icon

Ako otvoriť manželovi oči predtým ako bude neskoro?

felllicita
30. nov 2016

Ahojte zeny, mam manzela s ktorym budeme coskoro oslavovat 7rokov, deti planujeme asi buduci rok, ale mam naozaj dilemu....
UZ niekolko mesiacov ma trapi, ze manzel travi viac casu s priatemi ako so mnou. Uvediem priklad, 3x do tyzdna hra futbal, a potom este ide s kamaratmi na veceru a plus, niekedy (2 ci 3 krat do tyzdna) este von az do rana 5 ci 8hod.... to ze sa venuje sportu to mi neprekaza, ale prekaza mi ze sa nevie odtrhnt od kamaratov... (alkohol skoro vobec nepije) Kazdy vecer nechodi do postele skor ako o 4:30 rano (i to na moje naliehanie), vacssinou pride okolo 5;30 rano. Dovod je taky ze pracuje vela, coz moze robit i cez den, ale hlavne ze on nie je rany typ.... a pracuje sa mu lepsie v noci....

UZ som sa viac krat na tuto temu s nim rozpravala, a ked som mu zdelila ze jeho dnesny prichod o 6hod rano.. ma naozaj velmi zranil...na to mi povedal , ze on s tym nic nespravi. Zodvyhol sa a isiel pracovat..... Ja nepochopim, ako niekto koho clovek miluje moze prehlasit to ze ho to mrzi, ale ze on s tym nic nespravi..... Dost ma s tym sklamal, hlavne ked mi mesiac do zadu prislubil ze sa pokusil chodit aspon na 4hod rano do postele .....

Inak ja chodim na plny prac uvazok do prace, takze niekedy ho vobec nevidim cely den a to i vecer, minule som to pocitala kolko hodin som s nim stravila (i vratane v posteli pocas spanku) = 15hod. Aktivity vonku netravime skoro ziadne spolu (maximalne tak do restauracie, pozriet film) .Snazim sa vzdy jeho programu prisposobit aby som aspon njiaky cas spolu stravili...takze z roboty chodim rovno domov, aby som ho aspon tu hodinu videla.... inak samozrejme nesedim doma, chodim cvicit jogu, stretavam sa s kamaratkami a i studujem jazyk popritom....

Na druhej strane, ma lubi , stale mi to hovori, objime ma ked treba, pobozka, pohladi, napise pekny odkaz...... Stale mi tvrdi ze ja som u neho na prvom mieste, ale skutky ukazuju opak........ mne to pripada ako keby sme spolu len byvali, prezivali a nie zili ako rodina.... Neviem ci ho chytila druha puberta alebo co? uz vobec neviem ako to mam riesit, velmi ho lubim, ale tym co robi, mi velmi ublizuje.... a zranuje ma :(
Toto vsetko zacalo asi pol roka dozadu.... predtym travil viac casu so mnou ako s priatelmi, nikdy som ho neobmedzovala, a na treningy chodil 3x do tyzdna,,,,, ale zrazu takato obrovska zmena....

Mate niekto podobnu skusenost? Ako mam manzelovi otvorit oci, aby naozaj pochopil ako ma zranuje tym ze netravi skoro ziadny cas so mnou? Ake aktivity navrhnut manzelovi, tak aby sme obaja travili spolu cas? (prechadzky, muzea, parky, plavaren, to vsetko ho nebavi).
Dakujem

sardinka336
30. nov 2016

@janula12345 že spolok gejov ...👍 umrem od smiechu.

@felllicita tiez si myslím, ze asi ,,prerasteny pubertaici,, a takých bude v dnešnej dobe len pribudat...nechcu sa viazať, mnohí nemaju ani priatelky, len svoje zaujmy, svoje koničky, čas na seba....su to sebci vychovany konzumnou spoločnostou. Moj manžel ma tiez zopar takých kamaratov a keby nebol ,,normalny,, tak den čo den moze s nimi niekde chodit lebo sak oni zaväzky nemaju a tak maju času tradá...do aleluja..
Nie, určite nie je normalne chodit spavat rano o 05:00...to sa časom odrazi na fyzičke tomu ver a byt 5x týždenne niekde s kamaratmi nie je ok...
Asi by som s nim hodila reč, ze ako si predstavuje vašu buducnost, ako to vidi on....či takto budete zit ako brat a sestra s občasným sexom...a určite by som sa chranila ...lebo on si bude trajdať kde kade a tebe akurat pribudne gula na nohe - dieta...Asi by som tomu dala nejaky čas ale keby sa to nemenilo aj po roku po dvoch tak neviem či by som v takom vztahu chcela byt kde su kamarati ze top.

