Ako naučiť manžela poriadku?
Prosim vas pekne poradte mi AKO naucit manzela, ze veci, ktore sa bezne skladuju v chladnicke, patria po konzumacii NASPAT DO CHLADNICKY.
Ja uz nevladzem, trapim sa s tym vyse roka a nic.
Napr.urobim oblozene chlebiky. Zje a zvysok nech obschnut na stole do rana, pripadne kym mne v noci neprasknu nervy a nespratam to sama.
Dalsie dnes. Robila som veterniky. Na stole bolo 6ks, zjedol 3 a zvysok teraz rano som nasla na stole. Vravi, ze tomu sa nic nestane. A on co povie, to plati lebo len to je pravda.
A nie, pred svadbou sme spolu nezili.
V detstve sa vraj o vsetko.starala mama, doslova sluzku robila. Snazim sa to robit inak., aby som.neskoncila rovnako. Vysvetlujem atd. Ale uz nevladzem
@jana0215 vies co, ja sa na tom ozaj uz len smejem. Alebo zadrem nejaku poznamku a dojde mu. Ale teda ked mam pred ms a najdem len prazdny obal od cokolady, tak vrazdim 😂
@tramtada31 nemam ponatia, ale nemyslim.
Ale ako pisem, uz to tolerujem, mame dve deti, takmer kazde poobedie je s nimi sam, ked pridem v noci domov, deti spia okupane, najede, hracky spratane, kuchyna tiez. Ale aj toto trvalo cca 3 mesiace 😂🤦♀️ inak som chodila domov do vybuchu. Takze som rada, ze aspon nieco sa "naucil".
@julia_a_romeo možno nevieš, ale občas to zaberie
a ved mu to daj zjest, to co zostane do rana na stole. a ked ho to riadne pri najmensom prezenie snad to pochopi.
ja mam nastastie v tomto poriadneho manzela, moj zase vecer si lahne (spime vdaka jeho silnemu chrapaniu oddelene) a pravidelne zaspi pri zapnutom mobile na nabijacke, takze ja kym idem spat robim "obhliadku domu" to je vypinam mu mobil, skontrolujem ci nezostalo nieco v kuchyni mimo chladnicky a patri to tam (obvykle to je nieco co bolo teple a potrebovalo po uvareni vychladit), zapnutie umyvacky ak sa nezapla skor a plus pravidelna kontrola dveri ci su zamknute. ak nahodou zabudnem, tak aj tak idem dolu uz z postele aby som to vsetko skontrolovala.
S týmto už neurobíš nič, to je maminkinou chybnou výchovou...
Pred svadbou sme spolu nezili... ok. A nikdy si u nich nebola na navsteve? Nevidela si sko to u nich funguje? Nikdy ste si u neho alebo u teba nechystali jedlo? Neboli ste na vylete, dovolenke? Nevidela si co robi doma, ako sa sprava?
https://vm.tiktok.com/ZGJT65NeP/
Toto video je veľmi pravdivé, žiaľ asi ho to už neprenaucis, tam zlyhala výchova rodičov, predpokladám, že ani doma nič nespraví okolo domácnosti a na všetko si sama
Tak u mamky ktorá vychovala hniliaka s reklamáciou a sťazovanim moc nepochodis, pretože ta je zrejme s výchovou milosťpána nadmieru spokojná. Niektoré ženy trpia celoživotným syndrómom slúžky
Jasne že sa to dá prevychovať, čím skôr začneš tým väčšia šanca na úspech. Ja by som to robila presne tak ako tu ženy poradili. Schovala svoje chlebicky do ladnicky a jeho nechala nech si ich zje tak ako ich nehal.
A kym by som videla tie zelene obschnute chleby na stole varila by som iba pre seba. Normálne by som mu povedala že keď si neváži že mu varím nebudem to robiť
Ps: môj 2 nechával tanier na stole po jedle, zvyk z domu , u nich sa jedlo tak že mama položila pred nich jedlo a potom všetko sama popratala, umyla. Si mala vidieť ten prekvapeny xsicht keď som mu do toho špinavého taniera zo zvyškom včerajšieho jedla naložila to čerstvo navarené 🤪 ešte som sa zahrala na sprostu ze vsak som si myslela ze asi je zvyknutý jedt z toho istého taniera keď si ho tam odložil
Áno, ja som mala šťastie na takýto exemplár , aj ex aj môj terajší . Áno ide to preucit len treba začat hneď od prvého spoločného bývania a tak trochu mať “gule” na takéto zážitkové učenie, nielen dohovárať
Podelte si veci na urcity cas a povedz mu, ze ty nemienis skoncit na infekcnom pre jeho lenivost. Neni mozne,ze dospely clovek nerozumie, na co je chladnicka a ako sa ma skldovat jedlo. Moj muz ma tiez taketo hefty, ale on to ma z domu, napriklad maslo ze nepatri do chladnicky😖 alebo necha par hodin sunku/majonezu na linke. Mna z toho ide trafit slak
Moj ma 'záľubu' neodkladat mlieko späť do chladničky ale nechal by ho kludne aj celú noc (aj v lete) na kuchynskej linke. Keď si to všimnem, rozculim sa a hneď odlozim. Minule som si nevsimla, tak v horúčavách ostalo na linke celu noc. Nasledujúce rano, ked som si to vsimla, som mu urobila kávu a zaliala tymto mliekom (s jeho vedomim). Cakala som, ze to s nim niečo urobí, ze ho aspoň dobre preženie, zial, nestalo sa nič, cim by dostal ponaucenie 😃
Ty nieco uvaris, on to necha skazit. Ty uvaris znovu. A znovu. To by u mna skoncilo.
