icon

Ako odmietnuť žiadosť o vynosenie dieťaťa v rodine?

29. sep 2025

Ahojte, moja sestra má 38r a za sebou pár neuspešných pokusov o umelé oplodnenie. Nikdy dieťa nevynosí úspešne bohužiaľ, je z toho zúfalá, čo samozrejme chápem. Všetci sa snažíme byť čo najviac psychickou oporou ako to ide. Asi pred dvoma týždňami prišla s nápadom nechať si bábo vynosiť, adopcia pre jej manžela nepripadá do úvahy. Zistila teda, že kúsok za hranicami to ide legálne a teda ja som ju v tom podporila. Iba potom zistila približné ceny takéhoto niečoho a vycúvali. Ibaže vtedy sa obrátila na mňa a spýtala sa či by som bola ochotná, niečo by mi vraj zaplatili. Sprvu som myslela, že ide o žart. Ja deti teda nemám, som o 10r mladšia a naozaj som bola v tom, že sranduje. Ibaže zrazu sa mi ozvala aj mama s tým, že by to možno bol fajn nápad... ako jej mám preboha vysvetliť, že toto určite nie? Vždy sme s ňou o celom tom rozprávali opatrne, rešpektovali ju, ale toto. Naozaj neviem, toto je príliš. Napadlo mi, ž etu sú možno mamičky, ktoré boli v podobnej situácií a nedarilo sa im, aké slová by vás nezranili?

haraburdova
29. sep 2025

akoze uprimne z toho co si pisala ako tvoja sestra reaguje na deti a aka je znicena a zlomena... bala by som sa jej dieta dat aj na strazenie nieto este toto... uplna psychopatia z toho jej spravania zavana. znie tak, ze by sa na to dieta choro upla... dieta nie je samozrejmost, dieta je dar.

anonym_7e4478
29. sep 2025
@mira0611

@anonym_autor ja viem, ze je zufala, ale tehotenstvo je vazna vec, zmena tela a po tom, uz nikdy bebudes jak predtym.
Mna zaraza, ze matka aj sestra sa s tebou o tomto takto bavia, ako keby si jej mala darovat auto.
Urcite by som nevynosila dieta nikomu!

@mira0611 bavia sa s nou o tom ako keby na autorke absolútne nezáležalo. Akoby bolo samozrejme, ze to ma urobit, ze je to tak správne. Priala by som si, aby sa jej aspon opýtali na názor, pocity, co si o tom mysli. Je to velmi nepríjemná situácia ale taku rodinu by som nechcela. A hlavne to, v akom psychickom stave je sestra je nezlučiteľné s výchovou dietata.

anonym_a18b77
29. sep 2025
@anonym_0e161e

@anonym_a18b77 to je tak ,keď ľudia majú pocit se si môžu všetko dovoliť a kúpiť. Tvoj brat so švagrinou sú sebecká topka!

@anonym_0e161e z časti máš pravdu ale ja som to tak nevnímala. On sa podľa mňa nad tým reálne nezamyslel. Vôbec netušil čo by to obnášalo. Čo by z toho pramenilo pre mňa. Proste zúfalý sa slamky chytá. On sa nejak neoháňal peniazmi a tie pre mňa v tomto prípade vôbec rolu nehrali. Proste je tam iné dôležitejšie "nie". Keby sme sa bavili o peniazoch, ktoré by dokázali vyvážiť vynosenie dieťaťa pre niekoho, tak toľko by nemal. Lenže toľko by v mojom prípade nemal nikto na tomto svete.

ruzovakrava
29. sep 2025

@anonym_autor myslím že tu padlo už veľa rozumných argumentov prečo nie. Vzťahy v rodine budú odteraz na nič či už povieš áno alebo nie. Ak sa chceš z toho vyzuť bez emočného nátlaku tvojej vyšinutej rodiny tak máš výhodu že žiješ v zahraničí. Povedz že máš zdravotné problémy ktoré v blízkej dobe tehotenstvo vylučujú, len si im to nechcela hovoriť. Ale je to samozrejme smutné ak by si musela použiť klamstvo len aby si v rodine nezostala za mrchu po takejto absurdnej situácii.

mira0611
29. sep 2025
@anonym_7e4478

@mira0611 bavia sa s nou o tom ako keby na autorke absolútne nezáležalo. Akoby bolo samozrejme, ze to ma urobit, ze je to tak správne. Priala by som si, aby sa jej aspon opýtali na názor, pocity, co si o tom mysli. Je to velmi nepríjemná situácia ale taku rodinu by som nechcela. A hlavne to, v akom psychickom stave je sestra je nezlučiteľné s výchovou dietata.

