icon

Ako odmietnuť adopciu syna svojej manželky?

13. aug 2025

Milé ženy ako by ste povedali svojej manželke ktorú inak máte veľmi rád že si nechcete adoptovať jej syna, hoci aj toho máte veľmi rád , lebo už máte s ňou svoje dieťa a chcete aby malo iba ono majetkovú účasť na vašom majetku ? O nevlastného syna sa starám , financujem ho , v bežnom živote ozaj nerobím žiadne rozdiely , ale dedenie je už jednoducho iná vec. Malý má otca fakt debila , spodina mužskej časti sveta.On sám sa chce vzdať rodičovstva a tak na neho neplatiť a manželka očakáva že toto na seba prevezmem ja ? Berie to ako hotovú vec . Ja sa obávam že keď poviem nie , značne to naštrbí naše manželstvo , o ktoré nechcem prísť .Veď nech jeho otec aspoň platí alimenty ,načo ho idiota od toho oslobodzovať nie ?

mamutka
14. aug 2025
@beronsche

@anonym_autor nie, nemáš ho rád.
Ak by si ho rád mal, neriešis tu toto.

@beronsche prečo by ho nemal mať rad? Matka toho chlapca ma vôbec rada, keď s prepáčením nejakemu degesovi rozťahovala nohy? Jej bolo jedno čo za hovado vybrala dieťaťu za otca. Možno si chcela uloviť majetneho chlapa a keď ju kopol do riti a dieťa zostalo, tak sa ma o všetko postarať novy muž?
Kľudne môže žene povedať že je to priveľká zodpovednosť, lebo aj jemu sa môže nieco stat a potom čo? Ak ma dotyčná rozum, tak si to necha vysvetliť. A možno je len vypočítava, dobre ulovila a teraz si to chce poistiť. Otec dieťaťa žije, nech prispieva.

dismonika
14. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_f6927e moja žena, vraj aby sa plne zbavila ex a už ho nikdy nevidela. Ale prvotný návrh prišiel od jej exa , že by sa rád zbavil rodičovských práv.

@anonym_autor ex tvojej manželky je riadne vychcaný. Dobre uvazuješ. Poznám rodinu, kde si chlap adoptoval syna svojej manželky z prvého manželstva a potom mali spolu ešte dve spoločné deti. Ani toto manželstvo však nevydržalo a manželia sa rozviedli.

anonym_2c6d77
14. aug 2025

tak sú tu 2 veci v ktorých vidím problém ak sa na to pozerám len z tvojej strany. Ak si manželkinho syna adoptuješ a náhodou sa rozídete, budeš platiť alimenty v podstate na cudzie dieťa. Ak toto vieš prijať a trápi ťa len majetok. Tak urob závet u notára s tým, kto bude dediť majetok a v akej miere. Ak si to počas života rozmyslíš, tak závet zmeníš.

tramtada31
14. aug 2025

Ja som taktiez na tvojej strane, len by som ti poradila, ako už bolo písané vyššie, uistí ju, že sa o neho budeš starat ako doteraz a nacrtni to, že malého pripravíte o veľké množstvo penazi (alimenty od otca, to, čo by po ňom zdedil). Vyjadri empatiu, že chapes, že to má tazke s Exom, komunikáciu s ním, že si ochotný ju od toho odbremeniť, že s ním budeš komunikovat už len ty. To podľa mna neprijme, ale bude mat najvyšší pocit podpory, aký môže od teba dostat, že na to nie je sama.

123profil321
14. aug 2025

@anonym_autor ako sa písalo v jednom komentári, s takýmto návrhom má prsty otčim, nie matka... Tiež mi to príde divné, keďže otec ešte žije. Pokiaľ by bol mŕtvy, bol by to v pohode návrh... Ale na tvojom mieste by som argumentovala tým, že ju ex manipuluje a vlastne sa chce vykašľať na dieťa, a že dieťa pripraví o dedičstvo po otcovi, na ktoré má nárok. Svoj majetok ani nemusíš spomínať, veď ten vieš ešte za života prepísať.... Argumentuj tým, že jeho vlastný otec ho chce pripraviť o dedičstvo po ňom. V jednom komentári bolo, že rpp sa dajú obmedziť, išla by som tým smerom...

