Ako motivovať pasívneho manžela na výlety a dovolenky?
Máte aj vy doma takých pasivnych manželov čo nechcú s vami podnikať ani výlety ani dovolenly?nezaberá na nich niečo?na výlety po Slovensku beriem deti aj bez neho, no do zahraničia k motu si netrúfam...
Aké staré máš deti?
Muz iat nechce ty sama nie..tak nasilu ho nevezmes. Naco by mi tam bol moj ked by nesiel vobec na slnko k moru len sedel v bare niekde na hoteli alebo lezal na izbe?? Zbutocne by som sa rozculovala.aj tak by deti boli na mne len..
Chapem uplne, ze je to pre teba frustrujuce ale ma pravo nechciet a neda sa s tym nic urobit, zial. Treba to respektovat. Urcite si dovolenku uzijes aj sama ked sa na to naladis. Mozno si to casom rozmysli.
Čo je to za muža,čo pusti ženu samu s deťmi? Len preto,že on je lenivý blb? Môže sa hanbit
Môj by ma ani samu nepustil , ide rád, aj keď nikdy na to nebol zvyknutý. Páči sa mu to. Nie je moc na plánovanie, takže je to tak, že príde domov z práce a ukážem mu 2 -3 viarianty a dohodneme sa na kompromise. Ja by som to tak tiež skúsila, že vyberiem kam a dám mu na výber 2 turnusy a nech sa ti do týždňa vyjadrí, že ktorý mu bude lepšie , nech sa v práci dohodne. Keby sa vykrúcal aj potom, asi by som riskla a šla by som sama s deťmi. Pre mňa sú spoločné zážitky dôležité, takže ak by sa na ďalší rok nepridal, bolo by mu jedno, kde som a s kým, zrejme by tie city ochladli z mojej strany .Možno sa ďalší rok uvedomí a pôjde, že mu budete aj chýbať, alebo trošku bude žiarliť, že čo po večeroch sama robíš v hoteli, keď deti spia. Neviem skúšam uvažovať ako chlap 😎
@doriiis prečo by ju nemal “pustiť”? Však je dospelá, matka detí, hádam sa o ne vie postarať aj bez muža.
Myslím si, že problém by bol, keby ju nechcel pustiť, lebo on nechce ísť, ale nikde nepíše, že nemôže ísť bez neho. Podľa mňa môže, ale nechce. To už si musí ona premyslieť, čo je pre ňu dôležitejšie, ísť niekde na dovolenku sama s deťmi, alebo trčať celé prázdniny doma, lebo manžel preferuje nečinnosť.
Moj otec je taky a mama nestastna. Skoncila v naruci ineho. Ak je taky domased, musela si to vediet uz pred svadbou, nie?
@alica110 To je mi ľúto. Kamoškin frajer takto chodil nasilu na dovolenky a že iba stále na hoteli čučkal, žiadne výlety, ani k moru, že teplo je a výhovorky. Už nie sú spolu, ukázalo sa, že má milenku a vypisoval si s ňou aj odtiaľ.
@andrejka2424 Otec nema milenku, ale vobec sa o mamu ako o zenu nezaujimal, vlastne od detstva nikam s nou nechodil. Do Chorvatska sme isli len s mamou, otec zostal doma. Nikam ho nedostat, ani na prechadzku, na potulky prirodou. Tak si mama nasla ineho, ale s otcom ziju pod jednou strechou stale. Hrozne, ale tak je to medzi nimi.
A nie je to v tom, ze nerad vymysla ciele a/alebo nerad to organizuje? Nedal by sa navnadit tak, ze mu ponuknes zopar takych cielov, ktore by ho mohli zaujat (napr. nejake technicke muzeum kdesi...) a sama to zorganizujes (kedy, ako, cim, ubytko atd.)?
Nechodím sama ale ako som čítala tvoju odpoveď vyššie,tak je to podobné aj u nás...stou dovolenkou...presne ako píšeš...ja jednoducho booknem,oznamim mu to a on je nakoniec rad keď už je tak aj keď nadšenie predtým vyzerá inak 😅
Mojho muza take maniere velmi rychlo presli, ked som zbalila decka a isli sme sami bez neho....Aj minuly rok som bola sama s dcerou, nech nezabudne.... 😂
uplne v pohode chod sama.
ak si netrufas letiet, tak chod do zahranicia vlakom, kludne zacni cechmi, dobre spojenie, ceny v pohode, v pripade problemov sa dohovoris (ak nevies jazyky).
odporucam 3-4 dni Praha, resp. super pre deti je aj Brno (bola som s detmi minuly rok na 4 dni sama)….
