icon

Ako dostať syna z domu?

1. jún 2022

Dobrý deň, riešime s manželom takú nekomfortnú situáciu. Máme 2 deti, dcéru ktorá je vydatá a má 2 deti, a syna.
Syn pred 4mi rokmi ukončil veľmi nepekné vzťah, a vyjadril sa,že ostane radšej už sám. V čase ešte keď ten vzťah mal, tak sme mu sľúbili,že na neho prepíšeme záhradu, z druhej strany je ulica, a tam si potom postavia dom. Ale keďže sa rozišli, tak sme záhradu prepísali na dcéru, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom. Syn bol na nás nahnevaný, lebo sme to sľúbili jemu, no nakoľko sa vyjadril,že ostane sám, tak som teda dala prednosť dcére s vnučkami. Potom sme to nejako urovnali, syn býva u nás, finančne nám dosť pomáha, vozí nás kde treba, kupuje potraviny, drogériu. Aj keď je pravda,že nám veľmi pomáha, no má už 32rokov, a kolegyne aj kamarátky sa má stále pýtajú, kedy sa usadí a odsťahuje. Keď som to párkrát nadhodila, povedal,že si spori na pozemok, aby bral potom hypotéku už len na dom, no ale to môže trvať dlho. Pred nedávnom nám predstavil svoju priateľku, no je od neho o 7rokov mladšia,tak nemám pocit,že by sa ona nejako hrnula do svadby alebo bývania.
Na jednej strane by to bolo pekné, keby sa vydá, postaví si dom lebo to tak malo byť, ale keď aj vidím, kde pozerá tie pozemky, ďaleko od nás, a keď budeme potrebovať niekam ísť, neviem kto nás zavezie. Dcéra tá nikdy nemá čas, nepomáha nám odkedy postavili dom lebo musí sa starať o vnučky naše, aj som mu hovorila,že nech si kúpi v našej dedine alebo vo vedľajšej,ale na to povedal,že to je drahé a hľadá pozemky cenovo dostupnejšie. Mám z toho potom len pocit,že ani nechce pozemok kupovať, a ostať tu.
Raz som sa aj s dcérou rozprávala,že by mi nevadilo,keby sa dom na neho prepise a nadstavi si poschodie, dcére sa to nepáčilo,lebo vraj by mal ísť dom na polovicu, že nech si on hľadá niečo sám, že každý chlap si ma sám zabezpečiť bývanie.
V poslednej dobe sa ma to stále niekto pýta,kedy sa ožení a odsťahuje sa, a už mi je to nepríjemné. Ako mu mám teda naznačiť, aby už konečne hocičo kúpil a išiel teda preč, ale ideálne teda aby bol blízko nás?

panelacikova
1. jún 2022

a ja dám z iného súdka 🙂 neverím ani nos medzi očami ani ...... medzi nohami. autor tejto diskusie si to nechutne vymyslel. usudzujem tak na základe istej dedukcie. podľa toho, že syn má 32, dcérin vek nevieme (v úvodnom príspevku sa nespomína a diskusiu nečítam), tak dotyčná, ktorá by toto písala, by mala mať minimálne 52-60 rokov (záleží od toho, či rodila v 20-tich alebo tesne pred 30-tkou).
pracovala som roky rokúce ako obchodníčka a mám prejazdené celé slovensko. ale fakt nepoznám (a nepoznala som v živote) ľudí po 50-tke, ktorí by sa vyjadrovali štýlom, ktorý je v súčasnosti až príliš moderný (pre mňa nepochopiteľný) a to napríklad, citujem: "by to bolo pekné, keby sa vydá"
rozpitvem to.... ľudia po 50-tke nezvyknú písať/hovoriť formou: keby sa..... ale bolo by to pekné, keby sa vydala, oženil....
druhá vec.... ľudia po 50-tke si nezvyknú pliesť dojmy s pojmami a nenapíšu/nepovedia na syna, že keby sa "vydal", ale keby sa oženil....
toto písala nejaká negramotná žaba do maximálne 25 rokov 😀

mb2021
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
1. jún 2022

@asocial plne súhlasím s tvojou druhou vetou tesne pred ôsmou 😀

lukina20
1. jún 2022

prepac a syna sa niekto na jeho nazor pytal? ci len s dcerou sa rozpravate o vsetkom? mal 28 rokov, nahnevany zlomeny muz po bolestnom rozchode, jasne, ze z neho vtedy vravel hnev... a ze ma mladu priatelku? a co? to neznamena, ze s nou neostane casom a nebude s nou mat tu rodinu....
to co sa hovori po dedine, ti moze byt absolutne suma fuk, radsej ries co mas doma, lebo casom sa surodenci ani len nepozdravia

matullienka
1. jún 2022

Ja fakt pevne dúfam, že s priateľkou, ktorú má tak budú chcieť žiť ďaleko od vás aby mali pokoj a nemuseli sa vám stále prispôsobovať lebo podľa tvojho rozprávania vy potrebujete len niekoho kto sa o vás postará a bude vás voziť, prípadne finančne podporovať.

