Ako môže jedna žena opustiť malého synčeka kvôli frajerovi?
Maminky, chcem sa Vás spýtať, či by ste dokázali opustiť svoje maličké troj ročné dieťa, kvôli frajerovi. Normálne ho nechať bývalému manželovi, nezaujímať sa o neho, nebrať ho na výlety, na dovolenky, tráviť s ním iba jeden deň v týždni, zvládli by ste to? Aj keď otec dieťaťa sa o neho vzorne stará, ale nedokážem pochopiť tie myšlienkové pochody ženy, matky, čo toto dokáže. Jedného nechá svojmu ex, a dcérku si zoberie so sebou. Aký je rozdiel medzi dvoma vlastnými deťmi? Ja to proste nechápem, a chcem vedieť, ako to vidíte vy.
nie na tu predchádzajucu ale na tu nasledujucu. opravujem
@maminuska že sa všetci večer zišli doma, viac sa ľudia rozprávali a práca a mierny nedostatok ich spájali a udržiavali súdržnosť. Dnes to tak nie je. večer sa zapne telka, druhý PS , detom sa pustia tablety a každý fičí podla seba. Deťom sa nečítaju rozprávky, ale pustí sa im video s nejakou stupídnou rozprávkou , f
Tak s tymto suhlasim 🙂
Skutočne každa mame iny pribeh. Moja starka si na detstvo velmi rada spomina - pracovali spolu, ako rodina, popri tom si povypravali, zasmiali sa na uplnych hlupostiach, ktoré by sme teraz ani nespozorovali, večer sa spolu modlili To bolo každy den - okrem nedele. Tiež ich bolo 11(12 ale jeden brat umrel)
Ich mamina to bol anjel - ked umrela, akoby vyhasla pec v dome (tak to opisala moja mama)
@abbey1 adresovala som ho tebe, pretoze som reagovala na tvoj prispevok... a nevrav mi, ze reagujem nepatricne, pretoze som v dalsom odstavci iba zamenila slova matka za slovo otec... a upravila prislusne rody a pady... a to potom ten tvoj prispevok vyzera takto:
A položil si ten "otec" otázku, či to malé 3ročné dieťa pochopí jeho konanie? Ako si má ono vo svojom veku vysvetliť, že tatinko s ním práve nie je, že si ho len sem tam vezme?
To je naozaj niekto presvedčený, že to to dieť chápe? Oháňa sa tu pocitmi otca a jeho dôvodmi, ale kto bral ohľad na pocity dieťaťa? Či to sa vzhľadomna vek nemá právo vyjadriť?
Čo sa stalo neodstane sa, dieťa má šťastie, že matka plní úlohu rodiča snáď zodpovedne.
Ale dôvod otca, nech už bol akýkoľvek, sa pochopiť nedá. Ak mal s manželkou problémy, nikto mu nekáže v vzťahu zotrvať, ale ak milujem svoje dieťa, tak ho neopustím vo veku, kedy nie je schopné pochopiť dôvody konania. Inak by sa situácia dala riešiť s podstatne straším dieťaťom, ktoré rozchod partnerov dokáže pochopiť. Ale nik ma nepresvedčí, že otec, ktorý miluje svoje dieťa, ho opustí.
Ak by bola partnerka násilná a podobne, tak jej predsa dieťa už naozaj nemôžem nechať. A že ho ľudia odsudzujú? Môže sa im niekto čudovať?
--- vidis ako isto ten odsek znie??? ako je rozhorceny nad otcom, hoci spravil to iste co matka??? je to to iste - dieta miluje OBOCH rodicov. a preto ta reakcia adresovana tebe
@vejula ano, generacny problem tu bol vzdy. Len proste zasnem nad generaciu deti, co su v skolach - co vsetko si dovoluju, ako sa spravaju... Ale za to mozu aj ich rodicia - za mojej ery slovo ucitelky cosi znamenalo. Dnes syn ci dcera dostane poznamku a rodicia sa spolu s dietatom rozculuju, ako si to mohla dovolit.... autorita chyba.
na druhej strane, z cias socializmu sa vytratila autorita voci lekarom - comu som rada. Pre tych mojich som partnerom - a nie pokusnym kralikom alebo cislom, ako tomu bolo vtedy.
