icon

Ako máte rozdelené domáce práce?

fialkaa
8. sep 2011

Ahoj kočky, toto ma naozaj zaujíma. Podieľajú sa aj vaši muži na chode domácnosti? Ja mám pocit, že ten môj doma pomáha málo a napriek tomu, že to sústavne riešime, sa veľa nemení. Navyše, mám pocit, že v okolí mám samé extrémy, buď muži nepomáhajú vôbec, alebo sú zapojení na môj vkus až príliš. Ako je to u vás?

Strana
z2
pimpulienka
9. sep 2011

Ja si rada upratujem sama (mám pocit, že to spravím lepšie 😀, ale poumyva riady, vynáša smeti, robi komplet nakupy potravin, vôbec s malinkou nemusim nakupovať,úžasne vari a vari často,vždy mi pripravi každy deň večeru, malú kupe po kupani obriaďuje, cez vikend mi s malinkou dosť pomáha. Je veľmi vnimavy a pozorny, vždy sa ma spyta, či nepotrebujem pomôcť a s čim mi môže pomôcť napriek tomu, že má toho v robote naozaj veľa..

siusinocka
9. sep 2011

Ahoj. my to máme rozdelené tak, že ja byt a manžel dvor... samozrejme ked mam toho veľa tak zvykne povysávať alebo umyť riad. a tiež strašne rád varí a v tom mi pomôže najviac 🙂 iné veci nerobí. a ani to od neho nevyžadujem, lebo najradšej si poupratujem sama a som rada že porobí veci vonku aj okolo záhrady... na mne sú okná, pranie, žehlenie vešanie, riešenie detí - prebalovanie, obliekanie, učenie, balenie do školy a zmyvanie a upratovanie vecí a vysavanie - aj ked sem tam pomôže a utieranie prachu...

rora
9. sep 2011

Ja tiez len ticho zavidim zienkam co im doma chlap pomoze ☹ aj ked ja si najradsej poupratujem sama, aby som s tym bola ozaj spokojna, obcas by mi dobre padlo keby mi ten moj povie napr. ja to spravim, oddychni si.... Ked uz som ho parkrat doslova dohnala aspon povysavat, nemohla som sa na tu "sikovnost" ani pozerat, tak som potom musela povysavat aj tak ja. a o inych pracach ani nehovorim...

martina2001
9. sep 2011

môj manžel má na starosti podlahy, zbytok ja, ale dokiaľ sa nenarodila malá robil doma všetko, ja som nemohla nič tak max som navarila, ale upratoval už on. Teraz sa vrátil spať do svojho pracovného kolobehu tak stačí ak urobí tie podlahy a aj sa trošku venuje rodine. Cez víkendy sa snažím nerobiť nič, okrem varenia, a venujeme sa spoločne deťom

hori
9. sep 2011

moj manzel robi vsetko, nevie len varit a zehlit - to je vylucne moja parketa... teraz ked som tehu mi velmi pomoze, ked vysava a umyva podlahy, pride domov z prace a vezme podvecer este malu na prechadzku... co si najviac vazim je, ze cez vikendy sa rano postara o malu, aby som si mohla pospat a ked som raz lezala s crevnou chripkou, tak okolo malej zvladal celodenny kompletny servis... 😉 inak ostatne prace robime, kto ma ako cas... lebo musim sa priznat, ja sama som vychyreny lenivec... 😝

lenka0283
9. sep 2011

boze niektore mate stastie moj nerobi skoro nic..mam pocit ze doma robim sluzku 😀

p.j.jacky
9. sep 2011

Moj muz mi pomaha.Mame rozdelene prace kdo co urobi.Napriklad on smetie,ja pranie,on udrziavanie poriadku v chladnicke.Ja vysavanie on vecenie psa atd.Ale urobi vela krat aj nieco navyse 😀 .Da sa povedat ked mu poviem aby urobil to alebo to,spravi.....

hameeda
9. sep 2011

babi ako si naucite tak to mate...ha..ha..ha...ja mam za muza araba a cela domacnost je vylucne na nom pretoze ja pracujem,,,,,,,a neznasam varenie,,,,,ale babi ja len srandujem,,hoci u nas je to pravda,moj manzel robi vsetko pretoze ja popri praci mam cas len pre deti a pre nho,,,takze domacnost je cela na nom,,ale myslim si ze to vobec o tom nie je kto kolko robi,,hlavne ked si rozumiete,,mate sa radi,,myslim ze su aj horsie veci ako to ze nepomaha v domacnosti,,mne osobne by bolo jedno ci pomaha alebo nie,,dolezite je ze je doma so mnou aj ked nic nerobi,,viac by ma stvalo ked nepomaha a ide si povedzme s kamaratmi na pivo aj kazdy den,,alebo je flakac,,nepomaha a ani nezarobi,,,

