Ako odmietnuť adopciu syna svojej manželky?
Milé ženy ako by ste povedali svojej manželke ktorú inak máte veľmi rád že si nechcete adoptovať jej syna, hoci aj toho máte veľmi rád , lebo už máte s ňou svoje dieťa a chcete aby malo iba ono majetkovú účasť na vašom majetku ? O nevlastného syna sa starám , financujem ho , v bežnom živote ozaj nerobím žiadne rozdiely , ale dedenie je už jednoducho iná vec. Malý má otca fakt debila , spodina mužskej časti sveta.On sám sa chce vzdať rodičovstva a tak na neho neplatiť a manželka očakáva že toto na seba prevezmem ja ? Berie to ako hotovú vec . Ja sa obávam že keď poviem nie , značne to naštrbí naše manželstvo , o ktoré nechcem prísť .Veď nech jeho otec aspoň platí alimenty ,načo ho idiota od toho oslobodzovať nie ?
@anonym_autor Joooj zase sa chytáme jednej struny. Môj názor je taký, že to vypočítavosť je a bodka. Ty sa o toho chlapca staráš ako píšeš vo všetkom (okrem šatenia) správaš sa teda ako jeho otec, to si asi aj očakával, keď si si vzal ženu, ktorá už dieťa má...Ale rozdeľuješ to na biologické a nebiologické, to už vypočítavé je už len zo znenia toho slova - vypočítavaš si, čo komu pôjde keby sa stalo najhoršie. Netreba sa hneď zdúvať, píšeš sem o rady a názory 🤷🏼♀️ ja ako píšem, adoptovala by som si ho samozrejme, ak by som pre neho bola ja tá "mama". Ale až keď by skončila vyživovacia povinnosť a to len kvôli tomu, aby sa ten druhý rodič podieľal a mal svoju zodpovednosť splnenú.
Dedia aj adoptované deti z domovov a nie sú biologické
@curlie dedia , ale tam sa adoptuje lebo chcú obaja rodičia . Lenže ja nechcem . A to je myslím že alfaomega. Tu všade píšete ako nemožno nútiť jedného z partnerov do dieťaťa , ale mne by si napráskala cudzie dieťa bez mihnutia oka.
@curlie dedia , ale tam sa adoptuje lebo chcú obaja rodičia . Lenže ja nechcem . A to je myslím že alfaomega. Tu všade píšete ako nemožno nútiť jedného z partnerov do dieťaťa , ale mne by si napráskala cudzie dieťa bez mihnutia oka.
@anonym_autor je to úplne okej, tak ako píšem v prvom príspevku, nie je od nej fér, že takúto vec berie automaticky a očakáva od teba, že to urobíš, to sa mi nepáči a keby ja mám dieťa, ktoré otca má, v živote by mi nenapadlo aby som ja toto navrhla druhému mužovi...
Zle to bolo pochopené, ale ja som iný človek. Keby za mnou príde to dieťa, či si ho neadoptujem pretože aj tak mu nahrádzam matku, neváhala by som. Len som vravela k tej vypočítavosti, ale to je prirodzená vlastnosť ktorú robíme v živote všetci a často, že prerátavame a zvlášť ak máš majetok, ktorý si sám budoval roky rozumiem, že nad tým takto premýšlaš
@anonym_autor zbytočne sa tu na základe komentárov cudzích ľudí nenaštartuj, pretože ty najlepšie vieš, akú ženu máš doma - či je chamtivá a myslí na majetky, alebo to proste len celé nedomyslela a v násere na ex sa jej to zdalo ako skvelý nápad.
Mňa ako ženu a matku by to ani nenapadlo (ešte možno v prípade, ak by otec dieťaťa nežil). Ak je ten pôvodný otec debil, ale majetný debil, tak nech pekne krásne aspoň platí, kvôli tomu nemusia spolu komunikovať.
Nemám osobnú skúsenosť, ale osobne si myslím, že v prípade tých zmiešaných rodín je to vo väčšine prípadov proste tak, že krv nie je voda, a môžeme sa tváriť hocijako chrumkavo. Rovnako ako vlastné dieťa je iné, ako bratove dieťa, proste tvoje je ti najbližšie. Česť výnimkám.
@mamutka ak mám rada dieťa ako vlastne, nerobím rozdiely medzi ním a biologickým dieťaťom.
Už vôbec nebudem robiť kroky, aby to dieťa raz nededilo.
Ten ďalší nonsens, ktory si napísala, nejdem ani komentovať.