123profil321
14. aug 2025
@tramtada31

Ja som taktiez na tvojej strane, len by som ti poradila, ako už bolo písané vyššie, uistí ju, že sa o neho budeš starat ako doteraz a nacrtni to, že malého pripravíte o veľké množstvo penazi (alimenty od otca, to, čo by po ňom zdedil). Vyjadri empatiu, že chapes, že to má tazke s Exom, komunikáciu s ním, že si ochotný ju od toho odbremeniť, že s ním budeš komunikovat už len ty. To podľa mna neprijme, ale bude mat najvyšší pocit podpory, aký môže od teba dostat, že na to nie je sama.

@tramtada31 súhlasím

beronsche
14. aug 2025
@mamutka

@beronsche prečo by ho nemal mať rad? Matka toho chlapca ma vôbec rada, keď s prepáčením nejakemu degesovi rozťahovala nohy? Jej bolo jedno čo za hovado vybrala dieťaťu za otca. Možno si chcela uloviť majetneho chlapa a keď ju kopol do riti a dieťa zostalo, tak sa ma o všetko postarať novy muž?
Kľudne môže žene povedať že je to priveľká zodpovednosť, lebo aj jemu sa môže nieco stat a potom čo? Ak ma dotyčná rozum, tak si to necha vysvetliť. A možno je len vypočítava, dobre ulovila a teraz si to chce poistiť. Otec dieťaťa žije, nech prispieva.

@mamutka ak mám rada dieťa ako vlastne, nerobím rozdiely medzi ním a biologickým dieťaťom.
Už vôbec nebudem robiť kroky, aby to dieťa raz nededilo.

Ten ďalší nonsens, ktory si napísala, nejdem ani komentovať.

anonym_632e80
14. aug 2025

Nešla by som do toho. A začala by som rozhovor tým že sa ti nepáči že máš robiť ako ex píska. Čo si on dovoľuje niečo práve od teba požadovať? Dospelý chlap. Že ty nie si jeho posluhovač aby on nemusel platiť na dieťa. Je to jeho dieťa, potomstvo, tak nech sa stará. Dieťa má právo aj na jeho časť rodiny, jeho výživné, jeho dedičstvo. A nerozumieš ako mohla manželka na niečo také prikývnuť sama bez toho aby to s tebou prebrala. Ako takú dôležitú vec môže odsúhlasiť bez tvojej vedomosti. Že si jednoducho v šoku ako sa oni dvaja dohodli a zatiaľ, na tento čas sa s tým nevieš stotožniť a nemôžeš súhlasiť

beronsche
14. aug 2025

Tiež poznám pár, kde si chlap osvojil aj manzelkine dieťa z prvého vzťahu, spolu mali ďalšie dieta a nakoniec sa rozviedli.
ALE ten chlap ma to dieťa rád naozaj ako vlastne, on vôbec nerieši, že teraz sa v striedavke stará o "cudzie".

Ja si neviem pomôcť , ale napísať v jednom príspevku, že "mám ho rád" a "chcem aby dedilo iba moje biologické dieťa" znamená len jedno - tie deti nikdy nebude autor vnímať rovnako. Vždy bude jedno "cudzie"

reela
14. aug 2025

@beronsche Krv je hustejsia nez voda.

anonym_632e80
14. aug 2025
@anonym_632e80

Nešla by som do toho. A začala by som rozhovor tým že sa ti nepáči že máš robiť ako ex píska. Čo si on dovoľuje niečo práve od teba požadovať? Dospelý chlap. Že ty nie si jeho posluhovač aby on nemusel platiť na dieťa. Je to jeho dieťa, potomstvo, tak nech sa stará. Dieťa má právo aj na jeho časť rodiny, jeho výživné, jeho dedičstvo. A nerozumieš ako mohla manželka na niečo také prikývnuť sama bez toho aby to s tebou prebrala. Ako takú dôležitú vec môže odsúhlasiť bez tvojej vedomosti. Že si jednoducho v šoku ako sa oni dvaja dohodli a zatiaľ, na tento čas sa s tým nevieš stotožniť a nemôžeš súhlasiť

