Ako odraziť útoky manžela?
Dobry den, pokusim sa strucne. Vydata som polroka, predtym sme dlhodobo spolu nebyvali, po svadbe som sa za nim prestahovala do ineho mesta a vsetko doma opustila. Nasla som si tu pracu, v ktorej ma po 3 mesiacoch povysili (tj nebolo by rozumne buchnut dverami a odist)
Problem : s manzelom sa to uz neda vydrzat, za VSETKO ma buzeruje slovne, vsetko robim zle, ma sa to robit inak. Napr uvarim po mojej praci komplet obed vecer ( namiesto svojho oddychu) a namiesto vdaky sa dockam len buzeracie, ze nemam chytat chladnicku za dvierka lebo ju umastim. Alebo dnes, cakame navstevu, uvarila som obed a dezert. Trebalo este halusky k perkeltu. Hovorim mu :podrz mi haluskar nech to nepadne, neda sa to 1 rukou. On nic, sedel dalej. Asi aby vo mne vyvolal pocit neschopnosti. Samozrejme mi to padlo do vody lebo haluskar nema poriadny hacik na zaistenie. A uz ma zdrbal, ze furt musim velke hrnce pouzivat tak jasne ze to spadlo.
A čo takto sa s ním porozprávať otvorené a povrd mu že to to vadí ??a pokiaľ sa to neezmení.tak ozaj odísť od neho .hlavne pokiaľ nemáte deti.lebo potom tam budeš len kôli detom
Zaváňa to manipulátorom. Určite si určí hranice, ktoré nesmie prekročiť. Rovno do očí povedať, že si neprejas aby sa k tebe takto správal. A tiež, slová, ktoré vysloví hovoria o ňom, nie tebe, čiže ich neber osobne. On má problém, nie ty. Ak bude pokračovať, manželská poradňa a v najhoršom rozvod. Ty nie si jeho dieťa aby ťa poucoval a "vychovával". Do budúcna ťa tento vzťah môže vyjsť draho na zdraví. Drž sa.
Ahoj,otvorene mu povedz,čo ti vadí. Manželka nie je zosobnením slúžky. Možno skúsiť nejakú párovú terapiu...? Držím ti palce, si statočná, ale všetko sa dlhodobo znášať nedá 🍀
Podla mna taketo spravanie je neakceptovatelne, nehrala by som ziadne hry, ale povedala mu narovinu, ze ak v tom bude pokracovat, odchadzas… ze niesi jeho decko. Toto je az psychicku teror. Toked pol roka po svadbe je taketo, neviem si predstavit mat deti a co bude potom… Dala by som mu sancu mozno, nech ti vysvetli preco sa takto k tebe sprava, ci mu nieco vadi? Ked pred svadbou taky nebol. A mozno je fakt manipulator a hral to na teba.
Problem vidim aj v tom, ze si sa nastahovala do jeho bytu, ja by som to nechcela, hlavne ked je takyto, bude ti to stale vykrikovat. preco ste sa zobrali predtym, ako ste si vyskusali spoluzitie? 🤷♀️
@alienkami daj mi pokoj a prestaň obťažovať. Ja som jej poriadila a nerozumie tomu prečo hned na mňa na môj nick narážka. Nech mám akýkoľvek nick každý nech sa stará o seba a o svoj nick. To nemalo s radou nič spoločne takže riešiť môj nick v jej probléme je nuloví. Ona autorka problému je posledná kto bude môj nick hodnotiť vzhľadom na svoje problémy doma. Nechápem čo s tým ma môj nick naozaj nerozumiem.
@dilino si trápna
A v ostatnom si rozumiete??? Napr keď sa máte na niečom dohodnúť čo treba kúpiť,kde na dovolenku . Ak bol výchovavany v takom prostredí kde stále bol upozorňovany tak je to proste v ňom. V okolí sa môže javiť ako dobrý človek no doma je tým čo zanechala v ňom výchova.
To ze mu povies ze ak sa takto bude spravat nemusíte sa vôbec rozpravat, tak to ho nezmeni, chlap jednym uchom dnu a druhym von. Ja mam niečo podobne doma, zijeme spolu 6r ako manzelia 4 a poviem ti, ze ma aj svetle chvíľky ale tiež ma to uz nebavi. Zaroven mame uz aj deti a on je taky aj pred detmi. Tak kym mas "jednoduchšiu situaciu" pouvazuj ci chceš v takomto vztahu zotrvat. Dospeleho cloveka mezmenis, iba dočasne prisposobis. Držím palce
Podla mna iny nebude. Mozes mu to skusit vratit, ale s najvacsou pravdpodobnostou sa stane, ze budes mat doma len bojove pole. Dievca zlate, ja by som od neho utekala kade lahsie, este ked si dovolis vo svojom zivote byt uspesnejsia ako on, beda ti, to dobre nedopadne, ked ta uz teraz buzeruje. Toto je dôvod, preco si s nim mala najprv skusit byvat pred svadbou. Ked pridu deti, bude ešte horsie. Povedz mu, ze ti to vadi, ak sa to nezmeni, chod od neho prec, ved nemusis odchadzat z prace.
