icon

Ako dostať syna z domu?

1. jún 2022

Dobrý deň, riešime s manželom takú nekomfortnú situáciu. Máme 2 deti, dcéru ktorá je vydatá a má 2 deti, a syna.
Syn pred 4mi rokmi ukončil veľmi nepekné vzťah, a vyjadril sa,že ostane radšej už sám. V čase ešte keď ten vzťah mal, tak sme mu sľúbili,že na neho prepíšeme záhradu, z druhej strany je ulica, a tam si potom postavia dom. Ale keďže sa rozišli, tak sme záhradu prepísali na dcéru, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom. Syn bol na nás nahnevaný, lebo sme to sľúbili jemu, no nakoľko sa vyjadril,že ostane sám, tak som teda dala prednosť dcére s vnučkami. Potom sme to nejako urovnali, syn býva u nás, finančne nám dosť pomáha, vozí nás kde treba, kupuje potraviny, drogériu. Aj keď je pravda,že nám veľmi pomáha, no má už 32rokov, a kolegyne aj kamarátky sa má stále pýtajú, kedy sa usadí a odsťahuje. Keď som to párkrát nadhodila, povedal,že si spori na pozemok, aby bral potom hypotéku už len na dom, no ale to môže trvať dlho. Pred nedávnom nám predstavil svoju priateľku, no je od neho o 7rokov mladšia,tak nemám pocit,že by sa ona nejako hrnula do svadby alebo bývania.
Na jednej strane by to bolo pekné, keby sa vydá, postaví si dom lebo to tak malo byť, ale keď aj vidím, kde pozerá tie pozemky, ďaleko od nás, a keď budeme potrebovať niekam ísť, neviem kto nás zavezie. Dcéra tá nikdy nemá čas, nepomáha nám odkedy postavili dom lebo musí sa starať o vnučky naše, aj som mu hovorila,že nech si kúpi v našej dedine alebo vo vedľajšej,ale na to povedal,že to je drahé a hľadá pozemky cenovo dostupnejšie. Mám z toho potom len pocit,že ani nechce pozemok kupovať, a ostať tu.
Raz som sa aj s dcérou rozprávala,že by mi nevadilo,keby sa dom na neho prepise a nadstavi si poschodie, dcére sa to nepáčilo,lebo vraj by mal ísť dom na polovicu, že nech si on hľadá niečo sám, že každý chlap si ma sám zabezpečiť bývanie.
V poslednej dobe sa ma to stále niekto pýta,kedy sa ožení a odsťahuje sa, a už mi je to nepríjemné. Ako mu mám teda naznačiť, aby už konečne hocičo kúpil a išiel teda preč, ale ideálne teda aby bol blízko nás?

kvetinka75
2. jún 2022

@marsmykkok veru hnus. Vypočítavá rodina. A chudák syn, ten si to najviac odse....ie

kvetinka75
2. jún 2022

na mieste Vášho syna by som sa zdekovala a kašlala na Vás. Ste len banda vypočítavcov a jeho zneužívate ako sa vám hodí

marsmykkok
2. jún 2022

@0silvia0 súhlas s
@tianna . Takýchto rodín je veľa kde robia rozdiely. Verím keď by to bolo opačne že on ženatý s deťmi a ona slobodná, dajú pozemok jej, veď chudina chlap ju v láske sklamal a sama žena čo si počne. A on však chlap má rodinu nech sa stará, nech im pomáha a aj tak nevesta by nebola nič moc tak nech sa postavia na nohy sami...

evinqua
2. jún 2022

@panelacikova presne tak

jaskolka
2. jún 2022

Asi nerozumiem, čo chceš. Chceš syna pri zadku, lebo vám pomáha, ale zároveň chces, aby šiel preč, lebo ta otravujú kolegyne, ale ma ísť len tak blízko, aby vám stále pomáhal?
Nehnevaj sa, ale nerozumiem tomu postoju.
Preto, že syn hneď po rozchode možno zo smútku vyhlásil, že ostane sam, tak preto si dala jemu sľúbený pozemok dcére a teraz co?To akože fakt si myslela, že ostane do smrti sam, lebo to raz vyhlásil tesne po rozchode? 🙈🙈🙈
Tak synovi daj časť domu, alebo peniaze. Lebo ak dcéra dostala pozemok, ešte aj časť domu, a on nič, taj je to fakt od vás nespravodlivé.
Nedivila by som sa keby sa on raz nas***, zbalil a odsťahoval aj s partnerkou niekde dobre ďaleko

minutka
2. jún 2022

Pozemok si im mala dat na 1/2. Mas predsa 2 deti. Dcera s tebou pekne toci. Vsetko preberas iba s nou. Sa jej bojis? Tak ona dostane pol domu a pozemok k tomu. A to iba preto ze je vydata. Ved ma muza a svokrovcov. Ma o to viac. Majetky aj od nich. Tvoj syn nema nikoho. A este ho aj vyuzivas. Nech sa zadlzi a hl nech je blizko. Aby sa on staral. Dakujem za taku mamu