Neznášam plytvať potravinami sú drahé všetko viem využiť. Nikdy nič nevyhadzujeme kupujem toľko aby sa to zjedlo. A aj tak varím radšej vždy čerstvé Vždy ak s chladničky zoberiem tak tam aj dám nazad to iste aj muž. Zbytočné sa pokazia veci a stojí to veľa. S takým človekom by som nedokázala žiť. škoda že ste nešli spolu bývať pred svadbou toto je vadni kus. Vyser sa naňho.
@julia_a_romeo nie vyvoláť- zle pochopené. Keď sa spolu stretnú. Ale prosím ťa, nerieš to.
Veru toto neprejde. Vzdy si bude svoje mam posobny kus doma. Tiez ma to vytacalo ale uz neriesim. Zbytocne moje nervy… raz darmo-ohybaj ma mamko. Co sa nestalo za 30rokov tak….
Ak nema take navyky, uz asi len tazko to zmenis, ak ostatne pomaha, tak by som to neriesila a spratala.
Môj muž tiež necháva niektoré veci tam, kde mu odpadnú z ruky, ale ešte som za tie roky nedošla do štádia, že by ma to vytáčalo. Určite by som nenechávala jedlo pokaziť, a ten 5 sekundový úkon, že dám niečo do chladničky po ňom, ma nezabije.. on mi tiež nevyhadzuje na oči veci, ktoré ne/robím ja ...
@jj_anka ja som si vsimla, ze prave dobre vychovany muz, ktory sa vie o domacnost a deti v pohode postarat si vacsinou najde zenu, ktora je naopak neschopna domacnost zvladat. Moj znamy si raz stazoval, ze si ani navstevu nemoze domov pozvat, pretoze sa po byte valaju i pouzite nohavicky.
Ono, za pár hodín/noc na pohľad jedlu nič nie je, (ani zle mu z neho nemusí byť, telo si poradí) aj keď vnútri sa už množia baktérie 🤮 takže si myslí, že má pravdu. Ja by som si tajne nachystala plesnivú smradlavú šunku, syr, skysnuté mlieko (podľa toho čo necháva na stole) a v noci to vymenila, nech to tak ráno nájde a ešte mu to dala ráno na chlebík. Ak by nepomohlo, tak by som mu pridala do jedla preháňadlo 🫣 , a potom mu povedala, vidíš, to máš z toho jedla. Aby on takto plytval jedlom a hlavne tvojou robotou, úplna neúcta k tebe 😠
@julia_a_romeo odpovedaj autorke, .. nie mne..
Skus to vzdy pred nim exemplárne vyhodit do kosa. Ze ty to jest uz nebudes. Ze nech to dava proste do chladnicky aby si si aj ty mohla dat. Ze si to tak zelas a ci to pre teba moze urobit. Ked pojde z prace tak by som mu zavolala, ze nech to a to ide dokupit, lebo si to musela vyhodit, kedze to bolo vonku. Casom sa to nauci, len vela trpezlivosti a skusat rozne metody.
Toto su presne veci, ktore sa niektori ludia uz v dospelosti tazko naucia. Velmi pomaha, ak takyto clovek zije aspon par rokov sam, ze mu nema kto pratat za zadkom. Ale to uz je u vas bohuzial nemozne. Akoze moj muz v tomto tiez nie je idealny, aj ked teda jedlo takto nenechava, ale ine veci ano. Ale je to jeho snad jedina nerest a ja to proste tolerujem. Zato na syna som v tomto bola vzdy pes, ked nepopratal to, co mal, po upozorneni, co sa chystam spravit a jeho ignoracii, nahadzala som mu vsetko do postele, lebo bolo jasne, ze na tanier si nelahne a bude nuteny to spratat. Asi 2x stacilo to spravit, aby pochopil 😅 Ked sa pozriem na muzovho otca, ten si nie ze nepoprace po sebe, on si ani sam nevyberie, ma sluzku na to.. takze moj muz este pomerne dobre dopadol, asi pomohli tie roky na intraku.. 😅
Maj s nim trpezlivost. U nas to trvalo mozno 8 rokov,kym som ho naucila,aby aj taketo veci vnimal. Ale zase ja som z toho nerobila kovbojku. Vzdybsom mu povedala,ze to treba odlozit a ked neodlozil,sprdla som ho. Dnes uz sam od seba vie,kam co patri.
@julia_a_romeo ty si mi písala prvá... ja som ti len odpovedala

@stanulienkat 😂😁😂👍👍👍