exupery
9. sep 2011

Mm chodi na 12-tky,takze ak je doma,funguje pri malej,zoberie ju von,na postu a tak,kym ja si poupratujem,varenie je vacsinou jeho parketa,ak nemoze vtedy varim ja,bavi ho to,pomaha mi umyva riad,vysava,zotrie dlazku,na nakupy chodime vyhradne spolu,kazdy den sa kupe s malou...teraz,ked ma mala obdobie nocneho buntosenia,je s nou v noci hore,pokial nejde rano do prace,aby som sa vyspala,nemame vyhradene roboty,ako ze muzske,zenske,proste pomaha,aj ked ho do vacsiny musim ako dokopat,povedat,pripomenut,ale spravi...ale najviac mi pomaha tym,ze sa venuje malej,ked je doma,a ja si mozem pokojne robit domace prace.

rosienka
9. sep 2011

ked to tu tak citam, zda si mi, ze su tu skoro sami nad-muzi, ktori popri robote vsetko stihaju a zeny odbremenia, kde sa da 😀 Ten môj aj ked sa snazi, nestihne porobit dokopy nic, lebo jednak nema cas a druhak chce byt s malou. takze ked pride domov, akurat navari a trochu sa s malou pohra, pripadne ju okupe. cez vikend ide raz nakupit, ak sa nikam nechystame, ale kedze väcsinou je nejaky program, ci vylwt, tak to odpada 😀 inak vynesie kompost a nalozi 1-2 pracky, podla toho, co stihnem vyprat cez tyzden. zehlenie jeho koseli mu tiez ponecham. asi tak raz za mesiac este poodnasa pet-flase ci iny triedeny odpad do zberu a kazdy druhy mesiac zviaze stohy novin ked odnasaju papier. to by bolo asi tak vsetko. ked sme nemali mali, tak sme mali upratovanie rozdelene, teraz je to na mne, kedze nerobim, tak aby som sa nenudila ☹

lucia.kl
10. sep 2011

podla môjho mm je ešte aj vysávanie a vynášanie smetí ženská robota... takže ja sa vyjadrovať nebudem...

kdezee
10. sep 2011

napr, moj casto vari, vysava, zmyva podlahy, upratuje kupelnu, zachod a utiera prach, menej casto umyva riad a kuchynu ale ked treba aj to urobi a ked to tak zhrniem mame to fajn podelene, nieco radsej porobi on nieco ja ale sa aj striedame, aj maleho zaopatri ked ja nie som doma alebo nestiham..nestazujem sa🙂 proste pomaha ked vidi ze nieco treba urobit...

mirka907
10. sep 2011

moj perie a umyva riad....teda zapne pracku a mycku 😠 😠 😠

maryanna
10. sep 2011

u nás robím všetko len ja, počnúc vstávaním ranným ku malému, upratovanie, nákupy, varenie, žehlenie, pranie, starostlivosť o malého, kúpanie, večera a pomedzi to keď malý spí pracujem.........raz za čas sa stane že sa pohrá s malým, ale inak ....... ale nesťažujem si.....🙂 zatiaľ.....
ale inak závidím takých čo tu píšete že čo všetko robia......waw

pingu1
10. sep 2011

domace prace ja, ale vecer malu krmi, uklada... rano k nej vstava a krmi, vecer ju kupe. a na starosti ma auto

takych hadok uz bolo, ze ked vysaval, urobil to zle... radsej si robim sama. ja celkom rada upratujem.

tanika5
10. sep 2011

ahoj, my nemáme rozdelené nič 🙂 manžel je väčšinu času v práci, ale ked je doma tak viacmenej všetko riadi on 🙂 uvarí, uprace, poumýva, smäti vynáša len on, dokonca aj rodinnú kasu má on, niekedy mi pripadá ako by mal v hlave memory kartu, vsetko vie presne kedy čo treba a kolko treba, na nákupy chodí taktiež väčšinou len on, takže v čase ked nie je v práci si žijem ako v bavlnke 🙂

aduskatt
10. sep 2011

kym ja navarim, on uprace....zehlenie je moje....inak nema problem pustit pracku, povesat pradlo.......u nas to nie je o pomahani.....ta domacnost nie je moja, ale spolocna.....ja urobim nieco pre vsetkych on tiez.........nie som sluzka, aby bolo mojou povinnostou obriadit vsetko a ked nestiham, milsotivo mi pomoze......proste vsetko tak na polovicu, plodenie, vychova, zarabanie, domacnost.......na zivot sme dvaja, nevydavala som sa s cielom niekomu robit sluzku.takze tak🙂

