icon

Ako ísť na očkovanie, aby o tom rodičia nevedeli?

9. jan 2022

Chcem sa dat zaockovat proti covid, ale moji rodicia su silni antivaxeri, cele dni mi s tymi ich recami pilia usi, niekedy uz naozaj nevladzem a neviem, napadaju mi tie najhorsie myslienky. Ide ale o to, ze u rodicov byvam s 1-rocnym synom, muza nemam. A dieta nemam dat komu strazit, ked chcem ist na ockovanie. Auto nemam, do autobusu ma s malym nasi nepustia. Brat byva od nas 200km. Ako to vyriesit? Velka vdaka.

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
janulik2008
10. jan 2022

@galganka bola si na tretej dávke už? Podľa mňa po tretej dávke nabehne Wifi 😀

jani727
10. jan 2022

@ndrag ty si iné čislo predstav si že som bola u lekarov nikto odo mna nežiadal test vedla v miestnosti sa očkovali ludia na sebe ako take ovce natlačane.Sestrička ich musela odtlačať

galganka
10. jan 2022

@janulik2008 jaj tak... to si tých pár dní počkám. Som to chcela reklamovať... 🤣

dada_99
10. jan 2022

no nezavidim ti tuto situaciu. ale aj tak si myslim, ze ak sa das zaockovat, tak sa to proste raz prevali. no je to jedno je to tvoje rozhodnutie a podla mna nik nema pravo ta ci uz nutit alebo odhovarat

ndrag
10. jan 2022

@jani727 ked sa niekde tlacia ludia a omedzuje ma to, tak sa idem stazovat sekuritakovi alebo zdravotnikom nech si tam spravia poriadky. Nikto nevie telepaticky citat myslienky a nedomysli si ;).

jani727
10. jan 2022

@ndrag ?? píšem sestrička ich išla dat doporiadku nevieš čitat? je to tam bežne každý den sa tam tlačia ako ovce, každý den tam s nimi robia poriadky. Vraveli to aj ludia po očkovani ktorý išli k rovnakemu lekarovi ako ja išli sa zaočkovať apotom šli na vyšetrenie inemu lekarovi.

cubo2
10. jan 2022

@jani727 ja uz mam tretiu davku, aj moj otec, moja sestra aj moja manzelka.. kedy mozeme ocakavat pohreb? vies, nech si odlozime nejake peniaze..

ndrag
10. jan 2022

@jani727 a co teraz sa akoze na co stazujes? Ze sa tlacili a sestricka ich isla dat do poriadku? A co ine mala akoze robit? Mala si jej pomoct ked sa ti nepacilo a nie sa tu stazovat na internete na hluposti.

jani727
10. jan 2022

@ndrag reagovala si na to že mi neočkovaní bosoriaci nechodíme ani k lekarom že sme pomaly zaspatí v nejakej bubline a žijeme len doma. Trt o mne vieš. Normalne k lekarom chodim a ale nie kopni si.

jani727
10. jan 2022

@ndrag chod pomôcť s očkovaním ked ho zastávaš a všetci vy čo mate 2-3 4 dávky a zachvilu ich budete mať 10.

jani727
10. jan 2022

@cubo2 bud rad že si rád. A radšej moc nevyskakuj.

sickynickyobsadene
10. jan 2022

Pane bože keď kojis sa neockuj!

hviezdickazuzka
10. jan 2022

A čo v prípade nežiaducich následkov po injekcií? Nie sú zriedkavé. Kto sa postará o Vaše dieťa? Rodičia - antivaxeri?

sickynickyobsadene
10. jan 2022

No zase sa tu oháňajú očkovaní,keď už sanitari čo majú výjazdy ľuďom po očkovaní sa sťažujú že to není normálne čo sa teraz deje vám nepomôžu pochopiť že očkovanie robí zle...tak vám už nič nepomôže...

luccija
10. jan 2022

Koľko máš rokov?ono to, že su antivaxeri je ich vec, ale to, že Ta tak obmedzujú nerozumiem Aby si u nich nebývala aj o 25 r, lebo Ti nedovolia sa odsťahovať.Zijes vo vákuu?nemáš susedu, kamarátku, spolužiačku, tetu, babku...ale ja by som to nerobila vôbec potajomky, ale povedala, že sa chcem ísť zaočkovať.Co spravia vyhodia Ta?Deň, dva budú hucat a potom to upadne do zabudnutia.Nevies či nebudeš mať teplotu v tomto neklam ..

cubo2
10. jan 2022

@sickynickyobsadene prave naopak, je dobre sa zaockovat ked koji. V materskom mliecku dostane babo protilatky od maminy a keby sa stretne s chorym dospelym, tak boj s virusom bude mat lahsi. https://www.teraz.sk/zahranicie/materske-mlieko...