@vejula ano ostala som..ja som neisala ze to schvalujem..ja som pisala ze to viem pochopit..pretoze nic nie je cierne a bile ze je vela sedej zony ze tu sa prezentuje len jeden pohlad ze nik z nas nevie co sa dialo za zatvorenymi dveramize nemame sudit lebo sami budeme sudeny..su zeny ktore pre dieta vydrzia vsetko na svete..su zeny co to nedokazu..je to o ich psychyke a je to aj o vychove..a niekedy je to aj o absencii matrerskeho citu..vies ze mne dnes moje deti vycitaju ze som neodisla trebars aj sama?ze som sa nechala ponizovat?? ze u syna sa sem tam prejavy vzor otcovho chovania ku mne? dcera sa s otcom prestala stykat hned ako bola plnoleta syn sa od neho v rovnakej dobe odstahoval..a inak je fakt ze naozaj sa taketo veci neberu na sude do uvahy..psychycky teror sa da dokazat len tazko..a zena psychycky tyrana obycajne ani nema dost sil na to aby sa do takeho boja pustala obycajne je rada ze sa chlapa zbavi..kolkokrat bolo v spravach ze zena bezala na policiu ze sa jej muz vyhraza .kym je to len o hrozbe nic sa s tym neda urobit..a potom ju zabil..alebo prizabil..o tomto by sa dalo pisat hodiny..ale naco...problem spolocnosti sa tym nevyriesi..a pri dnesnej ekonomickej situacii sa to skor zhorsi..zena je castokrat na muza financne odkazana..a matka sama z detmi tazko hlada pracu..a ked ju najde tak je velmi slabo platena..tak radsej cusi a trpi..toto uz nie je debata o konkretnej rodine ..k tomu konkretnemu..nemame pravo sudit kym nepozname vsetky fakty..na tom trvam..je strasne ked dieta place za matkou a nevie pochopit preco odisla..a ta matka musi s tymto rozhodnutim zit..nase sudy na tom nic nezmenia..ale naozaj mi to pride ze vela z prispievatelov vidi len cierne a biele..a je mi z toho smutno
@kaktusik007 Maj si svoj názor, ja mám svoj. Ty sa pozeráš svojimi očami a svojim vzťahom s deťmi, ja svojim.
Milujúci rodič dieťa neopustí a vrav si, čo len chceš.
@abbey1 spravne si napisala rodic..aj otec je rodic..a ona h o neopustila je s nim v styku..potom by sa dalo napisat ze on opustil dceru..
@abbey1 OK. tak bodaj by tvoj manzel bol tym milujucim rodicom a nikdy ta neopustil. A bodaj by si bola ty tym milujucim rodicom a nikdy si nebola vystavena rozhodnutiam, ktore su jedno zle, a druhe horsie.
a myslim to uprimne, fakt ti to prajem.
@kaktusik007 Manžel ma kľudne opustiť môže, ja však neopustím svoje dieťa. A za tým si stojím. Ale neviem, prečo máte stále so mnou problém. Nikdy proste by som nedal aprednosť inému mužovi, či niečomuinému pred svojim malým dieťaťom. Ak by dieťa v rozumnom veku samotné chcelo žiť s otcom, musela by som sa s tým zmieriť a nájsť kompromis. Ale naozaj som si istá, že od tak malinkého dieťatka by ma nik a nič neodtrhlo.
Mám už za sebou v živote všeličo, tak toto môžem vyhlásiť s čistým svedomím.
A už asi naozaj nemám, čo dodať. Ak to vám príde Ok, tak fajn.
