma aj o starostlivosť oň. Žiadne také, že sa bojí. Vlastného dieťaťa? Že mu ublíži? A žena má diplom na starostlivosť o domácnosť? A najmä nezabudni chváááááliť. Keď mu niečo nedopne, požiadať o pomoc, nechať sa aj rozmaznávať, si žena a na druhej strane aj jeho trošku rozmaznávať. Daj si poradiť od starej korčule 😀 😀 😀 😀 . Vždy je síce väčší predpoklad, že nebude mať problém s domácnosťou a deťmi muž, ktorý sa už ako slobodný nemal problém doma do čohokoľvek pustiť, alebo mal vlastnú domácnosť, o ktorú sa staral, ako ten čo využíval mama hotel a nechal sa obskakovať, ale kto si ako rozmazná, tak má. Platí to o deťoch, o mužoch, aj o ženách.