irsina83
10. sep 2011

moj manzel sa vie postarat o celu domacnost ked je treba, od vaenia, cez zehlenie, pranie... jasne ze ja udrzujem domacnost tak ale ked nestiham tak mi pomaha, vysava, umyva kupelne, pecie pevazne on a cez vykend aj navari, vynasa smeti, chodi na nakupy, ked je teba malu nakrmi, prebali, okupe a uspi...vsetko zavisi od toho ako je pracovne zaneprazdneny...ale vacsinou som ja vnutri a on robi veci okolo domu, kosi travu, seka drevo, umyva terasu a pod... mam dobreho manzela, stara sa a pomaha mi 😉 je mi dobre...fakt zastane kus prace... a nenormalne dobre vari 😀

pipka
11. sep 2011

no ja by som vam tu skor napisala, co vsetko robim v nase domacnosti ja a vy si potom vydedukujte, co asi robi u nas mm 😅 😠 😠 😅
v zasade vynasa smetie, to ano...ale inak nic moc 😝
tiez je zivnostnik, na jeho prijme to ale nevidim 🙄 je v robote od 7.00 do 19.00, casto aj jeden den z vikendu, sviatky nevynimajuc 🙄 takze s detmi som povacsine sama, s nimi aj upratujem, nakupujem, vsetko vybavujem...a ked naahodou po nom chcem aby aspon v nedelu isiel s detmi sam von, nech sa aspon v klude okupem, tak zazrie, ze preco nechcem ist von s nim ako vzorna rodinka..ze preco musi ist s detmi sam 😠 🙄 🙄
len obcas vezme starsiu dceru na trojkolku alebo do divadielka cez vikend, ale kedze ja mam toho mladsieho doma, tak mne moc oddych nehrozi 😅
a neviem ci je to "vychovanim" si muza...lebo cim viac sa mu snazim naznacit aby pomahal, tym sa mi zda, ze je to horsie 😠 😅

ale jedno je pravda...nepije, nefajci, nebije ma a po krcmach nechodi...tak co by som viac chcela 😀

zebra41
17. sep 2011

v domacnosti dokaze spravit uplne vsetko - zijeme v byte,takze ziadne prace vonku na zahrade. ale ja som rada,ze kazdy den zoberie maleho na dve hodky von - to mi staci 🙂 a cez vikendy v pohode uprace ak nahodou nestiham. no tym,ze kazdy den zoberie maleho von,tak ja vacsinou vsetko popracem cez tyzden a vikendy su na oddych a vylety 🙂 tiez dokaze spravit vsetko okolo maleho prakticky od jeho narodenia (aj ked prvy mesiac sa ho bal zobrat bez perinky na ruky - Drobec mal pri porode 2260g,takze sa to da pochopit). samozrejme ked vecer ukladam maleho a nahodou su spinave riady,tak ich umyje a uprace resp. vynesie smeti. on by sa nemohol divat na neporiadok a v pohode uprace co treba. ked som chodila do prace,tak cez tyzden varil on, kedze ja pracujem od nevidim do nevidim a cez vikendy ja. odkedy som na materskej,tak varim podstate len ja. ale my si takto rozumieme 🙂

saska.t
19. sep 2011

My mame prce podelene takto: Ja varim upratujem periem, muz umyva kupelky a stara sa o zahradu, ak nestiham kludne poupratuje a hlavne po prichode z prace sa venuje hlavne malej, aby som si trosku odfukla, kedze je vo veku, ze len vymysla hluposti 😀 Obcas narobim cirkus, ked to zanedbava a potom je to opät ok, vzdy v strehu 😎

lenka3007
19. sep 2011

My sme si nič nedelili. Ja som zatial doma, ciže si navarim a upracem, operiem, ožehlim. Moj manžel robi od rana do večera, ale cez vikendy pekne rano robi ranajky, vari obed, umyva riady a stara sa o nas. Neznasam ked sa chyti upratovat, lebo potom nic neviem najst. Nam to celkom takto funguje, naucila som si ich hned po sebe upratať, aj maleho aj velkeho... sem tam ma taky tik, ze necha ponozky v kupelni, ale to ho len ohlasim a poviem mu. nikdy po nich nic nezbieram...

martaniana
19. sep 2011

Môj muž mi tiež fajn pomáha 🙂 vysávanie ,umýv. podláh a utieranie prachu je jeho činnosťou 🙂 a ja hlavne varenie,riady a žehlenie ale nemá problém v podstate so žiadnym upratovaním, dokonca je precíznejší ako ja...no a záhrada to je jeho kráľovstvo 🙂

Strana
z2