Inak ako ja neviem či tvoj muž niekedy varil halušky, ale asi ani nie že? Zjavne sní netuší ako má vyzerať poriadny “haluškovač” a už vôbec nevie, že halušky sa zámerne varia vo veľkom hrnci s väčším objemom vody, lebo ak ich je veľa v malom, tak sa rozvaria. Je to profík teda ;). Nechala by som mu ich uvariť zámerne, alebo dovariť.
@dilino nerurazaj sa😊 ja som oznacila tvoj nick ako nieco co mi je sympaticke🌻 a navyse si napisala velmi trefny koment k mojej situacii.
Budem to s nim riesit dnes.
Mam 100 chuti mu to tu dat komplet precitat😒
Na kazdu jednu hlasku od neho by som len povedala:
Frfles ako stary dedo! Neda sa to pocuvat!
@salome123 to mas ako my doma, tiez sme si vykrikovali vseliake veci, zacalo sa to az po siestich rokoch spoluzitia, ked sa narodila mala, obidvaja nevyspati, nervozni z kazdej sprostosti, ale casom sme sa naucili to nejak obratit na srandu alebo si radsej zahryzneme do jazyka. Rozdiel je, ze ja som vedela, ze moj muz taky v skutocnosti nie je a ani ja, my sme nikdy hovadiny neriesili, z nas rozpravala unava a frustracia z toho, ze nemame na seba cas, plus dieta, ktore neda ani na sekundu pokoj. Autorka zije so svojim manzelom pol roka a uz je to neznesitelne, a este na to aj nemaju poriadny dôvod, nemaju deti, maju, kde byvat, maju dost penazi, su zdravi. Ale problem moze byt v tom, ze zil 6 rokov sam a teraz si musi zvykat na spolocnost, zalezi aj v akom veku su oni dvaja. Toto sa stava uz ludom 30+ co ziju dlho sami. Vtedy je sanca, ze sa to este urovna a on si zvykne, ze uz nie je sam. Ale ak je to jeden z tych narcistickych magorov, co maju vzdy a za kazdych okolnosti pravdu, tak zbohom, to by som utekala kade lahsie.
@autorka povedala by som mu presne, ako sa cítim. Nehrala by som žiadne hry, nič by som mu nevracala. Ak by moje slová zhodil zo stola, spochybnil, znova ma ponizil, atď, odišla by som. A rozvodove papiere by prišli poštou. Váž si seba, si mudra a sikovna zena, doma máš mať kľud, pohodu a podporu. Netráp sa. Nestojí za to, ani chlap, ani byt, ani práca.
Nie ste male deti, aby ste bojovali kto z koho.
Ak pol roka po svadbe ta takto depta, ked mate byt na sebe zaveseni, same lichotky, zlaticko sem, milacik tam... Co bude, ked pridu deti?
pises, ze byval sam.. Je zvyknuty byvat sam, robit si podla seba, mat svoj program, si prenho ako votrelec.
Ok, nejaky cas trva zvyknut si na spolubyvajuceho... Ale ty predsa nie si spolubyvajuca, ktoru mu niekto pridelil. On si ta vybral. A preco si ta vybral? Aby ta mohol buzerovat?
Teraz mate este to dobre obdobie. A si pomaly v depresii. Ked pride v manzelstve "to zle", choroba, dlhodoba pn, financne problemy, urevane uvrestane dieta... Co bude potom?
Partner ti ma byt oporou, domov utociskom, kde si sama sebou. A uz teraz sa trasies, co zas povie, a dam ruku do ohna, ze si radsej v praci...
Neriešila by som ziadne odrazanie utokov, manzelstvo nie je bojove pole. Jeden jediny rozhovor, narovinu, ako da citis, a bud na sebe popracuje, alebo rozvod. A naozaj rozvod, ak sa nezamysli.
Co odhadujem, ze obrati rozhovor len proti tebe, ze on to nemysli zle, chce ti poradit, chce ta naucit...
Odporucam si nastudovat nieco o manipulatoroch, tyranoch, a na istu dobu, minimalne dva tyzdne, sa mu vyhybat co najviac, co najmenej komunikovat s nim a ukasnit si, ci toto je tvoja predstava o manzelstve, kde namieszo ucty, respektu, lasky, dovery mate doma boj. Pol roka!!! Po svadbe.
Dôrazne ti vravim, nemaj s nim deti, aspon zatial!!!

@dilino dáš si divný nick, a potom sa čuduješ a urážaš... Ona len poznamenala, že síce podľa nicku si dilino, ale v skutočnosti píšeš veľmi dobre/rozumne.
Skús si jej reakciu prečítať ešte raz s chladnou hlavou.