icon

Ako otvoriť manželovi oči predtým ako bude neskoro?

felllicita
30. nov 2016

Ahojte zeny, mam manzela s ktorym budeme coskoro oslavovat 7rokov, deti planujeme asi buduci rok, ale mam naozaj dilemu....
UZ niekolko mesiacov ma trapi, ze manzel travi viac casu s priatemi ako so mnou. Uvediem priklad, 3x do tyzdna hra futbal, a potom este ide s kamaratmi na veceru a plus, niekedy (2 ci 3 krat do tyzdna) este von az do rana 5 ci 8hod.... to ze sa venuje sportu to mi neprekaza, ale prekaza mi ze sa nevie odtrhnt od kamaratov... (alkohol skoro vobec nepije) Kazdy vecer nechodi do postele skor ako o 4:30 rano (i to na moje naliehanie), vacssinou pride okolo 5;30 rano. Dovod je taky ze pracuje vela, coz moze robit i cez den, ale hlavne ze on nie je rany typ.... a pracuje sa mu lepsie v noci....

UZ som sa viac krat na tuto temu s nim rozpravala, a ked som mu zdelila ze jeho dnesny prichod o 6hod rano.. ma naozaj velmi zranil...na to mi povedal , ze on s tym nic nespravi. Zodvyhol sa a isiel pracovat..... Ja nepochopim, ako niekto koho clovek miluje moze prehlasit to ze ho to mrzi, ale ze on s tym nic nespravi..... Dost ma s tym sklamal, hlavne ked mi mesiac do zadu prislubil ze sa pokusil chodit aspon na 4hod rano do postele .....

Inak ja chodim na plny prac uvazok do prace, takze niekedy ho vobec nevidim cely den a to i vecer, minule som to pocitala kolko hodin som s nim stravila (i vratane v posteli pocas spanku) = 15hod. Aktivity vonku netravime skoro ziadne spolu (maximalne tak do restauracie, pozriet film) .Snazim sa vzdy jeho programu prisposobit aby som aspon njiaky cas spolu stravili...takze z roboty chodim rovno domov, aby som ho aspon tu hodinu videla.... inak samozrejme nesedim doma, chodim cvicit jogu, stretavam sa s kamaratkami a i studujem jazyk popritom....

Na druhej strane, ma lubi , stale mi to hovori, objime ma ked treba, pobozka, pohladi, napise pekny odkaz...... Stale mi tvrdi ze ja som u neho na prvom mieste, ale skutky ukazuju opak........ mne to pripada ako keby sme spolu len byvali, prezivali a nie zili ako rodina.... Neviem ci ho chytila druha puberta alebo co? uz vobec neviem ako to mam riesit, velmi ho lubim, ale tym co robi, mi velmi ublizuje.... a zranuje ma :(
Toto vsetko zacalo asi pol roka dozadu.... predtym travil viac casu so mnou ako s priatelmi, nikdy som ho neobmedzovala, a na treningy chodil 3x do tyzdna,,,,, ale zrazu takato obrovska zmena....

Mate niekto podobnu skusenost? Ako mam manzelovi otvorit oci, aby naozaj pochopil ako ma zranuje tym ze netravi skoro ziadny cas so mnou? Ake aktivity navrhnut manzelovi, tak aby sme obaja travili spolu cas? (prechadzky, muzea, parky, plavaren, to vsetko ho nebavi).
Dakujem

lanugo
1. dec 2016

Necitala som vsetky prispevky, ale som si ista, ze tvoj muz je zamilovany. Ale nie do zeny. Preto ti povedal, ze ho to mrzi, ale on s tym nic nevie spravit. Mam svojom okoli takych muzov

sunshine1311
1. dec 2016

@felllicita Ja len tak , že nečítala som všetky príspevky, ale zhodou náhod som na mojej svadbe zahliadla možno týždeň dozadu , že zháňaš fotografa na budúci rok na svadbu 😒 Si si istá, že píšeš o manželovi a nie o snúbencovi ? Lebo ak sa takto začal chovať pred svadbou, tak neotváraj nikomu oči ty,ale otvor ich sebe a bež z krátkej cesty preč... Lebo takto sa začal chovať presne preto, že už vie, že ťa má v hrsti a bude to len a len horšie. 😕

alaguema
1. dec 2016

@bluka2 ver mi, že je mi to fakt jedno, komu uteká, alebo neuteká vlak. Pre mňa je to len diskusia. Žila som v zahraničí 14 rokov, žijem teraz na SK....je to podstatné, čo si kto myslí? Pre mňa nebolo a nie je. Môžme diskutovať o výhodách a nevýhodách skorého a neskoršieho materstva a nikdy nedospejeme k ničomu, lebo je to individuálne. Sama som otehotnela po 30-tke, ale nie preto, že sa to tak má, ale preto, že dovtedy som nemala vzťah, ktorý by za to stál. S tým ďalším prišlo všetko a cítila som, že to je ono. Človek nemá byť otrokom trendov, ani názorov okolia. V opačnom prípade nekoná podľa seba, ale proti sebe a to nikdy dobré nebude.