@anonym_7e4478 keby sa od ich autorka odstrihla, absolutne by som sa necudovala.

autor
29. sep 2025

Ja sa práve odstrihnúť nechcem, sestru mám rada a mamu ľúbim, nie je to jednoduché. Skúsim sa s nimi porozprávať osobne, bohužiaľ cez telefón je to také všelijaké, no skúsim. Budem dúfať, že osobne ma lepšie pochopia

anonym_7e4478
29. sep 2025
@anonym_autor

Ja sa práve odstrihnúť nechcem, sestru mám rada a mamu ľúbim, nie je to jednoduché. Skúsim sa s nimi porozprávať osobne, bohužiaľ cez telefón je to také všelijaké, no skúsim. Budem dúfať, že osobne ma lepšie pochopia

@anonym_autor inak ja uz vsade vidim gaslighting. Urcite sa porozpravaj to je dobry napad no stoj si za svojim. Nemaju pravo davat svoje stastie na tvoj úkor. A od mamy je to velmi ale velmi nefér takto drzat stranu jednému dieťaťu.

mrkvicka060
29. sep 2025

ze osobne ta lepsie pochopia? ty mas nejaku traumu? to takto sa k tebe spravaju cely zivot? to fakt treba este niekomu vysvetlovat a obhajovat sa, preco nie?

anonym_c8739b
29. sep 2025

Povedz jej, ze ty nemas kapacitu odpisat si rok zo zivota ako surogatka. Ako si to oredstavuje, da si odobrat svoje vajicka, ci tvoje + spermie jej chlaoa, v oboch pripadoch divocina. Nech sa obrati na mnodetnu matku v nudzi, ktora si dalsie tehu ani nevsimne. Ty potrebujes svoj fertilny vek vyuzit pre seba, uz ti tiez tikaju... ⏰

anonym_7e4478
29. sep 2025
@mira0611

@anonym_7e4478 keby sa od ich autorka odstrihla, absolutne by som sa necudovala.

@mira0611 keďže býva v zahraničí ma to super v tomto ze nie je od nich závislá. Jq by som obmedzila kontakt minimálne kym nedostanú rozum

jurly
29. sep 2025

@anonym_autor pytala si sa sestry, co ak sa dieta narodi postihnute?

liusa82
29. sep 2025

nikdy by som do takého niečoho nešla.Ja nechcem ani svoje a nie ešte niekomu inému vynosiť.Mňa raz prosíkal párik gayov aby som im vyonosila a porodila a peniaze teda boli za to riadne.No nechajte si nie som na také niečo odkázaná .Toto je velmi háklivá téma.A to boli cudzí no teda známi a v rodine by to bolo ešte omnoho horšie si myslim. Nečítala som diskusiu ale neurobila by som to v žiadnom prípade.Niekomu už z toho prepína ak svoje nemôže mať čo aj chápem ale neviem si to predstaviť že by som buď aj sesternici alebo niekomu v rodine dieťa vynosila no hrozný pocit a potom sa dívať ako to dieťa vyrastá.No celé divné.Iné je ak ti to vynosi uplne cudzia osoba a ty už s tým dieťaťom neprídeš nikdy do kontaktu.Ale aj tak.No pre mňa je to scifi predstava a riadny bizár

maris5
29. sep 2025

Na Slovensku je to nelegalne. A v tvojom pripade podla mna aj neeticke, kedze ste sestry.

Ak by isli riadne v zahranici cez agenturu, riesia sa tam vsetky mozne otazky. Kto sa bude starat o dieta ak obaja rodiacia umru kym sa dieta narodi. Ako budu postupovat, ked sa potvrdi, ze dieta ma nejake postihnutie. Co vtedy a vtedy ... to nie je len, ze niekomu porodim dieta a dam mu ho

Ak by si to nedali vysvetlit obmedzila by som na nejaky cas kontakt.

oblecenie99
29. sep 2025

Navlas taká istá téma, zdá sa mi, že ešte aj s tou sestrou a mamou, ktorá sa do toho montuje tu už bola. Určite bola. Nejdem ju hľadať, ale na bomby bola.
No ale dajme tomu, že aj tá predchádzajúca, aj táto nie sú vymyslené..

