Ako odmietnuť adopciu syna svojej manželky?
Milé ženy ako by ste povedali svojej manželke ktorú inak máte veľmi rád že si nechcete adoptovať jej syna, hoci aj toho máte veľmi rád , lebo už máte s ňou svoje dieťa a chcete aby malo iba ono majetkovú účasť na vašom majetku ? O nevlastného syna sa starám , financujem ho , v bežnom živote ozaj nerobím žiadne rozdiely , ale dedenie je už jednoducho iná vec. Malý má otca fakt debila , spodina mužskej časti sveta.On sám sa chce vzdať rodičovstva a tak na neho neplatiť a manželka očakáva že toto na seba prevezmem ja ? Berie to ako hotovú vec . Ja sa obávam že keď poviem nie , značne to naštrbí naše manželstvo , o ktoré nechcem prísť .Veď nech jeho otec aspoň platí alimenty ,načo ho idiota od toho oslobodzovať nie ?
@anonym_autor podajte na jeho otca exekuciu. Vyzivne za neho bude platit stat. Nevlastneho syna mozes adoptovat. Spises zavet, aby tvoj majetok nededil, len vas spolocny.
Ako matka by som tiez chcela zabezpecit obe deti financne.
Už máte rozhovor za sebou?
@anonym_autor podajte na jeho otca exekuciu. Vyzivne za neho bude platit stat. Nevlastneho syna mozes adoptovat. Spises zavet, aby tvoj majetok nededil, len vas spolocny.
Ako matka by som tiez chcela zabezpecit obe deti financne.
@eva8 no neviem, ak si adoptuje dieta, tak toto sa stane neopomenutelnym dedicom, ci nie? Takze by ho nemohol v podstate vydedit, musel by ro riesit inak. Autor, ja by som nesuhlasila, uz len preto, zeTebe to bolo predostrene ako hotova vec. Takto sa veci v manzelstve neriesia. A je sice pekne, ze zena chce zabezpecit obe deti rovnako, ale dieta otca ma, tak nech plati. A poviem rovno, nieco mi na tom nesedi, ex je debil a pako, neplati, o dieta sa nestara ale matka s nim kpmunikuje a dokonca jeho prasteny navrh, interpretuje ako hotovu vec. Budem za zlu ale podla mna je to vypocitave a ona je bud pod vplyvom ex alebo s nim paktuje, lebo s takouto kravinou by toho ex kazda pricetna zena kopla do zadku a poslala nanho exekutora za nezaplatene vyzivne.
Prave pre toto som si ja hladala chlapa, co uz dieta ma a dalsie nechce! Uvedomujem si, ze priroda je tak “nastavena” ze, chlapa to taha k svojmu bio dietatu - je to proste fakt. Ja som dalsie dieta nechcela a so synom som bola jeden celok! Ja som vsak evidentne z inej planety, lebo ja som si to na zaciatku vztahu vydiskutovala! Co zena chce, je absurdne, rovnako ako tvrdenie “ocka” ze medzi detmi nerobi rozdiel.
Manželka má zjavne smolu na chlapov
@evazhoufova smolu? Veď má manžela, ktorý sa stará aj o jej dieťa z prvého manželstva, ako o svoje, nerobí žiadne rozdiely. Zobral si ju za manželku. Že nechce prebrať jedinú povinnosť jej ex voči synovi na seba? A prečo by mal? Manželka je kapánek vychcaná by som skôr povedala
Podla toho co odznelo v komentaroch som pochopila, ze syn je uz vacsi... Akoze ako mu chcete v pripade adopcie vysvetlit, ze jeho otec, ktoreho pozna a o ktorom vie, ze je jeho otec, ze uz nie je jeho otec? Toto manzelka premyslela? Ine je to v prípade vdovy, ci slobodnej matky, kde dieta vobec nepoznalo otca... Ja chapem, ze sa tu vsetky zavzdusnujete kvoli peniazom.. lenze tento pan sa o nevlastneho syna stara ako o vlastneho, nevydeluje mu peniaze... Peniaze boli a budu, ale viete, co sposobite tomu chlapcovi v hlave? Myslite trosku aj nanho...
tu len poviem príhodu terajšiu, čo sa deje u nás v rodine. Teta mala syna za slobodna, potom vydala a mala dcéru s manželom. Obe deti sú už dospelé.
