icon

Ako oslovuje váš muž svoje kolegyne?

laicka
7. máj 2015

Ahojte.chcem sa spytat,ci aj vas muz oslovuje svoje kolegyne ako Janka,Zuzka,Martinka....mne uz inak nepovie ako mamina.neskutocne ma to zerie,velmi casto je sluzobne mimo-s nimi....vie ze mi to vadi a na moju otazku preco ich nevola Jana,Martina som si vypocula odpoved ze aj ostatni kolegovia ich tak volaju 😒 ako je to u vas

Strana
z4
minutka
9. máj 2015

@jamabe presne s menom jan mam problem aj ja 😀 na frantiska som si zvykla,ze feri.ale jánov uplne ze neoslovujem

prinzesz
9. máj 2015

som sa opytala svojho muza, ze to vlastne ani ja neviem.. ze ako on oslovuje svoje kolegyne a on ze Stela 😀 ona je zahranicna a jedina kedze su to prevazne Itaci.. ale neriesim ako ich vola, ale vsimla som si, ze moj ocko svoje kolegyne oslovuje pekne, Lucka, Lenka, Zuzka.. atd. no myslim si, ze to robi len preto lebo ich tak volaju ostatni kolegovia.. a akurat vo stvrtok sme boli v nakupnom, ocko mamka segra so synom a ja so synom a stretli sme tam daku kolegynu ockovu, tak nam ju predstavil, my so segrou v pohode ale mamka bola daka odmerana.. povedala len, ze uz sa predsa poznaju a ked som sa jej pytala ze kto to bol, tak povedala ze nevie.. 😕 a teda neviem, mala malu dcerku takze vekovo mohla byt asi ako ja, ale nevyzerala dobre, cize dovod na ziarlenie mat nemusela 😀

0silvia0
9. máj 2015

@minutka @jamabe dá sa aj Janči 😎 to máš skoro ako Feri 😎

xevulax
9. máj 2015

Nevidim na takom oslovovani nic zle, sama ludi volam podobne, ci uz chlapov alebo zeny a co je na tom? V poho poviem Tomasovi Tomino, Palovi Pali, Slavovi Slavko, Martine Mata, Adriane Ada, Zuzane Zuzka, Jane Janka. Nevidim na zom nic zle. Mne osobne sa pekne oslovenie cloveka paci, nepride mi to take "tvrde". A vobec by ma nenapadlotaketo nieco riesit 😏

frozenelza
9. máj 2015

My mame znameho Jana a volame jo Janci alebo Johny (Dzony 😀)
@minutka , @jamabe

betunka39
9. máj 2015

@adri266 predstav si .ze moj svokor ma85rokov vazi cez 130 kg a jeho brat mu nepovie inak ako Janko a bratranec mojho ma zela .ktory tiez vazi dost a je chlap ako hora prna vzdy ostane Janik.kedze bol maly ked som ho spkznala.A tiez teta mojho muza vzdy vola Janik.Podla mna je to o slusnosti a zvyku.Mojej dcere sa nepaci ked ju nirkto vola Mira.A ani mne.Nech jej pkvie Miriam a nie Mira.

h2
9. máj 2015

@laicka Ahoj, ja teda neviem, ale čo som si všimla, tak oslovovať ženy vo firme zdrobneninou je akési nepísané pravidlo, v 95% je to tak všade. Skôr by mi prišlo divné, keby ich tak nevolal. Ale Tvoj problém je zrejme to, že Teba volá ináč. V tom prípade, ľahké riešenie: Povedz mu to. A opravuj ho, kým s tým neprestane. (Ináč, pridávam sa k názoru, že robíš z komára somára. 🙂 )

adri266
10. máj 2015

@betunka39 v pohode, mne sa to ale nepaci 😉

dai
10. máj 2015

@laicka presne ako pises je to u nas🙂 ja vola m vaecsinu kolegoblv a kolegyn tak ako sami chcu ci sa vo firme zauzivalo - vaecsinou je to zdrobnenina... je jedno ci je to nadriadeny alebo podriadeny...

betunka39
10. máj 2015

@adri266 🙂 ved ani mne velmi nie.ale je to sila zvyku.Ja ked na muzovho bratranca zavolam inak ani nereaguje.jedniducho sme si tak zvykli.

Strana
z4