icon

Ako dostať neposlušného manžela na kolená?

bumbalko
9. apr 2013

Ahoj ženičky, ktorá vie poradiť, ako zmanipulovať manžela, ktorý si ma vôbec neváži, vôbec neberie vážne a robí mi naozaj zle ☹ a dokonca som tehu a je to ešte horšie, ako predtým, jeho správanie sa asi vymika aj jemu spod kontroly ........, poradťe ako ho dostať na kolená a pod papuču 🙂 chcela by som , aby skákal , ako budem ja pískať, doteraz som to robila ja......., ja som skákala, no už fakt nevládzem prizerať sa´, ako sa všetko ruca...., 🙂

Strana
z2
bambibam
9. apr 2013

hmm....tak ak sa ti to podarí ,daj vedieť,ale žiadny človek sa nezmení zo dňa na deň. Niekedy stačí podmienka od manželky,niekedy stačí liečenie a niekomu nepomôže nič. Niekomu pohovor postačí ,iný potrebuje pevnú ruku. Ľudia sa vychovávajú tak do 5-6 rokov ,potom sa usmerňujú a v 18roku sa rozhodujú - niekto s pomocov,niekto bez. Neviem či ti vôbec niekto na toto presne odpovie,ked nepozná presne situáciu.

katkanova
9. apr 2013

@bumbalko tento pohlad na vztah sa mi zda trosku svihnuty, prepac :D vo vztahu by si mali ludia byt oporou, pomahat si, snazit sa jeden druhemu robit zivot krajsim a nie sa snazit druheho mat pod papucou a manipulovat ... ak si doteraz skakala ako on piskal tak budes mat dost tazke stat sa mu seberovnou nie to este dostat ho pod papucu ... inac, ja by som chlapa co sa da dostat pod papucu ani takeho co ma komanduje nechcela ani zadarmo ...

habibi78
9. apr 2013

@bumbalko ako ho dostat na kolena??? jednoducho tak ze ho zo zadu kopnes do zadku!!! Inak nie... chciet od chlapa aby skakal tak ako ty piskas....snivaj aj nadalej 😝

patesladko
9. apr 2013

asi nikto ti nedá návod na takéto niečo - za prvé nepoznáme tvojho partnera, a za druhé, ako už bolo spomenuté, asi ťažko si dá vziať svoju pozíciu, keď doteraz manipuloval on teba.. asi si to mala riešiť ešte zo začiatku vzťahu a nie nechať to zájsť až takto ďaleko.. a možno by si to nemala ani nazývať manipuláciou, ale skôr "vedieť ako naňho" 😉 ja tiež viem, ako na môjho, keď treba, ale v dôležitých veciach je demokracia a sme si rovní 🙂

maria117
9. apr 2013

@bumbalko laskou a pochopenim. Odporucam knihu Pat jazykov lasky 😉 je o komunikacii / vyjadrovani si lasky medzi manzelmi a preco je to ine po svadbe ako pred.

prasiatko30
9. apr 2013

@katkanova absolutny suhlas

@bumbalko ak si chcela niekoho kto tabude pocuvat na povel mala si si kupit psa, pokial si predatavujes vzath ako kto z koho tak si na zaciatku storocnej vojny v ktorej sa tvoje dieta nechtiac a este pred jeho narodenim stava bezbrannym rukojemnikom na ktoreho sa nevztahuje ani zenevska dohoda o vojnovych zajatcoch 😖

anuska74
9. apr 2013

Prečítaj si v klude čo si napísala, porozmýšlaj kde je asi chyba 😉 .
A ja rozmýšlam, ako v tomto vašom zväzku vychovávate vzorne vaše deti 😒 .

juliana77
9. apr 2013

@bumbalko Keď ho nedostalo na kolená, že bude mať tretieho 🙂 syna, tak potom tam dobrovoľne nepôjde. 🙂

fopka
9. apr 2013

chlap, ktory si nevázi ženu a robi jej zle, nikdy nebude zmanipulovany a uz vobec nie pod papucou...a urcite by som si rozmyslela ci dalšie dieta

anjelicek26
9. apr 2013

@bumbalko - manzela nechcem vidiet na kolenach a uz vobec nie, aby skakal, ako ja budem piskat 😕 Fakt chces psika na voditku bez vlastneho nazoru? Manzelstvo je partnerstvo rovnocennych ludi... o dialogu... o kompromisoch... treba hladat rovnovahu, nie snazit sa ziskat prevahu :(

mata128
9. apr 2013

Ty si myslis,ze doteraz si ty skakala a teraz zacne on??? Na to zabudni. Ja ti poviem pravdu,ja by som takeho chlapa ani nechcela,ktory by skakal ako ja budem piskat...sak to je podpapucnik...mozno mnohe ma nepochopite,ale ja som vyrastala v rodine,kde mal hlavne slovo otec...u nas je to tak,ze VZDY sa snazime najst kompromis,ale dobre viem,ze ak by sme sa fakt nevedeli zhodnut,konecne slovo ma moja polovicka😉 a verte ci nie,mne to tak vyhovuje😉😉😉

mahmulienka
9. apr 2013

@bumbalko ja chapem, ze si z mizika asi zufala, ale pomozes si asi najviac, ked prestanes rozmyslat v intenciach manipulacie niekym, kto je tvojim zivotnym partnerom (a v podstate kymkolvek). A z vlastnej skusenosti - takeho "psika" som ja ako partnera mala a velmi rychlo sa mi cely sprotivil. Nechaj ho, aby bol, kym je a sadnite si spolu, porozpravajte sa. Drzim palce.

