Ako odmietnuť adopciu syna svojej manželky?
Milé ženy ako by ste povedali svojej manželke ktorú inak máte veľmi rád že si nechcete adoptovať jej syna, hoci aj toho máte veľmi rád , lebo už máte s ňou svoje dieťa a chcete aby malo iba ono majetkovú účasť na vašom majetku ? O nevlastného syna sa starám , financujem ho , v bežnom živote ozaj nerobím žiadne rozdiely , ale dedenie je už jednoducho iná vec. Malý má otca fakt debila , spodina mužskej časti sveta.On sám sa chce vzdať rodičovstva a tak na neho neplatiť a manželka očakáva že toto na seba prevezmem ja ? Berie to ako hotovú vec . Ja sa obávam že keď poviem nie , značne to naštrbí naše manželstvo , o ktoré nechcem prísť .Veď nech jeho otec aspoň platí alimenty ,načo ho idiota od toho oslobodzovať nie ?
@beronsche ja tomu zas verim, moj muz moju dceru berie ako vlastnu, nikdy ani len slovkom nenaznacil, ze si mam svoje dieta riesit sama, su aj taki chlapi, nastastie. Velmi si ho za to vazim, a prave preto by som si nedovolila nieco taketo vazne oznamit mu ako hotovu vec. Je to zalezitost na diskusiu, inak je to egoizmus ako delo.
@mandzula ale tu nikto nespochybňuje že to čo po ňom žena chce nie je fér. Ale to že vraví - nerobím rozdiely ale ..... Tak je hneď jasné že robí. Že nevlastné dieťa neberie ako svoje a nikdy nebude a keď sa niečo stane bude brániť len svoje biologické. Vieš čo autor, vykašli sa na to,rozved sa a staraj sa ako doteraz len o seba a svoje dieťa.
@sissy27 ale ja som úprimný, ja toho malého mám rád , nerobím rozdiely v bežnom prevádzkovom živote, kúpim jednému aj druhému , zaplatím jednému tábor aj druhému , beriem na výlet jedného aj druhého , ale chcem aby majetok po mne , čo je výlučne môj dedili iba moje deti . Mne je ľúto že má takého otca , ale ja som mu ho nevybral . A okrem toho jeho otec je takisto pomerne majetný .
@anonym_autor ani chlapec si svojho otca nevybral. A mať za otca psychopata je na milú rit. On za to fakt nemôže. Máš možnosť mu pomôcť aspoň tým že budeš jeho náhradný otec. Otec nie je totižto ten kto dieťa urobí ale ten kto ho ľúbi vychova a formuje tak aby mal fajn budúcnosť. A ten dvojaky meter čo používaš na deti on vycíti. Ty ho neberies rovnocenne ani ako svojho. Chces iba tak pekne pred ľuďmi a ženou vyzerať. Síce nejaké peniaze na neho pustis aby to vyzeralo ze ich berieš rovnako ale inak je tam tvoje a cudzie dieťa. Prečo? Peniaze a majetok. Buď ho ľúbiš a chces so všetkým ako časť ženy ktorú chces a ľúbiš a bohužiaľ mala v živote smolu na blbeho autora dieťaťa alebo nie a len mu platíš a zivis ho. Čo je určite záťah to verim ale bral si si ich spolu. S tým že môžu nastať rôzne situácie keďže bývalý je ako pises blbec. Ťažko posúdiť morálnu stránku veci ale ísť az takto až takto to brat že cudzie a moje dieťa. Ako sa ten chlapec bude cítiť? Je to dieťa tvojej ženy nie je istým spôsobom aj tvoj? Tiež sa zbaviť niekoho s kým žena už nechce mať nič spoločné a pôsobí na ňu cez dieta na ktore by stratil nárok a tým aj nárok zasahovať všetkým negatívne do života je v súčasnosti väčšie plus ako neisté dedičstvo kdesi v budúcnosti. Raz ten tvoj zdedí majetok ten cudzí dostane možno niečo. Navzájom sa odcudzia pre majetok a peniaze. Keď raz ostanú sami odkázaný pomôcť si navzájom nebude to lepšie ako ich takto stavať proti sebe dedičstvom?
@mandzula ale tu nikto nespochybňuje že to čo po ňom žena chce nie je fér. Ale to že vraví - nerobím rozdiely ale ..... Tak je hneď jasné že robí. Že nevlastné dieťa neberie ako svoje a nikdy nebude a keď sa niečo stane bude brániť len svoje biologické. Vieš čo autor, vykašli sa na to,rozved sa a staraj sa ako doteraz len o seba a svoje dieťa.
