Ako oznámiť rodine svoju príslušnosť k furry komunite?
Ahojte,
mám 21 rokov a potreboval by som radu. Už dlhšiu dobu som furry (mám kostým, chodím na akcie, je to pre mňa forma hobby a sebavyjadrenia). Nie je to žiadna úchylka ani nič sexuálne, len komunita, kreativita a zábava.
Problém je, že neviem, ako to povedať doma. Rodičia sú dosť konzervatívni, Gen X, hlavne mama, a bojím sa reakcie typu že „čo si o nás pomyslia ľudia“ alebo že som sa zbláznil. Bývam ešte doma, normálne pracujem, platím si veci sám, prispievam ním 300€ na chod domácnosti, ale aj tak mám strach, že to nepochopia.
Máte niekto skúsenosť s tým, že ste doma oznamovali niečo „netradičné“?
Je lepšie to povedať priamo, alebo postupne?
Alebo to radšej vôbec neriešiť?
Ďakujem za normálne rady, hejt mi nepomôže.
Preboha, ľudom už kvalitne prepína. Normalizuje sa deviantne správanie, človek bez uchylky aby sa pomaly hanbil v kúte. Mna desí, kam ako ľudstvo spejeme. Ale keď už fakt toto považujeme za normálne a dokonca milé (😳🤮), tak je s nami amen.
@iwesska Akurát treba prihliadať na to, že v takomto prípade ide o zamestnanie tých maskovaných ľudí, nie je to o zábave, komunite a spol., ako je to v prípade autora. Ale ako píšem vyššie, nemám na to jednoznačný názor, len som mala potrebu poukázať na ten jednoznačný rozdiel.
@mandzula Aha,cize ked za prezlecenie do masky pytaju peniaze je to uplne ok,ak to ale robia zo zabavy zadarmo a vo volnom case,uz je to uchylne? 🤔 Tu sa nebavime o ludoch,co sa od rana do vecera hraju na macku,kona,psa,chodia tak do prace. Tito ludia sa vo volnom case stretavaju prezleceny v zvieracich maskach a zabavaju sa v nich. Paci sa mi,ze ked sa mladez stretava na sidliskach v tlupach,kde vejpuju,zuju tabak,hulia,piju,hadzu petardy,povazujeme to za normalny ludsky vyvoj. Akonahle ale nic z tohto nerobia,ale prezlecu sa do kostymov,bavia sa v nich,fotia,uz su uchylny,zvrateny a nebormalny. Za mna je skor zvratene,aby 13-14r.decko malo sex a kolke sa tu k tomu v pohode priznali. Ale fujkat tu budu nad plysovym kostymom.
@mandzula Aha,cize ked za prezlecenie do masky pytaju peniaze je to uplne ok,ak to ale robia zo zabavy zadarmo a vo volnom case,uz je to uchylne? 🤔 Tu sa nebavime o ludoch,co sa od rana do vecera hraju na macku,kona,psa,chodia tak do prace. Tito ludia sa vo volnom case stretavaju prezleceny v zvieracich maskach a zabavaju sa v nich. Paci sa mi,ze ked sa mladez stretava na sidliskach v tlupach,kde vejpuju,zuju tabak,hulia,piju,hadzu petardy,povazujeme to za normalny ludsky vyvoj. Akonahle ale nic z tohto nerobia,ale prezlecu sa do kostymov,bavia sa v nich,fotia,uz su uchylny,zvrateny a nebormalny. Za mna je skor zvratene,aby 13-14r.decko malo sex a kolke sa tu k tomu v pohode priznali. Ale fujkat tu budu nad plysovym kostymom.
@iwesska Ano, ked su v maske a maju to ako pracu, je to ine, to je fakt aj bez tych ostatnych veci, co si popisala. Ak by si si precitala moj prvy prispevok, mohla si sa vyhnut zbytocnemu utoceniu.
Ludia ved ho nechajte...podla mna sa boji ze ak to prizna doma tak ho vyrazia..ale inak na takychto ludoch sa najlepsie zaraba. Ja napriklad objednavam z urcitej stranky take serepeticky a potom predavam za brutal ceny a oni blaznivy to kupuju...aj vcera prisli pekne rukavice, popruhy, obojky, naramky, nahrdelniky ja som zaplatila cca 29 Eur a predala som vsetko a utrzila som 289 Eur a to je len malinka cast...takze v pohode, takyto ludia maju peniaze, treba to vyuzit kym sa da a aj ich uchylky...na ludskej hluposti sa vzdy zarabalo najlepsie :D

Kedysi dávno bol diel CSI LAS Vegas a tam bol diel o tejto komunite. Je to asi 15 rokov dozadu a vtedy že čo to kua je? A dnes, ňiho, máme aj my