icon

Ako oslovuje váš muž svoje kolegyne?

laicka
7. máj 2015

Ahojte.chcem sa spytat,ci aj vas muz oslovuje svoje kolegyne ako Janka,Zuzka,Martinka....mne uz inak nepovie ako mamina.neskutocne ma to zerie,velmi casto je sluzobne mimo-s nimi....vie ze mi to vadi a na moju otazku preco ich nevola Jana,Martina som si vypocula odpoved ze aj ostatni kolegovia ich tak volaju 😒 ako je to u vas

viera27
7. máj 2015

vsak uplne normalne. My sme to este dohnali do extremu, kedze este zdrobnenejsie oslovujeme aj muzskych kolegov, nech je sranda (Janicko, Milanko, Branko, Petko :D).

dzejn80
7. máj 2015

Uplne bezne a rovnako aj ja oslovujem tak chlapov .... je to iba mile, tiez sa mi viac paci, ked mi niekto povie Jani, Janka ... ako Jana

hradnapani
7. máj 2015

@laicka je to uplne normalne, z toho vedu nerob. ale chapem, ze ta to mrzi, ak ty si pre neho mamina. Tiez by sa mi to nepacilo, ak by mi tak manzel hovoril, ale ja by som sa isto ozvala. Partneri by sa mali oslovovat menami..., ale tak kazdy podla gusta, len to musi obom vyhovovat.

bonaqa2013
7. máj 2015

Ani neviem ako ich volá. Ani ma to nezaujíma. Nech ich volá ako chce. Pre mňa je dôležité že príde z práce rovno domov, venuje sa deťom - niekedy s nimi píše úlohy, alebo robí niečo na dvore. Odovzdá mi celú výplatu. Mňa oslvuje maminka, starká. Ja jeho starý. Ale mi sa na tom smejeme. Ešte keby som toto mala sledovať - tak ma trafí.

sasa1310
7. máj 2015

@laicka to je úplne v pohode. Tiež tak rozprávam kolegovi. Dokonca som omylom manžela doma oslovila kolegovým menom ešte v zdrobneline. A sme sa tomu doma s mužom smiali akurát. Dôvera je dôvera

nevelyn
7. máj 2015

pracujem v muzskom kolektive, tiez caste sluzobky a oslovenia su podobne (Janulka, Dianka, Petruska). Povie nam tak kolega, ktory v zivote svojej zene nezahol a pravdepodobne ani nezahne (tych je vacsina a su verni bez ohladu na cas straveny v praci a na sluzobkach), rovnako ako iny kolega, ktoremu vernost nic nehovori (a ten teda doma seka dobrotu, same kvety, romanticke prekvapenia a 'milacik, lubim ta'). To oslovenie kolegyne krstnym menom fakt o o nicom nesvedci ani nic neznamena.

moonlight1210
7. máj 2015

@laicka tvoj problem je v tom, ze mas pocit, ze nemas zo strany manzela dost pozornosti. asi.
a potom akekolvek prejavy jeho mileho spravania voci inym zenam ta zeru. aj keby to bola len drobnost, hlupost (trebárs len to oslovenie), ale citis sa okradnuta aj o tu drobnost, hlupost.

navonok to vyzera smiesne. ze riesis talafatky. vyzera to, ze "bolo koze dobre, sla na lad tancovat".
ale je to len vonkajsi prejav hromadiacej sa nespokojnosti z niecoho, co si asi neuvedomujes, len citis to nepohodlie v dusi.
a zatial si na tom tak, ze by vsetko vedelo zvratit trochu usilia zo strany manzela, keby ti zas dal jasne pocitit, ze si ta dolezita (ako to bolo kedysi na zaciatku vztahu).
potom by mohol kolegyniam hovorit ako chce a bola by si v pohode.

nema zmysel riesit detaily, lebo to ti nepomoze.
v tvojom probleme ti nepomoze, ze ho poziadas, aby tak prestal hovorit kolegyniam. zas pride nieco ine, co ti zacne vadit, lebo nemas vyrieseny zaklad.
a ked sa ozves s tym dalsim, budes vyzerat, ze stale len vymyslas, nevies, co vlastne chces. a navyse ti usta zalepi tym, ze vsak uz ti raz v ustrety vysiel.

skus hodit rec s muzom o tom, ze ti chyba trochu pozornosti, ako kedysi. ze sa citis odstrcena. zavreta v kolotoci domácich prac, deti, roboty. ze ti chyba ja neviem: napr. objatie, polaskanie (bez toho, aby ta tahal hned do postele), trochu obdivu a pod.