missdiva
10. jan 2022

Nevladzes? Lezu ti na nervy no ty byvas u nich, oni su u seba doma... Zacala by som odstahovanim sa a nie ockovanim..

jani727
10. jan 2022

@sickynickyobsadene niee však očkovanie je supeer mnamka :D

jani727
10. jan 2022

@cubo2 omg v materskom mlieku už ma tie protilatky ...

martul
10. jan 2022

@1didiana1 máš pravdu, pre mnohých neuveriteľné, ale máme skoro toto isté u nás v rodine, takže je to možné, bohužiaľ

jamatkaroka
10. jan 2022

Na očkovanie by som sa už na to na tvojom mieste vykašľali. Kým bude vlna omikronu v na vrchole, ešte nebudeš mať imunitu a aj tak sa u nás používajú vakcíny na deltu ktorá už končí. Ak sa tak veľmi chceš dať očkovať tak si počkaj na upravenú vakcínu

babulkomale
10. jan 2022

Normalne sa cudujem, ze mas vobec na nieco nazor, ze sa chces ockovat. Mam pocit ze je to len preto aby si urobila rodicom napriek, beries to ako nejaky svoj projekt vzbury.
Mas prestudovanu pisomnu informaciu pre pouzivatela k vakcinam? Poradila si sa s tvojim lekarom ci je pre teba ockovanie vhodne?
Vies co obsahuju dokumenty ktore podpisujes pred ockovanim? Vies aku zodpovednost na seba beries tymto zdravotnym ukonom?
Sloboda so sebou nesie zodpovednost za svoje rozhodnutia. To je mainstream podava ze je to ako dat si lyzicu malinoveho sirupu.
Ale nie, je to zdr.ukon so vsetkym co k tomu patri.

babulkomale
10. jan 2022

@cubo2 to su take zbozne priania. Z rodiny jedna mamicka sa isla poradit ci sa ockovat a pediatricka jej povedala ze v ziadnom pripade, ze v ten den mala dve babatka s problemami po ockovani dojciacich matiek.
Radte sa s lekarmi, aj ked co lekar to iny nazor, len bohuzial zodpovednost za vysledok nepreberu.

nevenka
10. jan 2022

@babulkomale a mojej sesternici babatko 39 horucky 9 dni! Kasel, strata hlasu, chrcala jej mala. Ona zvracala, tiez horucky, muz sa jej dusil, kazdu chvilu mi plakala do telefonu, ze uz nevladze a ze ide volat zachranku. Vsetci 4 doma brutalne zle. Myslim si, keby boli ockovani, zvladli vy to lepsie. Toto je tak individualne...

lukina20
10. jan 2022

Necitala som to cele, lebo vsak milion komentarov, o tom ake je ockovanie dobre/ zle, ako byt zaockovany/ nebyt...
Autorka ani tvoj problem nie je o tom, ze rodicia su antivax ty si provax... tvoj problem je v tom, ze si uz matka a napriek tomu, ze mas zodpovednost sama za seba a za dieta, si sama ocividne este mentalne dieta, ked si nevies dupnut a povedat, ze ides so svojim synom tam a tam, pojdes autobusom, alebo taxikom, alebo peso, ci lodou...
ja by som skor opytala... kolko mas rokov? preco byvas u rodicov? kde je otec dietata? preco s vami nebyva/ rozisli ste sa? Prispieva ti alimentmi na dieta, event aj na teba ked si na MD? Neuvazovala si o moznosti, ze sa osamostatnis, ked tvoje dieta vyrasta v prostredi, kde jeho stari rodicia nerespektuju teba ako matku?
Nemyslis si sama, ze taketo prostredie je pre dieta toxicke?

cukroska
10. jan 2022

Tak potom jedine pomôže milosrdná lož. Potrebuješ niekam ísť niečo vybaviť a dať sa zaočkovať ako slobodný človek a ak sú taký ako chápem.. Do konca života počúvať výčitky...

zuzubb007
10. jan 2022

Len a len same vyhovorky, autobusom nemozes, taxikom nemozes pane boze ved ty len hladas dovod preco sa to neda, a co mas 15 rokov, ze pocuvas rodicov ako taky psik, vsak si svojpravna? Aby som ja zila zivot o nicom, nikde neist a podobne, antivaxerov tu uz bolo aj bude, a polka dopadla ako dopadla, vsak sa zacni spravat a zit svoj zivot, svoj nazor a rozhodovat za svoje veci sama, a nie maminka povedala

sickynickyobsadene
Odpoveď bola odstránená
sickynickyobsadene
11. jan 2022

Pako ktorý tu písal ako je dobré sa dať zaočkovať ak žena dojčí má dal zablokovat ?či kto?

cubo2
11. jan 2022

@sickynickyobsadene Predpokladám, že vaša výsosť myslela mňa. Nie, ja som nič nenahlasoval a na primitívne urážky jednoducho neodpovedám, načo aj.