Moja svokra tak roky rokuce bookuje dovolenku a svokrovi oznamuje par dni pred,aby necuvol, lebo 100% storno 😁 uz si za tie roky zvykol, sice pohundre,ale nakoniec ide rad.
Kamaratkin muz bol taky,ze nechcel nikam chodit,pre neho boli vylety strata casu. Chodila sama alebo s rodicmi. Bohuzial zomrel v 40tke a ju boli,ze deti s nim nemaju takmer ziadne zazitky 😔 Ale ked nechce, nerozkazes. Tvoja mama by sa nepridala? Cez cestovku to mate aj pohodlne a bez stresov
A prečo nejdeš s mamou napríklad kým sú deti malé na dovolenku?
Môj muž s nami tiež nikde nechodí, nebaví ho to, ale ja som to vedela a nevadí mi to. Na dovolenky aj zahraničné chodíme s kamoškami a deťmi bez mužov, oni strážia 😀 decká sa zahrajú a my mame kľud 😀 doma spokojní manželia a my spokojne na dovolenke. A keď sme doma, tak tiež stále niekde sme, s deťmi. Ale chápem, že to môže vadiť niekomu
A nechyba vam potom na akychkolvek vyletoch/dovolenkach ZDIELANIE vsetkeho pekneho, videneho, zaziteho s tymi partnermi? To kolektiv kamaratiek/kamaratov celkom nevynahradi.
@slavomira236 on keby išiel, tak zas by nesedel v bare.išiel by s deťmi určite aj do vody aj tan by si tk užjval.len problém ho tam dostať.
@kandelabra veď toto sa ho pýtam a stále len že ešte nevie. dohodne sa v práci, ale v práci sa neopýta.buď mi povie, že zabudol, ale väčšinou odpovie, že mali iné problémy a museli riešit olprv to a neostal čas riešiť ešte aj dovolenky.akurat čo viem, že jeden kolega už má nahlasenú dovolenku niekedy v auguste a vtedy on určite nemôže.
@dahra škoda, že ja nemám taku partiu
@andrejka2424 pisala som o právci vyššie o 2 prispevky.ak chceš, prečitaj si to tam.nechxem kopirovať ten istý komentar
@madeincssr aj nechce organizovať rád by prišiel na hotove.ale nechce sa mu aj celkovo na dovoenky/výlety chodiť.jemu to nechýba...
@lucik194 praha sa mi páči, ale to by museli byť deti väčsie, nech spolupracujú.hlavne dcérka.syn je už rozumný.a dceru by ešte Praha nezaujímala
@madeincssr mne to veľmi chýba
Keď vyberieš krátky let a transfer, neskúsila by si aj sama? Možno keď uvidí,že ideš sama,nepridá sa dodatočne? Zmluvu väčšiou ide upraviť aj neskôr.Asi by som šla sama,ale neodpustila by som si debatu,že ma mrzí jeho ĺahostajný pristup a nevôĺa tráviť čas so svojou ženou a deťmi-spomienky a zážitky s nimi sa ani drahými darčekmi,ani peniazmi na sporiacom účte vyvážiť nedajú.
Nedávno som čítala zaujímavý článok resp rozhovor s psychologickou o tejto téme. Úplne s nou súhlasím v tom, že každý máme nastavené naše potreby inak, máme iné skúsenosti či zážitky a jedna strana by mala akceptovať tú druhú. Ak sa nebudú, jeden sa nebude cítiť dobre na dovolenke alebo druhý, keď bude musieť byť doma. Nemusí...ani jeden...
@gerdusha Asi aj nesprávny výber partnera-odlišné hodnoty.Nešťastná bude buď ona,alebo on.Možno by mohli striedať jedno leto doma ležať na gauči,druhé leto dovolenka,aby bol kompromis?

A čo tak ho dať pred hotovú vec zariad dovolenku a jemu len povieš , že vtedy idete a už cúvnuť nebude môcť