Čítala som tvoju odpoveď, čo si jej povedala. Tá odpoveď nie je dobrá. Ty jej musíš na rovinu povedať, že nie. Prepáč sestra, ale nie.
Ja som po druhom pôrode zostala cukrovkarka. Všetko bolo v poriadku, ešte aj ten cukor som krásne držala meraniami a dietou až do pôrodu. V deň pôrodu mi brutálne klesol, nepohol sa, mala musela ísť sekciou okamžite von. Z plánovanej sa stala daj pán Boh hneď teraz. Mala je OK, ja mám cukor vysoký. Zostanú mi tie následky do konca života. Si pripravená aj na takúto "blbosť"? lebo toto napr. až také raritné nie je. A tých komplikácií je habadej. Môže byť, nemusí.

Vynosiť dieťa je obrovská vec. Ovplyvní to teba, už nikdy, nikdy nebudeš ako predtým. Aj keď to dieťa biologicky "nebude tvoje". Brucho v zamestnaní neskryjes. Ani pred ľuďmi. Či ťa zatvoria zatiaľ v pivnici a budú ti tam nosiť jedlo a Femibion? A ona čo? Bude nosiť umelé brucho? Vážne ako si to predstavujú? Už len takúto sprostosť, že ako vysvetlia okoliu, že ty už tehotná nie si a dieťa nikde a ona tehotná nikdy nebola a zrazu dieťa?!
Ako to dieťa nahlási úradom? Čaute, nikdy som nechodila na poradne, nikde nemám záznam o Tom, že som bola tehotná a rodila som, a zrazu tu máme bábätko? A ty ako? Nebudeš chodiť na poradne, k lekárovi? Riskne sa to? Stane sa niečo, nehoda, ja som tiež musela kvôli jednej utekať v polke prvého tehotenstva na pohotovosť, ty radšej nepôjdeš? Utekala som aj teraz lebo jeden deň som skoro vôbec nepociťovala pohyby .. toto sa deje BEŽNE. Čo by si v takomto prípade urobila ty?

Že čo s tvojou psychikou , tak to ich zrejme tiež nestve.
Vieš čo? Sestre by som dala aj obličku. Bez váhania. Ale toto, čo píšeš, ani keby neviem čím by na mňa išla. Nie a nie.
Prečo je u nás právo v tejto otázke nastavené tak ako je, má svoj dôvod. A v tomto som jednoznačne na strane zákona.

motylik2559
29. sep 2025

@anonym_autor Ahoj autorka...tak toto je dost silna tema co si sem dala. Len teda sestra aj cela tvoja rodina musi vediet pochopit,ze kazdy ma svoj zivot a kazdeho zivot je jedinecny. A na toto sa ozaj nemozu ani odut, ako sa ty za seba rozhodnes nech by islo o cokolvek, nieto este o takuto zavaznu vec. Sestra je labilna, je pochopitelne,ked sa im dlhodobo nedari, ze jej to lomcuje so psychikou, ale vies kolkym parom sa nedari aj roky? Kamoska chodila 6 rokov na IVF, pribrala z tych hormonov, skoncila niekolko krat na urgente, lebo tak ju zavodnilo, ze jej vytahovali niekolko litrov vody, dost aj pribrala-pred tymto vsetkym to bola jedna zdrava,stihla a vesela baba. Nakoniec sa im zadarilo. Presla si utrapami, vyplakala sa z podoby neraz...ale nikdy nedovolila sama sebe, aby sa psychicky zrutila za to,ze niekde uvidi rodinku s dietatom, lebo chcela byt silna raz ked sa ozaj zadari (co sa aj po x rokoch podarilo). Sestra, ked je uz v tomto stave, mala by ozaj zacat navstevovat odbornu pomoc, pretoze moze postupne ale isto znicit psychicky aj tvoju mamu, jej muza a najblizsich v okoli. Mozno aj preto vasa mama tak reagovala,lebo uz je bezmocna z jej stavov...a predsa ziadna mama nie je stastna,ked sa jej den co den dieta ruca z tychto veci. Ty mozes byt dobrou sestrou aj nadalej. Vysvetli jej, ze mas inak naplanovany zivot, ze si nemozes dovolit 9 a viac mesiacov ostat len tak, ze by si to tazko znasala, keby nastali komplikacie, ale ze jej budes rada oporou tak ako doteraz, ked ta bude potrebovat. S mamou a jej partnerom,ked sa bude dat sa skus najprv sama porozpravat, ze by sa sestra mala obratit na odbornu pomoc, pokial nechcu, aby sa raz tak zrutila,ze ju sanitka povezie rovno na pobyt na psychiatrii-kym nie je neskoro, lepsie ze to bude riesit ambulantne a ozaj jej to moze prospiet a aj sa viac ukludni. Nenechaj sa vmanipulovat do toho, aby si nieco take podstupila. Chapem,ze ti na sestre velmi zalezi, ale kazda mate napriek tomu svoj zivot a ked mas o nu strach skrz psychike, tak urcite ju skuste cim skor dostat k odbornikovi, takto jej podla mna pomozete najviac. Drzim ti palce♥️

