Ako odmietnuť žiadosť o vynosenie dieťaťa v rodine?
Ahojte, moja sestra má 38r a za sebou pár neuspešných pokusov o umelé oplodnenie. Nikdy dieťa nevynosí úspešne bohužiaľ, je z toho zúfalá, čo samozrejme chápem. Všetci sa snažíme byť čo najviac psychickou oporou ako to ide. Asi pred dvoma týždňami prišla s nápadom nechať si bábo vynosiť, adopcia pre jej manžela nepripadá do úvahy. Zistila teda, že kúsok za hranicami to ide legálne a teda ja som ju v tom podporila. Iba potom zistila približné ceny takéhoto niečoho a vycúvali. Ibaže vtedy sa obrátila na mňa a spýtala sa či by som bola ochotná, niečo by mi vraj zaplatili. Sprvu som myslela, že ide o žart. Ja deti teda nemám, som o 10r mladšia a naozaj som bola v tom, že sranduje. Ibaže zrazu sa mi ozvala aj mama s tým, že by to možno bol fajn nápad... ako jej mám preboha vysvetliť, že toto určite nie? Vždy sme s ňou o celom tom rozprávali opatrne, rešpektovali ju, ale toto. Naozaj neviem, toto je príliš. Napadlo mi, ž etu sú možno mamičky, ktoré boli v podobnej situácií a nedarilo sa im, aké slová by vás nezranili?
Pochopím túžbu, chápem bolesť, tak ešte jak tak viem pochopiť, že to niekomu preletí hlavou, ale reálne to chcieť od niekoho a urážať sa pre to mi príde ako úplná nehoráznosť. Naozaj sorry, nikoho sa nechcem týmto dotknúť, ale musím to napísať . Je to nehorázne.
Ahoj, ako to pokračuje ďalej ? Pochopila to sestra časom ?
@anonym_autor určite nie
No ahojte baby, tak idem vám dať update. Sestra to nepochopila ani časom, úplne ma odrezala. Keď som prišla na vianoce, tak ona sa postavila a odišla. Nechcela so mnou byť ani v jednej miestnosti. Mama sa mi ospravedlnila a uznala, že to bola hlúposť... ale teda sestra sa tvári, že neexistujem. Mala som nejaké pokusy sa s ňou ešte porozprávať, ibaže to nedopadlo. Totálne ignorácia z jej strany. Ďakujem ešte raz všetkým za prečítanie a čas...
No ahojte baby, tak idem vám dať update. Sestra to nepochopila ani časom, úplne ma odrezala. Keď som prišla na vianoce, tak ona sa postavila a odišla. Nechcela so mnou byť ani v jednej miestnosti. Mama sa mi ospravedlnila a uznala, že to bola hlúposť... ale teda sestra sa tvári, že neexistujem. Mala som nejaké pokusy sa s ňou ešte porozprávať, ibaže to nedopadlo. Totálne ignorácia z jej strany. Ďakujem ešte raz všetkým za prečítanie a čas...
@anonym_autor tak to dobre dopadlo. Problém má sestra nie ty. Je to ťažké je to sestra ale nechaj ju nech vychladne. Bola to hlúposť a ty to vôbec riešiť nemusis ona by už asi potrebovala aj odbornú pomoc
@anonym_autor Je to dobré tak ako to je. Nech ťa ani náhodou nenápadne niečo si vyčítať, to, čo chce od Teba, je nonsens a nikdy, nikdy jej neustúp. Viem, že sestru máš asi rada, vidíš ju inak ako my... Ale my vidíme, že ona nie je s hlavou v poriadku, takže keď bude ďalej od Teba, bude to dobré aj pre Teba. Raz to možno pochopí.
@anonym_autor tak to dobre dopadlo. Problém má sestra nie ty. Je to ťažké je to sestra ale nechaj ju nech vychladne. Bola to hlúposť a ty to vôbec riešiť nemusis ona by už asi potrebovala aj odbornú pomoc
@anonym_autor autorka som rada, ze aspon s mamou sa ta normalizuje.
@sova7 Ma pravdu tvoj sestra potrebuje pomoc. Vies to tehotenstvo vidi kazdy tak ruzovo, joj ake krasne cakame babatko, ale ten posledny trimester aj ked mas super bezproblemove tehotenstvo je tazke. To babatko ta obmedzuje, nevies tolko pracovat, upratovat, chodit...lebo sa skorej unavis.
O tom ani nehovrim, ake je to zataz pre telo v mojom pripade aj na psychiku, ja som bola neznesitelna pocas tehotenstva.
Takze vynosit dieta nie je nic ruzove, o porode a zmene tela ani nehovorim!
Pozri sa nie vsetci sme normalni.Tvoja sestra ma psychicke problemy ale to nie je tvoj problem.To co od teba ziadala bolo absolutne za vsetkymi hranicami a ak to pochopila naozaj nie je normalna.Je naozaj dobre ze si nepodlahla tlaku.
Hmmmm. Dobre a zaroven aj divne ze je to tak ako to je. Dobre pre teba. Ze aspon mama to pochopila aj z tej tvojej strany.
Divne ze sestra este aj trucuje ☹ proste dala navrh. Ok. Tam jej poziadavky mali koncit. Ak nie tak proste nie. Prijat to. Ty predsa nemozes za jej zivot ani situaciu ktoru ma.
Hmmmm. Dobre a zaroven aj divne ze je to tak ako to je. Dobre pre teba. Ze aspon mama to pochopila aj z tej tvojej strany.
Divne ze sestra este aj trucuje ☹ proste dala navrh. Ok. Tam jej poziadavky mali koncit. Ak nie tak proste nie. Prijat to. Ty predsa nemozes za jej zivot ani situaciu ktoru ma.
@maryetta Proste jej z toho celeho preplo.
Moja mama by jej ho vynosila, ale už jej to zdrav. stav nedovolí. Ja jej ublížiť nechcem, iba sa na to teraz zamerali a vidia to ako spósob ako konečne dosiahnuť bábo, čo tiež chápem. Ponúkli mi aj peniaze, no na niečo také ja osobne nemám zalúdok. So sestrou máme skvelý vzťah, preto je to pre mňa náročné
@anonym_autor a co by sa stslo ak by sa dieta narodilo bud chore alebo akokolvek postihnute ostalo by tebe na krku alebo by sa tiez o meho tak velmi bila?? Vselico sa moze pocas tehu alebo porodu zvrtnut baby by ti tu vedeli pisat na stovky stran... Potom co?? Sestra si to predstavuje ako kipit par rozkov ak sa nezjedia a stvrdnu alebo splesniveju nevadi vyhodime a kupia sa ine?? Je to cele na hlavu urcite sa do toho nenechaj natlacit...
som rada, ze aspon tvoja mama si to nechala rozlezat v hlave a pochopila, že tadiaľto cesta nevedie.
tvoja sestra nie je v poriadku a v podstate ona nevidi, ze celu tuto nezmyselnu situaciu zavinila ona. no s tym nic nespravis. vztahy su nastrbene 😟
za teba dobre, ze vztah k mame sa upravil....
sestra, pokial nevyhlada odbornu pomoc bude stale takato k tebe, to sa nezmeni
@anonym_autor ja sa len divim, ze mama nespravi so sestrou poriadky. Lebo tu uz to nie je na nejaky velky sucit. Asi to nepojde inak, len cakat kym sa sestra uvedomi, ze jej optika cesty k dietatu je blbost.

Pre boha mormal že nie že by si ho nedokázala odovzdať že proste rástlo by to v tebe citovo by si bola viazaná na babo . Proste nie a nech to chápu