Ako môže jedna žena opustiť malého synčeka kvôli frajerovi?
Maminky, chcem sa Vás spýtať, či by ste dokázali opustiť svoje maličké troj ročné dieťa, kvôli frajerovi. Normálne ho nechať bývalému manželovi, nezaujímať sa o neho, nebrať ho na výlety, na dovolenky, tráviť s ním iba jeden deň v týždni, zvládli by ste to? Aj keď otec dieťaťa sa o neho vzorne stará, ale nedokážem pochopiť tie myšlienkové pochody ženy, matky, čo toto dokáže. Jedného nechá svojmu ex, a dcérku si zoberie so sebou. Aký je rozdiel medzi dvoma vlastnými deťmi? Ja to proste nechápem, a chcem vedieť, ako to vidíte vy.
@simcika11 aj keby sa tu spoznala,to nepomože ..nemaju oči,uši,nerozumeju tomu,prečo ich rodina nechápe,vlastne nikto..všetci su zlí..v podstate tieto ženy vidia iba svoje šťastie a nič iné,je to kruté voči deťom,pretože tie si rodičov nevyberaju 😠
@kubuliatko nesuhlasim s tebou-sorry. vztah matka a dieta je predsa o niecom uplne inom. dieta je na matku ovela viac navyknute a verim tomu, ze je to aj naopak. ked nie, tak to musi byt alkacka, co to tak neciti.
@simcika11 pozri sa ja by som svoje deti exmanželovi nechala ak by som vedela že im dokáže vytvorit lepšie podmienky na život ako ja, pretože nie je umenie sa tu biť do prs aká som matka a aká som zhrozená z ostatných matiek , byť naozajstnou matkou znamená zriect sa svojho ega matky v prospech svojich detí. Nie zriecť sa detí ako takých, to je už neodpustiteľné .
Stálei si mi ale neodpovedala čo od nej vlastne očakávate a k čomu ju chcete prinutit.
@maminuska prečo máš pocit, že ju chce niekto k niečomu prinútiť? nič sa nedá vynútiť, to mi je jasné, znova opakujem, len ma zaujímal názor matiek, či je to normálne, dobrovoľne odísť s jedným dieťaťom a druhé nechať ex.
Ako si vybrať, ktoré má radšej?
ty máš tuším tri deti, a ktoré máš najradšej? a ktoré máš menej rada? ktoré by si si ty brala so sebou, keby si nebola nazvyme to tak šťastná so svojim manželom?
@simcika11 a ked ti napiseme, ze to normalne nie je , tak co? bude sa ti lepsie spat? to je to, co zase ja nechapem, ze co vlastne chces. Chces, aby sme tu vsetky na nu kydali, aka je to hrozna mater? to by ti pomohlo? pomohlo by to jej detom? este raz, to, co robia druhi ludia nie je tvoja vec. Pokial tie deti nie su tyrane, zanedbavane, tak naozaj nechapem, co ty s tym chces robit. Proste prijmi fakt, ze su aj zeny, ktore dokazu deti opustit, dokonca si vybrat medzi dvoma detmi. Je tu kopec tem uz dospelych zien, ktore maju trable s tym, ze ich surodenca maju rodicia radsej, dokonca robia velke rozdiely aj medzi vnucatami a pod. Zivot je taky, rodenie je umoznene takmer vsetkym a pokial tu nebudeme mat 'rodicovsku policiu', ktora bude urcovat na zaklade nejakych psycho testov, kto moze byt rodicom a kto nie, tak musime prijat fakt, ze su aj rodicia, ktori sa nevedia ako rodicia spravat, neuvedomuju si zodpovednost a dopad vlastneho konania na zivot deti. Oni nie su zli, len maju o 'bunku menej', nieco im proste chyba na to, aby si uvedomili nasledky svojho konania. A to ucime svoje deti my, rodicia, takze u takychto zien vidim zlyhanie vychovy v detstve. Neospravedlnujem, ale snazim sa pochopit a nesudit.
@simcika11 ako si napísala nutite ju slzami , prosbami a stále to ona nevie pochopiť, lenže nedefinovala si čo nevie pochopiť ? Že sa má vrátit k manželovi bez ohladu či s ním chce byt alebo nie alebo že si má vziať aj syna alebo čo vlastne ?Čo od nej vlastne očakávate ?
Pozri ja som rozvedená raz z prvého manželstva mám dve deti , môj bývalý manžel deti nechcel aj ked sa mi vyhrážal , ale keby mi syn povedal že chce byť s otcom lebo mu je tam lepšie tak by tam bol. V tomto by som proti vlastným deťom nešla.
Vieš ty chápeš materinsku lásku ako vlastníctvo dietata, ja ako to aby tomu dieťatu bolo čo najlepšie a keď to bude u otca, tak to bude u otca.
