Ako odraziť útoky manžela?
Dobry den, pokusim sa strucne. Vydata som polroka, predtym sme dlhodobo spolu nebyvali, po svadbe som sa za nim prestahovala do ineho mesta a vsetko doma opustila. Nasla som si tu pracu, v ktorej ma po 3 mesiacoch povysili (tj nebolo by rozumne buchnut dverami a odist)
Problem : s manzelom sa to uz neda vydrzat, za VSETKO ma buzeruje slovne, vsetko robim zle, ma sa to robit inak. Napr uvarim po mojej praci komplet obed vecer ( namiesto svojho oddychu) a namiesto vdaky sa dockam len buzeracie, ze nemam chytat chladnicku za dvierka lebo ju umastim. Alebo dnes, cakame navstevu, uvarila som obed a dezert. Trebalo este halusky k perkeltu. Hovorim mu :podrz mi haluskar nech to nepadne, neda sa to 1 rukou. On nic, sedel dalej. Asi aby vo mne vyvolal pocit neschopnosti. Samozrejme mi to padlo do vody lebo haluskar nema poriadny hacik na zaistenie. A uz ma zdrbal, ze furt musim velke hrnce pouzivat tak jasne ze to spadlo.
Vrátiť mu to si skúšala? Môjmu manzelovi to pomohlo a vždy keď som ho potom buzerovala, tak som mu aj povedala, ze ja som sa to naučila od neho. Dovtedy dohovor nepomahal.
@777januska777 uved prosim konkretny priklad.
Uz meliem z posledneho, neviem spat s rozmyslam nad vselicim. Tieto 3 priklady su len take topky. Ta buzeracia je denno denna. Za vsetko.
@777januska777 este dodam, ze predtym so zenou nezil nikdy v 1 domacnosti. Zil 6rokov sam ked sa odstahoval od rodicov. Tj byt je jeho. Najprv mi kazdy dohovaral, ze musim vydrzat, ze on sa zmeni, ze musi si zvyknut. Ale ja uz prisambohu nevladzem.
No napríklad ja by som to urobila tak, ze keby niečo montoval, tak by to bolo: "ved co to tak držíš, chyť si to poriadne, ved je to krivo." A aj s tým haluskarom by to bolo: "keď si hluchý co mi s tým nepomôžem?" "O všetko ta treba prosiť, si neschopný sam od seba niečo urobiť? " atd. A keby povedal, ze co som na neho taka co ho buzerujem, tak by som mu povedala: "to si ma ty naučil, odteraz ta budem už buzerovat aj ja, kým neprestanes."
@777januska777 dakujem. Mam 100 chuti mi povedat pri dalsom ataku, ze pokial sa mieni nadej takto so mnou rozpravat, tak sa uz nemusime rozpravat vobec.
Také správanie je zle na psychiku :(
A ja by som papuľovala, hm... taký útok treba odraziť, lebo ešte ani nieje starý ufrflany dedo. Kto to má furt počúvať?
Buď nastaviť zrkadlo, alebo inú taktiku skúsiť.
Už si sa s ním pohádala? Nevybuchla si? Pocity musia ísť von, sadnúť si a komunikovať. Posaď ho, nech je ticho a pusti. Premysli si to konštruktivne.
Povedala si mu to? Presne toto co si napisala tu?
Podľa mňa sa nezmení. Ak má niekto niekoho fakt rad, tak tie halušky urobí za neho, alebo ide do toho obchodu s nim. Trpnut každý deň, za co ta zdrbe ako male decko, to nie je život. Povedz mu, že ak s tým neprestane, odídeš. A naozaj to urob. Si otrok vzťahu, a takýmto spôsobom si prívodis len zbytočne zdravotné problémy. Bude z teba uzlík nešťastia, a zakomlexovana ženská, žiadne sebavedomie, žiadna radost zo života. Každý chce žiť v kľude, a stresu je už aj tak dosť. Mate prežívať libanky, nie riešiť somariny. Umelo držať nefungujuce vzťahy je najväčšia chyba akú ľudia robia. Mastné dvierka na chladničke? To nemá iné starosti? Asi ešte o naozajstných starostiach nepočul. On bol zvyknutý žiť sam a tak to aj bude. Pol roka je dosť dlhá doba na to, aby ste sa naučili spolu fungovať. A robiť kompromisy, hlavne on. Musí upustiť zo svojho pohodlia a nárokov. A hlavne mu treba vysvetliť, že ty nie si jeho slúžka, ani podriadená. Si manželka. Držím ti palce, ja by som odišla, kým je čas. Kým nemáte deti.
Toho manžela si dostala v tescu ako bonus k nákupu? Lebo mi tam úplne chýba nejaká citove angažovanie sa. Pol roka po svadbe ta drbe ako ufrflany chlap po 20 rokoch, tvoje argumenty sú práca a byt..... Akože fakt???? Pol roka po svadbe? Ako si vlastne predstavujete vaše spolužitie? Možno to on vníma ako faktické poznámky, treba sa ohradit. Niektorým chlapom stačí raz, iným musíš povedať desaťkrát než pochopia alebo nastaviť zrkadlo. V tvojich konkrétnych situaciach: nebudem robiť sama halušky, ale trvať na tom, aby naklusal. A pri prvom komentári ho zruším, že keby nebol škrob a kúpil si normálny haluskovac, nemusí mi ho ako pako pridržať. Ze varím vo veľkých hrncoch? No lebo vela je a z menšieho by mu nestačilo. Proste jeho frflanie zosmiesnit. Pokiaľ je co len trochu pricetny, tak sa zabrzdí. Pokiaľ nie je, tak ešte stále môžeš použiť metódu "tak si to sprav sam". Ale po pol roku by som z manželstva fakt ešte nerobila bojovú líniu, ešte ste spolu krátko, musíte sa zzit a pochopiť vzájomne hranice. Ale mlčať, vydržať, pripadne sa uraziť a čakať na zázrak je cesta do pekla.
