icon

Ako oslovujete svoje dospelé deti?

Dnes o 06:00

Ahojte zeny ktore mate uz dospele deti. Je bezne ze ich oslovujete mojko, zlatko, milacik resp nejak inac? Rozumej deti 30 a viac rokov so svojimi vlastnymi rodinami? Ja viem ze vsetci sme iny a vsetci mame ine "prezyvky" len by ma zaujimalo ci ste ich vekom nejako upravili alebo nazyvate svoje deti takto aj v 40,50, (neskor)?

Strana
z2
biba_18
Dnes o 06:03

moje dieťa sa voči tomu ohradilo, na verejnosti ani náhodou, súkromne ako kedy 😒
takže si zvykám že ho oslovujem plným menom bez zdrobnenín alebo keď o ňom hovorím tak syn alebo mladý muž
doma akceptuje aj zdrobneninu
čo ti poviem, je to ťažké 😂😂

marianarem
Dnes o 06:09

@anonym_autor Ja mam este maleho, ale jedna kolegyna som si vsimla, ze tak niekedy oslovi synov, ale aj nevesty. Ona je taka velmi.srdecna a dobra osoba a k nej to sedi.

anonym_719f5c
Dnes o 06:09

Mam 22 a 20r, neoslovujem ich tak. Maximalne zdrobneniny mena, ale aj na to frflu.

osky
Dnes o 06:14

@anonym_autor my sme sa v rodine nikdy takto navzajom neoslovovali,volame sa vzdy po mene.

Obcas poviem sesternici mojko ale to je ozaj asi 2x v roku

Mna ale napr.volaju väcsinou zdrobneninou,ako to maju zauzivane od mojho detstva...
Je to niekedy komicke,ale akosi automaticke...

3009
Dnes o 06:23

nie nikdy, ani malým deťom.

anonym_b2369c
Dnes o 06:29

moja mama ma často oslovuje "moja", čo na mňa pôsobí detinsky a majetnícky 🙂 najviac ma dostalo, keď mi povedala "no čo ty moja mamina" (čakám dieťa), tak to už považujem za iný level sémantického bizáru :D

simsalabim
Dnes o 06:39

@anonym_autor oslovujem ich zdrobnelinami ich mien. Zatial sa neohradili 😇

autor
Dnes o 06:45
@anonym_b2369c

moja mama ma často oslovuje "moja", čo na mňa pôsobí detinsky a majetnícky 🙂 najviac ma dostalo, keď mi povedala "no čo ty moja mamina" (čakám dieťa), tak to už považujem za iný level sémantického bizáru :D

@anonym_b2369c aj si sa ohradila?

abbey1
Dnes o 06:46

Používam kľudne zdrobneniny, zo žartu kľudne ty moja príšera, staršia mladšej aj prezývkou.
Mne moja suseda kľudne hovorí zlatko, zlatúšik.

autor
Dnes o 06:47

Dakujem vam za vase komentare, vacsinou sa tu vyskytuju zdrobneniny. Nemyslela som vsak zdrobneniny mena...ale presne tie prezyvky ako komentujuca vysie nazvala "majetnicke"- mojko napr...

brrunetkaa
Dnes o 07:05

Mňa mamina vola často že som jej zlatíčko/zlatinko alebo ,,moje zlato” a ocino ma vola zdrobneninou mena a vôbec mi to neprekáža 😆 mám 32. Nikdy ma mojim plným menom nevolali Napr že Lucia alebo Katarína vždy ako Lucka / Katka /Luci / Kati a pod

anonym_4033cd
Dnes o 07:05

oslovujem drobneninou mena - má dlhé meno, a tiež jedným slovkom ktoré používam len doma, v súkromí. srdiečko.

anonym_4033cd
Dnes o 07:06

a zlatko.

anonym_c80e35
Dnes o 07:19

@anonym_autor tie prezyky mne osobne nepridu normalne ani pre male deti nie to este dospele

tilly
Dnes o 07:28

Vždy len menom aj mňa rodičia len menom, aj svokra muža len menom. Väčšinou zdrobneninu mena používame.

0silvia0
Dnes o 07:36
@anonym_autor

Dakujem vam za vase komentare, vacsinou sa tu vyskytuju zdrobneniny. Nemyslela som vsak zdrobneniny mena...ale presne tie prezyvky ako komentujuca vysie nazvala "majetnicke"- mojko napr...

