Ako odraziť útoky manžela?
Dobry den, pokusim sa strucne. Vydata som polroka, predtym sme dlhodobo spolu nebyvali, po svadbe som sa za nim prestahovala do ineho mesta a vsetko doma opustila. Nasla som si tu pracu, v ktorej ma po 3 mesiacoch povysili (tj nebolo by rozumne buchnut dverami a odist)
Problem : s manzelom sa to uz neda vydrzat, za VSETKO ma buzeruje slovne, vsetko robim zle, ma sa to robit inak. Napr uvarim po mojej praci komplet obed vecer ( namiesto svojho oddychu) a namiesto vdaky sa dockam len buzeracie, ze nemam chytat chladnicku za dvierka lebo ju umastim. Alebo dnes, cakame navstevu, uvarila som obed a dezert. Trebalo este halusky k perkeltu. Hovorim mu :podrz mi haluskar nech to nepadne, neda sa to 1 rukou. On nic, sedel dalej. Asi aby vo mne vyvolal pocit neschopnosti. Samozrejme mi to padlo do vody lebo haluskar nema poriadny hacik na zaistenie. A uz ma zdrbal, ze furt musim velke hrnce pouzivat tak jasne ze to spadlo.
Tu to máš. Ďalší dôkaz .
On sa nezmení ,len bude zapierat a otáčať proti tebe všetko čo povieš proti nemu.
Bacha na to lebo ťa časom tak zblbne že mu uveris.Tiež som to zažila preto to píšem. Všetko čo si popisovala, ta rúčka od chladničky ta buzerácia s haluškami to je ako cez kopirák.
Tak to neber... pokiaľ si ochotná reálne priznať že to nebude fungovať ,( sa mi zdá že to tak popisujes) a pôjdeš od neho, tak to ber ako školu. Nie že si zase naletela. Asi si sa potrebovala ešte niečo naučiť a ideš ďalej.
Uplne ta chapem, keby len buzeracia,ale aj mna chce mamipulovat,sekiruje to je normalka,ponizovanie aj pred druhymi,to je jak bonbon maleho jedu,Al e uz ked je toho moc, ked uz ma az taky amok ,co sa neda zastavit tak uz som mu povedala,ze zavolam policiu,kto toto nezazil,nepochopi.No ja som vdaka Bohu za dar viery veriaca,ale ja radim ,zeny jedine tymto psychopatom pomoze len od neho odist.S ktorymi sa este da, ked je klud,navrhnut manzalovi Psychiatra.Ja este raz ,ked to zopakuje,to je jedno akeho druhu,ci silana manipulacia atd,dam na vyber ,ale sa pojdes liecit,alebo odidemKedze ti ide aj o to ohladom dobrej roboty, tak este mu daj sancu 3 tyzdne, a mezitym si hladaj pojnajom ,a v tej robote ani nemusia vediet ,ze spolu nezijete,a cakaj,co a ako manzelik zareaguje,ak nepride s prosikom, tak sanca jeho naparavy je nulova , a bodka,. a koniec na dobro .lebo cim starsi ,tym horsi, lebo budes taka troska ako som teraz ja,Uplne znicena,mne by uz ani 100 psychiatiov nepomohlo, darmo, co by som bola en oblbnuta Jedine co ma drzi viera v Boha, ze sa to nejak MUSI vyriesit, Tak moj milacik, ci bude chciet, alebo nebude,smer psychiater,a ked nie odidem ja,
Autorka, je jedno koľko mas rokov, chod od neho preč. Ako som už písala, doma mám podobný odvar a je to ťažké. Lenže mam to trocha komplikovanejšie ako ty (deti, dom, hypo).
Každý deň chce byť šťastný vo vztahu a ty nie si, necítiš sa dobre, takto nechceš prežívať svoje dni, tyzdne6, mesiace, roky, však? Držím palce aby si mala energiu a vôľu odísť! ❤️😉
Tak po 6 rokoch keď žil sam si musí zvykať na zmenu. To nie je jednoduché. Ja som bola 2 roky sama a tiež mám čo robiť…každý ma iné návyky a chce to asi čas…
@morgane1975 zvykať sa dá aj bez nepríjemného buzerovania
Na margo psychoanalytika Zora len toľko: cituješ učebnice alebo si to prežil? Ak chceš vedieť, aký má názor na situáciu druhá strana, musíš ju vypočuť. Už vidím toho "manžela", ako uteká ku psychoanalytikovi (resp. psychiatrovi) a aplikuje vo vzťahu jeho rady a pokúša sa zmeniť. Božská prostoto! Nech to myslíš akokoľvek dobre, nie, nebude zo psa slanina...
@letfenixa to áno, ale človek je zvyknutý na určitý systém a potom keď mu do toho príde partner tak to nie je jednoduché… je to hlavne o komunikácii. Keď si zvyknete na určitý systém robenia veci tak keď to partner robí inak tak chápem že ho to rozčuľuje. Treba rešpektovať návyky toho ku komu sa nastahujete.
porozpravaj sa s nim ze ti to vadi, ci by si nemohol niekedy kusnut do jazyka .. a povedz mu ze by si ocenila od neho pomoc v domacnosti.. ak sa mozem opytat kolko ste spolu predtym chodili? a asi ste predtym spolu nebyvali v podnajme? lebo toto je uplne normalne ze ked spolu nebyvate logicky taketo veci nerobi a zacne sa to az pri splocnom byvani.. ak mu povies ze ta toto trapi a vadi ti to a pokusi sa to zmenit, ma ten vztah este sancu avsak ak ta bude takto aj opakovane nadalej ponizovat bez ziadnej zmeny ruzovo to nevidim

Pozor! Narcis/ manipulátor ! utekaj kým môžeš a hlavne s ním nemaj žiadne deti.
Bude ta psychicky ničiť až do bodu kým sa z teba nestane psychická troska a budeš o sebe pochybovať aj ty sama .