tiika
29. sep 2025

@anonym_autor neviem, či ti aj niekto odpovedal na otázku, ako jej to vysvetliť, aké slova použiť, aby ju to nezranilo.
Určite buď úprimná a zameraj sa na to, čo cítiš vo svojom srdci. Možno ti napadne niečo lepšie, ja by som však povedala niečo take, že ju mám veľmi rada, záleží mi na nej aj na tom, aby bola stastna, že vidím ako sa trapi a hlada naozaj všetky spôsoby ako mat dieťa, zial ty jej v tom týmto spôsobom nepomozes. Môžeš/nemusíš povedať dôvod. Môžeš povedať i to, že jej to nedokážeš vysvetliť, ale pre teba je to nepredstaviteľná a vážna vec, na ktorú určite nezmeníš názor.
Potom jej môžeš uz len poskytnúť pochopenie a empatiu, nie je potrebné nic viac vysvetľovať, alebo sama seba obranovat. Môžeš ponuknut akúkoľvek inú pomoc a podporu okrem tejto, o ktorú ta požiadala.
Tak asi takto nejako by som to oznámila. Či sa zrúti, to nezabezpečí nikto. Ak si urobila všetko, ako si najlepšie vedela, nemôžeš zodpovedať za prezivanie druhých a ich osobne trápenie.

rorino
29. sep 2025
@anonym_autor

Ja žijem v zahraničí teda, neviem aké su tu podmienky, ja osobne som to nezisťovala radšej. Každopádne mama sa o ňu bojí, sestra je dosť krehká by som povedala. Už je v bode kedy je naozaj zúfalá, naposledy plakala v reštaurácií keď vedľa nás sedela rodinka s deťmi, odstránila si všetkých známych zo soc. sietí ak dávajú príspevky s deťmi a to je len pár príkladov hej, mama sa o ňu bojí.

@anonym_autor Tu máš dovud prečo do toho neísť,sestra nie je ok po psychickej stránke,a má vychovávať dieťa,o ktoré sa budeš štatút ty 9 mesiacov?A sestre nedovolí,že pri pôrode by si mohla zmeniť názor a dieťaťa by si sa nevzdala?Nevieš,čo by hormóny s tebou podrobili.Sestra by sa mala dať dokopy a potom riešiť dieťa🤦

joannita
29. sep 2025
@reela

Inak tiez to tu tak nefunguje, ako si sestra zmyslela... ak aj by si to dieta vynosila a porodila, tak najprv by si ho musela dat na adopciu... a to je zdlhavy proces, kde nie je iste, ze by ho dostala tvoja sestra, ale skor niekto, kto je v poradovniku dlhsie a hodi sa na adopciu dietata viac.
A neviem, ci sa chces uz teraz v mladosti odpisat tak, ze nevies, ci po tomto cirkuse niekedy vlastne deti odrodis. Lebo moze sa stat akutny pripad, ze sa ti pri porode roztrhne maternica a ti ju budu musiet zobrat. A tympadom budes sterilizovana a vlastne dieta uz neodrodis nikdy.
A ako si to vlastne predstavuje sestra? Ze ta bude jej manzel opelovat? Alebo pojdes ty na IVF? Ved to nedavaju hormonalne ani zeny, co vlastne deti tak musia mat...