@beronsche láska k dieťaťu sa mieria tým, či raz bude alebo nebude dediť, Ako má rád t dieťa jeho bio otec, keď sa chce zbaviť jedinej smiešnej povinnosti, ktorú má? Autor témy si nemusel tú ženu ani zobrať za manželku a mala by po starosti, či si ho osvojí, alebo bude dediť. On si ju vzal, o dieťa sa stará, kupuje mu, berie ho na výlety, to nie dostatočný prejav lásky k cudziemu dieťaťu? Nie je to náhodou vychcanosť jeho matky, že toto od neho požaduje? Len aby nemusela ex vidieť? Držal jej niekto dýku za chrbtom, keď s ním mala dieťa?
@mirokub do žiadnej pasce som sa nedostal . Moja odpoveď je nie a bodka. A takto to aj dnes poviem žene. Mám ju rád , milujem ju , ale nedám sa dotlačiť do niečoho s čím nesúhlasím. Ak nás ma toto rozdeliť , tak rozdelí . Ak sa jej to nebude páčiť bude sa musieť s tým vyrovnať. Ak bude chcieť odísť , no tak nech teda odíde,ale vydierať sa nedám že ona si myslela .
@anonym_autor ak bude chciet ist nech odíde? S vašim dieťaťom? Toto nepovie muž o žene ktorú miluje. Trochu zabojovať o svoju rodinu by si mohol. Ja rozumiem ze sa cítiš tlačený do niečoho co nechce ale o tom sa da porozprávať nie uz riesit rozvod, dedenie a odchod manželky z tvojho domu. A ano pride mi to trochu vypočítavé, hned robíš take závery.
@anonym_autor ak bude chciet ist nech odíde? S vašim dieťaťom? Toto nepovie muž o žene ktorú miluje. Trochu zabojovať o svoju rodinu by si mohol. Ja rozumiem ze sa cítiš tlačený do niečoho co nechce ale o tom sa da porozprávať nie uz riesit rozvod, dedenie a odchod manželky z tvojho domu. A ano pride mi to trochu vypočítavé, hned robíš take závery.
@anonym_12b6d9 ale dodám ze zo strany manželky mi to tiez nepride normalne, mozno keby si to navrhol ty sam ale takto nie. Bývalý si urobil dieta ma na neho platiť, ty mozes byt jeho otcom aj bez papiera. Ale mozno si si ju nemal brat ak vidis jej prvé dieta ako cudzie.
Len iba dodám, že sa mi od teba nepáči tá vypočítavosť s dedením, v tomto sa zastanem ženy, ktorá asi možno nechce nič viac, iba mať jedného otca rodiny pre svoje deti a nerobiť rozdiely. Ale aj tak pre toho chlapca asi otec jednoducho budeš, keďže ho vychovávaš spolu s mamou...Len nie papierovo...
Veľmi si dávajte pozor, aby tento rozhovor nepočuli deti...Neviem si ani predstaviť ako by som sa cítila toto od teba počuť, keby som na mieste toho chlapca...
@curlie Ehm, keď autor je vypočítaný, tak čo je bio otec? On nebude musieť riešiť nicovate nič. Nepíšem o tom, čo zrejme nerobil ani doteraz, ale ešte ho elegantne zbavíme poslednej povinnosti, zacvakať výživné a so svojím majetkom (ešte aj tým potenciálnym, lebo možno v budúcnosti zdedí po svojich rodičoch, starých rodičoch) môže disponovať voľne, pre syna z toho nič nezostane. Autorova žena musí mať toho svojho ex veľmi rada, keď mu až takto vychádza v ústrety.
@reela a preto to mali riešiť na začiatku. Že si dieťa za žiadnych okolností neadopruje kým otec žije. A opäť sme pri Tom napísať že - nerobím rozdiel a potom - ale on nie je moje dieťa a nebude po mne predsa dediť je dobrá pakaren. A nie nesúhlasím s tým čo urobila jeho žena. Že ho do tohto núti. Ale on je tiež pokrytec. Inak polku majetku ktoré nadobudli počas manželstva pokiaľ nemajú bezpodielove bude patriť jeho žene. Takže tak či tak niečo to dieťa dediť bude
@mizoko nerozumieš, že otec dieťaťa žije? Prečo by sa mali o osvojení dieťaťa baviť na začiarku vzťahu, veď to je choré. Nikdy by som to ako matka nie že nenavrhla, ale ani nedovolila a môj ex ani nehovorím. A kde vidíš, že otec robí rozdiely medzi súrodencami? Práveže ich nerobí a o tom, či raz bude dieťa, ktoré nesplodil, po ňom dediť sa predsa nebavia pred ním, nebavia sa o tom vôbec, to píše len sem. A prečo by ho nemalo trápiť dedičstvo? Napríklad to po bio otcovi toho dieťaťa? Veď tým, že by si ho osvojil, by o to prišiel a to môže byť nie len napr. byt po otcovi, ale dom, lesy, pozemky po babke a pod.
