icon

Ako efektívne zariadiť čas na všetko?

28. dec 2023

Baby hľadám spôsoby ako si zariadiť čas , na všetko čo potrebujem ..na domácnosť, deti ,seba, muža ,zvieratá..
Mám dve malé deti, muža ten je len jeden🙈 a päť psov( nie nemám ich na množenie) ..mám svoj biznis, tak robím od kedy "chcem" do kedy "chcem"..mám asi zle zariadený čas , keď nestíham všetko ..neviem
Potrebujem aby bola ovca celá ,aj vlk sýty, na všetkých frontoch 😅

Strana
z4
vanilka83
Autor odpoveď zmazal
zuzu11166
31. dec 2023

Ty kokso a kedy varis?

1111sandra1111
31. dec 2023

ja ta uplne chapem, mame to velmi podobne, len teda v poctoch sa lisime😁 ja mam uz vacsieho syna a dvoch psov. tiez muzov sen, ale on je dost lenivy a kupil aktivne plemena a ja som velky zveromil, tak ich nenecham trpiet zatvorenych.
a tiez som perfekcionista, vsetko chcem mat hotove a vsetko stihat a rovnako mam pohyblivu prac. dobu.

tak ti skusim poradit, ako to mam ja.

mam presne rozdelene, ktore dni co robim a robim to, aj keby traktory padali🙂) ak nastane situacia, ze mam toho vela ( niekedy pracujem dlho), tak eliminujem najmenej podstatne. na nakup chodim iba raz tyzdenne, ak vtedy dlho pracujem, idem nakupit cez obednu prestavku alebo ked idem v praci nieco vybavit. mimo office. mam presne dane kedy co upratujem. planujem nakup potravin podla dopredu naplanovaneho planu, co budem varit. oblecenie si chodim kupovat pocas prace, vela som v terene.
snazim sa vyuzit kazdu chvilu pocas dna, aby som toho co najviac vybavila a zariadila, aby som mala volny vecer.

17alexis
31. dec 2023

Tiez podnikam, cas riesim tak, ze dva dni si pocas obeda, kedy dieta spi, riesim administrativu, stvrtky a piatky som dost vytazena, vtedy sa malej venuje hlavne muz. Co sa tyka varenia a nakupov, to ma na starosti manzel. Robi z domu, cize popri praci navari. Upratujem pocas dna, dcerka sa pri mne motka, napodobnuje ma a ked vecer zaspi, som s manzelom. A na seba mam cas hocikedy chcem lebo mam manzela, cize idem ci na masaz alebo len tak do mesta, ci do hory...niekedy je to ale o drzku, ked sa mi necakane nakopi robota navyse, vela meetingov a podobne.

zuzuzv
31. dec 2023

A kedy budeš chodiť s deťmi na krúžky napríklad? Či povieš že nemôžete dievcata, lebo máme psíky 🫣

autor
31. dec 2023

@zuzuzv nie samozrejme nie, moje deti majú full servis, so všetkým , prispôsobím čas tomu ...

autor
31. dec 2023

@zuzu11166 medzi tým ako prídem z roboty a tým ako idem do škôlky , navarené máme , a to každý deň , my nejeme dva dni to isté jedlo

autor
31. dec 2023

@1111sandra1111 presne lenivý je, sen mal , splnil a nechal na mňa😅🙈 zmierila som sa s tým po čase hadania..ale tiež som zveromil, proste kvôli jeho lenivosti trpieť nemusia..a ani nemôžu ,oni sa k nám nepýtali, my sme si ich zaobstarali , treba sa starať

elisebah91
1. jan 2024

Nuž ako si vychovás tak máš, ako si urobíš a určiš hranice tak máš...
My jeme jedlo aj dva keď vida tri dni, upratujem raz za týždeň komplet 👈 tu je čas ktorý môžeš ušetriť u vás, teba.
Ale mne sa zdá že ty to ani nechceš menit, len potlapkat po pleci že to zvládaš.
Áno zvládaš to. Otázka je DO KEDY.

zuzu11166
1. jan 2024

Tak si sikula,klobuk dolu!
No,lebo viem,ze psíci daju zabrat.vela casu treba na nich

erika237
1. jan 2024

Nemoze muz deti rozviest do skoly/skolky alebo aspon jedno z nich vybrat? Alebo nech je jeho absolutna zodpovednost nieco v domacnosti co bude robit stale a nie ze ked je doma, ale pocka ho to kym bude doma.

Upratujeme raz za tyzden, jeden den umyjem zem, dalsi den umyjem wc a kupelnu, iny den zotriem prach, hoci ten niekedy raz za dva tyzdne. Vysavame kazdy druhy den. Varieva sa aspon na dva dni a niekedy nieco objednam a niekedy je proste iba sucha vecera.

Pohorsena poznamka na tvojho muza, on asi nemal skusenosti so psami a ich chovom ale chcel chovnu stanicu bojoveho plemena a ked ich uz mal 5 a vyrastli prestalo ho to bavit, uplne uzasne spravanie. Nezodpovedny je.

Teba obdivujem, ze sa o nich stras, doprajes im vencenie a nechces sa ich vzdat, ale aspon nejaku starostlivost o ne by som dala aj manzelovi, aby si uvedomil, co to vsetko obnasa.

lily09
1. jan 2024

@vanilka83 to mi je luto, verim ze sa mate uz lepsie. Velmi sa ma dotkla prave ta pasaz so zaspatim oblecena na gauci, casto sa mi to tiez stavalo. Ale rano som bola prva oblecena :D Vsetko dobre Vam prajem 🙂

vanilka83
1. jan 2024

@lily09 ❤️

lenka567899
1. jan 2024

Prečo má niekto 5 psov?

veroni111
1. jan 2024

Ja som skoro cele dni sama..tri deti,najmenší nemá rok. Mame 4 psov,4 mačky,fretku,zajace,morcata,korytnačky,vodné aj suchozemske,andulky,korely, kačky,sliepky,Emu..takže,nesnaž sa byť super,všetky sme super a každá má niečo,tiež nedáme nič preč a polku som ani nechcela..jazierko vonku a akvarko som zabudla 😂

duppka13
1. jan 2024

Mame psa, velmi aktivne plemeno ale cely den je na velkom dvore kde si pobeha a poobede ideme na prechadzku ale beriem aj dieta. Urcite by som nechodila zvlast vencit psa a zvlast na prechadzku s detmi. Toto skus sklbit, odpadne ti jedna prechadzka a deti sa naucia vztahu k nim. Tiez ma samostatnu miestnost v dome , v noci je vnutri, vecer uz staci iba skontrolovat, pustim von ide sam na dvor, za 2 min sa vrati a je vnutri do rana. Muz velmi chcel psa ale zostalo to tiez na mne. Najdem si cas vzdy, aj cvicit so psom aj sa zahrat aj pomojkat, aj prechadzka ale nie na ukor ostatneho. Ked mate dom a dvor preco musia chodit psi von na prechadzku 3x za den? Alebo skus rano iba na chvilu a poobede dlhsie s detmi.

Strana
z4