Teta vážne ochorela a hádaj kto pomáhal jej.. Syn, dcéra dala od toho ruky preč, lebo ona nebude mamu kúpať, ani prebaľovať. Tetin manžel, proste nezvládal starostlivosť o tetu a naozaj potreboval pomoc. Prosil dcéru, aby ona pomáhala, ale nepomohlo. Dva roka jej syn pomáhal, staral sa. Nakoniec teta zomrela a syn musel odísť z domu, kde žili dlhé roky a prečo - dom v ktorom žili bol iba jej manžela a tak jej syn nezdedil nič. Okolo pohrebu dcéra nepomohla nič, iba prišla na pohreb a na kar, tak už riešila, ako sa bude riešiť teraz dom - dedičské. Ešte ani neprebehlo dedičské a zomrel aj tetin manžel, a zas všetko vybavoval on, lebo dcéra odmietla. Ona prišla k domu, ktorý hned po dedičskom predala a užíva si dovolenky. On, ktorý sa staral o oboch rodičov a naozaj príkladne nedostal nič...
a poviem aj svoj príbeh... dcéru mám s prvého manželstva a syna mám z druhého manželstva, prvé čo som urobila, aby moju celú časť zdedila moja dcéra a dôvod, aby moja dcéra neobišla s krátka a keby s tým vtedy manžel nesúhlasil okamžite rozvod. Ex- manžel zomrel a dcéra po ňom nededila skoro nič, žil nájomnom byte a mal pár úspor, ktoré sa s toho zaplatil akurát pohreb.
Omg vy všetky čo sa tu zavzdusnujete nad akože pokrytectvom autora a tvrdením že nerobí žiadne rozdiely, tak prečo mu nechce dať dedičstvo a alimenty, že? Prečítajte si aspoň autorov základný príspevok. Napísal, že v bežnom živote! Nerobí rozdiely. Nie že ich rovnako má rád a nikdy nespraví rozdiel. Manželka je hodne vychcana a autor by bol hlupák keby na takéto niečo pristúpil. Okradol by tým svoje vlastné dieťa. Môžete mať radi veľa ľudí a nemusíte ich mať rád rovnako ako vlastné. A môžete mať rád aj nevlastné dieťa a nerobiť rozdiely napríklad keď kupujete zmrzlinu, krúžok, dovolenku a zároveň chcieť aby po vás dedilo len vaše dieťa. Podľa príspevku je autor nadštandard čo sa týka starostlivosti a mamička riadne vychcana. A to som žena ale podobná nehoráznosť by mi nikdy nenapadla
@anonym_autor nevlastne dieta ma kolko rokov? Je vo veku, ze dokaze uz vyjadrit svoj nazor? Suhlasil by vobec, ze by ste jeho biologickeho otca “vymazali” zo zivota vobec? Prip.ako bude v buducnosti na to pozerat? Zacala by som v prvom rade s dopadmi na dieta pri takomto rozhodnuti. Mozno raz bude patrat a pytat sa.
Podla toho co odznelo v komentaroch som pochopila, ze syn je uz vacsi... Akoze ako mu chcete v pripade adopcie vysvetlit, ze jeho otec, ktoreho pozna a o ktorom vie, ze je jeho otec, ze uz nie je jeho otec? Toto manzelka premyslela? Ine je to v prípade vdovy, ci slobodnej matky, kde dieta vobec nepoznalo otca... Ja chapem, ze sa tu vsetky zavzdusnujete kvoli peniazom.. lenze tento pan sa o nevlastneho syna stara ako o vlastneho, nevydeluje mu peniaze... Peniaze boli a budu, ale viete, co sposobite tomu chlapcovi v hlave? Myslite trosku aj nanho...
@lorenita mne napadla aj prípadná zmena priezviska chlapca... Dieťa už chodí do školy, je väčšie a vieme aké kruté sú dnešné deti. Už voľakedy som zažila prípad, kedy sa v škole za zmenu priezviska dieťaťu vysmievali. Aj toto ho môže poznačiť.
Autor, absolútne si stoj za svojím. Nechápem tvoju manželku, že toto chce urobiť. Je to od nej maximálne sebecké a vypočítavé.
