icon

Ako otvoriť manželovi oči predtým ako bude neskoro?

felllicita
30. nov 2016

Ahojte zeny, mam manzela s ktorym budeme coskoro oslavovat 7rokov, deti planujeme asi buduci rok, ale mam naozaj dilemu....
UZ niekolko mesiacov ma trapi, ze manzel travi viac casu s priatemi ako so mnou. Uvediem priklad, 3x do tyzdna hra futbal, a potom este ide s kamaratmi na veceru a plus, niekedy (2 ci 3 krat do tyzdna) este von az do rana 5 ci 8hod.... to ze sa venuje sportu to mi neprekaza, ale prekaza mi ze sa nevie odtrhnt od kamaratov... (alkohol skoro vobec nepije) Kazdy vecer nechodi do postele skor ako o 4:30 rano (i to na moje naliehanie), vacssinou pride okolo 5;30 rano. Dovod je taky ze pracuje vela, coz moze robit i cez den, ale hlavne ze on nie je rany typ.... a pracuje sa mu lepsie v noci....

UZ som sa viac krat na tuto temu s nim rozpravala, a ked som mu zdelila ze jeho dnesny prichod o 6hod rano.. ma naozaj velmi zranil...na to mi povedal , ze on s tym nic nespravi. Zodvyhol sa a isiel pracovat..... Ja nepochopim, ako niekto koho clovek miluje moze prehlasit to ze ho to mrzi, ale ze on s tym nic nespravi..... Dost ma s tym sklamal, hlavne ked mi mesiac do zadu prislubil ze sa pokusil chodit aspon na 4hod rano do postele .....

Inak ja chodim na plny prac uvazok do prace, takze niekedy ho vobec nevidim cely den a to i vecer, minule som to pocitala kolko hodin som s nim stravila (i vratane v posteli pocas spanku) = 15hod. Aktivity vonku netravime skoro ziadne spolu (maximalne tak do restauracie, pozriet film) .Snazim sa vzdy jeho programu prisposobit aby som aspon njiaky cas spolu stravili...takze z roboty chodim rovno domov, aby som ho aspon tu hodinu videla.... inak samozrejme nesedim doma, chodim cvicit jogu, stretavam sa s kamaratkami a i studujem jazyk popritom....

Na druhej strane, ma lubi , stale mi to hovori, objime ma ked treba, pobozka, pohladi, napise pekny odkaz...... Stale mi tvrdi ze ja som u neho na prvom mieste, ale skutky ukazuju opak........ mne to pripada ako keby sme spolu len byvali, prezivali a nie zili ako rodina.... Neviem ci ho chytila druha puberta alebo co? uz vobec neviem ako to mam riesit, velmi ho lubim, ale tym co robi, mi velmi ublizuje.... a zranuje ma :(
Toto vsetko zacalo asi pol roka dozadu.... predtym travil viac casu so mnou ako s priatelmi, nikdy som ho neobmedzovala, a na treningy chodil 3x do tyzdna,,,,, ale zrazu takato obrovska zmena....

Mate niekto podobnu skusenost? Ako mam manzelovi otvorit oci, aby naozaj pochopil ako ma zranuje tym ze netravi skoro ziadny cas so mnou? Ake aktivity navrhnut manzelovi, tak aby sme obaja travili spolu cas? (prechadzky, muzea, parky, plavaren, to vsetko ho nebavi).
Dakujem

emilia25
30. nov 2016

Toto su roky kde si muz a zena ma uzivat jeden druheho tesit sa na spolocne chvile.v domacnosti by si to mali rozdelit ty toto ja toto.varit spolu proste jak hrdlicky ked uz to neni v rovnovahe tam by som si dala velky bacha lebo naozaj vela zien si myslelo ze dietatom sa chlap zmeni no nezmeni a uz tu je cloviecik ktory je zavisli na rodicoch.no ale zena sa trapy dalej a este viac lebo muz jej vobec nepomaha ani pri dietatku.naozaj treba rozmyslat pred tym.vidim to mam to pred ocami ale nevidim nic.