@anonym_autor ja žiadne zdrobneniny nepoužívam, mne to nie je prirodzené. Synovi nehovorím ani zdrobnelinou mena, vadí mu to, dcére hovorím.

anonym_363873
Dnes o 07:41

Nie, používali len zdrobneninu mena moji rodičia
Síce mam malé dieťa ale zdrobnenina je len na meno
Alebo mu poviem moja láska a to uvidíme či ostane aj neskôr 😄asi nie

anonym_e7afee
Dnes o 07:54

Mala som kolegyňu, ktorá dcéru oslovovala duša moja, prípadne duška a rôzne obdoby od slova duša. Pôsobilo to zvláštne, preto si to dodnes pamätám.
Ja svoje deti oslovujem menom. Majú krátke zvučné mená, netreba ani zdrobneniny 🙂

danica2711
Dnes o 08:32

nikoho neoslovujem mojko, zlatko, miláčik... Deťom hovorím menom, mimo verejnosti, teda doma aj našimi rodinnými prezývkami

tenerifka
Dnes o 08:41

23-rocnu dcerku volame doma obcas miminko, aj my rodicia, aj jej sestry.... nie vzdy samozrejme, len ked o nej rozpravame, alebo ked je niekedy taka situacia, ze jej poviem "moje miminko". Ona sa zatial tomu nebrani.....

anonym_ccbb7e
Dnes o 09:36

Moja mama ma VŽDY volala menom a je to tak doteraz. Svokrovci tak 1x z 10 oslovení použijú niečo takéto iné ako meno.. ale ani na ani manžel si to nejak v zlom neberieme, máme dobré vzťahy

wiwi28
Dnes o 10:01

Ja ma 38r a rodičia mňa aj sestru oslovujú celým menom. Začalo to niekedy v obdoby keď sme sa odsťahovali z domu.

anonym_b2369c
Dnes o 10:25
@anonym_autor

@anonym_b2369c aj si sa ohradila?

@anonym_autor voči "no čo ty moja mamina" som podala námietku, že určite nie som jej mamina a že som budúca matka môjho dieťaťa 🙂 s mojou mamou je komunikácia náročná a preto si vždy radšej dopredu zhodnotím, koľko energie som ochotná investovať do tejto argumentácie .... ale pri tomto oslovení som už chcela zareagovať, lebo výrazne narušila moju integritu

anonym_a7a627
Dnes o 12:02

Svoje dospelé deti volám zdrobneninou ich vlastných mien rovnako, ako som ich volala v detstve. To, že sú dospelé predsa neznamená, že nie sú moje milované deti. Nikdy sa neodradili.

anonym_60f03a
Dnes o 13:35
@anonym_b2369c

@anonym_autor voči "no čo ty moja mamina" som podala námietku, že určite nie som jej mamina a že som budúca matka môjho dieťaťa 🙂 s mojou mamou je komunikácia náročná a preto si vždy radšej dopredu zhodnotím, koľko energie som ochotná investovať do tejto argumentácie .... ale pri tomto oslovení som už chcela zareagovať, lebo výrazne narušila moju integritu

@anonym_b2369c Narušila tvoju integritu? Wauuu🙈

euka210
Dnes o 18:41

@anonym_autor moji nie su dospely, ale ani ich takto neoslovujem, maju meno, zdrobneninu. Uz pubertak by sa voci inemu osloveniu ohradil na verejnosti, takze v zivote by som to neurobila detom.
Jedine manzel je stale mojko aj na verejnosti v pohode.

anonym_5d8d58
Dnes o 18:53

Naši má oslovuju menom...hoci minule otec oslovil bratovi dcéry,že princezné moje,tak som sa urazila,veď ja som jeho princezná,hoci skoro 50rocna,ale princezná 😁

anonym_2adf32
Dnes o 19:13

Syn je na prahu dospelosti, ale doma ho oslovujem rozne, mojko, drobcek, chrustik. Nevidim na tom nic divne, hlupe, ci detinske. Aj moji rodicia pouzivaju rozne vyrazy na moju adresu a ani by mi nenapadlo, ze je to nie je normalne, dokonca, ze by som sa mala voci tomu ohradit.
@anonym_autor

anonym_2adf32
Dnes o 19:15
@anonym_b2369c

@anonym_b2369c narusena integrita, boze moj, kam ten svet speje. Mama sa tesi z tvojho tehotenstva, tak ta oslovi mamina a si jej dcera, tak prida moja.

michaela329
Dnes o 19:17

@anonym_autor ja som stále miláčik...ale občas aj koza stará 🤷😁

Strana
z2