@anonym_632e80 a súhlasím ako píše 123profil321 - tak nejak to podať ...

mizoko
14. aug 2025
@elizabet173

@mizoko prečo by si to mal preberať ešte na začiatku vzťahu? Mňa by takéto niečo ani nenapadlo od druhého muža žiadať, dieťa otca ma, nevidím dôvod, prečo by ho mali zbaviť povinnosti.

@elizabet173 ale čítať viete že? Ja som to tam rozpísala. Je to veľmi neštandardné ale stať sa to môže. Poznám páry kde muž si adoptoval deti svojej partnerky lebo ich otec bol debil. A počítať treba so všetkým. Mňa by to napadlo. Ale k téme - teraz bude buď on nespokojný alebo žena na smrť dotknutá. A neskončí to tak či tak dobre. A nie nemyslím si že by niečo také mala chcieť po partnerovi pokiaľ to sám nenavrhol.

beronsche
14. aug 2025
@reela

@reela nezmysel.
Ide len o mentálne nastavenie jednotlivcov, nic ine

mizoko
14. aug 2025
@reela

@reela blbosť! Ten chlap je pokrytec a robí rozdiely od samého začiatku len to hra na chrumkaveho

anonym_bce796
14. aug 2025

@anonym_autor ex debil vymyslí debilinu a ona s tým súhlasí. Som rozvedená a na prvom mieste sú záujmy detí. A v záujme OBOCH jej detí je, aby sa exotec aspoň finenčne podieľal. Ona sa chce dobrovoľne vzdať finenčného príjmu vašej rodiny z jeho strany. Obrať dieťa o majetok po svojom otcovi. Z akého dôvodu to chce dieťaťu urobiť??? Keď je aspoň trocha normálna, tak zoberie do úvahy finenčné hľadisko a nenechá si zasahovať do súčasného života expartnerom a jeho výmyslami.
Vôbec by som jej na tvojom mieste nespomínala, že nechceš, aby dedilo. To nemusí vôbec vedieť. Dôležité je to, že chce obrať dieťa o peniaze a majetok. Ona má hájiť záujmy dieťaťa a nie expartnera. Ty sa o dieťa pekne staráš a to jej musí stačiť. Aj keď dieťaťu nič nechýba, tak predsa ho nebudete obreť o majetok a príjem od otca.

reela
14. aug 2025
@mizoko

@reela blbosť! Ten chlap je pokrytec a robí rozdiely od samého začiatku len to hra na chrumkaveho

@mizoko Lebo tam rozdiel je. Prvy syn nie je jeho. Ma zijuceho otca.

mizoko
14. aug 2025
@reela

@reela a preto to mali riešiť na začiatku. Že si dieťa za žiadnych okolností neadopruje kým otec žije. A opäť sme pri Tom napísať že - nerobím rozdiel a potom - ale on nie je moje dieťa a nebude po mne predsa dediť je dobrá pakaren. A nie nesúhlasím s tým čo urobila jeho žena. Že ho do tohto núti. Ale on je tiež pokrytec. Inak polku majetku ktoré nadobudli počas manželstva pokiaľ nemajú bezpodielove bude patriť jeho žene. Takže tak či tak niečo to dieťa dediť bude