alaguema
30. nov 2016

@felllicita vieš, ono tieto radikálne zmeny v priebehu krátkeho časového obdobia, sú trochu podozrivé. Píšeš, že tých ľudí spoznal pred rokom a už po pol roku sú nerozluční a on trávi viac času s nimi, ako s tebou a ešte tvrdí, že on ten čas MUSÍ podeliť medzi nich a teba? Nie je to normálne, aby sa chlap v jeho veku takto choval. Kamarátstva, kde "musíš" byť s kamoškou maximu tvojho času, sa pestujú tak od 6 do 15 rokov. Potom obvykle začne byť prioritné partnerstvo, frajer, neskôr manžel, rodina. Takže je v podstate jedno, či má tvoj chlap milenku, milenca, alebo je to večný puberťák. Vo finále ostáva len fakt, že to nie je chlap pre život, partnerstvo a už vôbec nie pre rodinu.

mandala77
30. nov 2016

@felllicita to, čo je medzi vami, je dôsledok vzťahu, ktorý sa nikam neposúva. Nemáte deti a tak on svoj čas a energiu venuje sebe. Z toho čo píšeš, je veľmi málo pravdepodobné, že on dieťa bude chcieť. Lebo by ho oberalo o slobodu. Skús si na nete pozrieť niečo od Richarda Vojíka a Denisy Palečkovej, podľa mňa vo vašom vzťahu chýba aj iskra a vášeň. Niečo, čo by ho k Tebe priťahovalo ako muža. Vysvetľovaním situácie ako sa cítiš podľa mňa nič moc nedocieliš. Lebo to už asi viac krát počul a nič sa nezmenilo. Nejako zmeň taktiku. Proste urob mu scénu. Prežeň to. Odíď niekam na víkend. Niečo na čo nie je zvyknutý. I keď z toho čo píšeš, neviem, či by sa niečo zmenilo. Lebo on má priority inde ako ich máš Ty. A nehľadí na to, že Ty s tým máš problém.

terezka1947
30. nov 2016

@felllicita vies....manzelstvo drzi pokope urcite laska,ucta,atd,atd.,deti.....porozmenie,atd,atd....
ale aj spolocne zaujmy prip.nemusia byt vobec spolocne,ale musia byt tolerovane=skarede slovo,ale tak...asi lepsie bude ak napisem,mali by konicky partnerov byt prijatelne=aj financne a aj casovo pre oboch
lebo potom jeden musi tahat,tahat,tahat...niekto musi byt to pomyselne "teploô domova
a pokial budu deti,fakt musi byt trosku ine riesenia aj volneho casu oboch
a mozme si tu hovorit,co chceme,ale osobne si myslim,ze ak je manzelstvo tolko rokov bezdetne,nie je zle,to nie...ale po takej dobe nieco musi tych dvoch ludi spajat,naplnat,zaplnat ich spolocny zivot,zaujmy,na nieco sa musia tesit....chce to silnu,velmi silnu lasku a toleranciu potom vydrzat....
a neviem...ale ani sa mu nedivim,ze sa mu medzi bezdetnymi kolegami paci,ved aj mne by sa pacilo
no co ma doma akoze robit?to iste...stale
ja navrhujem,komunikaciu=ako ti radia mnohe....to je TOP rada
ale najdite si vy dvaja spolocne zaujmy..nie len zaujmy tipu kino=toho ste sa uz asi aj prejedli,nie?
nieco,co bude zaujimat oboch...aaaalebo,ked taketo nieco nie je....tak a jeden a na oplatku aj druhy prinutte stravit s tym svojim partnerom chvile pri jeho konicku...apson jednu cinnost robte spolu
ono to nejde,aby si sa prisposobovala iba ty a neslo by to,ani keby sa mal vecne prisposobovat iba on,musi byt symbioza
co robievate spolu?

monika_k
30. nov 2016

@emilia25 no vynimky vzdy potvrdzuju pravidlo.... verim ze my tou vynimkou urcite sme a budeme az do konca zivota

yollanda
30. nov 2016

Ja si tiez myslim, ze je tam skor druha zenska. Alebo uteka pred manzelstvom. Mozno caka na prvy krok vzad od manzelky, aby sa mohol zviest popri tom

yollanda
30. nov 2016

No. Kazdom pripade nech to dopadne akokolvek, drzim palce. Niekedy je lepsie ist zo vztahu prec ako sa trapit

barcelona94901
30. nov 2016

@felllicita určite s nim chceš mať deti ? Pises že vstava o 12-14 hod cize kedy s nimi bude ? Budete tíško aby sa tatko vyhajal ? Ak sa niečo stane ,bude treba k lekarovi zaniest do skolky ,čo spraví ? Keď mu to takto vyhovuje ?
Nájdi si tiež koníček ,ak by si sa mu teda " nevtierala" ako pises sama ,tak koľko času by s tebou bol ? Vždy bol taký? Ako ste spolu randili v noci ?