jasminet
30. nov 2016

@mrkvicka060 vsak a tvrdime nieco ine snad? 😀

monika_k
30. nov 2016

@janula12345 s tym dietatom nesuhlasim... ja som s manzelom 12 rokov a deti nemame pretoze zatial nechceme .. i ked ja som uz mala navrh ma dieta manzel to odmietol ale nie kvoli tomu ze ma nelubi ale skor zo strachu ze co ked....

nyusika
30. nov 2016

@monika_k
a tebe to nevadi ?
ale uprimne ;)

monika_k
30. nov 2016

@nyusika ma mi vadit co???

nyusika
30. nov 2016

@monika_k ze tvoj manzel po 12 rokoch sa boli mat s tebou dieta

rawmamka
30. nov 2016

@felllicita Nehnevaj sa, ale si si príliš istá, čo tvoj muž robí, keď nie je s tebou.... a pritom jediným zdrojom informácií je pre teba on. Takže povedať ti môže čokoľvek, čo sa mu hodí. A ak by to aj bola pravda - muž, ktorý ťa ľúbi by s tebou netrávil také minimum času a ešte aj to pasívne (zaratávaľ tam aj spánok).
Takýto vzťah nestojí ani za fajku močky - ako by povedala moja babka.

sardinka336
30. nov 2016

@monika_k ale prosím ta aky strach...je to sebectvo dnešnej doby. Jedno dieta zvyčajne dvaja zdraví pracujuci ludia dokazu vychovat, uzivit. To su take dovody, ze strach...to aby som sa bala vyjst z domu lebo ,,čo ak,,...

monika_k
30. nov 2016

@nyusika neboji sa mat dieta SO MNOU a nie nevadi kedze ja sama v tomto niesom 100%tna.... tiez mam strach

monika_k
30. nov 2016

@sardinka336 tak sme sebci obaja... nie nechceme dieta kym nemamr nejake istoty .... manzel zacal budovat firmu ... ja mam tiez nejake ciele ktore chcem stihnut... dieta chceme mat az ked obaja mu budeme vediet ponuknut hlavne svoj cas.

mrkvicka060
30. nov 2016

A inak, by ma zaujimalo, aka parta dospelych chlapov si moze dovolit celu noc hrat poker do 6 rana a potom ist do roboty...3 krat do tyzdna.. to je kravina jak hora. Takze stale mam z toho pocit, ze spinka v nejakej inej posteli... a taky je rad, ze mu veris, este ta oblbne detickami a uz si uplne spokojna.. ale to najhlavnejsie ze mu zozeres, ze cele noci travi s kamosmi...bud je to uplny debil a naozaj tie noci travi s kamosmi, a to by som ho poslala kade lahsie.. alebo travi noci spanim tak jak sa patri, ale to by som ho tiez poslala...

bluka2
30. nov 2016

Napis potom o par mesiacov, co nove. Ja to tipujem na milenku

sardinka336
30. nov 2016

@monika_k sak ok....kazdeho volba, kazdeho priority ...potom budeš nahanat umele oplodnenie, treba na to zarobit teraz kym sa da.

nyusika
30. nov 2016

@monika_k tak hlevne, ze si samu seba presvedcila, ze to aj ty takto chces...
ja tomuto zmyslaniu nerozumiem.
ano, je uplne v poriadku nemat deti. ked sa tak rozhodnete, je to cisto vasa vec a nikto nema pravo vam do toho kecat.
ale sama pises, ze si to uz navrhla a zi si bola odmietnuta z uuuuplne blbeho dovodu - ze sa muz boji...
coho ??
predpokladam, ze nie ste spolu od osmych rokov, pises, ze manzelia ste 12 rokov, tak najmenej tridsat uz ty mas.