@mizoko k tomu sa vyjadrit neviem, nemam na to uplne jasny nazor, viac vsak chapem autora ako jeho zenu. Do tejto prekernej situacie, ze sa nad tym vobec musi zamyslat, ho dostala zena, ktora to zrejme berie ako jednoznacnu vec prave z dovodu, ze vidi, ze v beznom zivote rozdiely medzi detmi nerobi. Byt nou, sudiac aj podla seba, skacem meterdvadsat a nevrazam do vztahu takyto klin.
Určite nie ,nie ,nie . Splodil, nestará sa tak aspoň alimenty až platí. To čo tiež mohlo tvoju manželku napadnúť akože byt v takej situácii som rada za to že sa mi cudzí chlap stará o dieťa
@beronsche ja tomu zas verim, moj muz moju dceru berie ako vlastnu, nikdy ani len slovkom nenaznacil, ze si mam svoje dieta riesit sama, su aj taki chlapi, nastastie. Velmi si ho za to vazim, a prave preto by som si nedovolila nieco taketo vazne oznamit mu ako hotovu vec. Je to zalezitost na diskusiu, inak je to egoizmus ako delo.
@mandzula áno, samozrejme.
@mizoko k tomu sa vyjadrit neviem, nemam na to uplne jasny nazor, viac vsak chapem autora ako jeho zenu. Do tejto prekernej situacie, ze sa nad tym vobec musi zamyslat, ho dostala zena, ktora to zrejme berie ako jednoznacnu vec prave z dovodu, ze vidi, ze v beznom zivote rozdiely medzi detmi nerobi. Byt nou, sudiac aj podla seba, skacem meterdvadsat a nevrazam do vztahu takyto klin.
@mandzula ja som písala že v tomto mu rozumiem a nie je to od jeho ženy fer. Ale riešiť to mali na začiatku. Ale tvrdiť že obe deti milujem rovnako a potom povedať - ale dedičstvo len môjmu biologickými - tak to je robenie rozdielov. Nech si to autor prizná a bude sa mi ľahšie dýchať.
@mandzula ja som písala že v tomto mu rozumiem a nie je to od jeho ženy fer. Ale riešiť to mali na začiatku. Ale tvrdiť že obe deti milujem rovnako a potom povedať - ale dedičstvo len môjmu biologickými - tak to je robenie rozdielov. Nech si to autor prizná a bude sa mi ľahšie dýchať.
@mizoko nemyslím si, že ktokoľvek u nás, čo sme začínali s deťmi nové vzťahy, práve toto riešil na ich začiatku. To ti ani nenapadne, že môže prísť. To je z kategórie, že po bitke je každý generálom, to si zas priznajme my😀 A k tomu milovaniu detí rovnako, k tomu sa ja voľáko neviem vyjadriť, keďže mám sama o sebe pochybnosti, či by som toho bola schopná, som v tom na vážkach, tak neviem no.
@mizoko nemyslím si, že ktokoľvek u nás, čo sme začínali s deťmi nové vzťahy, práve toto riešil na ich začiatku. To ti ani nenapadne, že môže prísť. To je z kategórie, že po bitke je každý generálom, to si zas priznajme my😀 A k tomu milovaniu detí rovnako, k tomu sa ja voľáko neviem vyjadriť, keďže mám sama o sebe pochybnosti, či by som toho bola schopná, som v tom na vážkach, tak neviem no.
@mandzula ale ty si to aspoň priznala ale autor nie 😁 a mňa by to práveže napadlo hneď na začiatku 😉
@mandzula ale ty si to aspoň priznala ale autor nie 😁 a mňa by to práveže napadlo hneď na začiatku 😉
@mizoko napadlo mi teda všeličo, ale toto naozaj nie, riešiš vtedy milión vecí, ale nie je na to vypracovaný dotazník, možno by sme o takom mohli pouvažovať, aby nedochádzalo k takýmto situáciám. Obávam sa však, že by pribudlo veľa ľudí, čo by sa rozhodli byť radšej naveky sami.🙂
@mizoko napadlo mi teda všeličo, ale toto naozaj nie, riešiš vtedy milión vecí, ale nie je na to vypracovaný dotazník, možno by sme o takom mohli pouvažovať, aby nedochádzalo k takýmto situáciám. Obávam sa však, že by pribudlo veľa ľudí, čo by sa rozhodli byť radšej naveky sami.🙂
@mandzula vieš čo,možno by to v niektorých prípadoch aj bolo lepšie 😁
Som v rovnakej situácii ako tvoja manželka. Mám dcéru z prvého manželstva, ktorá má čerstvých 18 a môj druhý manžel sa o ňu stará už 11 rokov ako o svoju vlastnú, za čo som mu veľmi vďačná. Zatiaľ čo jej otec je taký, aký je a nenájde si pre ňu ani minútku ako je rok dlhý. Spolu máme syna. Ani by mi nenapadlo žiadať od manžela, aby si dcéru adoptoval. Je zvláštne myslieť si, že vymazaním mena z papiera zmizne celá minulosť s ním spojená. Súhlasím s názormi, nech bio.otec ostane otcom na papieri a platí alimenty. Prečo by to malo byť na pleciach manžela? Ja časť z výživného odkladám dcére na sporenie (a to neplatí nejak extra veľa, ale vďaka starostlivosti manžela to zvládame). Jediný, kto by v tomto 'vyhral', by bol ex. Žil by si životom bez záväzkov, takto nech aspoň platí výživné. Je to jeho dieťa. Aj keď oňho nestojí.