@maminuska nie nie, nikto ju nenúti, len sa rodina za ňu hanbí, že je ako kukučka, odbehne dieťa a to dieťa trpí. Vieš, to dieťa má tri roky, a ono sa samo nevie rozhodnúť, kde bude, ale keď ho ona nechce, vraj preto, že je to chlapec, že ona vždy chcela iba dievča, tak to choré. A ty by si to dokázala urobiť, zamilovať sa a nechať troj ročné dieťa manželovi, aj keby si vedela, že je mu pri ňom akokoľvek dobre? Keby mne napr. tak 10 ročné dieťa povedalo, že chce byť s otcom, tak to by som asi musela rešpektovať, aj keby mi srdce krvácalo, ale rešpektovala by som to, ale troj ročné????
tak a ako si to teda predstavuejš ty a rodina aby sa za nu nehanbili ? Aby si syna, teda obidve deti so sebou vzala alebo ab sa vrátila k manželovi ?
simcika11,nikdy nevieš ako sa ti život zvrtne a čo ta v živote ešte čaká.Nebola by som taká radikálna v posudzovaní iných životov a rozhodnutí.Milujem takéto žienky,čo dokážu od stola posúdiť,odsúdiť a ešte ich na internete ohovoriť.Napíš elaborát a vyves ho u vás v dedine,alebo daj na nástenku v tvojom meste!!!Nezabudni napísať miestoprísažné prehlásenie ako sa od jej správania dištancuješ a samozrejme ho odcudzuješ.
Mám čo robiť,aby som ti nenapísala aká si hlú...
@maminuska nie, ja si to nepredstavujem nijako, ani ju neodsudzujem, je to jej život, manžel by ju určite už nevzal späť, znova znova opakujem, neviem, či som to už aj tebe nepísala, len mi je ľúto toho dieťaťa a chcela som vedieť názor iných žien, či si myslia, že či je v poriadku zriecť sa tak maličkého stvorenia, tak ma prosím nesúď, za to, že som sa spýtala..... dúfam, že to rešpektuješ....
a čo by som robila ja, keby som sa zamilovala a odišla od manžela, tak to viem isto, že by som si svoje deti zobrala so sebou, bojovala o ne, a tým duplom, keby boli také maličké....
@anatalia77 na toto nemám čo povedať, vôbec si to nepochopila, možno ani nevieš, čo je to mať vlastné dieťa
@simcika11
"...len sa rodina za ňu hanbí..."
tak, tak...všetko v mene toho aby ľudia neohovarali, ostavajte s mužmi ktorych neľubite, berte si deti o ktore nestojite, hrajte sa na niečo čo nie ste, tvarte sa že všetko je v poriadku aby sme sa za Vas nemuseli hanbiť, lebo čo povedia ľudia...toto je chore.
Ak matka nechce dieťa, jej chyba, možno neskôr trpko oľutuje. Ak ma to dieťa otca ktory ho ma rad a stara sa o neho tak to je len k dobru, radšej s dobrym otcom ako s mamou ktora ho nechce.
Ale ešte ju trošku citovo povydierajte, poplačte, porypte sa v tom, popretriasajte v blizkom aj širokom okoli a možno sa podda, dieťa bude s mamou tak ako sa patri, všetko bude v cajku, ľudia nebudu ohovarať a budete zaspavať šťastní že akí ste dobrí ľudia keď ste vyriešili problém. 🙄
@simcika11 ale ja ta nesudim , len to čo by si urobila ty neznamená že to urobí aj ona a u mna ju to nijak nestavia do svetla hnusnej nehanebnice za ktoru sa treba hanbit .
Ľudia sa v živote rozchádzaju a pokiaľ nejde o patologického rodiča , tak deti vždy trpia stratou jedného z nich a to či je to otec alebo matka.
Pozri v prípade že sud nariadi striedavu výchovu , čo by si robila ? a u trojročných detí už to ide. Máš množstvo žien čo trojročné dieta daju do škôlky, potom ide k babičke a mamina alebo otec si pre ne príde o osmej večer a potom spat, aký to je kontakt ? Ale toto sa považuje za normu.
Tu je zásadný problém že sa o dieta stará otec a to vzbudzuje všeobecné pohoršenie, vyhlasuje sa anketa o otca roka a nie o rodiča roka. Pritom na jedného obetavého otca pripadá asi 1000 obetavých žien ale to sa berie ako norma, lebo žena musí , lebo tak je to správne a tak ..... . V modrom z neba roníme slzy nad otcom ktorý vchováva deti po smrti manželky alebo ak od neho žena odíde, pritom je niekolkonásobne viac žien ktoré prechádzaju rovnakou nepriaznou osudu .
Vieš rodina čaká že sa uvedomi, doteraz som sa však nedozvedela že načo sa má uvedomiť ...manžel ju spat nechce a ani ona nechce spät , takže návrat nehrozí tak potom rodina čaká že si toho chlapčeka vezme k sebe.
Ja sa pýtam dá ho otec ? Chce ho dať matke zo známeho prostredia niekam inam ?Čo chce otec ?