tinqua
Autor odpoveď zmazal
paskolinka
7. máj 2015

moj muz kolegyne doma nazyva opisne ("ta tlsta", "ta vychodniarka"...), aby som bola v obraze. ako im hovori v praci neviem a je mi to jedno 😀 ja kolegov v praci oslovujem tiez prvym menom, poniektorych v zdrobneline, inych normalne, podla toho ako je to zauzivane v kolektive. toto neries, to nie je problem 😉

ettel
7. máj 2015

@sissy27 presne a úplne súhlasím s druhou časťou odpovede.to oslovenie je strašne asexuálne pre manželov - partnerov navzájom

timea7
7. máj 2015

@laicka oslovenie mamina by mi veľmi vadilo, nereaguj naň a neohlás sa a neodpovedaj, kým ťa neosloví menom, povedz mu, že sa ti to nepáči, aby ťa tak oslovoval. Ako oslovuje kolegyne by mi bolo srdečne jedno, to by som neriešila. Ty si tu ale písala pred rokom, že manžel sa venuje práci a ty funguješ ako mama, kuchárka, upratovačka.....skrátka dievča pre všetko v rámci vašej domácnosti. Tvoj manžel nemá poňatia, ako vaša rodina funguje a to by sa mi nepáčilo. To že cez víkendy ide s kolegyňami na nákup a vysedáva s nimi, už vôbec nie. Počas pracovného týždňa rodinu zanedbáva a kašle na ňu aj počas víkendov. pred rokom ti baby radili, aby si časť toho, čo robíš prenechala ženám, ktoré sa tým živia - žehlenie, upratovanie. Tvoj manžel ťa totiž považuje za osobu z nižšej kasty, lebo zarábaš menej a nerobíš kariéru. Že ju on robí aj vďaka tebe, akosi prehliada. Ak si teda nič, z toho, čo ti radili nezrealizovala, najvyšší čas - nájdi si pani, ktorá ti bude strážiť deti, ak budú choré. Ďalej pani, ktorá ti bude umývať obloky a robiť veľké upratovanie a pani na žehlenie. Variť budeš len v nedeľu, cez týždeň sa stravujete, na večeru stačí nejaká blbosť - šalát, cestoviny, nátierka,,,,, v sobotu nech sa postará manžel, lebo ty ideš na nákup s kamoškou, vysedávať a klábosiť s ňou pri káve minimálne od 10,00 do 17,00. Neviem ako ináč si tvoj manžel uvedomí hodnotu toho, čo do manželstva dávaš, ak nebude cvakať za to, čo si doteraz robila a neskúsi si, aké je náročné byť celý deň s dvomi malými deťmi. Ty budeš teraz zo seba vyrábať cicu, ktorá pomaličky, nenápadne, ale plynule bude manželovi posúvať niektoré povinnosti z chodu domácnosti - keď to bude len zaplatenie domovej dane a pod. ďalej si nájdeš koníček, ktorému sa budeš pravidelne venovať, dajme tomu každý štvrtok. Manžel príde o siedmej večer domov, preberie deti a oddychovať pôjde, keď ich uloží spať. Tú hodinu, hodinu aj po s nimi prežije. Je predsa unavený po psychickej stránke, nie po fyzickej, teba sa nikto nepýtal po prebdenej noci (deťom išli zuby) ako budeš s dvomi drobcami celý deň fungovať. Ty sa musíš zmeniť, aby sa zmenil aj on, lebo rozhovor v tomto štádiu už asi nemá význam. Držím palce! 😉

meusicka
7. máj 2015

ahoj, zbytocne sa stresujes. moj muz volal svoje kolegine teiz tak a nic som si z toho nerobila. na tom nie je nic zle ako ani na tom, ze ja som napr. svojho kolegu volala Jozko 🙂 ine by bolo keby ti povedal, ze Evka ta a ta mi ovinula minule ruky kolo krku ked sme boli sami v kancli 😝 mne sa to stalo .... nastastie evka nebola jeho typ 😀 😀 😎

adrioska
7. máj 2015

@timea7 wau, aky super prispevok! Fuuu ako by som mu to natrela! Neznasam takychto povyseneckych chlapov....bez zeny by mali len tu karieru, nic ine...do prdele s nimi :-/ 😀

miges
7. máj 2015

@laicka ja svojim koleginiam hovorim Janka, Jarka, Katka, Marienka atď a manzelke hovorim miláčik 😉

macka334
7. máj 2015

Asi si doma už dlho,tak sa na to pozeráš ináč. Je to absolútne normálne, Ty si od tých kolegýň výnimočne oslovovaná mamina. Tak to má byť.

timea7
7. máj 2015

@macka334 nie je doma, pracuje.