denisenko
9. apr 2013

uf...to čo je zas za otázku????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

billam
9. apr 2013

Preco chceš, aby jeden z Vas mal navrch? Manželstvo by malo byt o rovnocennosti...a ak si aj skakala ako on pískal, preco sa mu to snazis takto vrátiť? To, že si skakala, je tvoja chyba, že si to pripustila...to budete dokonca života /manželstva/ takto súperiť? Snažte vniesť do svojho manželstva pokoj a úctu...ste vzorom pre svoje deti, na to nezabudajte!!!

karin1234
9. apr 2013

Ak by si ziskala aj to,ze bude skakat ako ty piskaš nebola by si stastná, vztah nie je o tom, je o porozumeni a kompromisoch, robit sa navzajom stastným.

emily76
9. apr 2013

@bumbalko no mna by na tvojom mieste zaujimalo ako dosiahnut, aby si ma manzel vazil, bral ma vazne, miloval a robil mi dobre.... a potom nemusi skakat ako ty piskas ale budete si piskat spolu.... aby sa vam zivot nerucal preto, ze on piska a ty skaces a v duchu myslis na to, ako budes raz piskat ty... no, moj nazor je, ze ked je raz manzel taky, ako pises, nikdy sa nezmeni.. ak je autoritativny, tak urcite nebude posluchat, aj keby si sa na hlavu postavila... V prvom rade by som si s nim pohovorila o tom, ze mi doterajsi sposob zivota nevyhovuje a v druhom rade by som prestala skakat, nech si skoci aj sam.. pripadne zmen poradie tychto krokov... a ak sa manzel nechce ci odmietne zmenit, tak by som asi rozmyslala, ci som si vybrala spravneho muza...

moonlight1210
9. apr 2013

Myslis, ze ta obratenie roli urobi stastnou? Alebo je to len zufaly vykrik do tmy ako sa mu stat seberovnou? Darmo sa pechoris a jedujes. To ze si menej je v tvojej hlave. Zial. Ked toto zmenis (a urcite nie cez velke gesta, bude to drina prevychovat seba samu), tak zistis, ze mu seberovna si a vobec ho nepotrebujes vidiet na kolenach.
Myslim, ze toto si aj tak pisala v stave emocii, nie rozumu. Takze to skor vypoveda o tom, ako zufalo si nevies rady so sebou nez s nim.

mima4
9. apr 2013

@bumbalko
myslis si, ze vazenie, laska a ucta znamena "byt pod papucou" alebo "skakat ako ty piskas".

Podla mna nie!! To co ty chces od neho, to vychadza z tvojich vnutornych zraneni ☹ Laska nie je o manipulacii, o tom, ze druhemu rozkazujeme, spravame sa voci nemu sebecky, chceme aby bolo stale po nasom.... laska je porozumenie, komunikacia.... mozno by bolo na vasom mieste navstivit manzelsku poradnu a ucit sa znova lubit, vazit si jeden druheho, komunikovat spolu...
Pises ze si tehotna a jeho spravanie je este horsie...vies, nechapem zenam ako ty..ze nemaju fungujuci vztah a idu do dalsieho dietata... tym urcite ten vztah nezlepsis

sissy27
9. apr 2013

@bumbalko na kolená ho dostaneš celkom jednoducho - kopneš ho do rozkroku a keby náhodou nezabralo, tak potom ešte lakťom do ľadvín a bude nie že na kolenách, ale priam ti ležať pri nohách 😅
a teraz vážne - keď si chcela niekoho dirigovať a nútiť k poslušnosti, tak si sa mala lepšie učiť a mohla si byť vojak z povolania vyššej šarže, alebo aspoň v nejakej vedúcej funkcii v zamestnaní a nie sa hrnúť do svadby a rodinného života - ten má byť vyrovnaný a na úrovni... a akože pomsta, že doteraz som bola ja "utláčaná" a teraz sa vymeníme? veď hrajte sa v posteli na dominu a otroka, tam by to mohlo fungovať, ale tak ako si to ty predstavuješ, tak asi nie... jednak že tvoj muž asi dobre vie ako na teba, ale ak sa nemilujete, chýba slušnosť, úcta, tak choďte od seba, inak to nevidím...

