Ako odísť od tyrana?

livina7
29. okt 2015

Viem že hned na začiatku ma možno niektore odsudite ale kto neprežil nepochopila...s manželom sme spolu 11 rokov máme dve deti 9 a 4 ročně.Velké problémy začali před troma rokmi ked mi začal zakazovat kamarádku,rodinu s časti aj brigádu na ktoru som chodila popri MD.Rad si vypije a je agresivny vulgarne nadává ponižuje stále mu nieco na mne vádí som zla matka leniva....pár krat má aj udrel.Ked som chcela pred rokom sa rozviest prosil na kolenach že má miluje že sa zmeni a ked odidem nieco si správi tým má dostal a dala som mu dalšíu šancu.Pokoj bol asi tri mesiace a znova je to tak ako bolo.Neviem ako mám odist stále mám pocit vycitiek že já som ta zla preto je to takto aj ked viem že to tak nieje.Bojím sa odist lebo mi nedá pokoj.Ospravedlňuje sa za pravopisne chyby s za vsetky rady dakujem.

beatrice1607
29. okt 2015

@livina7 Rodina nepomoze?

livina7
autor
29. okt 2015

Byvam 700km od rodiny sem nikoho nemam a vraciat sa spat by komplikované.

beatrice1607
29. okt 2015

@livina7 fuha.. Chapem. No lenze radsej ako zit s takym chrenom treba vymysliet ako sa ho zbavit. Ty si na nom aj financne zavisla? Ci mas svoj prijem?

livina7
autor
29. okt 2015

Pracuje ale na dve smeny takže zase som závislá od toho že mi je s detmi.

janinah
29. okt 2015

@livina7 komplikované,ale nie nemožné /vrátiť s ak rodine,hoc 700km/...ak je len trochu šanca,že ti rodina pomôže,tak odíď a vráť s ak rodine......

kiara88
29. okt 2015

ahoj, odpoviem len ťažko-ťažko . prečítala si si asi môj príbeh .... ja som bola v tej výhode - či skôr nevýhode, že mňa ani dcéru nebil, nebol vulgárny ani agresívny - no hotový anjel 😀 - ale tiež ma odstavil od rodiny, kamošiek - a keby len mňa, ale blbec aj sám seba !!!!!!
... ja ti mám najmenej čo radiť, mne to trvalo ešte dlhšie ako tebe ....

jeennyv
29. okt 2015

@livina7 podla mojho nazoru trpis tym co vacsina ludi zijucim s tyranom cize je podkopane tvoje sebavedomie, dovera v seba a nakoniec mozes mat pocit, ze vlastne za vsetko mozes ty a aj tu od ruky si si zasluzila...podla mna v prvom rade musis znova vybudovat svoje sebavedomie a doveru v seba, skus psychologa podporne skupiny ci nejake materske centrum..a k odchodu, vzdy je lepsie poriesit tie km a rodinu ako zit v takom prostredi, ved je to aj zly priklad pre deti, ako mozu vyrastat niekde, kde je za "normalne" povazovane ze otec je agresivny a mama dostane.....ja ti poviem tak, ze ked ta niekto oklame raz jeho hanba, ked ta niekto oklame druhy raz tvoja hanba...taki ludia sa tazko menia a ked ide o spojitost s alkoholom koniec....oni ti naslubuju vsetko, len aby si mali kde vracat, ci koho buzerovat.... odchod bude tazky, ale na to mas rozvod a sudy, posudky, svedkov, koliznych opatrovnikov, ktory presetria ako deti ziju, socialku a x dalsich co to posudia a plus ak je agresivny a pije a neviem co, tak moze byt nariadene aj presetrenie psychologom...podla mna je potrebne hladat dovody preco chciet a nie preco sa to neda.....deti su este male mate sancu na novy zivot,pokojny a normalny......

pribinak
29. okt 2015

zavolaj si a oni ti pieadia ako bezpecne a bez traumy odist

https://pietruchova.wordpress.com/2015/04/09/li...

