icon

Ako dosiahnuť, aby sa dospelé dieťa osamostatnilo?

25. máj 2025

Ako povedať 32 ročnému synovi že už by fakt mohol ísť osamostatniť sa? Vyhovuje mu že má izbu prispieva to áno ..ale vôbec nemá pocit že mu treba bývať samému 🙈🙈🙈

Strana
z3
akyia
25. máj 2025

Dajkovi dnes ide karta😀 do všetkých diskusii sa zapája ale nikdy nestihnem precitat co pisal 😂

danica2711
25. máj 2025

ako povedať synovi, že by sa mal osamostatniť? Po slovensky a na rovinu. Ale začať sa so synom rozprávať o živote v jeho 32 rokoch je trošku neskoro

viestta
25. máj 2025
@akyia

Dajkovi dnes ide karta😀 do všetkých diskusii sa zapája ale nikdy nestihnem precitat co pisal 😂

@akyia asi mu isla velmi dobre karta, ked ho uz zrusili

sidicek
25. máj 2025
@danica2711

ako povedať synovi, že by sa mal osamostatniť? Po slovensky a na rovinu. Ale začať sa so synom rozprávať o živote v jeho 32 rokoch je trošku neskoro

@danica2711 tiež nerozumiem ,ako sa môže matka pýtať cudzích ľudí ,ako sa rozprávať s jej synom

mantilka
25. máj 2025
@lenka7477

tak potom ultimátum - buď minimálne 200 € pravidelne - alebo odchod

@lenka7477 aké ultimátum?
Už je načase sa postaviť na vlastné nohy ...má 32 rokov

mimikarol
25. máj 2025

Ja mám v blízkom okolí hneď 4 skoro 50tnikov čo žijú s rodičmi a jednu 40 ročnú starú dievku. S toho dvaja sú tak situovaný že by si hneď teraz mohli ísť kúpiť vlastný byt. Za mňa nepochopiteľné radšej by som žila v mini garsonočke ako v detskej izbe.
Na to koľko zarobí a je sám si môže pekne krásne ísť hľadať podnájom

gov
Odpoveď bola odstránená
nelili1978
25. máj 2025

Nemaj zlý pocit z toho, že po dlhých rokoch chceš mať kľud. Svoje si si splnila. Povedz synovi, že mu pomôžeš nájsť podnájom ak to nezvladne sám. Frajerku nemá?

silvia2013
25. máj 2025

Prrispieva ci neprispieva? V titulku pises pridpieva a v komentaroch, ze neprispieva.

simca06022011
25. máj 2025

toto je vtip tato tema.. mamicka, si tak 10-14 rokov pozadu, vtedy si ho mala poslat.... toto je urcite vymyslena tema. A ze 100-200EUR, od daslieho mesiaca mu rozratam naklady nabyvanie namesiac, stravu na mesiac a pekne plati + aj co to na najom a to by som kludne odkladala. Uz zeny u nas v rodine mladym chalanom dali najmy, aj kludne polku platu. Sice odkladali velku cast a potom ked chlapcom doplo, ze sa im oplati vlastne byvanie riesit, im to "prispeli" (inak by to islo na elektroniku, auta a talafatky).
A ak mu to bude vyhovovat takto dalej, tak ok, ale platit bude a robit doma veci tiez. Je dost mozne, ze ak nema priatelku, neplanuje buducnost, rodinu, tak sa mu ani nechce samemu byvat. A kludne mu prestan aj varit, prat a pratat.. vsak nech si urobi, proste ako keby sam byval.

cukroska
25. máj 2025

Môj má 24 a už nebýva s nami, ale s priateľkou.

autor
26. máj 2025

Včera sme sa porozprávali uznal že má viac prispievať idú mu aj plat zvýšiť na 2000...takže sme sa dohodli na 600e a zatiaľ a uvidíme ako to pôjde..do vlastného povedal že nechce ísť ani si neplánuje hľadať frajerku..
Má celkom dosť našetrené tak rozmýšľal kúpiť chatu ako investíciu alebo byt takže uvidíme
vďaka všetkým za reakcie

sleepy_joe
26. máj 2025
@0kristina0

Ak budes ticho a makka ako moja mama, tak sa ho nezbavis. Rodicia maju stale na krku 40 rocneho capa.

@0kristina0 len aby raz mamička nevyplakávala na MK, že syn, čo ho vyhodila zrazu nemá čas a chuť prísť k nej a opatrovať ju. Je to dvojsečná zbraň vyhodiť ho z domu. On to prežije, ale či aj matka v starobe je otázne.

sidicek
26. máj 2025

Veľmi zvláštny prístup k životu, nemá depresiu? 30r chlap aby chcel len doma pri mame sedieť, bez nejakej vízie do budúcna len prežívať.

0kristina0
26. máj 2025
@sleepy_joe

@0kristina0 len aby raz mamička nevyplakávala na MK, že syn, čo ho vyhodila zrazu nemá čas a chuť prísť k nej a opatrovať ju. Je to dvojsečná zbraň vyhodiť ho z domu. On to prežije, ale či aj matka v starobe je otázne.

@sleepy_joe neviem aky je autorkin syn ale nas pripad je taky, ze ho maly vyhodit uz davno ale to by si musel zazit aby si to pochopil.

simca06022011
26. máj 2025
@sleepy_joe

@sleepy_joe a ako sa postará keď ani o seba sa nevie? To nestačí mat vek a prácu. Treba aj vedieť samostatne existovať aby sa mohol " starať". A on je tak starostlivý ze vyziera dôchodcov. Doslova 😂 syn má pohladanie. Nepostara sa o nikoho a ako dodatok možno ani ďalšie deti lebo si povedia, " však brat tam býva zadarmo, nech sa stara".

mantilka
26. máj 2025
@sleepy_joe

@sleepy_joe Nestras matku...toto naozaj teraz nepotrebuje. Mama mu má povedať s láskou, "Robíme to pre tvoje dobro. S otcom sme sa rozhodli, že sa odsťahuješ od nas, aby si začal zit. Do 3 mesiacov si nájdi podnájom alebo hľadaj byť na kupu. Veríme, že si ľahšie založia rodinu, lebo každá žena uvíta skôr chlapa s vlastným byvanim. Môžeš prísť cez víkend na obed. Keď budeš potrebovať pomoc zavolaj. Radi pomôžeme s vnúčatkami. ♥️"

margitaf
27. máj 2025
@lenka7477

@dajkooo keď budeš mať deti v takom veku ,a nebudú mať vlastné bývanie spomeň si ... toto je žiaľ realita dnešnej doby

@lenka7477 realita dnešnej doby a všetko je dnes drahé,tieto kecy počúvam už cez 25rokov ...vždy bolo všetko drahé ,a vždy sa našli mamankovia ,ktorým sa nechcelo a aj takí ,ktorí v 18tich šli bývať sami,mám vyše 40rocneho brata a býva vo svojej detskej izbe,som mladšia a mám ešte jedného brata a obidvaja bývame mimo ,to nie je o Tom ,že je všetko drahé ,to bolo a aj bude ,a predsa kopa mladých si vezme hypotéku aby mohli bývať vo svojom

Strana
z3