@ivia123 nikdy nehovor nikdy,,nevies co zivot dokaze pred cloveka postavit a co ta donuti urobit..ani ja neschvalujem delenie si deti ako majetku..ale nevies co sa v danej rodine medz dvoma ludmi deje..tvoj brat s tym napriklad suhlasil
@abbey1 nepride mi ok opustit svoje dieta..stale len opakujem to iste ze v tomto pripade nepozname vsetky fakty..ja nemam problem s tebou a ani s nikym kto ma odlisny nazor..svojim sposobom vsetky hlasime jedno..matka ma stat pri svojom dietati..rodic ma stat pri svojom dietati..odlisujeme sa len v pohlade na to ci ja automaticky odsudime alebo sa snazime aspon pochopit co sa stalo..ale nemozeme pochopit bez kompletnych informacii..a tie maju len ona a on..nik iny
Keď už ste sa vrátili do socializmu,tak si uvedomte ešte jednu podstatnú vec: vtedy ked sa manželia rozviedli,tak bola velká šanca,že matka sa bude moct o dieta postarať.Mala vlastné bývanie,neraz ten druhý rodič dostal iný byt/trebárs podnikový/,mala stabilnú robotu,boli bezúročné požičky,ak bolo treba tak pomohlo ROH...Bolo viac roboty na rannú smenu,fungovali jasle a školky,a čo ja viem čo ešte.
Čo v dnešnej dobe z toho máme?Nič.Každý sa stará ako vie a može.Keď sa dnes niektorá rozvediete,akú máte šancu,že dostanete mestký,podnikový byt???A z čoho ho budete platiť,ked nemáte "doma"robotu??
Doba sa zmenila,tak sa mení aj správanie ludí.
Stačí si prečítať tunajšie diskusie-rodinné problémy- a hned ste v obraze.
@certik21009
@anatalia77
@maminuska
@vejula
tema sa zvrtla, zakladatelka nema potrebu prispievat a piseme si uz len my.... Nebolo by lepsie sa stretnut a dat si pri tom kafe??? 😀 😀 😀
@anatalia77 ja to beriem co pises, ja som odpovedala na pociatocny prispevok, necitala celu diskusiu.
Moj manzel vyrastal iba s otcom, v podobnom pripade. Jeho mama odisla s milencom na druhy koniec zemegule. Bolo to jej slobodne rozhodnutie. My sa s nou teraz stretavame, nakolko sme sa zhodou okolnosti tiez dostali na opacny koniec zemegule. Nie nejako aktivne, ale mame s nou kontakt. A ona to dodnes nevidi ako nieco nespravne co urobila. Ona to vidi tak, ze mojmu muzovi bolo s jeho otcom lepsie ako by mu bolo s nou... ja to pisem podla nasej vlastnej skusenosti. Skratka jej zmyslanie je absolutne ine, ako by bolo moje (sama mam tri deti)
@kaktusik007..meškáš, tak ja už kávu dopíjam 😀
myslím si,že táto téma nie je od veci,keď sa pozornejšie pozrieme okolo seba,tak tento fenomén/stačí striedavá výchova/sa stal súčasťou nášho života a spoločnosti.Ide len o to sa na to pozerať novým pohľadom,a nie hned zatracovať.Aj tieto rozhodnutia okolo detí po rozvode,rozchode rodičov majú tisíce farieb,nielen bielu a čiernu.
@anatalia77 ano, suhlasim... sama som si tym presla - tym poburenim okolia, ze dufam, ze nedovolis striedavu starostlivost!!!!
Ako odhliadnuc od toho, kto je ich otcom, ja nedovolim - striedavka nie je podla mna to spravne... Dieta musi mat pocit, ze ma jeden domov - ale samozrejme ma mat pocit ze ma rodicov dvoch, aj ked kazdy zije inde.... Predsa len, neviem si predstavit, ze sa dieta po tyzdni zbali a ide zit inde --- aj keby to hned bolo v tom istom vchode, len o poschodie vyssie --- aj tak to nie je ono.
Ako beriem, ze su pripady, kedy striedavka je relativne ok - jedno mesto, jedna skola, jedny priatelia.... lenze ok je z pohladu rodica.... Este nevyrastli deti, (nemaju tak okolo 30tky) ktore sa takto tyzden co tyzden stahovali.... Podla mna toto stahovanie je proste cele zle...
Na slovensku realne fungovala rodina (rozvedeny rodicia) ktori si kazdy kupili vlastny byt a deti ostali byvat v tom ich povodnom --- akurat sa po tyzdni striedali rodicia -- tyzden vychovavala mama, tyzden otec....
vydrzalo to nejake dva - tri roky, kym si jeden z rodicov nenasiel partnera... . potom sa tato alternativa (vraj najlepsia pre deti, pretoze ony sa nestahuju) zosypala ako domcek z karat...