@curlie Ehm, keď autor je vypočítaný, tak čo je bio otec? On nebude musieť riešiť nicovate nič. Nepíšem o tom, čo zrejme nerobil ani doteraz, ale ešte ho elegantne zbavíme poslednej povinnosti, zacvakať výživné a so svojím majetkom (ešte aj tým potenciálnym, lebo možno v budúcnosti zdedí po svojich rodičoch, starých rodičoch) môže disponovať voľne, pre syna z toho nič nezostane. Autorova žena musí mať toho svojho ex veľmi rada, keď mu až takto vychádza v ústrety.
@oblecenie99 očividne si nečítala všetky moje príspevky, nevadí 😊
@anonym_autor na jednej strane ta chapem, ale na druhej strane nemozes povedat ze " je ti to nikto" " cudzie dieta" je to predsa surodenec tvojho dietata. Neprijal si ho a nikdy ho neprijmes, len ho strpis lebo musis.
@anonym_f6927e moja žena, vraj aby sa plne zbavila ex a už ho nikdy nevidela. Ale prvotný návrh prišiel od jej exa , že by sa rád zbavil rodičovských práv.
@anonym_autor nečítam všetko...veď ho nemusí vidieť stačí, že platí.Neviem či chodí za synom ty si ho adoptujes a ocinko, keď syn podrastie si ho bude brávať, alebo raz nevieš či k nemu nepôjde bývať .Nie, nesúhlasila by som každý nech sa stará o svoje bio dieťa.Ona si nevie spraviť poriadok s exom a chce to hodiť na teba.To je krásny alibizmus.Nech to vezme ako chce toto po tebe nemôže žiadať jedine, že je pekné vypočítava.
@anonym_autor na jednej strane ta chapem, ale na druhej strane nemozes povedat ze " je ti to nikto" " cudzie dieta" je to predsa surodenec tvojho dietata. Neprijal si ho a nikdy ho neprijmes, len ho strpis lebo musis.
@tinka8512 keby som ho trpel lebo by som musel , tak by som sa asi o neho nestaral a neplatil mu kopec vecí . jednoducho by som povedal manželke , je to tvoj syn , staraj sa , vstávaj ráno , voď ho do školy, chystaj mu desiate a uč sa s ním , čo by z neho bolo by mi to asi bolo jedno . Chlapec je šikovný , má potenciál študovať len ho treba k tomu viesť .
@tinka8512 on mu je právne nikto.V tom má pravdu a nevylučuje to, že ho má rád, stará sa, financuje, aké dediť majú vlastní potomkovia.Opacne, ak by on povedal osvoj si moje deti myslíš, že žena by bola šťastná, že okrem jej deti budú dediť ďalšie???Právo a papier jasne ukazuje kto je otcom a za akých podmienok
A nie je tak,že ty podáš žiadosť o adopciu a bio otec s tým musí súhlasiť? Predsa nemôže otec dať na súd,nechcem už toto dieťa,nech si ho adoptuje, kto chce? Veď otcovstvo sa nedá právne zrieknuť,len sa dá otcovstvo zaprieť,ale ak je raz bio otec,čo otcovstvo prijal,tak má smolu.Treba manželke vysvetliť,že nápady jej ex sú blbosť,alebo nech im to vysvetlí za poplatok (čo uhradí ex) každý právnik.
@mizoko nerozumieš, že otec dieťaťa žije? Prečo by sa mali o osvojení dieťaťa baviť na začiarku vzťahu, veď to je choré. Nikdy by som to ako matka nie že nenavrhla, ale ani nedovolila a môj ex ani nehovorím. A kde vidíš, že otec robí rozdiely medzi súrodencami? Práveže ich nerobí a o tom, či raz bude dieťa, ktoré nesplodil, po ňom dediť sa predsa nebavia pred ním, nebavia sa o tom vôbec, to píše len sem. A prečo by ho nemalo trápiť dedičstvo? Napríklad to po bio otcovi toho dieťaťa? Veď tým, že by si ho osvojil, by o to prišiel a to môže byť nie len napr. byt po otcovi, ale dom, lesy, pozemky po babke a pod.