bluka2
1. dec 2016

@alaguema Suhlasim, aj pre mna je to iba diskusia a celkom zaujimava. Ja keby som cas mohla vratit urobim ako ty, ze pockam na niekoho, kto za to stal (medzicasom som uz takeho nasla). Mam v okoli vela kamaratiek s podobnym pribehom ako ty, ktore nasli toho, kto za to stal, ako 30tnicky

felllicita
autor
1. dec 2016

@sunshine1311 , som vydata.... takze druha svadba sa konat nebude, maximalne tak rozvod.

monika_k
1. dec 2016

@alaguema prepac ale znova si ma nepochopila.... my nechceme dieta teraz preto ze je to trend ale preto ze to tak citime obaja a nieje natom nic divne ak ho v nasom veku este nemame....

silvike
1. dec 2016

@felllicita
Ja osobne si myslim, že pán manžel sa skrátka začína v tom manželstve nudiť. Nemá žiadne starosti, žiadne povinnosti...
Potrebuje nový impulz ! Ja si myslím, že najvyšší čas mať spolu dieťatko. Nebáť sa toho. Ste spolu 7 rokov v manželstve, ľúbite sa, ste zabezpečení, zdraví, tak načo toľko čakať ? Všetko vás počká, aj práca aj kariéra ale ten čas s deťmi keď ste mladí plní sily skrátka nikto nevráti, ten stratíte. Určite je lepšie mať deti v mladšom veku. Ako stále vyčkávať, niečoho sa obávať, prežúvať to z každej strany a analizovať do nemoty. Skrátka ľúbime sa, máme kde bývať máme peniažky tak skrátka nie je žiadne krajšie vyústenie lásky a vzťahu ako dieťatko. Neoberajte sa zbytočne o tú radosť byť mamičkou, byť ockom. Je to to najkrajšie na manželstve, na rodine. Môj názor 🙂

mrkvicka060
1. dec 2016

@silvike tak toto je hlupost, teraz ked on sa sprava ako nevybureny pubertiak a ,,nic s tym neurobi" aby si robili dieta... ked pol roka mu nedocvaklo, ze ma manzelku doma, tak urcite bude vzorny ocko, ked sa narodi dieta... akurat tak nebude pred 3 noci do tyzdna, ale minimalne 6. A potom na nu este cez den nahuci, nech laskavo utisi to decko, lebo nemoze kvoli nemu spat... akoze, ludia su spolu aj dlhsie a aj nezobrati a nezacnu sa nudit a flakat po nociach...

mrkvicka060
1. dec 2016

*prec tam malo byt, nie pred

jasminet
1. dec 2016

@sunshine1311 a zhodou okolnosti su obe felllicity z trencina ci jeho okolia... 😀

silvike
1. dec 2016

@mrkvicka060 Tak ale ak tu zenu naozaj lubi, nema milenku ani milenca len skratka nevie co od dobroty a tak chodi kade tade po futbale po kamaratoch a po pokri tak snad sa bude viac venovat tej rodine ked by ju mal.
Je to moj nazor, pan manzel to robi pol roka takto. Nerobi to od zaciatku takto. Ja si myslim , ze je to preto lebo nema nic ine comu by sa venoval, tak si nasiel toto. Ale teda ak by bola rodina venoval by sa jej, snad by sa mu to zdalo zmysluplnejsie, hlavne ak tu zenu lubi a urcite by lubil aj babo.

sunshine1311
1. dec 2016

@jasminet no ide určite o rovnaký nick, ale tým, že uvádza nepravdivé info. neklame nás ,ale seba 🙂 Pretože ak ide len o priateľa/snúbenca tak fakt by som takýto divný vzťah nezachraňovala alebo minimálne neplánovala svadbu...deti už vôbec nie...