Na druhu stranu mi je fakt smutno, ked jeden rodic (vacsinou matka) berie dieta ako rukojemnika a vo vacsine pripadov je to iba o plateni alimentov -- lebo viac matka proste nedovoli uz len z principu, ze ju opustil, pripadne odisiel k druhej.... Toto nechapem zase ja - a to je podla mna daleko horsi a zasadnejsi problem, ako sa riesil v tejto teme -- ze mama dala syna do starostlivosti otcovi a pravidelne ho navstevuje.... toto NIE JE opustenie dietata -- ale takto to vidi len par ludi...
a kafe pijem tiez 🙂
@kaktusik007 opat s tebou súhlasím,je vidno,že si žena ktorá vníma svet okolo seba a farby života akceptuje.Tiež nevidím absolútnu prednosť v striedavke,a ako vravíš,výsledky ešte nemáme.
ja len okolo seba vnímam prípady,ked sa dotyčný rozídu,matka zbalí deti,ide do podnájmu,ledva vyžije,ale hrdo sa bije do pŕs,aká je dobrá.Nebodaj príde o robotu,nedostane alimenty a už sa vezie...
Ja sama som mohla byť takáto údernica,ale len dovtedy,kým by sa deti nezbalili a nešli samé k otcovi,pretože pod mostom dosť fúka.
Keď sa ma niekto opýta,prečo nemám deti pri sebe,tak sa opýtam protiotázkou: dáš mi mesačne 600 eur,aby som mohla dať výpoveď a mohla byť s detmi doma??Nato sa už nikto nechytá.Sranda,čo povieš??
@certik21009 pri tej nerozvažnosti suhlasil.Ale milion krat to oľutoval.
poznám tiež 2 mamičky čo to urobili,lebo nový frajer im povedal,že si s ich deťmi nerozumie.A ony dali prednosť tomu chlapovi ☹ Radšej nech sú šťastné s otcom ako s mamkou,ktorá má radšej cudzieho chlapa ako ich.A ja sama tomu nikdy nepochopím...
@akrim1311 áno ak dá matka prednosť novému priatelovi,pred deťmi,tak to je zas niečo iné.Takéto rozhodnutie má inú farbu a príchuť.Tam je polemika na mieste.
@vejula tu je jedna veľmi dobrá stránka o tom, kto sa myslí pod pojmom psychopat (ked spomínaš že nevieš koho si máš pod tým pojmom predstaviť skus si ju prelistovať) ... predpokladam že ex kaktusik007 alebo certik 21009 boli nejaké podobné typy ludí (a je zjavné že v politike sa ich pár nájde) - v podstate mu ide jedine o absolutnu moc nad druhym človekom, nemusí to byť zabijak s krvavym pohľadom, často je to práve na pohľad milý, šarmantný, priam "dokonalý" človek - aspon tak sa javí celému okoliu páru, ktoré do veci nevidí.... to čo sa odohráva "vo vnútri" je už asi o inom
http://www.elyna.wz.cz/jak_rozeznat_psychopata.htm
@fra 29 bodov. A so zasahovanim do zivota uplna pravda. Napriek rozvodu chce mat nad mojim zivotom kontrolu. Ale dufam, ze si co najskor najde inu obet a mna necha tak.
@kaktusik007 moj ex uz je druhy krat zenaty a ma doma taku sekeru ze az,,drzim jej palce len nech ho dobre dusy..padla kosa na kamen..zlata to zena..zenil sa rok po nasom rozvode..chvalabohu skor ako som sa ja vydala
@certik21009 ja to davno vravim - raz pride na psa mraz. Alebo inak - bozie mlyny melu pomaly, ale isto.

@vejula pozri si v školách nás a porovnaj si terajšie deti , dorastá nám tkzv. stratená generácia a to sú už deti Husákových detí . ˇAno každá enerácia možno frfle na tú predchádzajucu , ale mám veľa kamarátiek učiteliek a to čo mi rozprávajú b nebolo akceptovatelné ani jednou generáciou.