@evazhoufova smolu? Došla do nového domu s holým zadkom a malým dieťaťom. Koľko osamelých matiek sa tu môže pochváliť, že si takto šikovne vyriešili existenčne problémy? Tým čo ta žena robí teraz si môže pekne pokazit manželstvo. Tak chlap sa stara o všetko a ona ešte svojho bývalého odbremení, lebo ved tuto tutmak všetko bude ťahať sám. Aby to nakoniec nebola nejaká sikulka čo v živote ani nerobila, robiť nepôjde, cele živobytie si ide postaviť na tom, že bude rodiť deti a chlap zarabaj, staraj sa. Ja by som sa nej spýtala, byt chlap “vytvoril som ti domov, je nám spolu dobre, starám sa o deti, o teba, nemusíš platiť nič, všetko máš a tebe je malo? Čo ešte chceš? Nemas dosť?” Lebo ona očividne nemá dosť. Dieťa ma nárok raz dediť po bio otcovi.
@evazhoufova smolu? Došla do nového domu s holým zadkom a malým dieťaťom. Koľko osamelých matiek sa tu môže pochváliť, že si takto šikovne vyriešili existenčne problémy? Tým čo ta žena robí teraz si môže pekne pokazit manželstvo. Tak chlap sa stara o všetko a ona ešte svojho bývalého odbremení, lebo ved tuto tutmak všetko bude ťahať sám. Aby to nakoniec nebola nejaká sikulka čo v živote ani nerobila, robiť nepôjde, cele živobytie si ide postaviť na tom, že bude rodiť deti a chlap zarabaj, staraj sa. Ja by som sa nej spýtala, byt chlap “vytvoril som ti domov, je nám spolu dobre, starám sa o deti, o teba, nemusíš platiť nič, všetko máš a tebe je malo? Čo ešte chceš? Nemas dosť?” Lebo ona očividne nemá dosť. Dieťa ma nárok raz dediť po bio otcovi.
@mamutka podľa tohoto je každá čo si našla nového chlapa a má už deti pomaly kurva a zlatokopka. Super. A čo keď sa ltt zbavila psychopata a nechce mať s ním nič spoločné lebo s tym sa doťahovať je o hubu? A vidí že ma ok chlapa a nechce až by sa jej dačo stalo aby chlapec skončil u niekoho koho ani nepozná?
@mamutka podľa tohoto je každá čo si našla nového chlapa a má už deti pomaly kurva a zlatokopka. Super. A čo keď sa ltt zbavila psychopata a nechce mať s ním nič spoločné lebo s tym sa doťahovať je o hubu? A vidí že ma ok chlapa a nechce až by sa jej dačo stalo aby chlapec skončil u niekoho koho ani nepozná?
@sova7 ten chlap má podľa autora nulový záujem o dieťa. Tak aké o hubu? Pán sa zjavne o dieťa nezaujíma a chce sa zbaviť aj poslednej záťaže - platenia alimentov.
@sova7 to si trochu prekombinovala, ale nevadí. Ak by mala také traumy z bývalého ako opisuješ, snáď by sa vedela s mužom normálne rozprávať a dohodnúť sa na riešení, nie rovno tvrdiť, že bývalý v pohodičke súhlasí že sa vzdá a nový muž bude dieťa adoptovať a bodka. Ona a bývalý sa dohodli a nový muž všetko akceptuje? Poznala som takého, pomenoval to presne. Zena mala dcéru keď sa spoznali. Spolu mali chlapca. Žena ho presvedčila aby dcéru adoptoval, on zaľúbený súhlasil a pár rokov na to bol rozvod. A on naďalej živí dieťa ktoré nebolo nikdy jeho, teraz vidí, že bol len využitý.