@reela prečo na adopciu?

ankare
29. sep 2025

@anonym_autor určite nie

anonym_e9d516
29. sep 2025
@anonym_a18b77

Túto otázku som dostala aj ja od jedného z bratov. Ja mám štyri deti. On žiadne. Na jednej oslave sme sa o tom bavili a brat povedal, že on nevie čo bude ale ešte majú čas sa snažiť. Moja mama zadelila, že však požiadajte tuto "profi matku" a hlesla smerom ku mne, nech Vám vynosí. Nekomentovala som to ale som si pomyslela, že jej asi šibe. Pri všetkej úcte. Asi dva týždne na to, prišiel brat na kávu. Bežne sme sa bavili a on nadhodil, že tá otázka vynosenia dieťaťa ho zaujala a akože so vtipom sa ma opýtal, že kedy by sa mi to hodilo. To je jeho bežný spôsob komunikácie, keď niečo chce. Nadhodiť to ako strášne vtipnú poznámku a čakať na odpoveď toho druhého. Vtedy som mu povedala, že pre mňa je to totálne nereálne. Že by som ohrozila samu seba a aj svoje deti, že je to nelegálne. Že si nedokážem predstaviť ako budem 9 mesiacov tehotná, porodím a niekomu odovzdám to dieťa. Nikdy by som sa od neho nedokázala odpútať. Keď brat zistil, že som ho prepukla a viem, že to chcel reálne, tak sa zložil a išiel preč s plačom. Bolo mi to ľúto ale nijako to nepohlo mojim presvedčením, že toto nie je cesta. Nejaký čas so švagrinou komunikovali striedmo. Nie urazene ale proste ťažko niesli, že ani táto možnosť nie je. Ale ja som človek. Nie inkubátor alebo maternica. Môj manžel bol tiež poburený, že toto naozaj nie je normálne.
Nakoniec sme sa zhodli, že by mali pozerať menej seriálov... Predstavovali si to asi ako keď Phoebe z Priateľov čakala trojčatá svojho brata 🤦

@anonym_a18b77 kokos... akoze toto je vec ktoru nepochopim, ako vobec niekto "nadnesie"... to je s prepacenim ako poziadat (vyzadovat) niekoho o trojku, lebo je to moja tuzba to vyskusat...

anonym_c55094
29. sep 2025

@anonym_autor jednoducho povedať nie, kto sa pozerá na to čo chceš ty? Sestra, sestra a len sestra a jej city, ty nemôžeš za to, že ona matkou nebude a jednoducho toto nie. Jedna vec je ju podporiť, byť oporou ale všetko má svoje hranice. Nemá 5 rokov, aby sa jednalo s dospelou ženou v rukaviciach. Jej muž nechce adopciu a ako by prebehlo oplodnenie?

anonym_e9d516
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor trosku z textu citim, ze sa citis previnilo... ty sa mas citit nasrano a ublizene (a znechutene)... To je strasne, co ti spravili na niekolkych urovniach...
Na psychologickej, biologickej, financnej... nasraty som len co to citam 🙂

svetlonos
29. sep 2025
@lucik194

@svetlonos jaska, ze da, ale povedzme si, ta jej mama uz bude mat 60 rokov(tesne pri 60), ked dcera ma 38

@lucik194
ano kludne môže mať tych 60. No u tej sestry to môže byt rovnaky pruser ako u tej mamy, len to nik nechce vidieť.

svetlonos
29. sep 2025
@alchemilkazltozelena

Tie ktoré radíte že má matka vynosiť, aj ste v poriadku? Cca 58 ročná žena má vynosit? Úplne vám uz drbe?

@alchemilkazltozelena
ale čo by držali! Len na blbu poznámku rovnako nlba odpoved! To aby sa zamysleli a uvedomili si, čo od Autorky vobec žiadajú!
Ale tak jasne, nech ho sa radsrj srgra obetuje.