timea7
7. máj 2015

@adrioska ja takých mužov neznášam tiež, ktorí si neuvedomujú, alebo nechcú uvedomovať, že kariérne rastú aj vďaka zázemiu, ktoré im žena vytvára. Áno, rástli by aj bez nej, len by museli niekomu platiť, kto by sa i staral o deti a domácnosť....ale tu urobila chybu aj žena, že sa nechala zatlačiť do tejto pozície. Manžel je síce pracovne vyťažený, ale to neznamená, že sa o rodinu ani neobzrie. On postupuje po kariérnom rebríčku, s výškou platu mu rastie aj sebavedomie, ženu doma zmenil z partnerky na osobu, ktorá sa stará o domácnosť a deti, tým už pre neho nie je až tak príťažlivá, čo tak sa poobzerať po mladšej, bezdetnej, naivnej, ktorej imponuje jeho luxusné auto a jeho príjem? Veď je to teraz "in" 😝 😝 😝 😝 😝 A žena ťahá za kratší koniec nie len teraz, ale až do konca života, lebo ešte aj na dôchodku bude pociťovať to, že mala nižší plat, lebo s malými deťmi bola na trhu práce menej zaujímavá ako muž, teda si nemohla až tak vyberať, platovo mala tiež oveľa menej. Našťastie nie všetci muži sú takí. Nechcela by som to takémuto mužovi natrieť, aké natrieť? Veď chce iba to, čo je medzi manželmi, ktorí majú deti normálne. A natrieť človeku, ktorého má zrejme rada....no niečo s tým robiť musí.

mima4
7. máj 2015

@laicka
moj muz tak ze "Jana,Zuza, Dana,.." nehovori ziadnej zene, aj mna oslovuje pekne a ked budeme mat dietatko, odmietam, aby ma vlastny chlap volal "mamina"...
a preco? na to som dostala odpoved od kolegu... ze proste je to pre chlapa prirodzenejsie hovorit zene "katka, zuzka, janka....", ako aj mne vsetci muzi hovoria pekne 😉 a absolutne nic nie je za tym.

magic08
7. máj 2015

@timea7 tlieskam 🙂

lenbea
7. máj 2015

@laicka asi máš pre niečo tento pocit. tak mu skus dakedy povedať, že maminka sa volá... akože tvoje meno. a skus sa troch viac o seba starať, nech spozornie. nechcem tym povedať, že sa nestaraš, ale skus ešte viac, aspon, či si všimne.

adrioska
7. máj 2015

@timea7 mas uplnu pravdu

timea7
7. máj 2015

@magic08 ďakujem, som už stará korčuľa 😀 , tak som múdra ako rádio....skôr šokovaná, že kde sa podela úcta, galantnosť, empatia....

magic08
7. máj 2015

@timea7 stara, mlada, vystihla si to dokonale. 🙂

adri266
8. máj 2015

@laicka a ja som si myslela, ze to len zeny na MD pouzivaju infantilne nazvy ako saticky, gatusky, triculko...ako vidim, aj chlapi sa dokazu spravat infantilne. A cudujem sa vam, zeny, ze sice tu na MK vam to vadi, ale ze sa tak sprava vas manzel, uz nie 😎 😎 😎

Ale ako vyslo najavo, problem lezi uplne inde, @timea7 Ti dala perfekny navod na to, ako z kola von, pripadne ako zapojit manzela do rodiny. Nebude to lahke, skus na to ist pomaly, postupne, s usmevom.

drobcek526
8. máj 2015

úplne to je normálne, príjemné oslovenie v príjemnom kolektíve... ak máte doma problémy tak to nehladaj za tým ako ich oslovuje...

rokkisu
8. máj 2015

samozrejme, Janka, Kikus a pod......ale mna najviac stve, ked mi povie...baby boli tam...a baby piekli to...tak aspon oslovuj menom v zakladnom tvare, co ti ja akurat viem, ake baby mas na mysli????ja som tiez iba u teba s menom mamina.

drobcek526
8. máj 2015

Však ale nebude predsa vymenovávať 5mien keď to vôbec nieje podstatné... Podstatné je že piekli a že bol koláč :D

rokkisu
8. máj 2015

@drobcek526 ok 🙂

vroni
8. máj 2015

@adri266, co ma akoze normalne oslovenie s infantilitou? Akoze kym sa nebudeme oslovovat ako dedinski bulovia: "Anca, Mara, Zuza...", tak je to infantilne? Ide o normalne, bezne tvary mena a nie o superzdrobneniny ako Zuzulienka a podobne.
Moj muz oslovuje kolegyne tak ako vsetci ostatni, niektore zdrobneninou, niektore celym tvarom mena (s Isabellou toho vela nenarobis), jeho oslovuju zdrobneninou vsetci, nikomu to evidentne infantilne nepripada.
Mne tiez hovori vselijako (myslim, pekne 🙂, ale nehovori mi stale jednym oslovenim, moje meno pouziva minimalne), ale keby ma oslovil mamina, tak ho beriem panvicou po plesine.

adri266
8. máj 2015

@vroni a co je zle na mene Anna, Maria, Zuzana? VEd to su nadherne slovenske mena. Lebo nazvat dajme tomu 50 rocnu sto kilovu kolegynu zuzka ci Majka, to mi pripada take divne 😖 . A mna ide vystriet, ak mna niekto vola Ada /NEZNASAM TO/, pripadne dcerku Tatianu volaju Tana.
Vsetko je to ale vec nazoru, vyjadrila som svoj a snad som to aj vysvetlila tak, aby si pochopila, co tym myslim. No nevnucujem ho nikomu 😎