icon

Ako ma vlastne berie môj druh?

vevinaaa
6. aug 2013

Ahojte, viem ze problemy sa maju riesit hlavne medzi nami...ale uz neviem ako mam zmenit pohlad mojho partnera. Neviem ani ako ma berie, co svojim spravanim sleduje, a preco stale deli nase veci na moje a tvoje...tuzila som s nim po krasnej rodine, kde sme sebe uprimny, otvoreny, mame rovnake zaluby, ...proste hlavne si rozumiet a aby ma bral ako svoju a nie.cudziu..no casom sa to zacalo kazit a ja uz ani neviem co prenho znamenam.sme spolu 6rokov, 4 roky spolu zijeme, mame 2krasne deturence... Kedysi bol uplne iny, zmenil sa.. ide o to ze nechapem jeho spravanie, zijeme ako klasicka rodina, akurat ze nie sme zobraty..predtym ked som mu otvorila obycajny vypis z banky mi nic nehovoril, ale casom mu zacalo vadit aj to,pritom mne nikdy nevadilo ze mi pozera postu, este som mu aj sama vravela nech kukne co prislo...nato mi vedel nadat ze to je jeho sukromie, ale ved nezije sam...potom rozpocet mame spolocny, obaja davame dokopy nase peniaze...ja po vecsine nakupujem, len ja takmer varim, ale hacik je v tom ze miesto nase peniaze stale pouziva vyraz moje peniaze, ja viem ze sa nadre v praci ze je to jeho vyplata ale ja toto nerobim, nevykrikujem mu ze to je moj rodicovsky.. Ked obaja nakupujeme nerozdelujeme ani potraviny, ani oblecko, ani kto co kupil detom, mame 2ucty vzdy sa pouzivaju peniaze aj z mojej aj z jeho karty, len jemu viac robi problem ked mam jeho kartu, lebo on je drzitel karty...ale ja mu taketo vobec na moju kreditku nevypravam.. Ja uz nechapem co odomna chce, aj za otazku kam ides mi kedysi nadal, zbrzdila som ho, mam pravo vediet kde je a kedy asi pride...neflaka sa, chodi rovno domov, len mam pocit cim dlhsie sme spolu tym ma za cudzejsiu berie, pritom tieto priklady co som uvadzala, fungujeme takto odjakziva..akurat ze kedysi taketo vyrazy nepouzival...nechapem ho ci potrebuje len svadbu aby bral veci za spolocne aby som mu nebola cudzia?..svadba je v nedohlade...lenma ubija ze ja ho berien ako nasho, mojho, nepptrebujem k tomu papier aby sme boli oficialne rodinou.. Ale on ma berie uplne inak casom... Nepotrebujem vediet ci zijem spravne, len chcem vediet ci bol niekto v takejto situacii a ako zmenil uhol pohladu muza...nechcem takto zit cely zivot ako prenho cudzia...dakujem

Strana
z2
liz_lemon
6. aug 2013

@aristka v prvom rade by som si takeho muza nikdy nezobrala, ani s takym nezila

eeffka
6. aug 2013

@vevinaaa je mi luto ale si len pani co s nim zije, a o tyzden nemusi.
Manzelstvo je aj na to dobre aby sa zena na MD, RD necitila ako ty, moj muz mal tiez onehdy hlasku ze "jeho peniaze" tak dostal hubovej polievky a nech si precita zakon o rodine ze jeho je len to co si zje a odvtedy bol klud.

a bohuzial v nasej republike potrebujes papier na to aby si bola rodina. vy dvaja dospely ste len spolubyvajuci, nic viac nic menej.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
mima4
6. aug 2013

@vevinaaa
uz ked vycuval zo svadby s tebou, mala si pochopit svoje miesto - nestojis mu za to, aby si bola jeho manzelkou. Velmi sa ti cudujem, ze vobec si mu porodila dve deti. On je sice slobodny muz, cize ma pravdu v tom, ze peniaze ma svoje, veci ma svoje, ale ked ta tym zranuje, mal by zmenit svoje spravanie.

mima4
6. aug 2013

@eeffka
keby bolo manzelstvo len papier, tak by si ju jej terajsi priatel/druh vzal, podpisal ten papier, ale sam si uvedomuje, ze to nie je papier..a co sa bude viazat? Ma doma full servis, deti.. a stale slobodni, bez zavazkov...

cecil36
6. aug 2013

@mima4 absolutny suhlas, aj ja si to myslim. A mne keby chlap vycuva zo svadby, tak ja by som s nim rozhodne nezostala, nieto mu deti rodila 😠

matozazzo
6. aug 2013

Bobuzial,suhlasim s babami vyssie... nezmenis ho a tym,ze si ta nechce vziat,nechce ani prijat zodpovednost za vas spolocny zivot a nechava si zadne vratka... ved moze kedykolvek odist :( nepoznam vztah,ktory takto vydrzal. Bud sa uz pri 2.dietati vzali,alebo rozisli :( Aj u nas obcas padne moje peniaze,ale myslene ako zarobene a ide to do spolocneho... postu si neotvarame,ale otvara ju predomnou 🙂 ak by chcel nieco skryvat,vsimla by som si to. Obaja mame karty aj ucty,o platbach vacsich sa radime,alebo vravime,vyber/zaplat z toho uctu.. vypisy manzel nepozera,nema preco... ak by ich schovalnalebo nechcel ukazat,bolo by mi podozrive,ze preco... samozrejme mame aj svoje peniaze pre seba a to sa nepytam,kde ich minul,skor naopak. Ked nieco kupim opyta sa, ci som mala dost... je to o dovere,dohode,zodpovednosti..

vevinaaa
autor
7. aug 2013

@matozazzo ved aj my takto fungujemelen nechapem preco stale pouziva moje..ked vsetko ronime spolu...o vsetkom rozhodujeme...nemame tajnosti...s tou postou nejde len o vypis ale aj ked sme cakali dolezity list z banky ohladne hypoteky, clovek sa uz boji otvorit aj to dolezite...ten vypis to bol len priklad, peniaze aj tak viem kam idu, pretp chapem ze chce mat sukromie ale ked je to dolezite aspon vtedy malo ist toto bokom...

svetlanka111
10. aug 2013

Ahoj, aj ja mam tak trosku podobny problem....moj partner si ma nechce vziat,lebo "jeho" by sa zmenilo na "nase"....stale ma otvorene zadne vratka,ak by sa mu nieco nepacilo je lahke povedat : "odid z mojho domu"......on hovori ze pre neho ten papier nic neznamena, a ze nema to vplyv na nasu lasku ani na to ako velmi ma lubi a ze tym sa u neho nic nezmeni....BODKA. ja mam vsak uplne opacny nazor, ja sa kazdy den trapim ze zo mna nechce spravit manzelku...doslova tym trpim a som nestastna.snazim sa to vsak skryt a fungovat ale nejde to,je to silnejsie... ☹

Ale clovek sa uci na vlastnych chybach ako aj ja....mala som njprv nastojit na svadbe a az potom dietatko..tak by som vedela ci ma skutocne miluje alebo nie...ak by som mu za to stala tak by si ma zobral,ak nie rozisla by som sa s nim.....mozno v buducom zivote...

Strana
z2