vhlave
30. nov 2016

Sorry.....ale mne z toho prispevku napada len a len milenka...u ktorej chrapava do 5 hodiny, odprevadi ju do prace lebo pracuje od siestej, a o pol siestej pride domov....nechapem Tvoje neustale obhajovanie a nepochopene signaly...a uplne ma zarazil Tvoj koment ze Intenzivne ROZPRAVATE o dietati....koli dietatu mate sexovat a nie sa vykecavat....a radsej si ho ani nerobte

momoqui
30. nov 2016

On to menit nechce? Jedine si s nim sadni argumentuj ako tu a pokial to teda on menit nechce tak sa zbal a odid. Na co mat takeho manzela ktory sa hrava a flaka s kamosmi a cez den spi 🙂 podla mna ma frajerku alebo je gay. Aj moj muz je fanatik do futbalu ale nechodi hrat a pozerat kazdy den dokonca sa sa dokupit balicek sportovych programov a moze sledovat z domu 🙂

tutu_1
30. nov 2016

A to všetko ti začalo vadiť až po 7 rokoch ???😮😮😮

katka253111
30. nov 2016

@felllicita a co keby si sla na futbal s nim? Aj potom do restiky a baru... ved ak v tom neni ina zenska, tak by s tym nemal problem

mrkvicka060
30. nov 2016

@katka253111 preto chodi muz ku kamosovi domov, aby sa mu tam nenatlacila, predpokladam...

tutu_1
30. nov 2016

Aky trapas natlačiť sa mužovi na pánsku jazdu. Osobne by som sa cítila trápne, ako stíhačka. Mna zaráža ze autorke to vadí až teraz ??! A co tých sedem rokov ??! Snáď nedufala, ze ho zmení a muž bude kmitať podľa jej predstav.... A ak áno, tak to je jeden z najväčších vzťahových omylov. Veď evidentne vedela do čoho ide, tak uz je zbytočne plakať ze muž neskáče ako žena piska. A ani nebude. A do tohto chaosu mat dieťa ? Veľa štastia. On sa nezmení, a ona bude plakať doma pri dieťati. OMG celé zle.

felllicita
autor
30. nov 2016

ale ved on nepozera futbal alebo nehra kazdy den.... futbal hra 3x do tyzdna, a poker alebo s kamaratmi chodi von 2 ci 3 krat do tyzdna, a to zvacsa v ten den ked ide na futbal. to znamena ze po futbale ide s nimi von, alebo hrat poker k nim domov (cize vypari sa vtedy ked ja pridem domov, okolo 18hod a pride rano). Ako som pisala, tiez som to absolvovala, par krat som bola ho pozriet na treningu a taktiez na pokri. problem s tym nem keby som isla.....taktiez mi navrhol ze mozem tiez prist.... ale ja nemozem vysedavat na pokri do rana, ked ja rano robim....to zasa nefunguje.... a ako som pisala to netrva 7 rokov....ale zacalo to zhruba pol roka dozadu a pomali sa to zacalo stupnovat....

problem je v tom, ze ked clovek mu i nieco vytkne, tak sa klasicky hned ofuci....

tutu_1
30. nov 2016

@felllicita tak sa muselo medzi vami niečo zmeniť keď trávi radšej svoj čas s kamarátmi, ako s tebou. A co to je to vies len ty... Výčitkami a scénami nic neporiesis, akurát to, ze bude mat o dôvod viac byt hocikde inde len nie pri tebe.