Chce mat deti pri sebe ?
simcika,ja mám 3 deti,a mladšie su u mojho bývalého manžela.ja platím alimenty,a predstav si tu nehoráznosť,že ich vidím len cez víkendy/pracujem na týždnovky/.A toto ťa určite dorazí:ja nemám ani frajera,ani priatela,takže určite nechápeš prečo sú deti u otca.Nevadí.No a ak by si z tohto velmi zvracala,skoč si po nejaké lieky,mohla by si sa odvodniť. 🙂
No mile damy, neda mi nenapisat. Neviem ,preco vsetky na nu "utocite". Chcela len vediet vas nazor. To ci ju odsudzuje alebo nie, je jej vec. Rovnako, vas nazor je vas nazor. beriem, ale...mam pocit, ze keby to bolo opacne, ze manzel opusti manzelku a deti tak uz by ste tu vypisovali, aky je to sebec a ze si ich nezasluzi a bla bla...
Ano, my nevieme, co ju viedlo k tomu, ze opustila vlastne dieta. No zjavne financne problemy v tom neboli. Ja ju sudit nebudem, ale rovnako si dovolim napisat, ze to nechapem. Akykolvek dovod nestoji za to opustit vlastne dieta a este k tomu 3r. O dovodch, pri ktorych viem pochopit, preco matka nedokaze milovat svoje dieta, tu vypisovat nebudem.
Ak chce vedieť názor,tak sa treba spýtať tej dotyčnej príbuznej a nie nás...ja tu nebudem robiť prognózy a vysvetlenia z kávovej usadliny,alebo čajových lístkov.Asi jej sesternica nechce povedať,prečo to tak je,a ja sa ani nečudujem,po tom ako sa tu pohoršovala..
U nás sa hovorí-odriekaného chleba najvačší krajec.
@anatalia77 Ano, len ja ju chapem, preco to mozno potrebovala napisat, vypovedat, spytat sa na ine nazory. Je tazke a cloveka to rozosmutni, ked musi vysvetlovat 3r. synovcovi na prechadzke, ze to nie je maminka a pod...
Viem,že je to ťažké.Moje deti sú pubertáci.
@simcika11 no jednoducho jej preplo....nevie zit bez muza,tak to riesi takto.vygumovana hlava
Nechápem a asi ani nechcem pochopiť, čo vedie ženu-matku, aby opustila svoje dieťa , a ešte k tomu tak maličké dieťa. Iné je byť ťažko chorý, nechať dieťa-pubertiaka, ktoré chce ostať s otcom. Ale opustiť tak malé dieťa je nepochopiteľné, tak je asi zbytočné pátrať po dôvode a snažiť sa o nápravu.
Ostáva jediné celej zvyšnej rodine: vytvoriť chlapčekovi čo najlepšie podmienky, aby mal čo najlepšie detstvo, v ktorom bude mama absentovať.
A so svojim svedomím sa už musí "matka" vysporiadať sama-ak nejaké má. ☹
taketo veci nevyriesis na fore that´s all
@simcika11 preco stale neodpovedas
@maminuska na to, na co sa ta pyta???
pretoze naozaj nevies co je za tym.... Mozno - a teraz bud prestrelim alebo sa trafim - pan dokonaly a perfektny otec (ono psychopati prave budia na okolie dojem, aki su uzasni) dal obrazne povedane tvojej sesternici "nozik na krk".
A ona, zrutena po psychickych natlakoch, s vedomim, ze ON aj ked je total idiot voci nej, ale voci svojmu synovi nie pretoze sa v nom vidi a vzdy ho miloval, pristane na tuto hru.... A dieta mu da - pretoze potom jej on DOVOLI odist s tym druhym dietatom.... A ona - slaba zena, voli tuto, v danej chvili jednoduchsiu moznost.....
nieco taketo ta nenapadlo???
pretoze mne tu nesedi jedna vec - ked si tak strasne chce uzivat s frajerom, preco mu nenechala aj to druhe dieta v starostlivosti!!!! Preco sa o toto dieta stara??? a asi to robi dobre....
co ked to, ze malu dava otcovi, je jej pomsta za to -- pred okolim si vzornym otcom svojich deti, tak na, staraj sa!!! a tajne dufa, ze ho to prestane bavit....
pretoze aj to mi sedi na psychopata - s nim musis vo vaticke.... A najlepsie, ako takyto clovek prestane mat zaujem o deti a robit si z nich rukojemnikov, je robit tak, ze dotycny ju nezranuje a vo vsetkom sa mu vyhovuje.... Chces to takto? v poriadku... Zmenil si nazor? dobre, v poriadku....
kolko je rodicov, co sa staraju o deti iba preto, aby spravili zle svojim byvalym partnerom???? a co ked jej postoj je hra, a tajne dufa a veri, ze ked otecko zisti, ze tym, ze deti ma on, ju nepolozi a nezrani, v konecnom dosledku dosiahne ona to co potrebuje, a sice mat deti spat??????
nevies co je za tym.... mas to sesternicu, skus sa spytat.... ale to asi uz nepomoze... pretoze vy cela rodina ste v pozicii tych spravnych a vy najlepsie viete, co mala spravit..... smutne....

@biancarv ani otec sa neda nahradit a je tiez len jeden.