kormino
1. jún 2022

Ja mám okolo seba aspoň 5 slobodných mládencov,2 v blízkej rodine,a nikdy som sa nepýtala,prečo bývajú doma a ani ich rodičia to neriešili .Takisto v práci máme slobodných mládencov po tridsiatke bez vzťahu s nikto to nerieši.Mate okolo seba zaujímavých ľudí🤣

lujza123
1. jún 2022

Synovi daj polku domu, druhu zdedia so sestrou napoli.

Chybu ste spravili už s tým pozemkom, mate dve deti a od začiatku ste plánovali ho dat iba jednému a druhému nič. Mohli ho mat spoločne, alebo len jeden a tým ze vyplatí toho druhého. Keď majú peniaze na barak našli by aj na pozemok.

bimbambim
1. jún 2022

Riadne rozdelujes deti.Uz keď si dala jednému pozemok tak prispej aj druhému na pozemok.Na to ti je dobrý syn ,že ťa bude vyvážať aj peniaze dávať a dcerenka nič a len kvôli tomu ,že má deti.A ostatných ľudí hov.o do toho kde tvoje deti bývajú či s vami alebo bez vás.A kebyže aj sám je syn nebude ani prvy ani posledný čo bude bez záväzkov.Najlepsie mu zohnať pozemok v takej hodnote čo ste dali dcére a dom nechať tak ten nech sa dedí tak ako má

54tinka54
1. jún 2022

No je to nespravodlivé voči synovi, že dcére ste dali pozemok a on nedostal nič.. ani sa nedivím, že vzťah s ním sa ti narušil.
A teda keď nechceš na syna prepísať váš dom kvôli tomu, že by to bolo nespravodlivé voči dcére, tak jemu daj tristvrtinu domu a zvyšok dcére (ona dostala pozemok, nemôže chcieť ešte aj rovnú polovicu domu). Syn potom tvoju dcéru vyplatí a celý dom bude jeho.

alexandramb
1. jún 2022

Dcéra je riadny sup, keď hneď po rozchode sa takto zachovala. Hanba. Mala by syna pekne vyplatiť z pozemku.

gabika0608
1. jún 2022

Takže syn nič nedostal, pomáha Vám a vy ho chcete preč z domu ale aby ani nebol moc ďaleko hej???
Snáď syn dostane rozum a odsťahuje sa čo najďalej od takejto vypočítavej rodiny 🤗🤗🤗🤗🤗

kate9999
1. jún 2022

Ja nemám slov 🙄 a ešte taký nadpis napíšeš ako keby tvoj syn bol darebák že ho treba dostať z domu,však sa o vás stará.No ja na jeho mieste sa odstahujem čím ďalej od vás..a to som si myslela ,že iba moja svokra sa chcela zbaviť syna 🙄Je to nechutne

zuzi_747
Autor odpoveď zmazal
maximko25
1. jún 2022

A nenapadlo Vas ze syn mozmo pocital ze mu raz nechate dom? To pisem len preto ze pri zahrade ste uprednostnili dceru (nepisetw ze by vam financne vypomahala) a teda syn okrem vozenia vam robi aj nakupi pomaha a teraz vlastne kedy sa uz odstahuje? Ale vlastne nie daleko lebo dcera ktora ma dom v zahrade nikdy nema cas🤦‍♀️nehnevajte sa ale bud dajte detom rovnym dielom a ziadajte od oboch rovnako ale neuprednostnujte jedneho a nechcite pomoc od druheho...moj skromny nazor o par rokov starsej zeny od vaseho muza ktr doma nebyva od 18tich.

zoeeoz
1. jún 2022

Mňa doma vždy učili ze sľuby sa plnia... a ze deťom sa dava rovnako ci už lásky alebo pomoci... začni od seba, doma ti syn vadí lebo sa ta na to pýtajú kolegyne a keď chce pozemok tak ti vadí ze nie dosť blízko lebo teba nemá kto voziť.. autobusy nechodia alebo dcéra nemá auto keď ju už tak preferuješ? Či dcére ste dobrí len na majetok ale inak nie? Chudák syn, nech sa odsťahuje čo najďalej

gabika0608
1. jún 2022

A keď sa vás pýtajú prečo býva u vás aj spomeniete,že dosť finančne pomáha???
Asi by ste to mali spomenúť nech teda nevyzerá ako nejaká pijavica, čo vas len vycuciava a je na obtiaž