mrkvicka060
30. nov 2016

@felllicita neda sa cloveka donutit, aby CHCEL s tebou travit cas... mozes ho donutit ho s tebou travit, ale bude to len take, aby si bola spokojna a dala pokoj... ale predpokladam, ze to by ti nestacilo, resp. by si sa s tym neuspokojila..je to trapne a podla mna dost ponizujuce. Takze kym sam nebude chciet, mozes sa aj rozkrajat :-/ bohuzial

momoqui
30. nov 2016

@felllicita pozri ale ty ho neustale obhajujes ... v podstate je jedno ci je vonku (futbal poker hocico) 3 alebo 4 dni ... pisala si ze ste spolu malo lebo doobeda spi a do rana pracuje pripadne ma ine aktivity s kamosmi .... vobec nezalezi ci je mimo domu 3 dni alebo 4 dni, samu ta trapi to ze je "stale" mimo a dokonca aj cez noc. S cim chces teda poradit? Radia ti tu aby ste sa porozpravali a aj to ze treba otvorit oci. Chces pocut ze je to uplne normalne a robi to kazdy chlap? Tak potom ano je to v poriadku urcite ta miluje a preto travi cas s nevyburenymi kamosmi. Mozno nemate spolocne zaluby ale to asi vedel uz aj 7 rokov dozadu. Opakujem co tu bolo napisane XY-krat....ma urcite milenku alebo milenca (teda polopate je gay). A prosim ta nezabudaj ze chlap ti bude klamat a zapierat aj v tom momente ked ho nacapes na hruskach 😀

felllicita
autor
30. nov 2016

Praveze neviem, jedine co mi vzdy pri nom vadilo ze je bordelar a nic si po sebe neuprace.... ale nikdy sme nemali ziadne problemy, ani sa nezvykneme hadat.... vzdy sme boli nastaveny na rovnaku vlnovu dlzku.... naozaj uz neviem, naozaj ma sklamal tym, ked mi povedal ze ho to mrzi a on nemoze s tym nic robit.... to mi do teraz huci v hlave....🤐

tutu_1
30. nov 2016

OMG... Ako chcete mužovi ženy otvárať oči 😄 ???? Sak to je úplne celé zle. Keď nechce nechce a môže si rozprávať siahodlhe monológy, môže mu vyčítať, môže ho sprevádzať ako stíhačka a len urýchli pripadný rozchod.

Prestala by som riešiť muža úplne. Žiadne výčitky, žiadne detské nenaplnil si moje očakávania a preto si ma sklamal, a podobne kraviny. To su len polienka, ktorými prehadzujes do ohňa. O další dôvod viac preco nebyť s tebou. Rieš seba, to aby si bola spokojná sama so sebou. Nájdi si koníček, chod s kamoškami von. Možno keď pride domov a neuvidí ta s kruhmi pod očami ze si celu dobu na neho čakala, ale spokojnu, šťastnú, vyrovnanú spomenie si preco si ta vlastne bral.

terezka1947
30. nov 2016

@momoqui suhlasim...vzdy
@felllicita ho obhajujes...akoze,chapem,lubis ho...a mozno my tu nepozname celu situaciu,co sa ani neda,ved si napisala iba zopar riadkov a to,ze ti povedal,co povedal....to je rana pod pas,to by hadam nepredychala ziadna
tak skus sa tak zamysliet nad tym,co ti na vasu situaciu hovoria kamaratky,rodicia,atd=skratka,ti,co vas poznaju....ak sa to zhoduje s tym,co tu citas=naozaj sa zamysli
ono...podla mna ste si uz za tie roky zvykli na urcite pohodlie,pokojovy standard....aaaa,ked pride dieta...noooo,to je potom situacia,kedy sa pohodlie jedneho a druheho trosku posramoti a aj volny cas
len ty ama vidis,kde je problem= v skutocnosti
a mozno aj vo svojom vnutri velmi dobre citis...

tajka1986
30. nov 2016

@felllicita vy nemate vztah,vy ste len spolubyvajuci. Nikam to nevedie a on zjavne nechce nic menit na tom ako to te

felllicita
autor
30. nov 2016

@momoqui ja ho neobhajujem, ale uvadzam veci tak ako sa maju..... Nebudem tvrdit ze je kazdy den vonku, ked to tak nie je.... Taktiez nie je taky celych 7 rokov.... Keby to tak bolo uz davno podavam ziadost o rozvod ..... A neriadim sa recami ci je nieco normalne alebo nie,,,, ide o to aby to obom vyhovovalo a boli v tom stastni. A mne nevyhovuje jeho terajsi sposob zivota, .... to jedine co chcem riesit a zmenit. Davam nam poslednu sancu, a preto chcem dat do toho vsetko.... Ked to nebude fungovat, tak posledny ortiel je jasny....