Už som tu písala, ako sme s mužom boli v situácii keď sme zvažovali adopciu, ak sa nespamätá otec deti po smrti ich matky. Ale akokoľvek mám tie deti rada, ošetrili by sme to, že po nás by dedili len naše deti a tie adoptované po svojom otcovi. Ma viac peňazí ako my. Kde je logika v tom, že by sme sa vzdali absolútne všetkého voľného casu, skomplikovali si život ( výmena auta za väčšie, výmena bývania aby sme sa pomestili ), drieť ako mulice aby deti mali jedlo, výlety, krúžky, bicykle, lieky, odopierat si, len aby sa deti cítili milované a zatiaľ ocko ruka hore, užíva si peniaze??? Čo by mali naše vlastne deti po nás, keby sa museli deliť so všetkými ďalšími deťmi? Dokopy nič. A nám nikto nic nedal, my sme sa na všetko nadreli. Ale ľudia ako autorova žena očividne nechápu čo to je nadriet sa na niečo, jej to spadlo z neba. U nás sa všetko vyriešilo tým, že dotyčný otec pochopil čo ma urobiť a že jedine čo mu zostalo sú deti. Ak by na ne kaslal, tak ako píšem, akokoľvek ich milujem, nie som handra. Postarám sa, zabezpečím vzdelanie, domov, lásku, všetko, ale kua otec žije, tak jeho prachy po jeho smrti majú ísť jeho deťom. O naše sa postarame my, nechceme od nikoho nič.
To že bol jej bývalý nejaký psychopat, to je len špekulácia. Všetko v podstate je tu podané jednostranne. Jediný problém je ale ta žena. Ona vymyslela, ona sa rozhodla a hotovo. Manželstvo bez diskusii? Nič moc
@sova7 to si trochu prekombinovala, ale nevadí. Ak by mala také traumy z bývalého ako opisuješ, snáď by sa vedela s mužom normálne rozprávať a dohodnúť sa na riešení, nie rovno tvrdiť, že bývalý v pohodičke súhlasí že sa vzdá a nový muž bude dieťa adoptovať a bodka. Ona a bývalý sa dohodli a nový muž všetko akceptuje? Poznala som takého, pomenoval to presne. Zena mala dcéru keď sa spoznali. Spolu mali chlapca. Žena ho presvedčila aby dcéru adoptoval, on zaľúbený súhlasil a pár rokov na to bol rozvod. A on naďalej živí dieťa ktoré nebolo nikdy jeho, teraz vidí, že bol len využitý.
Už som tu písala, ako sme s mužom boli v situácii keď sme zvažovali adopciu, ak sa nespamätá otec deti po smrti ich matky. Ale akokoľvek mám tie deti rada, ošetrili by sme to, že po nás by dedili len naše deti a tie adoptované po svojom otcovi. Ma viac peňazí ako my. Kde je logika v tom, že by sme sa vzdali absolútne všetkého voľného casu, skomplikovali si život ( výmena auta za väčšie, výmena bývania aby sme sa pomestili ), drieť ako mulice aby deti mali jedlo, výlety, krúžky, bicykle, lieky, odopierat si, len aby sa deti cítili milované a zatiaľ ocko ruka hore, užíva si peniaze??? Čo by mali naše vlastne deti po nás, keby sa museli deliť so všetkými ďalšími deťmi? Dokopy nič. A nám nikto nic nedal, my sme sa na všetko nadreli. Ale ľudia ako autorova žena očividne nechápu čo to je nadriet sa na niečo, jej to spadlo z neba. U nás sa všetko vyriešilo tým, že dotyčný otec pochopil čo ma urobiť a že jedine čo mu zostalo sú deti. Ak by na ne kaslal, tak ako píšem, akokoľvek ich milujem, nie som handra. Postarám sa, zabezpečím vzdelanie, domov, lásku, všetko, ale kua otec žije, tak jeho prachy po jeho smrti majú ísť jeho deťom. O naše sa postarame my, nechceme od nikoho nič.
To že bol jej bývalý nejaký psychopat, to je len špekulácia. Všetko v podstate je tu podané jednostranne. Jediný problém je ale ta žena. Ona vymyslela, ona sa rozhodla a hotovo. Manželstvo bez diskusii? Nič moc
@mamutka mňa najviac zaráža ako sa tu ženy pustili do inej ženy. Čakala som že žena podrzi ženu a zase ste ma nesklamali žena žene najhorsi npriatel
@mamutka mňa najviac zaráža ako sa tu ženy pustili do inej ženy. Čakala som že žena podrzi ženu a zase ste ma nesklamali žena žene najhorsi npriatel
@sova7 ale tu vôbec nejde o to aby si ženy nadrziavali, ale o to aby sa ľudia k sebe chovali férovo a zodpovedne. Mňa zaráža, že tomu niekto nerozumie a vyťahuje sa tu pohlavie.