0silvia0
2. jún 2022

@marsmykkok áno, viem že sú rôzne rodiny. Ale táto matka s tými rečami o tom, čo povedia susedia a ako dostať syna z domu mi pripadá už cez. Žena s priemerným eq a iq by to takto nenapísala. Mne osobne to pripadá téma na vyvolanie búrlivej diskusie, ja jej to neverím. Vy ostatní jej to v pohode verte.

tianna
2. jún 2022

@marsmykkok áno.. tam zas dievča najmladšie, miláčik rodiny 🙄

janasim
2. jún 2022

toto je tak celé nespravodlivé,až mi je do plaču za vašho syna,takúto svokru mať aj švagrinú,to je radosť

uctovacik123
2. jún 2022

no neviem podľa mňa je to vymyslená téma. Keď si dáte prehľad diskusií o rodine, tak v tejto téme je všetko , čo tam je v ponuke. Darovaný pozemok, chamtivá sestra, vyhodenie syna z domu, mladšia nevesta, nestaranie sa zo strany dcéry, finančná pomoc, dom na polovicu a vyplatenie domu....všetko, na čo sú pozakladané témy za posledný rok 🙂 nevravím, že sa to nedeje , ale toto je zhrnutie všetkého, čo modrý koník ponúka 🙂 a to vyjadrovanie matky, ani mne nepasuje ku 50-60 ročnej žene

enka81
2. jún 2022

Prepáč, si dospelá a nevieš si zastať vlastného syna, keď sa na neho pýtajú? Veď ich územi, že čo ich do toho, nie je povalac, pomáha Vám, tebe to neprekáža.

grilazka
2. jún 2022

Dcéra je riadne nenazrana a manipuluje ta.Dostala pozemok,este chce aj pol domu a ani vam nechce pomahat. Vidno,ze jej ide len o majetky.
Syn sa o vas stara a pomaha,tak by si zasluzil dom a mozno by aj ostal byvat s vami a tak by vam bol stale napomocny. Ak syn nechce ostat v dome,tak im dajte dom pol na pol a sestra nech vyplati bratovi polovicu za pozemok.
Ani nevies ako sa to moze rychlo zmenit a syn ti povie,ze za 9 mesiacov budes babka a ide sa zenit.

a_adamcova
2. jún 2022

Fuuu akože nehnevaj sa....
Po prvé, záhradu si sľúbila synovi, a nakoniec aj tak dala dcére. To že sa on vtedy rozišiel ešte neznamená že zostane celý život sám, aj keď to vtedy tvrdí. Dala si prednosť dcére.
Tá sa o vás nezaujíma nestará... syna chceš dať von z domu, lebo čo hovoria ostatní, ale nech nejde preč z dediny, lebo vám nemá kto pomáhať a voziť.
To ako môžeš byť taký sebec? :O
Dcéra dostala záhradu - pozemok a ešte chce aj polku z domu, evidentne tú sebeckosť mala po kom zdediť. Je mi syna ľúto, rozkrája sa, pomáha vám, šetrí si na pozemok, ktorý ste mu "zobrali" a na jednej strane ho chcete vykopnúť z domu, a na druhej strane nie až tak ďaleko aby ste ho mohli ešte využívať.
Ja som za to, že deti majú rodičom pomáhať, ale nie takto... toto je už moc.

ivetz
2. jún 2022

Nerozumiem argumentu, že ľudia sa pýtajú... To v celej dedine je tvoj syn jediný, ktorý býva v rodičovskom dome spolu s rodičmi?! Mne by bolo srdečne jedno, čo kto hovorí. Keby sa staral každý sám o seba, o všetkých by bolo postarané!

danina09
2. jún 2022

heh ale aj tvoje dcera celkom premysla, tak nevadilo jej ked dostali pozemok na stavbu domu, no vas dom 50/50. syna by si chcela dostat z domu, ale nie hocikam niekam blizko, aby sa o vas mohol postarat. aj on ma pravo si vybrat, kde bude zit

vevapeto
2. jún 2022

Synovi prajem šťastný život ďaleko ďaleko od matky, ktorá ho len využíva a od vypocitavej nenazranej sestry🤘🏼🤘🏼🤘🏼

casavina
2. jún 2022

Ľuďom povedať na rozum, dcéru schladiť (veď ona už svoje má) a synovi nerozkazovať... je dospelý a svojprávny... Ak sa bude treba postarať o vás nech sa teraz postará dcéra...