bonaqa2013
29. okt 2015

to som zažila. Bola som na tom tak zle, že som ani nevládala odísť. rodičia videli že sa trápim, a tak mi otec povedal, aby som od takého drúka odišla. aj som zmizla a viac som sa nikdy nevrátila. Nechcel ma pustiť na návštevu ani k mame, ak sa mi niekto pozdravil robil scény, nesmela som sa česať, namaľovať nič. Kamarátky - tak to už vonkoncom nie... On po pol roku dal na rozvod. Bývala som u svojich rodičov - v jednej dedine. syn išiel mať vtedy 1 rok a v súčasnosti má 20 r. Nikdy som to neoľutovala. držím palce.

zdena12345
30. okt 2015

bojis sa odist lebo nevies co bude, no ked sa zamyslime, kam to takto povedie??? Co deti? co z nich vyrastie v takom prostredi? Samim Vam bude lepsie. Je to komplikovane ale ak by rodina pomohla... Ak uz raz ste riesili rozvod, uz by som asi necakala. Rozhodnutie je na tebe a nasledky ponesu i deti. Niekedy nestoji za to drzat rodinu silou mocou ak je nefunkcna.

julca15
30. okt 2015

predchádzajúce odpovede sú na mieste. Musíš od neho odísť aj keď to bude ťažké. Máš robotu, buď ostaneš kde si alebo pôjdeš k rodine. Určite nastane problém aj s bývaním, lebo ak to chceš riešiť musíš odísť. Predpokladám, že on sa nevysťahuje. Máme málo informácií nepíšeš, či je byt Váš spoločný a podobne. Ale radím Ti obráť sa napríklad na odkaz od pribinak, ale môžeš zavolať aj na centrum bezplatnej pomoci v tvojom okolí, aby si sa pripravila na rozvod. Ja by som sa na to pripravovala pár mesiacov a až keď budeš na všetko trochu pripravená psychicky aj po právnej stránke tak by som podala na rozvod. Nezačni mu teraz vykrikovať, že sa rozvedieš, lebo ťa psychicky utýra. Priprav sa na to. Budem Ti držať palce.

worker_falcon
30. okt 2015

no jednoducho sa rozveďte. šancu si mu už dala, nevyužil ju a nezmenil sa. V druhom kole sa nenechaj ukecať, že sa zmení. Už mal šancu. Nebuď ako mnohé iné ženy, čo žijú v kolotoči ultimát a sľubov.

Ako pomoc využi spôsoby opisované ostatnými v tejto diskusii.

step13
30. okt 2015

Ak ta urazim mojim komentom prepac
No prvom rade mysli na deti a seba !nie je dobre aby deti toto pocuvali a videli to urcite nie.Tvoj manzel sa vyhraza nie vzdy sa mozu vyhrasky splnit podla mna je hrdina ked si je isty ,ze si snim a ked povies ze ides prec tak sa uplne zlozi!
Pisem zvlasej skusenost ako dieta som zazila mojej rodine moji rodicia takto zili a aj ziju bohuzial.Moja mama bola natom podobne ziadna kamoska praca este jej vycital co si obliekla nalicila nic proste nic len vulgarne nadavky,hrube osocovanie a aj bytky co som si zlizla aj ja.Moja mama nemala kam isk kukomu tak to trpela a ja snou pokial som sa nevydala a neodisla zdomu.Ked mu mama povedala ze nech odide tak povedal nech taha do p.....no ked nakoniec odisla kamaratke na mesiac tak kazdy den tam hodil vykrikovat prosit zobrat nech sa vrati no mm sa vratila bol pokoj cca 2 ci 3 mes a zacalo to nanovo a trva to uz roooooky rokuce.
Vies viem ze to nieje lahke takto zit a neda sa tak zit.Mm je s nervami uplne hotova.Mysli na deti a seba to ze sa ti vyhraza je len jeho taktika aby si snim ostala a aby si bola dalej tercom jeho vulgarnosti,vycitiek.Urcite sa daj dokopi a radsej chod krodicom ak mas moznost aj ked to bude komplikovante viem ale budes mat pokoj,naco budes stakym clovekom ako je tvoj manzel.Radsej bych isla do krizoveho centra ako takto trpiet s neakym somarom co ma asi sam zoseba mindraky.
Ja smojim odcom nemam ziaden vstah vobec ziaden !!!