monika_k
30. nov 2016

@sardinka336 ty nemozes vediet tak ako ja ci budeme musiet riesit umele oplodnenie... ci to je uz na 100% takto?

monika_k
30. nov 2016

@nyusika nie nepresvedcila som samu seba ale ta myslienka bola len taka spontanna ale keby sme sa realne nato dali mozno budem ja ta ktora cuvne... manzel ma pozna

kiwi3
30. nov 2016

tiez ma napadlo, ci niekoho nema. to, ze hovori, ako ta lubi moze byt len zasterka, ktorou ta zatial drzi v stand by polohe. akoze sa mu mozno este na nieco zides a nechce to hned ukoncit. tiez som zvedava, ako sa to vyvinie. :/

nyusika
30. nov 2016

@monika_k ako myslis, mne je jedno, ci budete mat deti 🙂
najtazsie je byt uprimny sam k sebe 🙂

monika_k
30. nov 2016

@monika_k tiez zijeme v zahranici kde nam nikto nepoda pomocnu ruku ... cize co si nevybudujeme to nemame.... a to je tiez dovod preco sa neponahlame

monika_k
30. nov 2016

@nyusika ved jasne ze ti to moze byt jedno.... ja som len chcela ze to ze nechcemr mat este deti neznamena hned ze sa nelubime

danjelca
30. nov 2016

milenkaaaa..jasna vec...3 noci do tydna..haha ziadny chlap nebude nevyspaty tri noci do tydna kvoli kamosovi jedine ze ozaj kamarat taky rad...

oslo1
30. nov 2016

Ty mu to tolerujes uz pol roka a si mu to zjedla aj s navijakom?

Mne by to moj muz urobil dvakrat za sebou v priebehu dvoch tyzdnoch a to, co by som mu na to povedala, by ho nepustilo z domu najblizsi rok.

kajabartal
30. nov 2016

Ahoj, myslim ze oci by si si v prvom rade mala otvrit ty a nie otvarat oci manzelovi,,,-dla tvojej otazky.... drzim palce aby tvoje JA bolo prvorade, nakolko nikomu inemu na nom nikdy nebude zalezat tak ako tebe samej.

emilia25
30. nov 2016

Ze neponahlame este chcem hento este chcem tamto roky bozia tak rychlo clovek sa ani neotoci a pomaly 40 na krku.tam uz je tazko zakladat novu rodinu.vajecniky vcudu bo pomaly zene zacne menopauza tak sup na umele.ked clovek naozaj chce vsetko sa da aj popri detoch.ale biologicke hodiny zena nevrati spet.ale to je ta dnesna doba a pomaly kazde druhe dieta je cez umele oplodnenie.

monika_k
30. nov 2016

@emilia25 prispevkom narazas na mna?

mima4
30. nov 2016

@monika_k len istoty neexistuju. Z minuty na minutu mozete stratit to comste si vybudovali.

monika_k
30. nov 2016

@mima4 v tom mas uplnu pravdu a viem, ze nikdy na 100% nebude nic iste ale to neznamena ze rychlo podme mat dieta.

felllicita
autor
30. nov 2016

neviem preco hovorite ze bude nevyspaty, ked sa kazdy den budi o 12hodine a cez vikend pred 14hodinou nevstane....takze myslim, ze spanku ma dostatok. Medzi tym si niekedy da i 1-2hod na gauci....

Jeho kamarati, hlavne teda dvaja s ktorymi sa stretava do rana, obaja nemaju priatelky, a jeden z nich nepracuje.... druhy pracuje niekedy rano, a nikedy ma nocne zmeny....

Hladam radu, a skusenosti od vas, ako mam dalej postupovat...pretoze roky stastneho manzelstva nechcem zahodit len tak do kosa, koli tomu ze mojho muza chytila druha puberta....

A urcite nikoho nema, len rebricky hodnot ma akosi posunute: najskor praca, potom kamarati, futbal a nakoniec ja..... Si pripadam ako vo sne, keby mi niekto toto povedal rok dozadu ze sa bude diat by som mu urcite neverila....

persica
Odpoveď bola odstránená
emilia25
30. nov 2016

@monika_k vo vseobecnosti to je v dnesnej dobe v mode.