icon

Ako dostať syna z domu?

1. jún 2022

Dobrý deň, riešime s manželom takú nekomfortnú situáciu. Máme 2 deti, dcéru ktorá je vydatá a má 2 deti, a syna.
Syn pred 4mi rokmi ukončil veľmi nepekné vzťah, a vyjadril sa,že ostane radšej už sám. V čase ešte keď ten vzťah mal, tak sme mu sľúbili,že na neho prepíšeme záhradu, z druhej strany je ulica, a tam si potom postavia dom. Ale keďže sa rozišli, tak sme záhradu prepísali na dcéru, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom. Syn bol na nás nahnevaný, lebo sme to sľúbili jemu, no nakoľko sa vyjadril,že ostane sám, tak som teda dala prednosť dcére s vnučkami. Potom sme to nejako urovnali, syn býva u nás, finančne nám dosť pomáha, vozí nás kde treba, kupuje potraviny, drogériu. Aj keď je pravda,že nám veľmi pomáha, no má už 32rokov, a kolegyne aj kamarátky sa má stále pýtajú, kedy sa usadí a odsťahuje. Keď som to párkrát nadhodila, povedal,že si spori na pozemok, aby bral potom hypotéku už len na dom, no ale to môže trvať dlho. Pred nedávnom nám predstavil svoju priateľku, no je od neho o 7rokov mladšia,tak nemám pocit,že by sa ona nejako hrnula do svadby alebo bývania.
Na jednej strane by to bolo pekné, keby sa vydá, postaví si dom lebo to tak malo byť, ale keď aj vidím, kde pozerá tie pozemky, ďaleko od nás, a keď budeme potrebovať niekam ísť, neviem kto nás zavezie. Dcéra tá nikdy nemá čas, nepomáha nám odkedy postavili dom lebo musí sa starať o vnučky naše, aj som mu hovorila,že nech si kúpi v našej dedine alebo vo vedľajšej,ale na to povedal,že to je drahé a hľadá pozemky cenovo dostupnejšie. Mám z toho potom len pocit,že ani nechce pozemok kupovať, a ostať tu.
Raz som sa aj s dcérou rozprávala,že by mi nevadilo,keby sa dom na neho prepise a nadstavi si poschodie, dcére sa to nepáčilo,lebo vraj by mal ísť dom na polovicu, že nech si on hľadá niečo sám, že každý chlap si ma sám zabezpečiť bývanie.
V poslednej dobe sa ma to stále niekto pýta,kedy sa ožení a odsťahuje sa, a už mi je to nepríjemné. Ako mu mám teda naznačiť, aby už konečne hocičo kúpil a išiel teda preč, ale ideálne teda aby bol blízko nás?

jaroe
1. jún 2022

Necha

kingstonka
1. jún 2022

..tiež si myslím,že toto nemôže byť reálna téma.... a inak v takej situácii... dcére ste dali pozemok, mali ste dat aj synovi, ak nie ( samozrejme nemusíte mat), tak dcéra mala zaplatiť bratovi polovicu hodnoty. A verím,že synova priateľka by k vám do nadstavby bývať nešla, že ma toľko rozumu...

jaga61
1. jún 2022

Ty máš pekne vypečenú dcéru. Pozemok zadarmo, pol domu. Dúfam, že syn dostane rozum a odstahuje sa od Vás aspoň 100km ďaleko a príde len na návštevu. Pekne ste s ním vybabrali. Len sa starať a sestra všetko zhrabne. Nechápem takých ľudí.

andreatytler
1. jún 2022

@spadnutaslivka. super dakujem 🤦

mijunik
Autor odpoveď zmazal
abbey1
1. jún 2022

Ty si matka na pohľadanie. Aby som ja riešila, čím a kým sa chvália ľudia a podľa toho riešila svoj vzťah k vlastným deťom. Poviem len jedno: Ach!

mimi3008
1. jún 2022

Takze dcerenka vyuzila situaciu, prisla v takej situacii a popytala si. Ta bude teda pekne vychcana

laurika999
1. jún 2022

Si veľmi nespravodlivá. Syn vám najviac pomohol a dostal najväčšie 💩. A ešte špekuluješ vo svoj prospech, ako by vás vozil. Ale z domu ho dostať preč. Ja byť tým synom prenajmem si hoc aj 1 izbový byt a vys.rem sa na vás zvysoka.

maminkadeticiek
1. jún 2022

Nechapem ako ste mohli byt tak hlupa a kratkozraka a takto podelit detom majetky???Deti nemaju co dedit ci maju nemaju vztah,deti,ale maju narok na vsetko pol na pol pokial mate normalne vztahy.Preslo ti cez nos dat to synovi chcela si dat synovi.Prisla drankat pozemky dcera,dala si jej.To takto sa taketo veci riesia?Ty si si s nimi mala sadnut a dohodnut sa podla hodnoty,kto co dostane,kto koho pripadne akou ciastkou vyplati,pripadne samozrejme nahodnotit.Nemozem pochopit taketo zmyslanie.A este aj ocakavas ze ta budu deti vyvazat.Taketo jednoduche zmyslanie je mimo mojho chapania.