Toto keby si prečitam od rodičov, čo im pomáham prispievam tak už a nimi neprehovorím troška sa zamyslite ak je toto pravdivá tema, dufam,ze je toto lwn vymyslené

maribell
1. jún 2022

Fíha, dcéra je pekne prefíkaná mrška.... Že dom na polovicu? Hneď by som jej šplechla do ksichtu bratove číslo účtu, nech mu pošle polovicu za pozemok. Potom by už k tomu pravdepodobne nemala námietky.

zoeeoz
1. jún 2022

A ze nevieš čo povedať keď s aniekto pýta? Spýtaj sa toho človeka prečo sa nestará o seba.. tebe je presnejšia dedina ako rodina, fuj

matullienka
1. jún 2022

Mňa by inak zaujimalo čo si dcére povedala na to keď ti povedala, že nesúhlasí aby si prepísala dom na syna, lebo ona chce polovicu?

dankanka
1. jún 2022

Preco by sa 25rocna nemohla chciet vydavat?...iba oni dvaja vedia ako to je...a ak je syn uz ku vam iny, urcite citi krivdu.

gabika0608
1. jún 2022

@kate9999 toto ma na tom najviac dostalo, ja som si myslela podla nadpisu,že ide o nejakého zadĺženého alkoholika. Pani nech sa hanbi

dankanka
1. jún 2022

Tak..na dedine si ludia radi rypnu, ked vidia ze dcera dostala a syn nie..tak rypu no..na dedine ludia riesia vsetko a vsetkych, zial..

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
paciko9
1. jún 2022

Ako nehnevajte sa na mna ale u vas urcuje pravidla vasa dcera. Ona dostala pozemok a este chce polku domu. Vsak ok ,ale ona nech da polku pozemku bratovi az vtedy to bude stravodlive. Aj ked tam maju uz postaveny dom.Ja by som dala dom synovi a dozivotnym pravom alebo napisat testament. Uz len preto ze vam velmi pomaha uz len preto by si to zasluzil a druhu strane nech aj od zlosti roztrchne

elizita
1. jún 2022

Pozemok ste prepísali na dcéru bez vedomia syna a dom si potrebuješ dať schváliť od nej. Veľmi zle ste začali a ešte horšie pokračujete. Prvý krok - dcéra má vyplatiť brata z pozemku.

zdenka11081983
1. jún 2022

Ty si presne ten typ dedinskej sliepky co potrebuje ďalším sliepky ukázať co ona,jej deti majú...koľko statkov, majetkov... Toto je náplň života niektorých ľudí...co iní na to povedia. Minule som podobne videla v susedných vzťahoch na markíze.Normálne mi bolo trápne za tých hercov. A aha ono aj v realite takí sú...Váž si, že máš takého syna. A dcére vechtom po paluli že je taka nenazrana...

buberova
1. jún 2022

@kozova87 to azda tá, ktorá rodí ako jabloň? 😂😂

karolinakr
1. jún 2022

No a dcera chce polku domu a nepomaha nič, syn nedostal nič, ma vas voziť upratovať nakupovat pomahať, za odmenu ho vyšikuješ z domu ale nech pomaha nadalej a potom nezdedi nič, lebo dcera si to nežela...toto neni celkom spravodlve jednanie,,,,deti sa možu starať o rodičov v starobe lebo chcu, nielen kvoli vidine zisku a dedenia, o taku vypočitavu starostlivosť by som ja ani nestala...Nech sa stara syn a dcera rovnako, dediť možu rovnaku a čo ta babky v dedine ohovaraju ,povedz im, že takeho dobreho syna by im mohol každý závidieť a nemáš prečo ho vyhadzovať z domu

filip113
1. jún 2022

Prepiste aj dom na dceru a syn nech vam plati prenajom niecoho a postara sa o vas, ked bude treba. Tak to bude spravodlive

kate9999
1. jún 2022

@gabika0608 Celkovo ako môže matka napísať také na svoje dieťa?Ja nezvyknem reagovať ale tu mi to nedalo 🙄A ešte ona sa cíti byť dotknutá ,rozum sa mi zastavuje..a ako sa musí cítiť jej syn🙄Viem,môj manžel to zažil pred pár rokmi so svojou mamičkou