@sova7 v com treba podrzat tu zenu, ma novy partnersky vztah, novy manzel ma rad jej dieta z prveho vztahu, stara sa on, a ano u chlapov byva vyjadrenim mam rad=postaram sa, lebo keby ho nemal rad tak moze povedat nezaplatim kruzky, vylety a podiel na dovolenke nech zaplati zena a bio otec, lebo aj taki su a boli aj tu diskusie o tom ze novy muz chce od zeny prispiet na dovolenku lebo ide dieta z predchadzajuceho vztahu. Treba ju podporit v tom, ze s byvalym - debilom- sa vedela rozpravat tak dlho aby on jej natlacil alebo spolu sa dohodli na tom, ze jej novy manzel odbremeni panecka od jeho poslednej povinnosti? A manzelovi to iba oznamila, ze to bude najlepsie tak? Ja som prva co bude obranovat zenu, ak ma pravdu. Ale toto sa mi zda hodne cez. Mala stastie, ze nasla muza ktory sa do nej zalubil, a prebral na srba vsetky bezne naklady na jej dieta, akokolvek sa na to pozries, a ja prajem kazdej zene aby nasla lasku a stastie, ale v tomto pripade sa mi zda ze ona to stastie pokusa, a ako hovorievala moja babka "bolo koze dobre, isla na lad tancovat"
@sova7 v com treba podrzat tu zenu, ma novy partnersky vztah, novy manzel ma rad jej dieta z prveho vztahu, stara sa on, a ano u chlapov byva vyjadrenim mam rad=postaram sa, lebo keby ho nemal rad tak moze povedat nezaplatim kruzky, vylety a podiel na dovolenke nech zaplati zena a bio otec, lebo aj taki su a boli aj tu diskusie o tom ze novy muz chce od zeny prispiet na dovolenku lebo ide dieta z predchadzajuceho vztahu. Treba ju podporit v tom, ze s byvalym - debilom- sa vedela rozpravat tak dlho aby on jej natlacil alebo spolu sa dohodli na tom, ze jej novy manzel odbremeni panecka od jeho poslednej povinnosti? A manzelovi to iba oznamila, ze to bude najlepsie tak? Ja som prva co bude obranovat zenu, ak ma pravdu. Ale toto sa mi zda hodne cez. Mala stastie, ze nasla muza ktory sa do nej zalubil, a prebral na srba vsetky bezne naklady na jej dieta, akokolvek sa na to pozries, a ja prajem kazdej zene aby nasla lasku a stastie, ale v tomto pripade sa mi zda ze ona to stastie pokusa, a ako hovorievala moja babka "bolo koze dobre, isla na lad tancovat"
@som_realistka keby chlap o mne pred ľuďmi hovoril prišla ku mne do hotového z podnájmu z dvoma igelitkami a deckom tak by som bola radšej sama a nie ešte s takym a mať jeho vlastného syna. Jasné že robí rozdiely stále sa cíti že on ma navrch a ešte sa chváli ako platí na cudzie decko
@sova7, pretože tu evidentne žena vymyslela kolosalnou blbosť. Kľudne podrzim ženu, pretože je žena, ak má nezrovnalosti s chlapom. Ale zastávať sa očividnej koniny len preto, že si ju vymyslela žena je dosť od veci. Na tento je blbý nápad by doplatil nielen muž ale aj VSETKY jej deti. Len preto, že jej sa nechce handrkovat s bývalým. Pre to mi chyba porozumenie.
@sova7, pretože tu evidentne žena vymyslela kolosalnou blbosť. Kľudne podrzim ženu, pretože je žena, ak má nezrovnalosti s chlapom. Ale zastávať sa očividnej koniny len preto, že si ju vymyslela žena je dosť od veci. Na tento je blbý nápad by doplatil nielen muž ale aj VSETKY jej deti. Len preto, že jej sa nechce handrkovat s bývalým. Pre to mi chyba porozumenie.