laurika999
1. jún 2022

@babovka2321 presne tak

daniela1911
1. jún 2022

Autorka, tvoj problém je, že sa nemáš čím “pochváliť” pred kolegyňami. Nezaujímaj sa, čo si myslia ostatní a čo sa pýtajú, ale zaujimaj sa o fungovanie svojej rodiny - spravodlivo! Je mi ľúto tvojho syna. A keď si dcére dala pozemok a synovi nič, apson ho nevyužívaj na nákupy, vozenie a “nájomné” u vás doma.

sense
1. jún 2022

@zzzuzzzu vieš čo niečo podobné sme mali v rodine, takže síce to môže byť vymyslene ale aj pravdivé a. Takisto to nemusí písať akože matka ale dotyčná dcera

daniela1911
1. jún 2022

@mimi3008 ako je mamička…

kozova87
1. jún 2022

Fuuu,inak pred nedávnom sa tu sťažovala nejaká dievčina na svokrovcov čo sľúbili pozemok synovi a dali dcére s deťmi😀😀😀nebude to vaša nádejná nevesta?

andreatytler
1. jún 2022

@abbey1 Ved prave. Dovod preco toto vsetko riesi, je ten ze je jej neprijemne ze sa ludia na to pytaju.🤦

andreatytler
1. jún 2022

@kozova87 Aj mne sa zdala cela tato konstelacia povedoma.

mpg
1. jún 2022

@ejanjelik A pritom by chcela, aby sa staral syn. On si to už asi tiež všimol. Treba ich rozdeliť spravodlivo, buď mu dať peniaze v hodnote pozemku, alebo pri prípadnom delení domu, na to prihliadnúť a dom nie na polovice, ale synovi o cenu pozemku viac.

lenka2232
1. jún 2022

Normalne som sa az vytocila! Chudak syn..v zivote by som toto svojim detom nespravila..dcera je hrdinka,ze chlap sa ma postarat o rodinu,preco sa teda o nu nepostaral jej manzel? A este prepisat na nu pozemok poza synov chrbat,to je uz vrchol..ano,syn hlada pozemky niekde daleko od vas lebo sorry,vidi ake ste vychcane obidve,dcera by len tazila zo vsetkeho a ty by si si nechala prispievat od syna,nech vas vozi kade-tade,ale nech za to nechce nic..az mi ho je luto,ako moze byt jedna matka taka nespravodliva

pbra40
1. jún 2022

Uz tu toho bolo pravdivo popisane vyssie dost ... na len dodam, ze toto ste naozaj s muzom rodicovsky nezvladli ⛔️

kormino
1. jún 2022

Mňa by zaujímalo,koľko máte rokov,že vás treba voziť hore dole,že neviete ísť sami.Ja mam tiež dieťa skoro vo veku vášho syna a teda my chodíme sami aj k lekárom aj na nákup.A moja 72 ročná matka ešte donedávna sama chodila autom kade tade,len jej operovali nohu a už nevie šoférovať.Mimochodom moja matka tiež prepísala pozemok na brata za mojím chrbtom,takže tak.

mijunik
1. jún 2022

Ježiši, ja som nasratá!!! 🤬🤬🤬🤬🤬 To čím si Tvoj syn zaslúžil, že ho máš za poskoka? Len opička na gumičke bude skákať tak, ako si Ty zmyslíš! Si hnusne vypočítavá, dcéra je hamižná a syn dobrák. Tak to treba zneužívať! Však? Hlavne, že zaplatí, nakúpi, odvezie. Dcérenka chúďatko je vyťažená, ona predsa nemôže... 🤦‍♀️ Neverím, že si si naozaj myslela, že syn “teda zostane bez partnerky”.. Veľmi si mu ukrivdila a okrem toho si zničila súrodenecký vzťah. Vieš čo, želám z celého srdca Tvojmu synovi, aby sa mu podarilo odsťahovať sa od vás tak ďaleko, ako len bude chcieť. Hlavné je, aby bol šťastný.

