Ako dostať syna z domu?
Dobrý deň, riešime s manželom takú nekomfortnú situáciu. Máme 2 deti, dcéru ktorá je vydatá a má 2 deti, a syna.
Syn pred 4mi rokmi ukončil veľmi nepekné vzťah, a vyjadril sa,že ostane radšej už sám. V čase ešte keď ten vzťah mal, tak sme mu sľúbili,že na neho prepíšeme záhradu, z druhej strany je ulica, a tam si potom postavia dom. Ale keďže sa rozišli, tak sme záhradu prepísali na dcéru, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom. Syn bol na nás nahnevaný, lebo sme to sľúbili jemu, no nakoľko sa vyjadril,že ostane sám, tak som teda dala prednosť dcére s vnučkami. Potom sme to nejako urovnali, syn býva u nás, finančne nám dosť pomáha, vozí nás kde treba, kupuje potraviny, drogériu. Aj keď je pravda,že nám veľmi pomáha, no má už 32rokov, a kolegyne aj kamarátky sa má stále pýtajú, kedy sa usadí a odsťahuje. Keď som to párkrát nadhodila, povedal,že si spori na pozemok, aby bral potom hypotéku už len na dom, no ale to môže trvať dlho. Pred nedávnom nám predstavil svoju priateľku, no je od neho o 7rokov mladšia,tak nemám pocit,že by sa ona nejako hrnula do svadby alebo bývania.
Na jednej strane by to bolo pekné, keby sa vydá, postaví si dom lebo to tak malo byť, ale keď aj vidím, kde pozerá tie pozemky, ďaleko od nás, a keď budeme potrebovať niekam ísť, neviem kto nás zavezie. Dcéra tá nikdy nemá čas, nepomáha nám odkedy postavili dom lebo musí sa starať o vnučky naše, aj som mu hovorila,že nech si kúpi v našej dedine alebo vo vedľajšej,ale na to povedal,že to je drahé a hľadá pozemky cenovo dostupnejšie. Mám z toho potom len pocit,že ani nechce pozemok kupovať, a ostať tu.
Raz som sa aj s dcérou rozprávala,že by mi nevadilo,keby sa dom na neho prepise a nadstavi si poschodie, dcére sa to nepáčilo,lebo vraj by mal ísť dom na polovicu, že nech si on hľadá niečo sám, že každý chlap si ma sám zabezpečiť bývanie.
V poslednej dobe sa ma to stále niekto pýta,kedy sa ožení a odsťahuje sa, a už mi je to nepríjemné. Ako mu mám teda naznačiť, aby už konečne hocičo kúpil a išiel teda preč, ale ideálne teda aby bol blízko nás?
@spadnutaslivka ano viem ze vtedy to pisala ta snubenica.. no ale pasovalo by to na to ze nastvala sa na to, a rozisli sa... aj ked to teda asi casovo nesedi.a teraz to píše svokra..
Ja som teda citala len úvodný príspevok ale vies co? Nechaj syna na pokoj. Prepisala si pozemok na dceru, dcers chce este pol domu ( nejdem komentovať, ma ta pekne spracovanú "vnuckami" 😂 ona dostane, on si ma kúpiť - spravodlivost u vas ako funguje? ). Nepomáha vam. Syn ma ostať doma, kupit si pozemok pri vas (peniaze asi tlači) len aby vam pomáhal a vas vozil. Co ste vy za vypočítavu rodinu?
Sťahovať sa ma lebo "ľudia" riešia kedy sa od sťahuje?
Nechajte ho na pokoji aj jeho "priateľky", svadbu... Najlepšie mu bude ked pojde daleko.
@panelacikova Presne toto isté ma napadlo
Dom prepríšte LEN na syna! Zaslúži si to! Aj potom, ako ste ho podrazili a prepísali pozemok na sebeckú a chamtivú dcérenku, ktorej ste na obtiaž, sa syn o VáS s láskou stará a finančne podporuje! Syn nemusí mať stabilný vzťah, aby ste dom prepísali naňho! Ako dlho je s priateľkou? Veď sa nebudú brať po pár mesiacoch!
Dcérenka má manžela, nie?! Čo on priniesol do manželstva?!
Je mi z Vás zle!
Necitala som cele a chcela by som len povedat, ze ak ste svojpravni tak Vasa dcera Vam nema co diktovat ako rozdelite svoj majetok. Nie je to jej majetok a nijako sa nepricinila o zveladenie.
Keby sa moja mama rozhodla, ze da dom bratovi respektovala by som to, lebo je to jej majetok a jej rozhodnutie.
A uz keby si chcela byt velmi ferova tak teda delit spravne na polovicu - dcera ma pozemok, synovi prepisat pozemok,ktory patri k domu a polovicu domu. Moze potom vyplatit sestre hodnotu polky domu(uz bez pozemku) a nic nemusi kupovat. Uz to bude jeho, budete mat istotu ze ostane.. hoci je otazka ci vobec bude chciet ostat. A samozrejme do zmluvy treba uviest poznamku o Vasom doziti, aby Vas nevystahovali z vlastneho domu😉
@zdenkastanka ja skôr myslím, že to písala vtedy táto nová 😀
No mne stacila ta posledna veta- ma si hocico kupit. To akoze fakt?
@spadnutaslivka a vidis?aj to je mozne👍
@elenatomasova No ale oni to musia riesit, lebo susedia a ludia v praci sa autorke chvalia ako ich synovia maju hypoteky a ona sa nema cim pochalit, lebo jej syn ziadnu hypoteku nema.
Je to neuveritelne tento pribeh a tak velmi smutne.
@andreatytler no nemuseli by to riešiť, autorka nikde nepíše čo im odpovedá na tieto otázky
Tiež som z dediny a sused takmer 40 býva s rodičmi a tiež sa susedy vypytovali v obchode či jej nikdy z hniezda nevyletí a podobné veci. Vždy len odvetí s úsmevom,že je rada,že tam je s nimi lebo im pomáha, opravuje a finančne by to bez neho neutiahli a aj napriek tomu,že by bola štastná ak by mal vlastnu rodinu bez neho by sa ťažko žilo.
A tu je ten rozdiel v tom ako autorka opisuje svojho syna už len v jej príspevku
Som z dediny a ľudia riešia to je pravda ale treba aj pravdu hovoriť ;)
@andreatytler to sú problémy 🙂
@andreatytler Áno, presne tak. Je to veľmi smutné, že je jedna matka taká.
@gabika0608 Ja som to pisala s nadsadzkou ze to MUSIA riesit... ze tak je to z ich pohladu. Normalny clovek by na reci z okolia reagoval tak ako tvoja suseda. Z usmevom a pravdivo.
Inac autorka prave ze pise co syn odpoveda... on vravi ze si setri na pozemok, aby si bral hypoteku len na dom. Podla mna je to skvela odpoved. Akoby tym povedal: "Pozri mami, sestre si dala pozemok zadarmo a ja si teraz musim setrit a tak ma neotravuj svojimi recami."
@andreatytler jasne, ja som myslela tak,že autorka nikde nepíše čo ona odpovedá na otázky nie syn ;)

@syslik81 v ktorej? Tu sa rozišiel 28r. a teraz má 32r, to sú cca tie 4 roky, nie? 😀
@zdenkastanka to skôr tá snúbenica písala vtedy a teraz píše nastávajúca svokra 😀