jaroe
2. jún 2022

Autorka tebe preskakuje? Je ti ľúto, že syn, ktorý sa sám živí, pomáha vám, ešte býva s vami a kolegyne sa chvália hypotékami svojich detí? To vážne? Ja nechápem tento moderný až extremisticky trend, odísť od rodičov za každú cenu, lebo potom sa to dieťa berie asi ako totálny neschopak. Aj keď zarába, stará sa o rodičov, dom je dosť velky, vzťahy v poriadku. Fakt nechápem, hlavne keď priznávas, že jeho pomoc potrebujete. To ti ide len o to, aby si sa aj ty mohla chváliť osamostatnenym dieťaťom? Syn sa ti kľudne moze usadiť aj na opačnom konci republiky prípadne v zahraničí. Kolegyne budú potom spokojné. Za pomoc potom môžeš niekomu platiť alebo uprosit zaneprázdnenú dcéru.

nikha2809
2. jún 2022

Myslím že všetko tu už bolo povedané, ja len dúfam že syn bude mať rozum a keď sa raz odsťahuje bude to pekne ďaleko od teba, pretože si myslím že ak aj bude mať ženu aj rodinu ty budeš ten problém a nevesta tu potom bude vypisovať akú má svokru ako ju syn musí kade-tade vyvážať a je im dobrý len keď niečo treba zato dcere dá vsetko

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
daniela1911
2. jún 2022

Akože, ani mne autorkino vyjadrovanie nepríde totožné so 60 ročnou ženou. Ale napríklad moji rodičia majú v susedstve bývalú pani Učiteľku slovenského jazyka, 70tnička a to jej vyjadrovanie, metafory a zdrobneniny na úplne všetko…. Tiež zážitok viesť s ňou rozhovor.

mpg
2. jún 2022

@jaroe Teraz je dosť mladých, ktorí ešte vo veku 32 rokov žijú u rodičov a keď aj pomáha, má prácu, tak to je celkom v poriadku. A už sa aj prebral z rozchodu a má novú známosť, tak treba len počkať, ako sa ďalej rozhodnú. Ale nečudovala by som sa, keby nezostali ani v tej dedine, lebo mať takú sestru a aj mamu, ktoré ho nepovzbudzovali, keď mu nevyšiel vzťah a ktoré ho považujú dobrého iba na pomáhanie im, nedali mu ani to, čo mu právne patrí. Možno aj tá o sedem rokov mladšia priateľka to vníma tak, že od takej rodiny čím ďalej - tým lepšie.

saraxyz
2. jún 2022

@crazy_lazy citala som komentáre v tej teme. Aka sranda. Úplne odlišné od týchto a pritom skoro rovnaká téma

tykat
2. jún 2022

Ty si taká matematicky založená … proste len kalkulujes. Dcera dala vnúčatá, syn ani ked si mu sľúbila záhradu tak nedal… tak sup záhradu prepísať na dcéru. Teraz chces vozenie ale dcera nevozí, tak kalkulujes ako by sa to dalo aby syn vozil = chces aby kúpil nieco v dedine. Dcera nepomáha, nestará sa tak chces aby syn bol blízko. Ľudia dobiedzaju kedy sa ožení, odsťahuje …tak sup nech sa ožení a ide preč aby si mala pokoj… velmi jednoduché zmýšľanie, bez citu, bez kúska empatie … vypočítavosť sa tomu hovorí. PS: a dcera sa na teba “podala” ako sa u nas hovorí, tiez vypočítava mrcha.

miskacool
2. jún 2022

@tykat 😅🤣👍👏👏

zdenkastanka
3. jún 2022

Necitala som diskusiu ale mi to pripomina tu temu co tu pisala jedna kočka, strasne podvedena ze im s priatelom - snubencom sľúbili pozemok, všetci boli proti nej ze nemala sa na nic spoliehat kym to nebolo na papieri... a "svokrovci" to nakoniec dali dcere ktora uz deti ma.... tak zeby to ta snubenica nakoniec teda neuniesla a sa s nim rozisla ? Brat (syn) po rozchode🤔...velmi podozrivo podobne...

syslik81
3. jún 2022

@zdenkastanka ta tema tu bola min mesiac a syn je po rozchode 4 roky..zeby cestovatelia casom ?

zdenkastanka
3. jún 2022

@syslik81 ako som pisala, nečítam to cele... nevedela som kolko je po rozchode.moja vina prepac .

elenatomasova
3. jún 2022

Neviem prečo to riešite keď vám pomáha a stará sa o vás tak by som mu nechala dom.Budte obaja rady že nie ste sami,keď sa niekto z vás pominie čo sa neskôr aj stane aby neostal ten druhý sám.Dcere ste dali tak neviem čo ešte chce...