matullienka
1. jún 2022

Mňa zaráža, že syn vás finančne podporuje a pomáha vám a ty chces kvôli hlúpym rečiam radšej zobral úver a odsťahoval sa. Neviem čo si za matku keď si dávala dcére pozemok, ktorý si sľúbila synovi tak si to s ním nekonzultovala ale zrazu keď chces dať niečo synovi tak sa potrebuješ radiť s dcérou, ktorá aj tak na vás kašle. Tvojmu synovi frajerka dúfam otvorí oči a kúpia byt ďaleko od vás, lebo ty potrebuješ poskoka, ktorý vás bude voziť a starať sa o vás nič viac

solida1
1. jún 2022

Ak toto nie je fake téma, tak len toľko: Vďaka Bohu, že moji rodičia nikdy nerobili rozdiely medzi mnou a mojim bratom. A urobím všetko pre to, aby obaja moji synovia nepoznali niečo také. Autorka, uži si syna, kým je ešte pri vás doma. Lebo skôr či neskôr si vybuduje vlastný život, či už sám, či s manželkou a priority a čas bude investovať inde. Vtedy sa budeš môcť v kľude porozprávať s kolegyňami...🙃

kozova87
1. jún 2022

@andreatytler určite bola a pamätám sa aká bola dievčina nahnevaná,že svokrovci s nimi vybabrali,ešte sa ta jeho sestra im nejako vysmievala,že on je neschopný dom postaviť,také niečo tam bolo

miskacool
1. jún 2022

Podla mna má dcera uz davno postavené a novy pozemok má ako bokovku.
Veta "kolegyne maju a moj/my nemame" je hodná "20rocnej" baby a nie pani s dospelými deťmi, babky.
Syn kupuje potraviny, drogériu a aj vas vyváža kade tade, ale za to že je sám a aj chce ostat sam uz podla dcery nema nárok na pozemok a vlastny dom?? To si robite srandu!

mpg
1. jún 2022

A ľudí by som si vôbec nevšímala, ja by som ho nechala na pokoji, ak má novú známosť, nech sa radšej dlhšie spoznávajú a ak sa rozhodnú spolu bývať, tak to začnú riešiť.

lukina20
1. jún 2022

necitala som cele vlakno, takze vopred sa ospravedlnujem, ak napisem nieco co tu uz bolo spomenute...
syn nepekne ukoncil vztah ako 28 rocny. cize dost mlady chalan, ktory ma v podstate cely zivot pred sebou... asi na zaklade toho nepekneho konca kedy bol urcite ublizeny a predpokladam, ze aj zatrpknuty na zeny tak v hneve vypustil z ust, ze ostane radsej sam...
a tu sa pytam, ze ty ako zena matka, ktora uz predpokladam co to v zivote preskakala si nevedela, ze cas hoji rany? a ze je tu moznost, ze si skor ci neskor priatelku a neskor mozno manzelku najde?
tuto situaciu teda vyuzila dcera, ktorej ste prepisali zahradu, aby postavili... oka ved vase rozhodnutie... dcera sa vyjadrila, ze muz ma zabezpecit rodinu... pytam sa teda, ako zabezpecil rodinu sestrin muz, kedze pozemok dostali od vas... pravdepodobne bral hypo na ten dom
bohuzial syn nedostal od vas ani pozemok, ani dom, cize uz to je nespravodlive...
a ked si chce nasetrit na pozemok, ktory kvoli cenam kupi asi dalej od vas, pretoze si uvedomuje svoje moznosti, tak sa ti to nepaci lebo ved kto sa o vas postara ked bude treba...
dcera vychcana az az a od vas je to dost vypocitave a pytam sa preco sa sem tam o vas nepostara ta vasa dcera, ked uz dostala tak hodnotny dar

babylove77
1. jún 2022

Neviem či je horsie to ,že dcéra je chamtiva pritom pomahat nechce ,alebo to že ťa trápi len to čo si pomyslia kolegyne a známe len kvôli tomu že syn má "až" 32 rokov a stále je slobodný a býva u vás ... Chudák chlapec 😄

mpg
1. jún 2022

@matullienka Takého poskoka im môže robiť aj dcérin muž, keď ona nič nestíha.

autor
1. jún 2022

Ľúto mi je teraz tak do plaču keď si čítam komentáre, ale vtedy sme to brali tak,keď nám povedal,že ostane sám, tak sme to napísali na dcéru. Ale neviete si predstaviť,čo to je, ja v tej dedine žijem, a keď počujem čo rozpravaju po dedine, aj v práci, tak sa mi s tým ťažko žije. Syn pomáha, neprekáža mi tu,ale keď sa stále niekto pýta, a už neviem čo mám povedať. S tou priateľkou ako som spomínala, je mladšia a teda nad nejakou svadbou, alebo rodinou neuvažujú,alebo teda aspoň o tom nehovorili, takže tiež neviem, či to teda bude trvalý vzťah. Je pravda ale,že synovi som ešte nehovorila o tom,že by sme dom mohli na neho prepísať,len som to preberala s dcérou s tá nesúhlasila,no ako si to tu čítam cítim ťažobu na srdci.