@vroni už si sa pokúšala dohodnúť s magorom? Tak vieš aké to je
@som_realistka keby chlap o mne pred ľuďmi hovoril prišla ku mne do hotového z podnájmu z dvoma igelitkami a deckom tak by som bola radšej sama a nie ešte s takym a mať jeho vlastného syna. Jasné že robí rozdiely stále sa cíti že on ma navrch a ešte sa chváli ako platí na cudzie decko
@sova7, toto je hysterická fabulacia z tvojej strany. Ako má popísať situáciu, keď sa žena s dieťaťom prisťahovala s dvoma igelitkami?
@vroni už si sa pokúšala dohodnúť s magorom? Tak vieš aké to je
@sova7, prečo by som sa mala pokúšať dohodnúť s magorom? Ak opomeniem fakt, že si nerobím s magorom dieťa. Nezaujíma sa, bude len platiť alimenty, o čom sa mám dohadovať? Nikde nepíše, že by mal biootec záujem o dieťa. Tak kde je problém?
@sova7 si nechápavá úmyselne, či červené súkno?
Veď to písal na vykreslenie finančnej situácie rodiny. Aby bolo jasné, aké su majetky a kto s čím prišiel do manželstva? Prečo by tu mal klamať, či zahmlievať fakty? Je tu anonymne, môže na rovinu napísať ako to bolo.
@sova7 si nechápavá úmyselne, či červené súkno?
Veď to písal na vykreslenie finančnej situácie rodiny. Aby bolo jasné, aké su majetky a kto s čím prišiel do manželstva? Prečo by tu mal klamať, či zahmlievať fakty? Je tu anonymne, môže na rovinu napísať ako to bolo.
@sisaka jasné majetky. Tak si ich môže nechať svoje majetky
@sova7 napisal to tu, ano, ale preco, lebo aktivne damy mu tu nakladali, ze robi rozdiely, lebo chce aby jeho majetok co vytvoril sam pred manzelstvom dedilo iba jeho vlastne dieta. A k tomu chvaleniu, opisal situaciu na zaciatku. Zase nehrajme sa na to ze chudatko zena, manzel ju utlaca, ved ona chce po nom totalnu somarinu. Ked odhliadnes od vsetkeho, preco by mal odbremenit ineho chlapa - aj ked podla opisu manzelky debila - od jeho povinnosti voci dietatu? Je tu kopec diskusii kde zeny opisuju ze su v druhom manzelstve a byvaly im robi problemy, s vyzivnym, preberanim dietata a pod, ale ani v jednej nebolo, ze by zena chcela aby jej novy manzel adoptoval dieta, lebo ex je debil. Povem to znovu, myslim si ze tam bude iny pes zakopany.
@sova7 napisal to tu, ano, ale preco, lebo aktivne damy mu tu nakladali, ze robi rozdiely, lebo chce aby jeho majetok co vytvoril sam pred manzelstvom dedilo iba jeho vlastne dieta. A k tomu chvaleniu, opisal situaciu na zaciatku. Zase nehrajme sa na to ze chudatko zena, manzel ju utlaca, ved ona chce po nom totalnu somarinu. Ked odhliadnes od vsetkeho, preco by mal odbremenit ineho chlapa - aj ked podla opisu manzelky debila - od jeho povinnosti voci dietatu? Je tu kopec diskusii kde zeny opisuju ze su v druhom manzelstve a byvaly im robi problemy, s vyzivnym, preberanim dietata a pod, ale ani v jednej nebolo, ze by zena chcela aby jej novy manzel adoptoval dieta, lebo ex je debil. Povem to znovu, myslim si ze tam bude iny pes zakopany.
@som_realistka keď mu je prednejší dom a majetok mal ostať sám s domom vo vzťahu alebo si nájsť bezdetnu ženu

@anonym_autor necitam komentare, je ich tu vela, ale ak ste mali dieta po svadbe, tak vsetko bude dedit tvoja manzelka, to znamena, ze prva cast je vybavena a k druhej jej povec, ze nech ex plati, preco mu to zjednodusovat.
@domkakvet nie nebude, ak mal nehnutelnost pred uzavretim manzelstva tak zo zakona dedia manzelka a deti rovnym dielom, ak by mali iba jedno dieta tak na polovicu ak dve tak na tretiny a tak dalej. Ale moze testamentom upravit, alebo darovat , nepatri to do BSM, moze si robit co chce.