maja2039
10. apr 2013

každý muž si dovolí tolko kolko môže,ked si ho tak naučila tak ťažko ho zmeníš no a ked je taký od prírody tak neviem prečo si sním a ešte aj mať bábo si sa rozhodla

atinag
10. apr 2013

@bumbalko kym je na konci tvojho prispevku smajlik,nebude to take zle.... 😀

bumbalko
autor
10. apr 2013

Milé moje, zle ste ma pochopili, to že som napisala o manipulácii,či dostať na kolená a pod papucu,bola metafora,jednoducho ma len štve,čo sa deje, že si ma chlap neváži atď,som za..... atď,to babo nebolo plánované,no prišlo, asi nepôjdem na potrat!?!to nie!!!!aj keby som mala byť s deťmi sama. len ma nasralo,že nemám chlapa,ktorý by ma pochopil,podporil,komunikácia žiadna,tak som v nervoch napisala výkrik ddo tmy!!!! len som sama a zúfalá,či na deti,či na všetko,preto ma to zamrzelo a chcela som len radu a nie take brutálne odsúdenie :(

fopka
10. apr 2013

@denisenko no nikdy nevies :D :D :D :D

atinag
10. apr 2013

@bumbalko ja len neviem pochopit zeny,ktore vidia doma dlhodobo problem a napriek tomu otehotneju...aj ked neplanovane,ale...neviem to proste pochopit... 😕

irriss
10. apr 2013

@bumbalko A nezvolila jsi tehotenstvi, protoze je to jedine obdobi, kdy dostavas Lasku??..at uz je zdrojem manzel ci novorozene ci rodina??? 😉 Nebylo preci jen tehotenstvi "planovane" ve smyslu; citim se ssama, jsem plna Lasky..potrebuju se s ni rozdelit.,.rozdat a jen miminko mi je schopno energii vratit zpet?
p.s.Pokud chces, aby okolo Tebe skakal jak piskas..musela by ses zacit chovat jako milenka...😉

kravatakrava
10. apr 2013

Ahoj,
Tvoje pocity doverne poznam. Takze, pokial chces, aby Ta respektoval v prvom rade musis byt nezavisla - financne, emocionalne. Najdi si robotu, kde zarobis viac ako on a daj mu najavo, ze ho az tak nepotrebujes. Ja som tiez najprv iba ustupovala a behala mu okolo zadku, skoncilo to tak, ze ma zacal mlatit pre hocijaku poznamku proti nemu. Tiez holdoval alkoholu, co nasej rodine vobes neprospievalo. Nasla som si pracu 200km mimo domu, dala som na krk deti - ved su aj jeho, tak nech sa stara, nie? A dostal podmienku - bud protialkoholicke alebo rozvod. Teraz abstinuje a tiez nie ze ma nebije, ale nedovoli si mi ani nadavat ani urazat. A tiez ma musi respektovat, lebo sam prisiel o pracu a ja zivim rodinu. Je to ale strasne tazke vsetko zrealizovat - v prvom rade sa nemozes nechat nabuchat a to ostatne ide, najprv vyriesit sebavedomie a potom ostatne.

enixelka
10. apr 2013

Pokiaľ máš k veci taký prístup, že ho chceš ZMANIPULOVAŤ, tak to môžeš rovno zabaliť. Jediný človek, ktorého môžeš zmeniť, si ty sama, nikto iný. Chcieť niekoho na silu zmeniť a "dostať ho pod papuču" sa môže obrátiť voči tebe.
To, že ti manžel ubližuje nie je síce pekné, ale.....kedy sa to začalo? Kedy sa tak zmenil? Alebo bol od začiatku taký? Alebo si mu práve tý, že si skákala tak, ako in páskal, dovolila, aby sa tak k tebe správal. Príliš málo vstupov od teba na pochopenie problému.
Odporúčam sadnúť si ako dvaja dospelí a porozprávať sa. Žiadne citové výlevy, prosté konštatovanie, čo ti vadí, prečo sa ti to a ono nepáči a ako sa cítiš + nechaj priestor na reakciu aj jemu a snaž sa na vec pozrieť aj jeho pohľadom. Možno sa dozvieš zaujímavé veci, ktoré si si nevšimla alebo nechcela všimnúť.
ľudia sa k nám správajú tak ako im to dovolíme (poväčšinou). Držím palce.

moonlight1210
10. apr 2013

@kravatakrava chcem sa len spytat (mimo tuto temu): a je to uz u vas o vzajomnej ucte, alebo len o uvedomovani si "svojho miesta"? iba, ci mas pocit, ze to ma trvaly charakter, alebo v pripade obratenia roli (ty pracu stratis, on si ju zas najde) sa to vrati do starych kolaji (on bude mat na vrch a ty budes musiet mlcky posluchat)?

selecta22
10. apr 2013

@maria117 ta kniha nefunguje. Skusam to styri mesiace a ziadna zmena. To funghuje asi len v americkych domacnostiach :

kikinah
10. apr 2013

zbal sa a ujdi od neho preč!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strana
z2