alaguema
1. dec 2016

@monika_k Nebolo to adresované tebe, a nebolo to o tebe. Reagovala som na komentár bluky2. Na jednej strane píšeš, že ťa nemáme riešiť a na strane druhej vzťahuješ každý komentár na seba. Dookola opakuješ, že nie je na tom nič divné, že nemáte dieťa. Veď ja ti nič v tom zmysle ani nepíšem. Mňa naozaj nemusíš o ničom presviedčať 🙂

jasminet
1. dec 2016

@sunshine1311 tak ale, pod cepiec treba po tolkych rokoch spolu...vsak co by rodina na to 😀

mrkvicka060
1. dec 2016

@silvike a ty by so to riskla? Lebo stale je tam len to ,,snad" by sa venoval.. ale co ak sa nebude? Alebo to bude este horsie ako teraz? Ja by som neriskla dieta, co je najvacsi zavazok, v takejto situacii. Urcite by som sa nespoliehala na nejake "snad by" a "mozno"

narsila
1. dec 2016

@eludka moja reč 🙂

sunshine1311
1. dec 2016

😀 a susedia tiež ... 😀

petik1991
1. dec 2016

Ja som mala taky isty problem! Vies ako som to vyriesila? Prosikanie a vysvetlovanie chlapom nepomoze. Rob to iste co on! Neprisposobuj mu svoj cas! Zivot mas len jeden. Na just si naplanuj veci tak, aby ste spolu neboli. On ocakava, ze budes doma. Nebud. Mojmu to trvalo tyzden a pochopil! Moze dojst domov do 22:00 inac spim nezajem. Ked das chlapovi vsetko nebude si to vazit!

silvike
1. dec 2016

@mrkvicka060 Zavisí od nich dvoch ako sa poznaju ako si doveruju, neviem sama ci by som to riskla. Skratka moj nazor je, ze davno mali mat deti. Neriesili by taketo veci (mozno🙂 Ako tak sa vravi...tak dlho spolu chodili az to rozchodili. A ja sa s tym stotoznujem. Podla mna je to tak nejako aj v manzelstve. Ak nie je nejaky vazny dovod pre ktory manzelia odkladaju dieta, tak sa toho netreba bat. Ved je to take prirodzene. Mne to praveze pride velmi neprirodzene, ze su v manzelstve 7 rokov (nie pol roka ani rok a zrejme nemaju 18 ani 20 rokov) a stale sa necitia na deti. Akoze 3 roky manzel aktivne o dietati hovori ! To je co? 3 roky budem len hovorit o dietati ? Potom budu dalssie 3 roky hovorit o nom aktivne obaja a potom niekedy v dalekej buducnosti snad aj nejake spoldia. Ja neviem...ja nie som za taketo extra natahovacky. Ak ten vztah funguje, ak je zdravy tak mat dietatko je naozaj velmi prirodzené...podla mna tam nefunguje nieco ine...ale to mozno ani oni dvaja nevedia pomenovat ze co. Ale tak autorka tvrdi ze ho lubi, ze on lubi ju, ze urcite ju nepodvadza, ze nikoho nema...no skratka ideálny vťah... a ak to tak je, tak do tejto mozaiky mi naozaj chýba už len dieťatko. Ale zrejme to také ideálne nebude keď to tu autorka rieši.

monika_k
1. dec 2016

@alaguema v poriadku beriem spat... pekny den prajem

dilino
1. dec 2016

@jasminet úplný suhlas presne tak ktorý kamárat by s nim bol 3 krát do týždňa do rána myslim že je to tak ako pišeš ty myslim že ma nejaku žena a bud sa jej to boji povedať alebo čaka na to kedy sa to preváli ale sám by jej to určite nepovedal jedine štastie že nemajú deti lebo by vyčkavala ho aj z bäbatkom na rukach do rána odijd kým je čas a súhlasim s tebou že je to iba akože s kamáratmi ale skutočnosť je úplne ina.

timea7
1. dec 2016

@felllicita necitala som celu diskusiu, mrkla som aj do predoslej temy a podla mna mas dve moznosti. Alebo si zvyknes na to, ze manzel bude uptednostnovat seba a svoje zaujmy a teba bude potrebovat na full servis, sex a ak by ste mali deti, tak ako opatrovatelku, alebo tento nevyvazeny vztah ukoncis. Tvoj muz z vysoka kasle na to, co by si chcela ty, tvoje predstavy o vasom spoluziti su mu ukradnute. Hladal presne taku zenu, ako si ty, lebo ina by mu to netolerovala ani dva tyzdne, nie to par mesiacov. On zije skratka inym stylom zivota, tvoja predstava o klasickom spoluziti muza a zeny, rodiny do neho nezapada. Keby ste aj mali dieta, on si bude nadalej zit svojim zivotom a ty budes na vsetko sama ako dotetaz. A neospravedlnuj to prosim tym, ze aktivne sportuje, to robi aj moj partner a okrem toho sa venuje vselicomu inemu. Ale ak by uprednostnoval predo mnou kamaratov, uz by nenol mojim partnerom.