Ja pridám ešte jednu vec, ktorá je desivá - to dieťa má domov, rodinu. Ale ak mama teraz havaruje a zomrie, padne do starostlivosti práve toho degeša, čo sa ho chcel vzdať.
A otčim pochybujem, že bude oň bojovať, podľa toho, že je to jednoducho manželkin syn.
Toto všetko sú také porozvodové problémy dnešnej doby. Sama ich riešim. A sú to poriadne zamotané záležitosti.
Hlavne jej to povedz na rovinu nech vie na čom je,lebo klamať a zavadzat v tak dôležitej veci bez ohľadu ci to bol dobrý návrh...ale ani svadba nebola dobrý navrh pre dedičstvo jej deti a to nevadí
A mozno o tom dedicstve zacal autor viac rozmyslat vtedy ked zena dosla s tymto navrhom. Mimochodom ak aj je ex debil a ma financie a napriek tomu viac neplati ako plati, tak na mieste zeny by som vymahala vyzivne, aj exekutorom, a nie ze kyvnem na jeho navrh, ze ja sa vzdam otcovstva a nech si tvoj muz adoptuje. A poviem rovno, keby som sa aj znovu vydala a mam uz deti, tak by som chcela a zariadila aby moj majetok spred manzelstva dedili iba moje deti a pripadne spolocne deti, a nie "vyvdane" tie sa budu podielat na majetku nadobudnutom pocas manzelstva, vsak partnerove deti spred manzelstva by dedili zase po partnerovi. Myslim, ze byvaly muz autorovej zeny je manipulator a nacrtol jej to ako idealne riesenie a ona na to skocila.
A možno sa s tebou rozvedie aby po nej si nededil aj ty😅ved niesi jej krv
@mirokub v bežných rodinách, kde existuje normálna komunikácia a nie len direktívne oznamy bez diskusie, je toto ošetrené napríklad tak, že sa dieťaťu sporí zo spoločných peňazí. Autor tu píše o tom, že žena ho chce navliecť do niečoho, s čím on nesúhlasí.
tak dom je môj , postavený novostavba bez hypotéky, namakal som sa v zahraničí až až , prišla ku mne z podnájmu z dvoma taškami a malým synom . Teraz je na materskej , nič po nej nechcem ,myslím žiadne peniaze aby platila, ťahám úplne všetko okrem oblečenia pre deti , to si kupuje z materskej , neskôr príspevku .
@mirokub nikoho nechcem vydediť, to môžeš len vtedy ak mu zo zákona aj niečo patrí ale môjmu nevlastnému synovi tak ten nárok na môj majetok nemá . Myslím že som dobrým otčimom svojmu nevlastnému synovi , vozím ho do školy, chystám desiate, platím mu krúžky , angličtinu a aj sa často s ním učím . A toto isté dám aj svojmu dieťaťu v bežnom živote . Ale po mojej smrti chcem aby môj majetok dedili prioritne moje deti . Hnevá ma to že moja žena to berie ako automatickú vec, ty sa vzdáš , on sa dá zapísať do rodného listu , zmizneš z nášho života ale mňa sa nikto nepýta , že či chcem byť aj právne otcom nevlastnému synovi. Dnes a budem musieť s ňou o tom porozprávať, lebo ona aj druhým o tom hovorí ako tutovke.
