Ako nemať stres v dvojgeneračnom dome?
Áno mali sme to inak riešiť som si toho vedomá,no človek inak už rozmýšľa,keď ma 20 a inak v 35. A samozrejme finančná situácia je iná. Mám zdravotné problémy vraj tetaniu ,no som si plne vedomá toho,že je to nervového pôvodu. Dnes ma to fakt presvedčilo,že zbytočne chodím po lekároch. Ženy takú arytmiu a vysoký tlak som chytila z nervov...Ešte len človek príde domov z práce a svokrovci ťa dokážu nasrať do nepríčetnosti akoby sme ,, naša rodina ,, celý deň hore pi..ležali a nič nerobili. Máme zemiaky ešte v zemi a ich ide normálne poraziť,akoby bol koniec sveta. Podotýkam ešte stonky od zemiakov neuschli sú zelené a u nás cirkus....no máme tichu domácnosť, nakoľko už som fakt vybuchla. Myslela som,že infarkt dostanem
A svokrovci Ti asi nedali vydychnut a zasypali Ta tym,ze sa idu zberat zemiaky,ze?
@h2 popravde napíšem. Vôbec mi také množstvo nechýba. A keď píšem množstvo tak 30 riadkov dlhých asi 150 m. Mňa série to,že obedy máme v práci ,deťom platím obedy z práce chodíme neskoro,tak varím len niečo rýchle na večeru a samozrejme cez víkend. A robíme na niekoho iného,čo príde na hotové a keď treba pomôcť nikdy nemá čas. A momentálne ja som najhoršia lebo som si dovolila otvoriť ústa. Ako ja fakt prídem o nervy, popravde má z nich porazí.No už ma to fakt nebaví na niekoho drieť. Za tých 15 rokov už mám toho dosť.
veru, pre zachovanie vlastneho zdravia, odstahovat sa do vlastneho...mam to prezite na vlastnej kozi...
Ako začalo to tým,že sa mi po príchode domov syn sa mi sťažoval,že 45 minút je doma,čo prišiel zo školy a už je cirkus a dedo na neho vrieskal,čo neide robiť,ale doma leží. Mňa do roboty nehnal. Len môj syn je lenivé nemehlo a vnučky sú zákonom chránené oni len sa prísť napapkat a odniesť si domov vrecia zemiakov
Chápem správne, že od vás chcú robotu a zemiaky sa potom delia celej širokej rodine, aj tým, čo nepohnú prstom? Nuž, ak by sa mi chcelo a mala by som čas, pomohla by som s tými zemiakmi. A ak nie, tak nie. Podľa toho, čo píšeš, ich vaša rodina až toľko nespotrebuje.
Fakt ľutujem to,že som sa nechala nahovoriť tu ostať. Za tie peniaze,čo sme tu vrazili by som mala vlastne bývanie bez pôžičky. Mladá a hlúpa
@konikkon chvalabohu nie. To bola moja podmienka,ak ostať vlastné poschodie s kuchyňou
Tak co ti bráni sadnúť hneď teraz do auta, kúpiť mech zemiakov a na tie ich zasadené sa vykašľať? A co hovoria, tak jedným uchom dnu, druhým von. Zavri sa do izby a odpocivaj. Alebo ešte lepšie, je krásne počasie, chod sa poprechádzat.
@konikkon popravde mala som neostat a mať nervovu sústavu v poriadku a nebehat po lekároch. Teraz chodím na rehabilitácie s chrbticou,no myslím,že zbytočne vyhodené peniaze,lebo ja mám problém s nervami a chrbtica je už len taká perlička
@konikkon popravde ja s manželom som ich sadila, my sme kupovali sadenice,plela, striekali. Už len pozbierať. Keď sme sadili ani na pole neprišli no boli urazení,že sme nesadili ručné ako oni chceli.
Ak ste vy s mužom kúpili sadenice a zemiaky sadili, pekne by som svokrovcom povedala, že SVOJE zemiaky budem vykopávať, keď ja budem chcieť. Ale ak majú chuť, môžu si z MOJICH zemiakov hocikedy zobrať, nech si vykopú, koľko chcú.