Ak by ste poradili spolocne aktivity ktore robite pravidelne s manzelom, bola by som vdacna...

tajka1986
30. nov 2016

@felllicita ....ako to teraz medzi vami je. Ja by som si deti teda sakra dobre rozmyslela a teda aj zotrvanie v takomto zvazku...

maxilou
30. nov 2016

@felllicita
Ahoj,mam kamosku,ktora presne takto nejaky cas fungovala so zenatym.ked som pocuvala tie story,tiez mi vlasy dupkom stavali.zene povedal,ze je v praci (pritom si odbehol z prace alebo vzal den volna a uzivali si s kamoskou).spoznali sa tiez na nasich treningoch a kedze sme tam jedna velka parta,ostarni chalani by ho nenatreli,hoci kazdy vedel
,ze ma milenku.zena sa prisla kuknut na jeho trening,cela vysmiata,chalani ju volali von (zasa lem cista strategia,vedeli,ze ma doma dieta a nepojde) a z treningu ona domov a on "von" na celu noc ku kamoske.dokonca aj ked isiel na "hokej" v celej vystroji z domu, nebolo nic podozrive.kamoska to potom ukoncila,lebo sttatila nervy 😳osobne si neviem predstavit,ze by moj muz nebyval po nociach doma (tiez pracuke aj vela v noci,ale z domu).a to vobec nie som ziadna harpia,kazdy ma aj svoje aktivity,ale cas vyhradeny pre nas si uzivame naplno 🙂 a nikdy neuprednostnuje svojich kamaratov 😁

momoqui
30. nov 2016

@felllicita chapem...
My sme od zaciatku robili takmer vsetko spolu isli sme plavat behat hrat tenis vela sme cestovali chodili takmer kazdy vikend prec alebo nakupovanie varenie dake upratovanie kazdy den spolu veceriame ... obycajne aktivity nic specialne 🙂 chodte dakam na dovolenku alebo vikend ... navrhni ze chces ist tam a tam a ze tento vikend idete 😉 a uvidis co povie a ako ho tvoj navrh potesi ...

mrkvicka060
30. nov 2016

@felllicita co robime spolu? Vecer sa pritulime a spolu zaspavame! Rano sa spolu budime. Rozpravame sa pri vinku ked maly zaspi a uzivame si cas spolu. Ideme sa von prejst. Cez vikend ideme niekam von, alebo na vylet, ziadne vyspavanie do 14tej... napriklad... a tak dalej. Mate to proste naprt. Lebo ani tie spolocne aktivity by ste nemali kedy spolu robit.

felllicita
autor
30. nov 2016

@mrkvicka060
ved to...ked nie je ani kedy, ked chodi spat neskoro, automaticky spi az do obeda alebo poobedia...
pritulime sa tiez k sebe, ked pridem z prace tak sa objimeme, ked ide do postele tak ma sem tam i pohladi alebo prituli sa ku mne,.... Ale spolocne aktiviti v poslednom case ziadne, stale je unaveny, max tak pozriet TV a najest sa.... ved necudu ked vsetok svoj cas travi pri praci, s hranim futbalu a kamaratmi.... energia na mna uz njiak neostava.... je to cele na prd, a hlavne srdce trhajuca situacia ked si predstavim akym smerom sa to hrnie....😢

mrkvicka060
30. nov 2016

@felllicita no mala som raz davno bohuzial taku nemilu skusenost. Chlap isiel spat o 4 rano, sice bol doma, ale do 4-5 robil na pocitaci.. potom zalahol a vstat ani bohovi. Vytrepal sa z postele o 12tej. O jednej konecne prisiel do roboty...Liezlo mi to na nervy. Nepouzitelne...

alaguema
30. nov 2016

@felllicita pozri, jedna vec tu naznačuje niečo veľmi divné. A síce jeho odpoveď, že s tým nemôže/nevie/nedokáže/nechce nič robiť. Toto sa obvykle stáva, keď je človek čerstvo a zúfalo namotaný. Ak vylučuješ neveru, tak možno hry? Možno je naozaj gay...Je to ťažká situácia, ak on komunikovať nechce, nechce sa ani prispôsobiť, aby si bola aj ty spokojná, on ťa pomojká, venuje ti 15 hodín za mesiac a asi čaká, kedy ťa to prestane baviť.