0kristina0
14. aug 2025

Tvoja zena je krava, prepac ale je to tak. Kto mu vybral otca? ONA. Tak nech laskavo zne co zasiala. Ked je ex majetny je uplna hlupost aby s tym suhlasila. Na platenie vyzivneho ma a ako ceresnicka na torte, s malym sa stykat nechce. Ved ona vyhrala loteriu, co sa jej nepaci? Len nech sa pan otec stara aspon financne ked uz nie aj fyzicky. Byt tebou by som tiez nesuhlasila ale nie kvoli dedeniu ale kvoli tomu, ze chlapec otca ma, sice debila ale ma. Ine by bolo keby mu otec zomrel.

mizoko
14. aug 2025
@reela

@reela a v takom prípade nech nevraví - nerobím rozdiely. Lebo robí.

beronsche
14. aug 2025
@reela

@reela bud máš dieťa rada ako vlastne, alebo nemáš a robíš rozdiely.
To je celé. Bez ohľadu na to, kto "dal" spermie.
Pre autora platí to druhé, napriek tomu, že tvrdí opak.

mandzula
14. aug 2025

Ja za vychcanu, aj ked pripustime, ze to mozno robi v dobrej viere, ze sa zbavi debila, povazujem tvoju zenu, ktora stale skace, ako jej ex piska. On si nieco zmysli, ona na to skoci, ty mas konat a prevziat zodpovednost za jej zle zivotne rozhodnutie. Dost sebecke rozmyslanie. Moj manzel, kym nebola dcera dospela, uvazoval, ze si ju osvoji, lebo si nevedel predstavit, ze keby sa mi nieco stalo, ide k ex. Bolo nam vsak jasne, ze ex by s tym nesuhlasil, tak sme to neriesili. Nikdy by mi vsak nenapadlo prist s tym prva, u nas to bola muzova myslienka. Chapem, ze sa mozes citit zatlaceny do kuta, nie je to od tvojej zeny fer a mas pravo byt rozcarovany.

weronika171717
14. aug 2025

A inak prečo by syn tvojej ženy nemohol dediť po svojom otcovi? Daj to ako argument, že len nech platí výživné a to dedičstvo po biologickom otcovi. Neustupuj. 🙏 Nikdy nevieš čo sa stane v budúcnosti. Čo potom, ak ťa napríklad podvedie alebo čokoľvek iné a bude nasledovať rozvod. Budeš platiť na toho chlapca polovicu života?

beronsche
14. aug 2025

Neznášam kecy o "vybratí otca"..
Akoby to dieťa za to mohlo.
Ale poďme im to otrieskavat o hlavu do nekonečna, nech si aj to dieťa "vyžere" omyl matky.
Ach ženy.. a to ste poväčšinou sami matky..

anonym_09fefe
14. aug 2025

No v prvom rade rozdiely robis. Vybral si si ju aj s dietatom. Toto je popravde sem kazdej zeny, mat perfektny vztah, aj ked po stroskotani stareho ostali nejake zavazky. A este uzasnejsie je, ked ex je deges a az taky ohladuplny, ze sa odprace zo zivota uplne a necha zenu aj dieta a suhlasi s tym, ze sa dietata vzda. Vsak ta rodina potom dokaze super fungovat a neriesit druheho chlapa, nakolko ten byva velmi casto predmetom hadok..
A ze co si vybrala a ze za to moze, a nemala, a bla bla.. su kecy. Rozne veci sa stavaju, ludia sa menia, tak muzi ako aj zeny, menia sa priority, keby nie, nie je tolko rozvedenych rodin. Hocikto moze by na jej mieste. Nie ty nemozes za to ze ona ma dieta s inym, ty len mozes za to, ze si si ich vybral.. a to dieta za to vobec nemoze.
Ak sa to neda citlivo vydiskutovat, pre mna by to bolo tiez vazne, keby moj muz rozdiely robil = lebo robi. Ono nejde len tak o jeho majetok, ale aj spolocny majetok. Tak jeden surodenec sa bude na druheho pozerat.. ze deli sa im vsetko nespravodlivo? pritom matka a otec maju spolocne, jedno dieta tiez.. a jeden je bokom.. predpokladam, ze teraz z majetkoveho pohladu je to jedno. Ale psychickeho= budu doma o tom diskusie a chlapec prost ebude "nechceny". Kludne moze skoncit cely "pekny vztah" otcim a syn na tom, ze na co sa vlastne hrate... otec nie si, dovi.. Ale mozno ked to odmietnes, nic sa nestane.. treba si pohovorit so svojou zenou v prvom rade a dat plusy minusy na papier.. ale moze byt, ze ked vytiahnes veci ako rozvod, nevera, doma budete mat pekne dusno.
tie co tu pisu, ze netreba s tym suhlasit a netreba sa dat = zavistlive osoby. jedno dieta, jedna rodina by mohla byt spokojna stastna kompletna. bez rozdielu priezviska, povodu.. proste by sa akceptovala. Zena by si to vazila velmi, dieta by bolo spokojne. Majetkove pomery sa daju urcite dohodnut aj inak.
Ale tak ked uz teraz sa planuje rozvod, podvadzanie.. tak to sa velmi tazko zije takyto zivot :DD