evuska32
1. dec 2016

je jedno, čo tu baby riešite...ja za seba vravím, že tiež som mala strach mať deti...kým neprišiel ten pravý a ja som s ním chcela dieťa okamžite, lebo som vedela, že spolu zvládneme čokoľvek a on to cítil rovnako. Môj ex mal tiež veľa kamarátov, samý futbal, potom krčma, potom kadečo iné...potom sme sa celkom odcudzili a potom som si ja našla niekoho iného. Potom by už bol aj chcel všetko zmeniť a vyriešiť, ale ako sa vraví "kde nie je láska, nie je ani cesta"...bohužiaľ nešlo to. Autorku bude takýto vzťah baviť dovtedy, kým si ozaj niekoho nenájde, kto bude ochotný urobiť čokoľvek, aby ten čas mohol tráviť s ňou. Za správaním manžela (snúbenca) môže byť čokoľvek....ale ja tipujem buď na kamarátku s výhodami, alebo kamaráta s výhodami 😀 alebo len hľadá únik zo vzťahu, ktorý nefunguje. Ja neviem, pokiaľ muž a žena nemajú aspoň nejaký spoločný koníček, podobný názor na určité veci (na trávenie spoločného času, výchovu deti) atď. a nie je tam už žiadny "chtíč" na toho druhého...ako sorry, tento vzťah nemá význam. Mám to z vlastnej skúsenosti a môže mi hovoriť kto chce čo chce. Musia chcieť obaja niečo v tom vzťahu robiť....a samotná láska nestačí - nieto ešte keď je jednostranná....

felllicita
autor
1. dec 2016

Dakujem za reakcie, ale vidim ze sa to tu zvrhava uplne inym smerom…. Aj by som nieco odpisala, ale vidim ze to nedava zmysel. Takze este raz dakujem tym ktori sa k veci vyjadrili, snazili sa poradit a prajem krasny den.

nyusika
1. dec 2016

@felllicita
ty neuvadzas veci tak, ako su, ty ich pises tak, ako ich TY vidis,
niekedy je nezainteresovany pohlad cudzej osoby ovela ovela trefnejsi, ako tvoja predstava o vztahu.
chapem, ze mas potrebu ho obhajovat, inak by si bola za uuuplneho magora. lebo toto, co tvoj muz predvadza, to teda nie je normalne.
normalne by to bolo, kebyze ti to vobec nevadi...lebo co vyhovuje obom, to je povazovane za normalne.
tebe to vadi - mate problem.

felllicita
autor
1. dec 2016

Pisem veci tak ako ich vidim ja, a tak ako sa veci maju....nechcem kydat len na niekoho, ale chcem opisat situaciu tak aka je a nie nadhadzovat a zbytocne zvelicovat....

Mozno i ja som robila v manzelstve cele roky nieco zle.... mozno som mu na zaciatku dala prilis vela volnosti a teraz s mi to vracia i s urokami..... ja uz naozaj neviem, som zastanca toho ze kazdy potrebuje svoj vlastny priestor, ale na prvom mieste musi byt vzdy rodina....j

persica
Odpoveď bola odstránená
timea7
1. dec 2016

@felllicita je úplne pochopiteľné, že nechceš vidieť veci tak, ako sú. Je to prirodzená obrana, je to ale tvoj život, ako si s ním naložíš, tak budeš mať. Cudzie ženy ti tu predsa nechceli ublížiť, iba ti dali na tvoj problém nestranný pohľad. Samozrejme, že sa ti nepáči, nechceš to čítať, ale aby ti tu písali ženy, že sa narodením dieťaťa zmení, že ho to rokmi prejde a pod,. čiže aby ti ťahali medové motúzy pod fúzy, to by bolo krátkozraké, nemyslíš? Sama si písala, že rozhovor nemá zmysel, tak sa skús správať tak, ako sa správa on. Na domácnosť sa vybodni, var len sebe, alebo sa choď niekam najesť, píšeš, že on chodí s kamarátmi na večeru. A ty? Oper len svoje veci, určite si to všimne, ak nebude mať čisté ponožky. Rob si svoj program, nečakaj na neho, ak je cez víkend doma, choď preč ty. Ak nespozornie, alebo spozornie len preto, že sú prázdne hrnce, alebo nemá čistú košeľu, vieš, na čom si.

timea7
1. dec 2016

@persica obávam sa, že v tomto prípade sa muž po absolvovaní víkendového pobytu vráti k starým zvyklostiam😠

januarova
1. dec 2016

@felllicita, a kedy spolu sexujete?