Nechápem, prečo starej nevykričíš, že ty drieš na poli ako mulica a niekto príde a hotové si odnesie....čo nemáš ústa? Nevieš sa brániť ?
autorka, podla toho co si napisala, tak chapem, ze do vlastneho investovat nemozete. tak aspon skus urobit svoj zivot u svokrovcov znesitelnejsi. pisala si, ze nemate spolocnu kuchynu, verim teda, ze mate aj ostatne byvanie nejako oddelene. treba zaviest pravidla, ze sa nebudete navstevovat bez klopania a nebudete si brazdit navzajom domacnosti. zemiaky uz nejako vyberte a na dalsie sa vykaslite, kaslite na nejake spolocne gazdovanie. nech si kazdy zasadi co chce alebo nech nesadi. urobte si svoje sukromie, svoj piesocek. syn ak moze, nech ide zo skoly k vam domov alebo k nejakemu kamaratovi, nez pridete z roboty. lebo takto si znicis zdravie aj nervy. k comu je to dobre? dnes uz sa da vsetko kupit a clovek s prepacenim toho zasa tolko "nezozerie". treba silnu podporu od manzela a ist tvrdo za svojim, ty si neznic zdravie a zivot, to mas len jedno, drzim ti palce
Ja som zmyslala aj v 19 tich aj teraz po 30tke rovnako, radsej do podnajmu a na rozkoch byt ako byvat s niekym, bude to len peklo cely zivot o nicom ked raz mas niekoho za ritou
@mandarinka555 no dnes som to povedala,no nedokázala som dopovedať, nakoľko normálne som cítila,že sa mi srdce chceme a nebije mi z tých nervov. Tep 120 a arytmia,čiže nebola som schopná dokončiť debatu
Robíš si zbytočne nervy. Keď nechceš sadiť zemiaky, tak nesad. Moji rodičia tiež sadili, tiež má stále otravovali s tým, ja som začala chodiť do práce, doma malé deti, nemala som čas. Povedala som im, že nech si sadia len pre seba, my si kúpime. Tiež sa im to nepáčilo, no postupne si zvykli. Každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty. Proste si ži ako vieš, ich si nevšímaj, keď chcú sadiť, robiť, nech si robia svoje.
Stale nepochopim ze v tolkych rodinach i v nasej tak bolo. Jedno decko na robotu plus jeho rodina a dalsie na paradu..preco to ti rodicia robia mi doteraz nie je jasne. Ale kedze sme to zazili v rodine radim ti ako aj ine baby zabezpecte si svoje byvanie. Radsej zit skromnejsie ale vo svojom a v klude. Prides o nervy
@janetinka27 to tvrdim tiež. Tu sa robí tak zasadí si šalátu neurobí ju ani raz a zhnije na poli,no zasadila. A všetkého veľa a veľa
Človek tiež dokáže znášať len do určitej doby. No teraz už to má vplyv na moje zdravie.
@janickacrazy Ale tu tie zemiaky kúpila autorka s mužom, oni ich zasadili aj sa o nich starajú. Ak som pochopila správne, svokrovci sa o úrodu pričinili len tým, že poskytli pozemok. A aj tak idú diktovať, kedy majú mladí zbierať zemiaky. Aby ich starí mohli rozdať ostatnej rodine, ktorá nepohla prstom a neprispela ani centom.
A tak pozvat toho druheho surodenca na brigadu? Ten druhy surodenec sa tvari,ze zemiaky sa same? Tak? Ze ved na robotu ich je tam dost,ze?
@mironka samozrejme,že áno no nikomu nikdy nevyhovuje a ak prídu ,,odzubat ,, nakoľko majú kosti v bruchu a ich rýchlosť zberu môžem prirovnať k slimakovi,to by sa mali počuť ďakovnú reč svokri aká je im vďačná,že ,,nám, prišli pomôcť a v kufri sa vezu hotové zemiaky a v zimnom období mäsko z prasiatka. Dievčatá ja už ani písať nemôžem , lebo myslím,že explodujem

Ále, prosím Ťa, hádam sa nebudeš nerváčiť kvôli zemiakom. Keď si svokrovci myslia, že celé dni len hore pi... ležíš, tak ich aj tak o opaku nepresvedčíš. Pokojne si choď ľahnúť, nech vidia, že mali pravdu. Alebo choď robiť, čo chceš. Jedným uchom dnu, druhým von.