icon

Ako hovoriť s manželom?

27. feb 2022

Možno mi poradíte. S manželom sme svoji už viac ako 15 rokov, poznáme sa viac ako 20 rokov, takže by som mala čo to o komunikácii vedieť. Ale poznáte to, ľudia sa menia. V poslednej dobe sa mi s manželom veľmi zle komunikuje. Vždy, keď mu chcem povedať, že ma niečo trápi (v našom vzťahu), že mi niečo vadí, že mi to je nepríjemné, vyústi to do hádky a konfliktu. Každú takúto debatu berie ako útok na seba. Začne sa brániť, resp. útočiť na mňa. Trápi ma to, lebo vie o mne tajomstvá, ktoré nevedeli ani moji rodičia, ani najlepšia kamoška. Ale v poslednej dobe proste komunikácia medzi nami strašne viazne a ja som z toho frustrovaná. Nehovorím, že vždy na mňa reagoval dokonalo, ani ja na neho samozrejme, ale paradoxne, komunikácia medzi nami je len horšia a horšia. Niekedy si hovorím, že by bolo lepšie byť ticho, ale to ja nedokážem, ja neviem ani riadne klamať, nie tak ešte sa tváriť, že mi nič nie je.

Máte radu, ako zlepšiť komunikáciu? Myslím, že som skúsila asi už všetko, ale možno niečo poradíte. Mimochodom, aj debata o tom, že komunikácia medzi nami je nafigu a môže za to AJ on skončí tak, že "ale veď ty......."

a nie sa tváriť, že mi nič nie je.

Strana
z3
miadi
28. feb 2022

Mozno je to tym ze ste tak dlho spolu. A momentalne mu ides na nervy a je protivny. Lebo si moc dostupna. Prestan za nim chodit stym ze sa chces rozpravat. Naopak zacni viac chodit von ., a uvidis tu zmenu. Na chlapa ked si moc dobra .. Tak si dovoluju., ty by si sa mala stiahnut ochladnut a zit si veselo aj bez neho vtedy sa uvedomi. A ten sex by ste mohli mat to nie je za odmenu staci ked mas chut nemusis mat chut prave nanho , ber to ako svoju potrebu nie ze to robis prenho 😃

0kristina0
28. feb 2022

Vyskusajte parovu terapiu

autor
28. feb 2022

@sono2 ďakujem za názor, vážim si ho o budem o tom rozmýšľať.

autor
28. feb 2022

@janisa31 hej, komunikácia je veru niekedy ťažká medzi ľuďmi. Aj medzi manželmi. Aj medzi dlhoročnými manželmi. 😎

autor
28. feb 2022

@miadi nechodím za ním, že chcem niečo riešiť, je to často skôr o tom, že urobí niečo, čo mi je nepríjemné, čo mi vadí, čo mi je protivne a on to vezme ako útok na seba. A už to ide. O veciach, ktoré má trápia emocionálne (ako napr. teraz konflikt na UA, alebo aj menej závažné veci) sa s ním radšej nerozprávam, lebo viem, aké má názory a len to prejde do témy úplne niekde inde. Tu sa už rozprávame o praktických veciach, ako napr. nemám chuť počúvať nejakú hudbu, alebo mi nerobia dobre jeho žarty a pod. (a to musím povedať viackrát), a vznikne z toho konflikt a častokrát hádka. Pre úplnú blbosť, lebo ma stále pocit, že na neho útočím. A sex? Bohužiaľ, to nie je až také jednoduché, viem, že keby ho bolo viac, možno by bol menej podráždený, ale u mňa to nie je také jednoduché po tom, čo som si zažila.

autor
28. feb 2022

@0kristina0 bohužiaľ, na tú ho nedostanem ani párom volov

Strana
z3