@anonym_0b9335 ty sa skludni. Za prve- nemám chuť sa baviť s anonymnom. Ak si tak stojíš za svojím názorom píš pod svojím nickom. A za druhw- svoju frustráciu si vybíjaj na niekom inom. Ja čítať viem a za tým čo som napísala si stojím. Píšem že mu rozumiem v tom,že sa mu nepáči že jeho žena navrhla aby si ho adoptoval a neprišla tá myšlienka od neho a nie je s ňou stotožnený. Ale stojím si za tým že mali to prebrať na začiatku vzťahu,a predstav si že sa to bežné takto robí. A tiež si stojím za tým že robí rozdiel medzi svojim biologickým dietatom a nevlastným. A choď hucat na niekoho iného ty anonym. 😏 Ak máš problém s ovládaním emócií tak na to je terapeut a nie MK
@beronsche láska k dieťaťu sa mieria tým, či raz bude alebo nebude dediť, Ako má rád t dieťa jeho bio otec, keď sa chce zbaviť jedinej smiešnej povinnosti, ktorú má? Autor témy si nemusel tú ženu ani zobrať za manželku a mala by po starosti, či si ho osvojí, alebo bude dediť. On si ju vzal, o dieťa sa stará, kupuje mu, berie ho na výlety, to nie dostatočný prejav lásky k cudziemu dieťaťu? Nie je to náhodou vychcanosť jeho matky, že toto od neho požaduje? Len aby nemusela ex vidieť? Držal jej niekto dýku za chrbtom, keď s ním mala dieťa?
@anonym_0b9335 láska sa nedá merať ničím, to je hádam jasné..
Avšak, keď už dieťa ľúbim ako vlastne, nemám problém mu dopriať všetko, čo biologickému dieťaťu. Absolútne neriešim žiadne rozdiely. Ani v dedeni.
Ako má dieťa rád bio otec? No asi nijako..
@anonym_0b9335 ty sa skludni. Za prve- nemám chuť sa baviť s anonymnom. Ak si tak stojíš za svojím názorom píš pod svojím nickom. A za druhw- svoju frustráciu si vybíjaj na niekom inom. Ja čítať viem a za tým čo som napísala si stojím. Píšem že mu rozumiem v tom,že sa mu nepáči že jeho žena navrhla aby si ho adoptoval a neprišla tá myšlienka od neho a nie je s ňou stotožnený. Ale stojím si za tým že mali to prebrať na začiatku vzťahu,a predstav si že sa to bežné takto robí. A tiež si stojím za tým že robí rozdiel medzi svojim biologickým dietatom a nevlastným. A choď hucat na niekoho iného ty anonym. 😏 Ak máš problém s ovládaním emócií tak na to je terapeut a nie MK
@mizoko úplne súhlasím s tým, vo pises
Nie si proste manžel se vším všudy. Máš ho rad ale majetok máš radšej. Čiže ten rozdiel vo výsledku robíš. Vedel si do čoho ideš, vedel si ze ma dieťa. Je jedno akého ma otca. Ona je hlúpa v tom ze si to neoverila skôr ze ci vôbec záujem o jej dieťa skutočne máš a ty si tiež mohol byť úprimný a nechať ju nech si nájde muža ktorý by ju prijal s dieťaťom ako jeden celok. Ja osobne by som nechcela od "nebio" otca aby si adoptoval moje deti ale zas by som nechcela muža ktorý by nebol ochotný to urobiť
@anonym_autor ako sa písalo v jednom komentári, s takýmto návrhom má prsty otčim, nie matka... Tiež mi to príde divné, keďže otec ešte žije. Pokiaľ by bol mŕtvy, bol by to v pohode návrh... Ale na tvojom mieste by som argumentovala tým, že ju ex manipuluje a vlastne sa chce vykašľať na dieťa, a že dieťa pripraví o dedičstvo po otcovi, na ktoré má nárok. Svoj majetok ani nemusíš spomínať, veď ten vieš ešte za života prepísať.... Argumentuj tým, že jeho vlastný otec ho chce pripraviť o dedičstvo po ňom. V jednom komentári bolo, že rpp sa dajú obmedziť, išla by som tým smerom...
@123profil321 ako som tu už písala, nikde nie je zaručené, že syn bude po otcovi dediť.. otec taktiež môže prepísať majetok na manželku, alebo niekoho a syn nezdedi nič.
@anonym_0b9335 láska sa nedá merať ničím, to je hádam jasné..
Avšak, keď už dieťa ľúbim ako vlastne, nemám problém mu dopriať všetko, čo biologickému dieťaťu. Absolútne neriešim žiadne rozdiely. Ani v dedeni.
Ako má dieťa rád bio otec? No asi nijako..