@zoro9836 neaplikuj svoje stadardy "zeny poskoka" aj sem. To si nechaj na doma. 😌
@anonym je mi zahadou ako vas vztah manzelsky vznikol, ak ste spolu nebyvali, ale jeho povaha urcite nevyplavala na povrch az teraz.
Pribeh o tom ako si sa obetovala pre neho si precirej este raz a povedz si "preco!?". Ved v manzelstve ste si rovni.
Tak najdi hrdost a asertivitu, povedz mu nech kupi z pracce na co ma chut, nech si spravi prehladco ma v spajzke... Ci si mu chodila navarit a dat nez ste sa vzali? Haluskar si kupte novy, ked vies, ze je na hovno. Chladnicku drz za rucku, nech vbiecjje uplatlana.
Vas vvztah je divnny..
@zoro9836 čiastočne súhlasím. Mam ale pocit, že autorka mu ustupuje až príliš a on neustupuje vôbec. Nesmie sa nechať ponizovat od neho, a on si to nesmie dovoliť. Jej manžel si ju neváži. Vieš je ine doťahovať sa ako dochutiť kura, a iné keď ju zhadzuje a neustále jej niečo vyčíta. Ty by si svoju ženu už poslal do teplých krajín. A inak, asi tu není diskusia kde by si neprispel. Co mne je fuk, ale narážam na to, že z čítania tvojich príspevkov je zrejmé, že väčšinou držíš stranu chlapom. Na mamickovskom fóre. Ona sem napísala, s tým, že potrebuje radu od ženy. To, že jej napíšeš, že sa nemá urážať, jej urcite pomoze. To teraz potrebuje. Zjavne ma už toho dosť a pol roka sa mu snaží variť, prať, upratovať, zarábať a pánko bude riešiť ci je mastný fľak na chladničke. Akože fakt máš pocit, že sa nesnaží? Pozeráš občas zámenu manželiek? Viem extrém, ale nazries do domácnosti presne takýmto typom mužov. Co ženu za všetko buzeruju. Nepoviem občas, aj ja poviem mužovi, miláčik tieto tvoje ponožky furt každé ráno pri posteli mi idú na nervy. A on mi povie, prepac zlatko dám si na to pozor. Vtedy to ma zmysel. Ale keď cieľom jeho dňa je chodiť po nej s hľadať na nej chyby nech ide do zadku. A tie ženy potom na tej kamere plaču, a trasu sa a nevedia ci sa majú vrátiť domov. Taky život? To ako fakt?
To sa nezmeni, je to manipulator. Treba odist. Bude horsie. Ver mi. Mne to trvalo 17rokov, kvoli detom.
@zoro9836 no hej, ale manželstvo kde, urob toto, urob si to sám, není manželstvo. Nie také v akom chceme žiť. Kto z koho. Ja chápem, že je to o kompromisoch, s tým súhlasím. Ale keby to boli prvé pokusy nou manipulovať. Ale je to dlhsia doba. Inak už dávno som sa chcela opýtať koľko máš rokov? Tipujem medzi 50/60. Len aby sme mali obraz tvojich skúsenosti životných. To myslím bez urážky. Náhľad muža v akom veku?
Ja ti neporadim ziadnu “strategiu boja” ako vratit muzovi jeho hnusne spravanie. Pre mna je to nemyslitelne, aby ma niekto doma takto psychicky tyranizoval, zrejme ma nejaky problem sa so sebou 🤷🏼♀️ Ak chces vztah zachranit povedz mu otovrene, ze ta to trapi a takto sa spravat nebude a ci je ochotny to zmwnit. Ak by sa to nezmenilo, rozlucila by som sa s nim. Mas stastie, ze nemate deti, lebo keby sa takto spraval este aj pred nimi 🙈 Ja inac pre toto vzdy hovorim, ze kto si chce overit, ci vie s partnerom existovat, nech co najskor byvaju spolu, to sa vzdy ukaze. Da sa pretvarovat na rande ale nie 24h denne doma.
Tiez mam tu skusenost, ze sa to nezmeni. Skusala som vsetko mozne, porozpravat sa, nastavit zrkadlo, nic nepomahalo, vsetko to len zhorsovalo. Jedina rada je odist skor ako pridu deti. Lebo to by este len prislo peklo.
Frflala by som na každý jeho počin 2 x viac ako on...a dodala.ze ho komentujem len preto.aby mu došlo.ake je príjemné to komentovanie od neho.tak buď s tým sekne alebo sa obaja dofrfleme k rozvodu.Si malo asertivna.Inak súhlasím s názormi.ze si musíte na seba zvyknúť a obaja robiť kompromisy a co- to u toho druhého aj tolerovať.zdoraznujem.ze obaja
To ti je fakt treba? Deti nemáte, nájdi si podnájom a nech si buzeruje koho chce

Vecer som sla nakupit, a zase zdrba, ze preco som nekupila chleba (namiesto toho ze by bol rad, ze som sa este trepala na nakup aj ked ma chrbat boli). On v byte daco montoval tak nesiel. Mu hovorim, ze chleba cely je v chladnicke. Tak zase zle, lebo mala som kupit dalsi a dal by sa do mraznicky.
Deti nemame.
Otazka :ako odrazit tieto slovne utoky? Ja uz nevladzem a to tu byvam len polroka. Musim mu nastavit hranice lebo to tu nevydrzim😏
Prosim poradte mi.
Co sa tyka pomoci v domacnosti, tak nic moc lebo chodi po 20.00 kazdy den (po praci ma fusky)