beronsche
14. aug 2025
@reela

@reela žijúceho bio otca, ktorý nemá záujem.
No to je už len výhra pre to dieťa. Fakt.

mandzula
14. aug 2025
@beronsche

Ale poďme im to otrieskavat o hlavu do nekonečna, nech si aj to dieťa "vyžere" omyl matky.

@beronsche dietatu je jasne, kto je v jeho zivote dolezity, je to chlap, ktory sa on stara, jemu je fuk, co je na papieri.

mizoko
14. aug 2025
@beronsche

@beronsche mne tento argument príde strašne úbohý. Lebo nie vždy sa ten človek takto javi hneď od začiatku. Veľa ľudí ( mužov aké aj žien) sa nedokáže vyrovnať s príchodom dieťaťa. Že sa všetko v ich živote zmení a veci už nejdú tak ako doteraz. Poprípade ak sa narodí dieťa so zdravotným problémom. Vtedy veľa otcov odchádza lebo to nezvládne. Aj tam je chyba v žene??? Včera som na IG čítala taký príspevok že 10 red flag pre mužov čo za týka žien. A bol tam aj bod "mamička s dieťaťom/deťmi". Mala by si si prečítať ako to ti chlapi obhajovali. Že vždy keď muž odíde je na vine žena lebo toho muža dostatočne neuspokojovala. Alebo bola vyzirka. Alebo sa malo starala o domácnosť. A hlavne - že je to jej chyba akého partnera si vybrala a oni teda nebudú zachraňovať jej decko a ju keď ona je už "použitý tovar". Choré hlavy títo akozemuzi. A že si protirečia tým - keď muž odíde je to vždy chyba ženy - a do toho - jej chyba ak si vybrala zlého partnera - je už len taká čerešnička na torte zmýšľania týchto hrdinov

senta_sofia
14. aug 2025

Dedenie by som do toho netahala. Ale uvaha, ze co ak raz a budes mat na papieri dieta, ktore nie je tvoje ani z polovice, je spravna. Nerozumiem, preco sa chce manzelka dobrovolne vzdat vyzivneho od otca. V tomto pripade treba to dieta zabezpecit vyzivnym aj do buducna, napr. tezauraciou vyzivneho, ak je otecko majetny.

gabu_lienka
14. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_f6927e moja žena, vraj aby sa plne zbavila ex a už ho nikdy nevidela. Ale prvotný návrh prišiel od jej exa , že by sa rád zbavil rodičovských práv.

@anonym_autor toto by som od teba nikdy neziadala. Nepredstavitelne. Chlapec ma otca, nech nanho plati a aj po nom dedi.

beronsche
14. aug 2025
@mandzula

@beronsche dietatu je jasne, kto je v jeho zivote dolezity, je to chlap, ktory sa on stara, jemu je fuk, co je na papieri.

@mandzula dieťa veľmi citlivo vníma, ak rodič robí rozdiel medzi súrodencami.
Neverím, že autor rozdiely nerobí, keď už teraz ho trápi dedičstvo..