@beronsche presne tak, otec ho nemá rád nijako, keď sa ho chce vzdať. A ak sa ho aj nevzdá... Postará sa o to, aby jeho syn nededul nič.. samozrejme ako tubuz niekto spomínal.. môže sa súdiť, roky platiť právnika...
@anonym_autor tvoja manželka je dobre sprostá, otcovstva sa zrieknuť nedá 🤣 keď je raz otec tak nim ostane navždy. Jedine že by DNA testy preukázali opak. A nie, v žiadnom prípade si ho neosvojuj, je dosť možné že v dospelosti bude z neho rovnaký debil ako jeho tatko a ty to budeš ľutovať.
byť tvoja manželka, tak nemam s tebou za par rokov nejakého vzťahu žiadne ďalšie dieta. A ak by si mi toto vypustil po narodení druheho, tak ta tvoja krv nededi po mne nič, iba po tebe.
@anonym_187c43 teba by som za ženu nechcela, kriste! Ešte aby som chovala doživotne dieťa, ktoré si žena urobila s Debilom! Odtiaľ potiaľ!
@anonym_e1dd4d taký závet je neplatný a napadnutelny súdnou cestou. Maloletému dieťaťu sa musí dostať aspoň polovica z toho čo by mu patrilo zo zákona
@bambulkaaskatulka najmä keď to ocko daruje inde ....dosť krátkozraké "musí".
Ja som názoru, že hlavné bremeno financovania dieťaťa je na bio rodičoch.
Na jednej strane tu máme ex, ktorý sa chce zbaviť financovania dieťaťa, o inom záujme tu nepadlo ani slovo, predpokladám teda, že o reálnu starostlivosť záujem nejaví, a na druhej chlapa, ktorý sa o dieťa reálne stará, poskytuje mu dennodenný servis a z veľkej časti ho zrejme aj financuje. A práve tento tu bude pranierovaný ako ten vypočítavý. Trochu zvláštne zmýšľanie.
@anonym_autor tvoja manželka je dobre sprostá, otcovstva sa zrieknuť nedá 🤣 keď je raz otec tak nim ostane navždy. Jedine že by DNA testy preukázali opak. A nie, v žiadnom prípade si ho neosvojuj, je dosť možné že v dospelosti bude z neho rovnaký debil ako jeho tatko a ty to budeš ľutovať.
@anonym_bb8c62 poznala som chlapa ktorý sa na súde zriekol otcovstva ešte sa mi tým chválil že súdne už nie je otec. Jeho dieťa si adoptoval partner jeho bývalej s ktorým chlapec odmalička vyrastal. A nie chlapec nemusí byť debil ako jeho otec. Ak sa mu bude niekto venovať a bude mať v pohode rodinu môže byť s neho normálny chlap. Nemoze za to akeho otca si jeho mama vybrala. A ju treba oceniť už za to že sa s toho blbeho vzťahu dostala. Aj keď neviem či dať sa dokopy s chlapom čo všetko vidí cez peniaze majetky a ešte sa sťažuje že prišla s dvoma igelitkami do hotoveho je nejaká výhra. Stále ju má vlastne za chuderu s holým zadkom a on za toho cudzieho platí ako za svojho
@123profil321 ako som tu už písala, nikde nie je zaručené, že syn bude po otcovi dediť.. otec taktiež môže prepísať majetok na manželku, alebo niekoho a syn nezdedi nič.
@anonym_e1dd4d no, aj to je pravda

@anonym_autor Joooj zase sa chytáme jednej struny. Môj názor je taký, že to vypočítavosť je a bodka. Ty sa o toho chlapca staráš ako píšeš vo všetkom (okrem šatenia) správaš sa teda ako jeho otec, to si asi aj očakával, keď si si vzal ženu, ktorá už dieťa má...Ale rozdeľuješ to na biologické a nebiologické, to už vypočítavé je už len zo znenia toho slova - vypočítavaš si, čo komu pôjde keby sa stalo najhoršie. Netreba sa hneď zdúvať, píšeš sem o rady a názory 🤷🏼♀️ ja ako píšem, adoptovala by som si ho samozrejme, ak by som pre neho bola ja tá "mama". Ale až keď by skončila vyživovacia povinnosť a to len kvôli tomu, aby sa ten druhý rodič podieľal a mal svoju zodpovednosť splnenú.
Dedia aj adoptované deti z domovov a nie sú biologické
@curlie akurát keď si osvojuješ dieťa z domova, počítaš s tým, v prípade "zlepencov" to vôbec nie je taký štandard, ako sa tu predostiera.