anonym_ac6bb2
29. sep 2025

@anonym_autor slusne, ale otvorene by som sestre vysvetlila, ze toto nie. Ty tiez nie si chodiaci inkubator, citila by si to babo sa hybat v tebe, vytvorila si s nim puto... Mozno teraz deti neplanujes, ale co ked zistis, ze si ho predsalen chces nechat ty? Bude ti rodina oporou a vnimat to dietatko s laskou ako tvoje alebo nan budu zazerat, ze malo byt sestrine?
Co ked sa v priebehu tehotenstva alebo naopak az po porode (nie casty jav, ale stava sa) ukaze, ze babatko nie je uplne zdrave? Alebo sa nieco stane pri porode a babatko zostane nasledkom toho postihnute alebo ty prides napr. o maternicu atd...? A sestra povie, ze ona ale postihnute nechce... Co potom?! Dieta nie je tovar, ze ked nie je podla mojich predstav, mam 14 dni od prevzatia narok na vrátenie tovaru...
A ak by aj vsetko dobre dopadlo, budes chodit k sestre a tvojmu dietatu, ktore si ty vynosila iba na navstevu a tvarit sa, ze si len teta? Raz sa to dieta pravdepodobne aj tak dozvie (v lepsom pripade s laskou od rodicov, v horsom mu to niekto v hneve na teba / sestru... splechne do tvare) a potom co?
Akoze toto otvara tolko etickych a zbytocnych otazok, ze je mi z toho az tazko a smutno.
Ak sestra tak velmi tuzi po detoch, ta adopcia by isto stala za zvazenie... Nech sa skusi informovat na UPSVaR-e. Ono to nie je tak, ze pride tam a rovno jej dieta daju do ruk a staraj sa... Aj keby presla cely ten adopcny proces, stale moze povedat, ze sa na to predsalen (zatial) neciti. A mozno by si to utriedila v hlave a zistila, ze toto je jej cesta.

sova7
30. sep 2025

Zúfalstvo nikdy nie je dobrá cesta. Keď niekto niečo zúfalo chce väčšinou to nevyjde. Ak dieťa nemá zrejme to tak ma byť. Mať dieťa za každú cenu nemusí dobre dopadnúť. Čítala som kopu príbehov kde cesta k dieťaťu za každú cenu skončila tým že dieťa nebolo v poriadku. Príroda to má zariadené dobre a vie prečo niekto to dieťa skrátka nemá. Nasilu tlačiť na beh veci je zbytočne. Určite by som tento šialený nápad zatrhla hneď na začiatku. Povedz im že to neurobis a viac o tom nebudes diskutovať. Prečo muž odmieta adopciu? Mame v rodine adoptované dieťa a nie je žiadny problém. Aký má sestra vzťah? Prečo až tak nezdravo túži po dieťati? Aké sú vaše vzťahy v rodine keď na teba ešte aj mama tlačí s takouto hlúposťou a nezákonnou vecou? To by bolo dobré rozobrať možno aj so psychológom. Túžba a posadnutosť snaha si dieťaťom niečo kompenzovať a dať život novej bytosti su rôzne motivácie. Čo si to vôbec dovoľujú od teba niečo takéto žiadať aj pomoc v rodine ma svoje hranice

sova7
30. sep 2025
@anonym_e9d516

@anonym_autor trosku z textu citim, ze sa citis previnilo... ty sa mas citit nasrano a ublizene (a znechutene)... To je strasne, co ti spravili na niekolkych urovniach...
Na psychologickej, biologickej, financnej... nasraty som len co to citam 🙂

@anonym_e9d516 mne tu príde aj problém v rodine. Že vôbec nieco takéto jej navrhli a že jej ani nenapadlo že má byť nasratá a ani o tom neuvazovat mi príde že tu je sestra a potom dlho nič a ona a už to tak každý berie normálne. Princezná si želá všetci sa poserte. Teraz si želá dieťa poďme sestra daj mi dieťa no celé divne

tiika
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor máš právo sa rozhodnut, ako chceš a ty si sa rozhodla, jednoducho nie (čo čítam máš v tom celkom jasno a nechceš to). Oni to musia akceptovať, no možno ta nepochopia. To už je ich “problém”. Môžeš/nemusíš práve naopak povedať napr. chápem, že ste sklamaní, bezradní, že vás to možno hnevá, cítite zlosť, chceli by ste, aby to bolo inak. To ale neznamena, že s nimi súhlasíš, alebo že svoje rozhodnutie zmeníš.

anonym_008d67
30. sep 2025

@anonym_autor tvoja sestra je extrémne sebecký človek. To že sa jej nedarí je smutné, ale bohužiaľ nemôžeme mať v živote všetko čo chceme. Tak to nefunguje. Asi jej nie je súdené mať deti a mala by nájsť zmysel života v niečom inom. Toto keby odomna chcela moja sestra, tak naše vzťahy by asi veľmi klesali nižšie

anonym_a2b77a
30. sep 2025

Ešte by som doplnila že sestra je dospelá. Netreba zasa silou mocou okolo nej chodiť po špičkách. Tiež by som jej odporučila odbornú pomoc. Je psychicky labilna. Aby ušla z restiky lebo vedľa sedí rodina s deťmi? To je už moc.