A nerozumiem ľuďom co ho navádzajú aby kamufloval klamal svoju manželku v tak závažnej veci,treba povedať ako je a žena si zaslúži vedieť to ako to je a nech sa zariadi aj ona... veď prečo nie....a možno bude s tým ok a prečo nie....rozhodnutie je rozhodnutie ale na ROVINU
Som zvedavá, čo ti na to žena povie. Napíš potom. Každopádne si myslím, že ťa o to žiadať nemá a vlastne ani nežiadala, čo je ešte horšie, že to berie ako samozrejmosť. Dieťa otca má, nech sa stará aspoň finančne. Držím palce
@anonym_autor rozprávali ste sa už o tom? Ako píšeš, že je to nápad tvojej ženy, aby sa zbavila EX, nech sa na mňa nehnevá nikto, ale to dieťa si s ním spravila ona, ešte keď o tebe nebolo ani chýru, ani slychu, tak nerozumiem, prečo by malo byť automatické aby si ho ty adoptoval? Ty s tým nemáš nič spoločné. Áno, vzal si si ženu, ktorá má už dieťa ale vzal si si ju s tým, že to dieťa má otca, ktorý platí výživné, keď uz nič. Pretože to je rodičovstvo, podieľajú sa obaja na jeho vzniku a teda aj na výchove dieťaťa. Nerozumiem, prečo ešte odbremeniť nejakého idiota, ktorý sa nechce starať o to, čo si narobil tým, že hodia všetky finančné záväzky na teba. Sama za seba, v tvojej situácii by som to neurobila a už len z toho dôvodu, nech "otec roka" aspoň má zodpovednosť za niečo, výživné by som neriešila a dieťa by som adoptovala keď skončí biologickému otcovi vyživovacia povinnosť...
Len iba dodám, že sa mi od teba nepáči tá vypočítavosť s dedením, v tomto sa zastanem ženy, ktorá asi možno nechce nič viac, iba mať jedného otca rodiny pre svoje deti a nerobiť rozdiely. Ale aj tak pre toho chlapca asi otec jednoducho budeš, keďže ho vychovávaš spolu s mamou...Len nie papierovo...
Veľmi si dávajte pozor, aby tento rozhovor nepočuli deti...Neviem si ani predstaviť ako by som sa cítila toto od teba počuť, keby som na mieste toho chlapca...
Len iba dodám, že sa mi od teba nepáči tá vypočítavosť s dedením, v tomto sa zastanem ženy, ktorá asi možno nechce nič viac, iba mať jedného otca rodiny pre svoje deti a nerobiť rozdiely. Ale aj tak pre toho chlapca asi otec jednoducho budeš, keďže ho vychovávaš spolu s mamou...Len nie papierovo...
Veľmi si dávajte pozor, aby tento rozhovor nepočuli deti...Neviem si ani predstaviť ako by som sa cítila toto od teba počuť, keby som na mieste toho chlapca...
@curlie prosím ta kde vidíš vypočítavosť ? Že chcem aby môj majetok patril hlavne mojim deťom ? Veď tak sa aj dedí nie ? Z biologického rodiča na biologické deti . Ty keď by si si zobrala muža s dieťaťom a mala s ním ďalšie dieťa, adoptovala by si si jeho dieťa ? Koľko je takých žien čo to spravilo ,ja takú teda nepoznám , ale po mužovi sa to požaduje.
@curlie prosím ta kde vidíš vypočítavosť ? Že chcem aby môj majetok patril hlavne mojim deťom ? Veď tak sa aj dedí nie ? Z biologického rodiča na biologické deti . Ty keď by si si zobrala muža s dieťaťom a mala s ním ďalšie dieťa, adoptovala by si si jeho dieťa ? Koľko je takých žien čo to spravilo ,ja takú teda nepoznám , ale po mužovi sa to požaduje.
@anonym_autor Joooj zase sa chytáme jednej struny. Môj názor je taký, že to vypočítavosť je a bodka. Ty sa o toho chlapca staráš ako píšeš vo všetkom (okrem šatenia) správaš sa teda ako jeho otec, to si asi aj očakával, keď si si vzal ženu, ktorá už dieťa má...Ale rozdeľuješ to na biologické a nebiologické, to už vypočítavé je už len zo znenia toho slova - vypočítavaš si, čo komu pôjde keby sa stalo najhoršie. Netreba sa hneď zdúvať, píšeš sem o rady a názory 🤷🏼♀️ ja ako píšem, adoptovala by som si ho samozrejme, ak by som pre neho bola ja tá "mama". Ale až keď by skončila vyživovacia povinnosť a to len kvôli tomu, aby sa ten druhý rodič podieľal a mal svoju zodpovednosť splnenú.
Dedia aj adoptované deti z domovov a nie sú biologické
@mirokub do žiadnej pasce som sa nedostal . Moja odpoveď je nie a bodka. A takto to aj dnes poviem žene. Mám ju rád , milujem ju , ale nedám sa dotlačiť do niečoho s čím nesúhlasím. Ak nás ma toto rozdeliť , tak rozdelí . Ak sa jej to nebude páčiť bude sa musieť s tým vyrovnať. Ak bude chcieť odísť , no tak nech teda odíde,ale vydierať sa nedám že ona si myslela .

@mandzula dieťa veľmi citlivo vníma, ak rodič robí rozdiel medzi súrodencami.
Neverím, že autor rozdiely nerobí, keď už teraz ho trápi dedičstvo..