livina7
autor
30. okt 2015

Neurazim sa nijakym komentom.Som vdacna za vaše komenty mám viac sil.

jolinka
30. okt 2015

je to zle ale z kazdej situacie sa da najst vychodisko. mas vyhodu, ze deti su uz velke, schopne byt v skolke. asi najtazsie bude prekonat ten strach a pocity ci konam spravne a ake to bude mat nasledky...ale zatial nepoznam pripad zeny co odisla od tyrana, ze by neskor lutovala...nech to bolo akokolvek tazke.

Jedine co lutovali, ze to neurobili skor.

jamnicka
30. okt 2015
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

zvladnes to.. musis si ujasnit ze pomozes najviac sebe a detom ked od neho odidete

step13
30. okt 2015

@livina7 vyes poviem ti ze nieje to jednoduche zatat odznova ale fakt deticky mas velke veim ze dcerka na 9 r je sikula a maly ties 🙂 vies vsetky zaciatky su velmi tazke presla som inou situaciou ako ty.Mm si nasiel frajerku moju koleginu sprace.Mne roky kontroloval kam idem ,co robym ,co si obliekam akoze malovat ani napad ani sa pekne obliect ziadne kamaratky kolegovia proste nic nic nic nepoznala som co je to kava skamaratkov sprace baby 3x doroka chodili na veceru ja nikdy som nemohla ist.Mali sme spolu syna vtekedy mal 7 r ked som sa dozvedela ze sa snou vlaci nieco cez 6 mes.tak som spravila razne rozhodnutie a to ze som sa rozviedla nemala som kami ist vydis sama ako som sa mala doma takze tam to nehrozilo no nakoniec ja a syn sme isli hacas na ubytovnu .Bolo to velmi taske to mi mozes verit ale sylu som mala a chcela som bojovat 🙂uz len kvoli synovy vzivote by ma nenapadlo ze este niekedy budem mat vstah rodinu deticky dalsie .No jedneho dna som stretla mm terajsieho sme spolu 4 r mame dcerku skoro 3 r a teras cakame dalsie baby 🙂.Ja ty len chcem tym vsetkym povedat ,ze urcite mysli na deti a seba ked budes bojovat za deti vyhras zbavys sa debila a casom ked uz prejde vsetko zle ver ze budes stasna a tvoje deti ties 🙂.Nemozem ty povedat ze pojdes zozaciatku ruzovov zahradov bude to trniste bolave neras si poplaces ale potom budes skutocne stasne 🙂 prajem ti vela syn nech uz sa rozhodnes ako kolvek 🙂

lubkavargova1
30. okt 2015

tazko sa vravi odist....keby to bolo take jednoduche...ale rozhodne suhlasim, ze od takych tyranov a manipulatorov na 100 kilakov heeeeeet...hoc aj na druhy koniec sveta pesi....ako ja osobne takych ludi moc nemusim a nemam rada. Uz sa zacal motat jeden napadnik okolo mna, ale ked zapotil ze "mam moc vysoke opatky a vystredne oblecena" dostal taku stopku ze to rozdychava do dnes...uprimne, radsej budem "slapka" ako mat takeho hulvata na krku...mocno ti drzim paleky, aby rozvod prebehol co najlahsie, aj ked to bude tvrdy boj. Lahko sa pise, radi tazsie sa uz zije a uplatnuje...viem, ze by manzelia mali byt spolu dobrom a zlom, ale nie na ukor druhehho partnera, ponizovania, tyrania...

robin30
30. okt 2015

ja som zila s podobnym ako ty ani ku mame som nemohla ked som sa chcela rozist vyhrazal sa ze sa obesi a bla bla nic si neurobil a ja mam pokoj nového muza a fajn zivot len lutujem jedine ze som neodisla skor tri roky sancu dostaval a tiez som odisla s malymi detmi a jednym TZP vsetko sa da ked sa chce drzim palce 😉